» »

Kvaliteten dežnik

Kvaliteten dežnik

GrimReaper3 ::

Zložljivega imam tega in je kar ok:
https://www.mimovrste.com/moski-zlozlji...

Premer 122 cm, testiran v 100 km/h vetrovniku, cena 45EUR še sprejemljiva, sploh če bo zdržal 10+ let. Edini minus je zlaganje, moraš kar močno potisniti skupaj, tako da rabiš prosti obe roki. Edino odpira se na gumb.

Tega imam v nahrbtniku, za takrat ko me kasneje v dnevu preseneti dež.

Zdaj bi pa rabil še enega boljšega navadnega. Doma imam še 2 iz Sports Direct, ti so pač najboljši price/performance, mislim da 7 ali 10EUR za 2.

Ampak zadnjič sem šel z enim takim, sicer že starejšim, in takoj ko ga odprem, sta šli 2 špici ven (že prej je bilo nekaj lepljeno) in sem moral domov ravno toliko da sem pokril glavo ter paziti da me katera špica ne dregne v oko.

Potem sem se odločil da kupim nekaj boljšega.
In sem pregledal Mimovrste in prišel do Doppler London s 16 špicami, verjetno nek srednji rang, ne pa top:
https://www.mimovrste.com/moski-ravni-d...

Ga dobim danes, ampak je nekomu uspelo zapakirati tako, da je bilo okoli dežnika 20 cm pene, špica je pa gledala ven.
In potem ker je sedaj na Mimovrste vse iz Češke ali Poljske, je dostavljalec ExpressOne. Temu je pa uspelo pred vhodnimi vrati postaviti dežnik pokonci tako, da je padel ravno na špico oblečeno s plastiko, ker je bilo po tleh polno razbite plastike.

Sicer bi pa sam itak kakšnega boljšega, ker ta ima premer samo 104 cm. Pomoje mora biti tam 120 cm, da nisi ves moker.
Ampak 100EUR za en dežnik se mi pa tudi zdi preveč, edino če mi kdo garantira da ga bom imel doživljenjsko.
Recimo Knirps (itak že kupljen od Doppler) so 90EUR:

mojsterleo ::

Se sploh splača kupovat dežnik za 100 eur? Dežniki so za moje pojme potrošni material. Redkokaj zdrži več kot eno leto. Pred časom sem dobil za rojstni dan enega malo boljšega - manjšega, ampak na avtomatiko. Tudi ta gre h koncu.

bm1973 ::

Če ga znaš paziti in ne pozabljati, potem ja...

LeQuack ::

A kdo še uporablja dežnike? Zdaj so ljudje navajeni z avti priti pred vhod direktno.
Quack !

bambam20 ::

Sam sem kupoval 2006 kvalitetnejši dežnik in takrat kupil od Samsonite. Zanj sem odštel, ( 12.000 tolarjev ) in imam ga še danes. Ima odličen mehanizem, lesen ročaj in povoskano platno ( oz. pač materijal, ki ne vpija vode ), ki ne vpija vode in je zato osušen takoj. Vsekakor odličen nakup.

Plus je tudi to, da ga zaradi visoke cene nikoli nisem nikjer pozabil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Če se vrnem k mojemu original postu, sem ugotovil da še dobro da je že dostavljalec polomil špico. Ker to bi bilo smotano, če bi se kasneje meni, in ker je plastika, povsem možno da enkrat bi se.
Ne pa da se ti zdrobi plastika samo da dežnik malo pade, in ti potem ostane samo še lesena špica katero bi moral prevleči z nekim lepilom.
Saj gledam da tudi 5EUR dežnik ima plastično špico, ampak ne vidim da bi se lahko polomila, tudi je dolga 10 cm in ne samo ena plastična kapica kot pri tem.

Pa tudi 104 cm je kar neki, že 5EUR dežnik ima 125 cm. Tako da iščem naprej, raje celo 130 cm.

LeQuack je izjavil:

A kdo še uporablja dežnike? Zdaj so ljudje navajeni z avti priti pred vhod direktno.

