Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ne prižge
Računalnik se ne prižge

Denji85 ::
Zdravo,
žena mi je med delovanjem kompa ppritisnila na gumb za prižig racunalnika in se odtlej soloh več ne prižge. A je šel napajalnik rakom žvižgat?
žena mi je med delovanjem kompa ppritisnila na gumb za prižig racunalnika in se odtlej soloh več ne prižge. A je šel napajalnik rakom žvižgat?

Zimonem ::
Ma kabel ti je potegnila iz vtičnice. Dost ima tvojega šlo techa ja in nagih dedov na zaslonu , ona kuha večerja je mrzla ti pa ga biksaš.

mtosev ::
Malo več povej o računalniku. A piska kaj? Verjetno je šel napajalnik ali matična.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Nič. Neprizge se. Edino kdaj se se sliši k ga hočem prižga, da nekaj naredi plink. Pomoje je šel napajalnik. Ma ne me jebat res.
Iz napajalnika se kdaj kaj sliši k ga hočem prižgat. To je skori zih napajalnik. Pa.kera jajca še zmeri da ti zaradi tega crkne
Iz napajalnika se kdaj kaj sliši k ga hočem prižgat. To je skori zih napajalnik. Pa.kera jajca še zmeri da ti zaradi tega crkne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Denji85 ()

hojnikb ::
Naslednjič bo treba več investirat v kvalitetn napajalc, pa nebo crknu k s ga bo zena dotaknala..
#brezpodpisa

Zimonem ::
Ma njemu nič ne dela(mal ga prever kake probleme ima), še zvočnike ko prestav iz ene sobe v drugo. tle pomagajo samo še slo-tech pedri z svojimi bananami.

Telbanc ::
Nič. Neprizge se. Edino kdaj se se sliši k ga hočem prižga, da nekaj naredi plink. Pomoje je šel napajalnik. Ma ne me jebat res.
Če nisi dolgo spihal računalnika, je lah prah naredu kratek stik in ne zalaufa. Spihaj najprej napajalnik.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Haha zj zutri spet ni delalo. Sm spihal vse in je delalo nakar vse nakonektam nazaj pa spet NE dela. To je vrjetn napajalnik zanč an?

ššš ::
Ravno včerej sm mel en tak primer. Računalo mrtvo. Testiram napajalnik. Dela. .... No, na konc je bla kriva zjahana tipka za vklop/izklop.

Ma naroču sm nov napajalnik. Če ne bo delalo ga bom pač vrnu pa iskal dalje. Hjao jajca :)

Glugy ::
vedno ko se na grd način prekine delovanje računala lahko pride do okvare. zdej če do biosa lahko pridš pol je mogoče disk šel, če niti do biosa ne pridš je pa lahko vse od matične, spomina, procesorja ali grafične. Če imaš dva računalnika potem lahko testiraš da veš vsaj če je spomin/grafična/disk zanič.
Težko je na pamet govort ampak po navad bios da dost jasne piske če neki ni v redu, ker lahko glede na vzorec piskanja potem lahko pogledaš kaj ti sporoča v čem je problem; boljše matične ti vržejo ven cifro namest piskanja ( imajo posebej zaslonček za to na mestu ).
Zdej če ti niti piska ne nič potem predvidvam da je šla matična plošča. Plink namest piskanja se že tako zdi. Govorim na pamet.
Težko je na pamet govort ampak po navad bios da dost jasne piske če neki ni v redu, ker lahko glede na vzorec piskanja potem lahko pogledaš kaj ti sporoča v čem je problem; boljše matične ti vržejo ven cifro namest piskanja ( imajo posebej zaslonček za to na mestu ).
Nič. Neprizge se. Edino kdaj se se sliši k ga hočem prižga, da nekaj naredi plink
Zdej če ti niti piska ne nič potem predvidvam da je šla matična plošča. Plink namest piskanja se že tako zdi. Govorim na pamet.

polde66 ::
Včasih pomaga če iztakneš ram ven ga z radirko spodaj po konektorjih parkrat podrgneš in vstaviš nazaj.
polde

Sem kupil novo matično pa vse sestavil nazaj pa nič bolje. Nakar sestavim računalo nazaj in se prižge. Potem spet ne. Danes spet dela. Haha kaj je to?

solatko ::
Denji85 - Računalnik rabi samo reset bios-a, ker se ti je zaciklal v neki zanki iz katere ne zna. Vzemi ven baterijo na MB, naredi stik na ležišču, vstavi nazaj, priklopi napajalnik in štartaj.
Delo krepa človeka

