» »

A pomagate ljudem pri računalniških težavah?

A pomagate ljudem pri računalniških težavah?

«
1
2

mtosev ::

Koliko ljudem približno pomagate?

Jaz trem.
Pred parimi dnevi hčerka od mamine prijateljice ni znala naložiti dobroimetje prek HoTa. :))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
  • predlagalo izbris: Kjepca ()

Rias Gremory ::

Super.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Bud_Bundy ::

mtosev je izjavil:

Jaz trem.
Pred parimi dnevi hčerka od mamine prijateljice ni znala naložiti dobroimetje prek HoTa. :))

Sproti lahko še za šiht vprašaš ;)

Danes sem recimo čakal na avto v delavnici. 2 prodajalca nista uspela narediti print screen ekrana in ga poslati. Jima pokažem in takoj je šel eden pogledat kako napreduje moj avto. Sem siguren, da sem zato bil vsaj pol ure prej postrežen.

Kayzon ::

Pomagam samo domacim ce kaj rabijo 8-)

Baja ::

Jaz trem.

ne bodi skromen, kolkim si pomago na slo-techu? 8-)

socialec ::

Bud_Bundy je izjavil:

Sem siguren, da sem zato bil vsaj pol ure prej postrežen.

Zelo verjetno res - takšna pomoč ima večkje blagodejen efekt.

OutOfTheBox ::

mtosev je izjavil:

In ti res verjameš da je bil to razlog da te je kontaktirala. Bejž no bejž.

Upam da si jo vsaj na pjačo povabu :)

MIHAc27 ::

Pomagam domačim, pomagam v službi, pa tudi po forumih.

V mejah normale seveda, pa če imam čas.

Moteče je edino, ker včasih mislijo, da se spoznaš čisto na vse, kar malo diši po elektronih in vezju. Ne ne vem, kje v excelu je funkcija žnj. Ali kako v telefonu spremeniš pogled, ali zakaj igrica vrne error #4574376 . Pogooglej...

bm1973 ::

Včasih sem rihtal PC folku. Za nič, večina ni niti hvala rekla. Kaj šele, da bi za njihovo sranje dala za pico in pir. Ali celo kak denar...

Pa je šlo za inštalacijo Windows 95 celo popoldne. S CDja... Ker je bila inštalacija ravno tako ghlupa, da te je vsakih 20 minut nekaj vprašala. Če je bila pa škatla nasrana s 3 firewall in 2 antivirus aplikacijami, je že čiščenje tega sranja trajalo en dan, ker je čisto zabasalo mašino. Navadni, včasih celo MFM diski, niti ne IDE. Da ne govorim koliko časa je trajal DiskDefrag...

Plus, pazi, da mi ne zbrišeš slik... In dokumentov... WTF, še backup naj delam ?!?!? To je delo za 1 dan, če sploh vse najdeš. Ker folk ima to nasrano povsod...

Plus moral si imeti nek backup disk/CD writer/prazne CDje/ZIP Drive, da si nardil backup...

Da ne govorimo o vseh CDjih z Windowsi, Officem, programčki, patchi, itn...

Zato sem preprosto rekel, 50 EUR. Plus še 50, če bo stvar trajala dlje kot eno popoldne.

Od takrat imam mir. Že leta...

Danes se tega ne grem več, razen res za ožje kolege/familijo. Itak je pa večina na telefonih in PCjev folk sploh nima več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

kixs ::

Dolgo si to pocel zastonj... od MFM diskov do Evra je od oka 15 let :lol:

kixs je izjavil:

Dolgo si to pocel zastonj... od MFM diskov do Evra je od oka 15 let :lol:

Nisem, sam folk je imel stare škatle >:D...

gozdar1 ::

Da si potem, ko kaj ne dela še kriv povrhu.

gozdar1 je izjavil:

Da si potem, ko kaj ne dela še kriv povrhu.

Tudi to... Ni več variante...

D3m ::

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

Zih je bila naga na postelji in čakala na njegovo reakcijo.

Ampak, kot poznamo Tošeta je delo popravila opravil z odliko babo pa pustil zmrzovati na postelji.

