» »

Poceni malica v LJ

Poceni malica v LJ

SVGA ::

Pozdravljeni,

prosim za čim več priporočil - kje imajo poceni malice v LJ? Tople malice, kjer se usedeš in poješ OK malico za nizko ceno.

Hvala.

WizzardOfOZ ::

Poceni malic v lj ni več. Vse je tam od 8€ naprej. Se je vse orenk podražilo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Samael ::

https://www.spar.si/restavracija-inters...
Cene se vrtijo med 6 in 7 eur pa pol.

Mogoče še tole malce za orientacijo, ni tako zelo star članek (sredina 2024):
https://www.metropolitan.si/potovanja/k...
Samael != Samuel

Scaramouche3 ::

Glede na to da velik pojem bi si pripravil v naprej!

LeQuack ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Poceni malic v lj ni več. Vse je tam od 8€ naprej. Se je vse orenk podražilo.

In še se bo, čez par let bo že 16€ naprej, itd. Ko se inflacija enkrat začne jo je težko ustavit.
Quack !

PunkDude ::

Menza nasproti Litostroja je poceni. Lani sem tam jedel zrezek s prilogo za 5 EUR.

Zgodovina sprememb…

mamstrok ::

PunkDude je izjavil:

Menza nasproti Litostroja je poceni. Lani sem tam jedel zrezek s prilogo za 5 EUR.

Tam so velike porcije za normalen denar. Če hočeš poceni malico, moraš tja, kjer so notri gostje oblečeni v delovno obleko. To pomeni, da je dobro in poceni. V Tacnu Košir je tudi ena taka gostilna.

bm1973 ::

Košir pa res ni poceni...

Kurzweil ::

Kot je predhodnik povedal, če bi rad jedel poceni in veliko... išči restavracije in menze, kamor hodi večina delavskega razreda, pa preden me kdo napade, to ne mislim slabšalno...

Je pa seveda potem še drug aspekt, velikokrat ta poceni potem pomeni dunajski + pomfri in podobne zadeve, kar je OK 2x na mesec, vsekakor pa ne vsak dan, torej pod vprašajem je, kako zdrava je ta hrana. Verjetno bo bolj zdravo in poceni, če si sam pripravljaš hrano... recimo v nedeljo narediš tako, da je še za ponedeljek, mogoče celo torek...

Sicer pa kamor jaz hodim so šle cene tam od enega leta 2019 iz 5-7€ na malico, na 8-10€... fckn inflacija, občasno se mi zdi, da tudi brez nekega tehtnega razloga. Da pa ne ješ junk in shitty food, pa me pride 10-12€ za neko average kosilo, torej, da je še neka juha in solata poleg.

So pa zelo handy pri enem kolegu v službi, kjer so se s šefom dogovorili, da vsak dan nekdo kuha... tako imajo neprimerljivo bolj healthy in cenejšo malico... je pa res, da je precej takšnih, ki se jim kuhat ne da, jim ni treba oz. ne znajo, kar je posledica prvih dveh...

NekdoPach ::

Marjetica na tobačni... velke porcije in dost poceni, sicer večinoma študenti hodijo tam
Drugač pa delavske menze so edine ok, ker vse preveč gostiln v LJ se trudi bit "nobel" z nekimi miniaturnimi precenjenimi porcijami

Ghost7 ::

NekdoPach je izjavil:

Marjetica na tobačni... velke porcije in dost poceni, sicer večinoma študenti hodijo tam
Drugač pa delavske menze so edine ok, ker vse preveč gostiln v LJ se trudi bit "nobel" z nekimi miniaturnimi precenjenimi porcijami

Točno to hotel omeniti. Imajo še eno izpostavo v Črnučah (Belinka).
Šefica je carica, vedno se da zmenit, da kaj pokombinira (recimo dva menija).

Kdaj za redne stranke še kaj za počes vrže.

Uglavnem cene ok, osebje ok, hrana ok, porcije pa sploh.

PS: Če rabite za praznike potico, jo naročite pri njih, ne bo vam žal.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

tony1 ::

PunkDude je izjavil:

This.

Benny123 ::

Plava laguna.. Borbona pod petrol stolpnico .. poceni 6 do 8 eur

LeQuack ::

Burek iz Hoferja je 2x manjši kot Olimpija/Slast, pa je kljub temu dražji (3€).
Quack !

link_up ::

si pa upate, ni kaj ... poleg tega ti namecejo na talar, da cez visi ... pa sam si mores odnest do mize...to ni za IT
In and Out

starfotr ::

Ghost7 je izjavil:

NekdoPach je izjavil:

Točno to hotel omeniti. Imajo še eno izpostavo v Črnučah (Belinka).
Šefica je carica, vedno se da zmenit, da kaj pokombinira (recimo dva menija).

Kdaj za redne stranke še kaj za počes vrže.

Uglavnem cene ok, osebje ok, hrana ok, porcije pa sploh.

PS: Če rabite za praznike potico, jo naročite pri njih, ne bo vam žal.