Technics ::
Denji85 - Računalnik rabi samo reset bios-a, ker se ti je zaciklal v neki zanki iz katere ne zna. Vzemi ven baterijo na MB, naredi stik na ležišču, vstavi nazaj, priklopi napajalnik in štartaj.
Nobenega stika ne delaj,ne poslušaj teh teličkov na forumu!!! Sem prešraufal 1000+ računalnikov in ti povem da treba naredit temeljito diagnostiko,to ugotavljanje na daljavo preko forumov vodi samo še do večjih okvar,če se ne spoznaš točno daj nekomu ki ve kaj dela in obvlada zadeve v nulo,ker je ponavadi tako jajcanje najcenejse na koncu najdražje!!!

Baterijo sem že vzel ven. Napajalnik sem dal drug pa ni isto delalo. Matično sem itak vrnil nazaj in dobil € nazaj tko da ni panike. Zdaj dela vse. Če ne bo delalo bom vzel iz drugega kompa še RAM pa disk ven. Ostane samo še CPU pa kak power button od kište.

Technics - To je prva stvar, ki jo narediš, preden greš šraufat računalnik, verjetno si jih ravno zato razšraufal toliko, ker si jih pol brez veze. Če to ne pomaga greš na diagnostiko posameznih komponent, če imaš rezervo, kar pa imaš, če veliko šraufaš. Jaz jih nisem prešraufal toliko, sem jih pa sigurno več popravil in usposobil.
Delo krepa človeka

Technics - To je prva stvar, ki jo narediš, preden greš šraufat računalnik, verjetno si jih ravno zato razšraufal toliko, ker si jih pol brez veze. Če to ne pomaga greš na diagnostiko posameznih komponent, če imaš rezervo, kar pa imaš, če veliko šraufaš. Jaz jih nisem prešraufal toliko, sem jih pa sigurno več popravil in usposobil.
Vidim da si mojster ,ko delaš stike na platah in to tudi drugim svetujes. Res pravi profi.XD

hojnikb ::
delat stik +- od lezisca ni seveda nič narobe, ker bos tko sigurno takoj pobrisal CMOS...
#brezpodpisa

Anney ::
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Technics - Razelektritev, vedno narediš najhitreje s stikom, to bi skoraj moral vedeti, če se ukvarjaš z elektroniko.
Delo krepa človeka

Technics - Razelektritev, vedno narediš najhitreje s stikom, to bi skoraj moral vedeti, če se ukvarjaš z elektroniko.
Seveda,vendar ne moreš tega pisat nekomu ki pojma nima kje naj naredi stik,ker bo po možnosti naredil stik ko je zadeva pod napetostjo in adijo plata. Takih "domačih mojstrov" ki hočejo nekaj na hitro popravit imamo v servisu polno.potem pa reče ja gledal sem YouTube in sem zajebal..XD Logično majmun če še nikoli nisi tega delal se ne moreš špilat na compu vrednem 1000€+.. Jaz tudi nimam pojma avtih in mašinah in se nebom v to spuščal če ne vem,ker imam tolko mozga v buči da vem, daje velika verjetnost da zajebem..in pustim servisu da porihtajo zadeve... Eni pa so(ste) očitno mojstri za vse,koliko berem po forumu in potem so rezultati temu primerni.XD.

Haha komp se spet ne prižge. Bom ruknil ven še RAM in disk. Ugl wtf
Glede na to koliko ur si porabil z ugotavljanjem in zajebancijo ,ter še vedno ne deluje si malo preračunaj,koliko €€€ bi zaslužil,če bi dejansko delal to kaj znaš in računalnik peljal na servis..bi hitro ugotovil,da jebeš sam sebe v glavo,tako kot večina domačih mojstrov,ki večino stvari pokvari namesto popravi,ker mislijo da bodo poceni prišli skozi.LOL.xD.

Update. Napajalnik je bil fuč in novi ni delal zato, ker nisem še zamenjal z novimi kabli čeprav so izgledali popolnoma isti haha. Krneki :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razstavil, očistil, sestavil - nehal delovatiOddelek: Strojna oprema | 8550 (6631) | cegu |
» | Maticna plosca asus p5b deluxe se ponovni zaganjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1413 (1225) | solatko |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3241 (2503) | suhi |
» | Računalnik se prižge, a ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 5761 (4942) | GenZNPC |
» | Računalnik se noče zagnatiOddelek: Pomoč in nasveti | 6474 (5824) | Uporabnik-6 |