:D
|HP EliteBook|R5 6650U|

kixs ::

Js zadnjih 20+ let svetujem oz pametujem samo se po forumih. Vcasih tudi kdo po mailu ali ZS... zastonj.

dronyx ::

mtosev je izjavil:

NIČ.
Nekoč in to je pred več kot 20 leti so me ljudje prosili za kakšno pomoč, ker so vedeli, da delam na tem področju. Okužbe z virusi, reševanje izgubljenih podatkov...vse živo. Nekaj časa sem kot dober sosed pomagal in dobil v zahvalo kakšno potico. Samo potem sem ugotovil, da nekateri pričakujejo, kot da je to moja dolžnost. Ampak recimo v vasi so tudi vodovodarji, električarji, mizarji...samo nihče ne pričakuje od teh da jim morajo delati zastonj. Potem sem s to traparijo prekinil, ker se mi zdi, da se s tem razvrednoti poklic. Če potrebujete pomoč, plačajte. Obstajajo firme, ki to počnejo, tako kot so vodovodarji in električarji. Če bi živel v kakšnem Kibutzu in bi mi drugi zastonj napeljevali elektriko ali menjali vodovodne pipe, potem pa bi bil tudi jaz kaj pripravljen naredit zastonj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Miki N ::

D3m je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ampak, kot poznamo Tošeta je delo popravila opravil z odliko babo pa pustil zmrzovati na postelji.

Eh vprašanje. Mogoče je pa lisica s tem polnjenjem HoT računa samo hotela, da ima Toše njeno telefonsko in jo pokliče pa tako naprej ...mogoče kako drugo polnjenje kasneje, če bi se stvari razvile?

Samo mtosev kot mtosev ni dojel namiga.

c3p0 ::

Brezplačne stranke so najslabše. Gnjavijo v nedogled. Zato rihtam le še najbližjim, ki znajo celo biti hvaležni.

Ko sem par let nazaj tu v forumu napisal, da za instalacijo Winz zaračunam 100 EUR, so se nekateri norčevali in zgražali. Da je mnogo preveč. V bistvu zdaj vidim, da sem bil še poceni. Sploh, če všteješ, da ponavadi ni šlo za novo zadevo s SSD diskom, ampak staro klumparijo.

Inštalacijo Windowsov je zelo pospešil USB boot, sam kaj ko stari klump tega ni imel...

njyngs ::

Zadeve uredim izključno najožji družini. Z drugimi se mi zarad nehvaležnosti ne da ukvarjati.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

d4vid ::

Pomagam... dostikrat za kako pivo, dostikrat za nek drobiž. Pomagam sosedom in žlahti in od tega obogatel ne bom, tudi če nabijem cene, tako da mi je vseeno.

Inštalacije wibdowsa so se zmanjšale skoraj na 0 (tam pa tam kdo kupi nov PC brez, pa je treba namestit).
Vmes kak napajalnik crkne, pa kak laptop mal pogledam, pa so večinoma za v smeti.

Je pa folk opazu, da me tehnika zanima in potem me prosijo za vsemogoče stvari, od TVjev, pomivalcev, pralnih strojev, do raznih daljincev, tud dvižna garažna vrata sem že popravljal, pa napeljeval novo elektriko na traktorju in podobno.

Pa rešujem razne tehnične težave in scame pri starejših sosedih, ko naroči super ugodno makita brusilko na sketchy spletni strani, potem dobi pa nek klump... itd itd...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Utk ::

Super to. Če ti je dolgčas v lajfu.

dronyx ::

@d4vid: Good Samaritan. Tudi jaz bil bi tvoj sosed.

mtosev ::

Mene tudi kličejo ker so pozabili WiFi geslo, ki piše na spodnji strani hotovega modema. Ali pa, ker so izklopili modem in ga pozabili vklopiti in internet ne dela. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

tikitoki ::

D3m je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

Pomoje je izjavil:

Ne odobravam golega polezazavanja podnevi.

donvito ::

c3p0 je izjavil:

Brezplačne stranke so najslabše. Gnjavijo v nedogled. Zato rihtam le še najbližjim, ki znajo celo biti hvaležni.