Kuči d.o.o. (https://www.marjetice.si/) ni več v Belinki. Sedaj je tam https://www.smuktrade.si/. Nekateri zaposleni so celo isti, kot v Marjetici.

ssokec ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ssokec ()

Kayzon ::

V tiskarni dobis dvojnega sancheza za 14e,vreden dnarja8-)

Ring0Ruin ::

Solatni paket v trgovini ali na trznici, sproti na siht, vsak dan kupim nekaj solatnega (razno, od motovilca, mesane solate, mlade spinace,...), v hladilniku na firmi pa tedensko nakupljeni razni dodatki, od balzamicnega olja, olivnega olja, mozzarele, olive, pecene paprike, avokado (izven hladilnika), orescki,... na nivoju tedenskega nakupa, skupaj z zelenim, pa zjutraj nabavim svez kruh ali whatever za zraven in si namesam tegelc solate za malico. Odlicno, pa 3 do 4 eure max. Vcasih kombiniram in si shranim del zelenga za naslednji dan, ko zmesam z necem drugim. Ostane od proper vecerje riz, krompir, kaksna omaka, jajca,... gre z mano na siht, za olepsati solato.

Pa tega ne pocnem, ker bi skrtaril, ampak se je izkazalo, da so prodajalici malic maksimalni nateguni, ki mesajo v tisto "hrano" poceni izdelke tik pred rokom trajanja, vcasih ze cez itd. in ne mislim teh pomij jesti, sploh pa ne za 6+ eurov.

Kdor je dunajca pod postavko malica na meniju, ali pa ribe, se igra s svojim zdravjem, se sploh ne bi cudil, ce bi inspekcija odkrila zraven radioaktivne odpadke, industrijske kemikalije, varekino, zivo srebro,...

Pa se en nasvet, NIKOLI ne jejte v blizini raznih velikih trgovin Merkatorja, Spara,... zrli boste vse sestavine, ki bi jih sicer naslednji dan trgovci vrgli v smeti, pa jih raje gostincem prodajo z 90% popustom. Klasika po celi Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju,...

Zgodovina sprememb…

Aja, pa vidim, da bi poceni toplo malico... pri 6-7 eurih pojdi raje na burek, si bos manj skodil. Masenje zil ni najhuje, kar se ti pri hrani lahko zgodi.

Zmaga pa kuhanje hrane cez vikend v vecjih kolicinah, v zmrzovalnik in v 5 tednih se ti nabere poceni hrane, kvalitete, ki jo pri nobenem gostincu ne bos dobil.

Samo se mi ne da toliko planirat, kadar delam kaksne sarme, filane paprike, sirovi struklji, ... se pride v postev, ne bom si pa jedilnika cez vikend uniceval s planiranjem.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Ring0Ruin je izjavil:

ce bi inspekcija odkrila zraven radioaktivne odpadke, industrijske kemikalije, varekino, zivo srebro,...

To si se moral prav danes registrirati za deljenje te mojstrovine?

delavec44 je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

ce bi inspekcija odkrila zraven radioaktivne odpadke, industrijske kemikalije, varekino, zivo srebro,...

To si se moral prav danes registrirati za deljenje te mojstrovine?

Ne, samo mimogrede sem se registriral in opazil to temo, ampak, ce poznas kaksnega gostinca v Ljubljani dovolj dobro, ga malo povprasaj po "poslovnih skrivnostih".

Bos bruhal ob misli, kaj od tega si ze vse pojedel. V malice gre najhujse sranje od sestavin, kar se ga da najti. Samo, da je poceni in se zasluzi cimvec od malice.

BladE_ ::

Osebno, zelo zelo zelo dobro poznam osebo, ki dela v menzi pa kaj takega še nisem slišal. Sem pa videl koliko popolnoma dobre hrane gre dobesedno v smeti. Žalostno, da te harane ne smejo dati recimo brezdomcem...
Akcija - Reakcija

BladE_ je izjavil:

Osebno, zelo zelo zelo dobro poznam osebo, ki dela v menzi pa kaj takega še nisem slišal. Sem pa videl koliko popolnoma dobre hrane gre dobesedno v smeti. Žalostno, da te harane ne smejo dati recimo brezdomcem...

Menzi za studente? Jih drzava linca. Ne, to velja samo na prostem trgu.

Pa ne mislit, da kuhar pozna izvor sestavin, on dobi vakumirane vrece. Nabavni, je pa obicajno lastnik.

Zgodovina sprememb…

Kayzon ::

Vecina "brezdomvec" bi komot hodila se 10-20 let v sluzbe sam so raje lene p**** in fehtarijo brez sramu.

Kayzon je izjavil:

Vecina "brezdomvec" bi komot hodila se 10-20 let v sluzbe sam so raje lene p**** in fehtarijo brez sramu.

Bojim se, da si zelo popreprosteno predstavljas zelo kompleksne druzbene pojave, ampak ta tema je o necem drugem. Na FDVju, se bo rad kdo pogovoril o tvojem druzboslovnem znanju, pa tudi pojasnili ti bodo rade volje marsikaj, ce te ze druzboslovje tako zelo zanima.

Zgodovina sprememb…