Sem opazil da nekateri sploh ne verjamejo v dežnike, ampak samo v kapuco. Eden od sodelavcev je že tak. Kar neki, dežnik je ena najboljših iznajdb, ne vem zakaj je ne bi izkoriščal, da ostaneš vsaj 80% suh, razen spodnjega dela hlač in čevljev.

Eno leto ni za dežnik nič preprosto zato, ker ne pada vsak dan dež, ampak samo 20x na leto, sploh če ne hodiš vsak dan ven. Recimo svojega zložljivega sem dobil začetek septembra in sem ga rabil ravno 3x. Enkrat sem že mislil da je zanič, ker se ni odprl, ampak to moraš samo ga dati še enkrat skupaj in pritisniti na gumb. Prej sem nekaj probaval če se zapre z gumbom in se mi zaradi tega potem ni odprl, ker to pa ne gre.

Seveda bom poročal za vsakega na vsakih 10 let, če je še v uporabi.
Drugače pa zna fotr popravit vsak dežnik, še za tega, ki sem ga opisal v OP in sem mislil da je samo za v kanto, ker je imel eno ali dve špici povsem prelomljeni. Ampak ker ga poznam, sem vedel, da bi drugače rekel kaj mečem v smeti. Čez kakšno uro je bil že delujoč, špice spete z vezicami in ne vem kaj vse. Sedaj ga seveda ne smem več uporabljati.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Tisto o 100km/h se meni zdi malce sumljivo. Naredi doma preizkus - odprt dežnik sunkovito premikaj gor in dol, naprej in nazaj, kolikor imaš dolge roke. Če se res ne "podre", potem je OK.

Drugače pa, jaz sem iskal dežnik za potovanje, kar pomeni, da mora biti čim lažji (in da je zložen čimmanjši). Tu je sicer kompromis gledesame velikosti dežnika, nekateri ultralahki in ultrazložljivi dežniki so tako majhni, da so samo pogojno uporabni.

Od (skoraj) normalno velikih imam jaz japonski Montbell. 166 gramov, špice iz ogljikovih vlakn, premer 103 cm, zložen je 26 cm, 80 evrov. Od majhnih pa prav tako Montbell, 90 gramov, premer 88 cm, zložen 23 cm, 75 evrov.

iso2000 ::

No, jaz sem imel zadnji dežnik enkrat v srednji šoli. Zdaj sem sredi 40ih, tako da sem eden tistih, ki ne verjamejo v dežnike. Dobra jakna, kapuca, pa je. Malo sem kdaj moker po nogah, ni panike. Nisem iz cukra.
No, glede dežnikov, pred časom sem v kibubi videl neke dežnike, ki naj bi bili bolj robustni, namenjeni za pohodništvo ipd. Ne morem komentirat, kaj je v resnici na stvari. Morda bi bilo za raziskat...

Jaz tudi po dežju hodim v jakni, če je treba tudi v nepremočljivih hlačah. Ampak nisi vedno oblečen "za dež". Pa je tečno, če te ujame ploha, recimo ko greš zvečer na pir, in potem sediš v kafiču (ali na sestanku, v restavraciji...) ves moker. V glavnem, ena majhna lahko marela večkrat prav pride.

Je pa alternativa tudi tanka pelerina, takšna za v žep. Čeprav tiste najmanjše so bolj za enkratno rabo.

donvito ::

GrimReaper3 je izjavil:

Zložljivega imam tega in je kar ok:
https://www.mimovrste.com/moski-zlozlji...

Premer 122 cm, testiran v 100 km/h vetrovniku, cena 45EUR še sprejemljiva, sploh če bo zdržal 10+ let. Edini minus je zlaganje, moraš kar močno potisniti skupaj, tako da rabiš prosti obe roki. Edino odpira se na gumb.

Tega imam v nahrbtniku, za takrat ko me kasneje v dnevu preseneti dež.

Zdaj bi pa rabil še enega boljšega navadnega. Doma imam še 2 iz Sports Direct, ti so pač najboljši price/performance, mislim da 7 ali 10EUR za 2.