Ko sem par let nazaj tu v forumu napisal, da za instalacijo Winz zaračunam 100 EUR, so se nekateri norčevali in zgražali. Da je mnogo preveč. V bistvu zdaj vidim, da sem bil še poceni. Sploh, če všteješ, da ponavadi ni šlo za novo zadevo s SSD diskom, ampak staro klumparijo.

Sam sem kupil vedno z že naloženimi windowsi in imam mir.

Bezukhoff ::

Kvečjemu samo še boomerjem v lastni la famigliji, pa še ti so, kot ste tudi vsi ostali ugotovili, najslabša klientela, ampak vsaj kompenzirajo z dobrim in domačim obrokom, ostali pa pay up ali pa najdi alternativo.

socialec ::

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ja, saj se zasmejal - je pa zelo verjetno - za kakšno kalibracijsko kavo/sok/tortico/sprehod/čvek sicer ni prepozno.

klemenSLO ::

REdko. Mi gre pa na q. ko me kdo pokliče sam takrat ko kej rabi. Za na kufe al pa pivo pa ne.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

TehDucky ::

IT in ostalo tehniko rihtam svoji in ženini familiji, pa v službi in sodelavcem.

Določene stvari bi pa rad zrihtal, ampak enostavno ni časa ali pa znanja na tistem področju.
Npr. me kliče teta če znam upravljat od Zebre pametni čitalnik, itak da ne če ga nisem še v rokah držal. Ali pa bratranec, zakaj mu po 8h 3D printanja strga filament. Bo treba kakšno kalibracijo naredit pa mal nastavit ane, sam to ni 15min dela, sploh pri starejših printerjih.

Računalnik sestavit mi je užitek, tako da ne računam, windowsi pa se itak hitro inštalirajo.

predi ::

Seveda pomagam. Saj sem razvijalec informacijskih sistemov z univerzitetno izobrazbo in kot tak "znam vse". /s
Znam torej googlat v angleščini.

Nikoli ne računam nič, imam pa vsaj novo zgodbico za komu povedat. Vsakič.
Pa dobro se z dobrim povrne.

sbawe64 ::

Iz sosednje teme Opravilno nesposobna nova generacija

Če mojstri zaračunavajo za menjavo žarnice 25E, ker se lastnikom 'ne da',
potem je zastonj IT delo samo pljuvanje v lastno skledo.
d4vid, nate ciljam, še posebej, če so te usluge samo enosmerne.

Je dronyx lepo napisal, ostali obrtniki nočejo delati zastonj, zakaj bi vi ?

Tako so se recimo strojniki v Slo spravili na raven klošarjev.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Jazon ::

V časih singlecore procesorjev in recimo do win8.1 je bilo precej "rihtanja" računalnikov in ostalega. Potem pa se je umirilo, oziroma se da večino urediti na remote. Zdaj samo še software podpora naročnikom in bližnji. Me najdejo pa povsod. Če ne spadajo v pravo kategorijo se naredim tošeta.

ferko2 ::

Zgodil se je tudi fork in diverzifikacija tega "znanja". Posebej telefoni.
Npr za časa ms dosa in brez interneta je bilo res omejeno število programov in opreme zato si lahko "vse" obvlada. Danes to ni več možno.
Npr jaz komaj zase znam migrirat to nadležno 2fa zaščito iz ene na drugo novo napravo. Potem je aplikacij več kot miljardo in nekdo ti reče da mu xy app ne dela več...
Ogromno softwarea je.
Recimo jaz ne znam v facebooku naštimat (ga nimam) da če bom kaj postnu bo samo meni vidno ali pa ne znam "reelsov" postat na instagramu. Res je, da to ni "znanje" ampak folk to že dojema kot da nekdo nekaj "zna".

ginekk ::

Že dolgo ne več, ker je tud najblžja žlahta obupala nad čakanjem in pridigo.

Sploh pa mladina ni več vajena PCjev oz. osebnih računalnikov, raje uporablja telefon in tablico. V sisteme kjer glavni vmesnik ni prek normalne tipkovnice, pa se jaz ne poglabljam.

