» »

Outlook 2021 - ne sinhronizira

Outlook 2021 - ne sinhronizira

RedDrake ::

Naletel sem na zanimiv problem.
Na enem od strežnikov pod mojim upravljanjem je prejšnji teden prišlo do HW napake (verjetno v SATA kontrolerju) in je e-poštni del strežnika klecnil zaradi I/O napak. Cca 3 ure so imeli uporabniki, ki so takrat poskušali dostopati do pošte tudi "garbage" maile (prazne, čudni znaki, ipd ...).
Po obnovitvi backupa je vse delovalo b.p.
Eden od uporabnikov je imel med to epizodo cel čas prižgan PC in Outlook. Po obnovitvi backupa se je pri njem sprožil reindex IMAP map. Vse lepo in prav, ampak sedaj mu sinhronizira IMAP mape samo še pri zagonu Outlooka, oziroma če se gre v "Offline mode" in nazaj. "Send/Receive all" ne naredi nič. Uporabnika sem vodil, da je pobrisal Outlookov Roamcache, a to tudi ni pomagalo.
Ima še kdo kakšno idejo?
Je morda napaka na strani strežnika? (sicer dvomim, ker spletni odjemalec dela b.p., in tudi drugih cca 20 uporabnikov nima težav, pa imajo skoraj vsi Outlook)
Google nekako ni bil v pomoč ... MS SW pa tudi ni moj forte.
  • spremenil: RedDrake ()

Karen ::

Nimam rešitve, mogoče pa pomaga pri diagnosticiranju, ker imam na eni mašini podobno. Po mojem je povezano z Outlookom in ne s serverjem. Imam tri praktično "identične" mašine (ista verzija Outlook klienta), od tega mi na dveh normalno synca, na tretjem pa ko ga prižgem moram iti na Offline za sekundo in nazaj, potem pa posynca normalno in dela (do naslednjega restarta mašine). Aja, mail server pa ni Microsoftov, tako da potrjuje tvojo tezo da ni na serverju.
Pa nobenega backup restore-a nisem delal, praktično čez noč je bilo.

darkolord ::

Naj pobriše account in ga doda še enkrat.

Karen ::

Mislim da je "shit" v tem ker outlook (vsaj včasih je) zacvili da primarnega accounta ne moreš pobrisat. Bom videl jutri kaj bo pri meni (sem roamcache pobrisal), ko dobim kak mail spet.
Če ne bom pa mogoče res vse accounte pobrisal pa na novo outlook da vidim kaj bo.

darkolord ::

Če že, narediš samo nov Outlook profil.

RedDrake ::

Ja, nov account se bo poskusilo narediti, gre sicer za mailbox ki je velik cca 40G in vsebuje več kot 200k mailov, tako da je to kar "zalogaj" :). Ampak kar se mora, ni težko.