Ampak zadnjič sem šel z enim takim, sicer že starejšim, in takoj ko ga odprem, sta šli 2 špici ven (že prej je bilo nekaj lepljeno) in sem moral domov ravno toliko da sem pokril glavo ter paziti da me katera špica ne dregne v oko.

Potem sem se odločil da kupim nekaj boljšega.
In sem pregledal Mimovrste in prišel do Doppler London s 16 špicami, verjetno nek srednji rang, ne pa top:

Ga dobim danes, ampak je nekomu uspelo zapakirati tako, da je bilo okoli dežnika 20 cm pene, špica je pa gledala ven.
In potem ker je sedaj na Mimovrste vse iz Češke ali Poljske, je dostavljalec ExpressOne. Temu je pa uspelo pred vhodnimi vrati postaviti dežnik pokonci tako, da je padel ravno na špico oblečeno s plastiko, ker je bilo po tleh polno razbite plastike.

Sicer bi pa sam itak kakšnega boljšega, ker ta ima premer samo 104 cm. Pomoje mora biti tam 120 cm, da nisi ves moker.
Ampak 100EUR za en dežnik se mi pa tudi zdi preveč, edino če mi kdo garantira da ga bom imel doživljenjsko.
Recimo Knirps (itak že kupljen od Doppler) so 90EUR:

Če si blizu Kranja pejt pogledat k Dežnikarju, sam sem 10 let nazaj kupil doppler in mi še danes služi, ima pa tudi ojačane špice. Imaš tudi take, da se avtomatsko odpre in prav tako zapre, pa tudi on ti bo svetoval po tvojih željah.
https://deznik.si/

Okapi je izjavil:

Je pa alternativa tudi tanka pelerina, takšna za v žep. Čeprav tiste najmanjše so bolj za enkratno rabo.
Evo, po naključju sem ravno v priložnosti, ko bi nekaj takega prišlo prav, če ne bi bilo taksija od vrat restavracije do vrat hotela (slika iz trgovine pred restavracijo, zunaj pa tropska ploha). 3 evre, da nisi moker.;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

predi ::

V dar sem nekaj let nazaj dobil dober dežnik, ki je odporen na veter. Na žalost ne najdem na njem nič razen URLja www.impliva.nl . Masiven in velik, je pa večinoma iz plastične mase. Že ko sem ga prvič prijel v roke se je takoj opazilo, da je to nekaj drugega kot tista škart potrošna roba. Tale bi lahko bil: https://www.impliva.nl/falconer-luxe-go...

Serm kupil danes Perletti Golf Chelsea XL v Merkurju za 25EUR:
https://www.merkur.si/deznik-doppler-mo...
https://perletti.com/products/ombrello-...
Pa še z nesposobnimi skladiščniki in poštarji se ne rabim zafrkavat. Ker tisto z 20 cm pene povsod razen okoli špice je pa res za komedijo.

16EUR cenejši kot tisti iz Mimovrste ter izgleda bolj kvaliteten in večji - premer 122 cm. Res da tistega ne smem odpreti, ampak sklepam že po uradnem premeru 104 cm in polomljeni plastični špici, ta ima železno.

Mehanizem je nekako na Z, pač kot ena vzmet, če zapiha veter. Tako da je sigurno vsaj 1 razred boljši od tistih iz Sports Direct kjer dobiš 2 za 13EUR.

Sem si pa za vse zapisal kdaj so bili kupljeni, tako da bom potem videl koliko let kateri drži. Vem pa da do sedaj več kot 5 let nisem imel nobenega. Konec 2023 ko je bilo okoli avta 35 cm snega sem pri enem malo zvil špico (se je dalo poravnati nazaj in je še dober), ker nisem imel drugega za odkidati pri roki. Od takrat imam v prtljažniku lopato z malo skrajšano palico.

Zgodovina sprememb…

mr_chai ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metlica za čiščenje avta - brez risov

Oddelek: Na cesti
161245 (345) GrimReaper3
»