GupeM ::

Meni so najbolj kul tisti: A računalničar si? Daj, prosim, poglej zakaj na TV-ju ni slike. Če pa že je, je pa rdečkasta. Pa na kasetarju mi levi zvočnik ne dela, če bi lahko pogledal.

Pa če boš mel čas... mogoče veš, zakaj mi pralni stroj tako čudno piska?

Sicer sem pa tudi jaz kot dijak včasih kaj poštimal za drobiž, potem pa sem začel s precej bolj konkretno ceno, so se pa hitro umirili. Pa ker se mi ni dalo ukvarjati s scrackanimi Windowsi, sem vedno zahteval original. Kar naenkrat me samo še domači prosijo občasno za kakšno stvar. Domačim seveda naredim brezplačno, ker tudi redno dobim kmečke pridelke, pomoč pri gradnji, slaščičarske storitve, striženje ...

Če pa slučajno kje vidim, da imajo kakšno težavo, ki jo lahko hitro rešim, pa seveda tudi pomagam. Na primer pri dohtarju sem videl, da je dohtar imel odprt Excel, ki je nekaj čudno utripal. Pa sem ga vprašal, če ima težave, pa je rekel da je ravno zjutraj medicinska sestra poslala mail, da se nek virus spet širi in da mora poklicat IT. Pa sem mu potem samo rekel, da naj kup papirja prestavi, ker mu pritiska na tipko enter, pa je Excel ves čas v novo vrstico skakal :)

Sem mu mislil zaračunat "Posvet pri IT-ju - krajši ... 25.59 €" pa žal nimam več S.P.-ja.

OutOfTheBox ::

Na primer pri dohtarju sem videl, da je dohtar imel odprt Excel, ki je nekaj čudno utripal. Pa sem ga vprašal, če ima težave,

Zdej si me spomnil. Bil pred časom pri zobarju, pa ima pred sabo monitor na katerem lahko vidi sliko zob, korenine, ipd. To je razširjen monitor iz računalniškega. Skratka, takrat ko sem bil ta monitor ni delal in se je skoz jezila ker je morala vstajat pa hodit gledat na prvi monitor in bentila nad računalničarjem, da ji je takrat naložil sistem in da ni vsega zrihtal (zgleda da naložil šoferjev za GPU). Je rekla da ga prosi že 14 dni in ga ni od nikjer.

Po konc ji rečem, če lahk pogledam zadevo pa seveda ni imela nič proti. V nekaj minutah je bila zadeva zrihtana in monitor je delal. Ni me mogla prehvalit in mi dala 5 vzorčnih sensodyne zobnih past :)) In od takrat k pridem na pregled, dost več oz. bolj odprto komunicirava ;((

Zgodovina sprememb…

d4vid ::

sbawe64 je izjavil:

Iz sosednje teme Opravilno nesposobna nova generacija

Če mojstri zaračunavajo za menjavo žarnice 25E, ker se lastnikom 'ne da',
potem je zastonj IT delo samo pljuvanje v lastno skledo.
d4vid, nate ciljam, še posebej, če so te usluge samo enosmerne.

Je dronyx lepo napisal, ostali obrtniki nočejo delati zastonj, zakaj bi vi ?

Tako so se recimo strojniki v Slo spravili na raven klošarjev.

Ok, mogoče nisem bil dovolj jasen.
Pomagam večinoma 2-3 sosedom. Vsi so starejši, večinoma že v penziji.
Ni mi problem pomagat njemu, ker dostikrat pomagajo meni pri drugih stvareh.
Temu, ki sem mu popravljal garažna vrata (našel navodila na netu, nastavil pozicije) in na traktorju napeljal elektriko (kupljena inštalacija, samo razpeljal in povezal na varovalke, slabo uro dela), ima npr. Avtomobilsko prikolico večjih dimenzij. Kadar jo rabim, priklopim in peljem.

Da bi za drobiž delal za nevem kolk folka, pa hvala lepa.

Sicer pa nisem ITjevc, sem drugač elektronik po poklicu, a so me v mladosti bolj zanimali računalniki in od takrat sem "mojster" za te stvari.

Mam enga soseda, tudi v penziji, ki ima svoj server in tu pa tam kaj rabi nastavit. Malo je že iz tega pa kliče mene. Ko sem bil mulc, mi je dajal še pa još računalniške robe, od ekranov, računalnikov in komponent, pa sem zlagal skup, se spoznal z linuxom, se naučil nekih osnov programiranja.
Tista roba je bila vredna praktično nič, a kot 10-15 let staremu mulcu, ki se je rad igral s tem, mi je bila neprecenljiva. Nabral sem izkušnje in za to lahko danes njemu pomagam. Naj mu računam, če je on veliko "kriv" da to sploh znam?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

IL_DIAVOLO ::

Tisti ki hoče razumeti oz. ni preveč tumast, si vzamem cas in mu pomagam. S tistimi, ki so s tehnologijo se pri nalivnem peresu, pa ni vredno živcev.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

PovemVfaco ::

Men se že na daleč vidi, d se ne spoznam na računalnike, k mam mišice pa sm zagorel, sam me je zadnč vseen ena kolegica klicala, d se ji na onlyfans ne poveže. Pridm tja, pa je itk vse delalo, ženska mi pa že vino nataka. Sm reku, naj mi raj neki za jest nardi, k sm lačn pa mam čez 2 uri zmenk z eno influenserko, vino bom itak pr uni tadrugi pil potem. Pa spleza gor na mizo, noge narazn, pa reče, tu maš večerjo. Sm reku, d neb tega zj, to je kdaj drugič lhk za desert. Mi je nardila sendvič, pol se mi je pa mudilo, pa sm moral it, zj mi pa mesiče pošilja skoz, kdaj pridem po desert. Sendvič je bil bolj švoh, 5/10, tk da dobrota je sirota.

delavec44 ::

Pol si se pa zbudu. :D

PovemVfaco ::

delavec44 je izjavil:

Pol si se pa zbudu. :D

Ja pr oni influensarki, me je zmantrala ko bika

Meiniken2 ::

dronyx je izjavil:

mtosev je izjavil:

NIČ.
Nekoč in to je pred več kot 20 leti so me ljudje prosili za kakšno pomoč, ker so vedeli, da delam na tem področju. Okužbe z virusi, reševanje izgubljenih podatkov...vse živo. Nekaj časa sem kot dober sosed pomagal in dobil v zahvalo kakšno potico. Samo potem sem ugotovil, da nekateri pričakujejo, kot da je to moja dolžnost. Ampak recimo v vasi so tudi vodovodarji, električarji, mizarji...samo nihče ne pričakuje od teh da jim morajo delati zastonj. Potem sem s to traparijo prekinil, ker se mi zdi, da se s tem razvrednoti poklic. Če potrebujete pomoč, plačajte. Obstajajo firme, ki to počnejo, tako kot so vodovodarji in električarji. Če bi živel v kakšnem Kibutzu in bi mi drugi zastonj napeljevali elektriko ali menjali vodovodne pipe, potem pa bi bil tudi jaz kaj pripravljen naredit zastonj.

Ej, točno to sem tudi sam razlagal enemu v ožjem družinskem krogu. Nihče ne pomisli, da štromarju ali vodovodarju nebi nič plačal, hkrati pa IT storitve jemljejo kot zastonj. ... Zakaj? Zanimiv fenomen s katerim smo se že vsi ITjevci srečali.

Kar se pa pomoči tiče pa pomagam uglavnem le domačim vkolikor je znotraj mojih moči.

Le pri enem bratu sem malce črto potegnil in razložil, da mu ne bom sestavljal računalnika (trenutni je star že ene 15 let), ker nimam komponent za testiranje, če pride do težav.

Glugy ::

Že od 11ga leta nekje pomagam pri računalniških težavah ( ne sicer hardware zadeve; oz redko ) predvsem ožjim družinskim članom pa če mi je kater frend res blizu. Zastonj in brez pričakovanj. Če imaš vnaprej pričakovanja jih pač izraziš pred začetkom če si tak tip človeka. Ja včasih traja da se zadeva reši ampak tako pač je. Vseeno pa kdaj ( ne vedno ) dobim kakšno malenkost v zameno, včasih hvala včasih ne. Ampak sej ne pomagaš zarad protikoristi, pomagaš ker je prav pomagat. To ni služba to je tvoja osebna odločitev ali želiš nekomu pomagat al se hočeš samo okoristit pa želiš/pričakuješ nekaj v zameno če ne si slabe volje.

JH84 ::

Tu in tam še naložim OS kakemu kolegu oz se grem diagnostiko, ko jim kaj ne dela. Načeloma se pa več ne zajebavam. Večinoma folk, ki rabi pomoč, ima starejše računalnike in se jim toži dat tistih 600-700 EUR za nov sistem za pisarniška opravila. Pol pa nič.

Sem za čase XP-ja vsem poznanim rihtal sisteme, pol sem jih tako razvadil, da so že zahtevali vse naložene Office, torrente ali mulo, vse s porihtanimi mapami seveda, da je delalo vse na klik. Pa printeje, skenerje internet itd...Sem se včasih zajebaval tut po par dni, da sem najdu vse gonilnike, da je delala npr neka stara mrežna, ker za novo dat 15 EUR je blo seveda preveč...za 0 seveda, včasih sem bil že prav živčen potem, ko kakga sistema nisem mogu takoj zrihtat, folk pa gnjavil. Tolk ur ko sem zagonu, če bi bil nek obrtnik, bi takrat lepo kasiral. Dobra lekcija je bla, nikoli več.

BorutK-73 ::

Sem pomagal včasih, potem te pa kličejo za vsako pičkarijo. Tako da samo domačim kaj nastavim, itak je bolje da si sami pogruntajo.

Miki N ::

BorutK-73 je izjavil:

Tako da samo domačim kaj nastavim

To je tudi ona rekla.

WhiteAngel ::

Zadnje čase največ pomagam svoji materi, ker je ostala sama. Opravilo za ta teden je bilo, kako arhivirati PDFje eračunov (gen-i, a1, komunala, rtv) iz maila v svoje mapice na disku. Plačevanje ima že urejeno prek trajnika. Včasih je imela to po fasciklih, zdaj pa je vse elektronsko.

Sem neskončno hvaležen za kubuntu. Veliki fonti, velike ikonice, bloat free. Okular, Dolphin in Firefox. Je pa imela manjšo frustracijo, ker je firefox odpiral gnomovski dialog za shranjevanje in tam na levi ni imela mapic na bližnjicah, tako kot so v Dolphinu. V about:config sem potem moral poiskati xdg nastavitev za file picker in jo nastaviti iz 2 na 1.

Zgodovina sprememb…

chuck ::

Ne več, tudi strankam ne več. Vsi jemljejo samoumnevno, če me kdo pozna pa misli, da mu bom zastonj ali pa za drobiž. Strankam kar po novem ChatGPT odgovor, ki daljši je, bolj vem, da ne bodo nikoli prebrali do konca.

Tudi navadil sem se naredit hiter test računalniške pismenosti in se zna zgoditi, da bom namignil: a poznate koga, ki vam bo tole namestil, saj sami tega ne boste znali uporabljat, najraje kar direktno rečeno.

Mlada generacija, vsaj s tistimi, ko sem v kontaktu je tako funkcionalno nesposobna in lena, da pogosto ne znajo niti emaila poslat, niti ne vedo kakšen je njihov email, znajo pa poslat FB sporočilo ali SMSe pisat.

Tudi pravilo, da starega PCja ne prodaš med sorodniki ali znanci, ker pol je samoumnevno, da te lahko kličejo.
Izjeme delam pri punci, ki pa tudi vidim, če bi si vzela 5min časa bi lahko sama, ampak ji je lažje meni rečt. Ter pri sodelavcih v okviru optimizacije delovnih procesov kar je bolj meni v interesu.

Me prav zanima kako bo, ko bo folk na veliko uporabljal "AI orodja".

KAVINSKY ::

> sem jaz
> normalnež prosi če mu office in antivirus inštaliram
> storim, ker sem ravno imel na ključku
> normalnež začne čez par mesecev najedati, da mu sistem dela počasi
> javlja da ima virus
> si obiskoval kakšne čudne strani ali torente nalagal?
> ne, ti si nazadnje nekaj delal
> MOK
«
1
2