» »

Nintendo Switch 2

Nintendo Switch 2

1 2
3
4

Gregor P ::

Verjamem, ker to je res dobra in preverjena (ker je v bistvu le nadgradnja prvega Switcha) hibridna konzola, idealna za družine.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

endelin ::

Nintendo ima velik krog fanov ki jim je nintendo skoraj religija.

To z vsaj časovno ekskluzivo from igre so naredili res velik korak da bodo dobili še precej ljudi ki bodo kupili konzolo samo zaradi ene igre.

Jaz desetletja nisem imel več konzole, potem sem pa rabil kupiti nekaj za otroke in Nintendo Switch (OLED) je idealen; lahko igraš mobilno kjerkoli, ali pa na TV, in še veliko izbiro iger imaš, ki so otrokom res všeč, sploh tiste, kjer lahko igrajo skupaj kot team. Se razume, grafično zahtevne igre pač igraš drugje.

Kot odrasel potrošnik sem seveda malo manj navdušen, ker podpore praktično ni oz. je za nas nekje v Grčiji (če bi bilo kaj fizičnega narobe), in vse je drago - da sploh ne izgubljam besed od dveh stopnjah plačljivih online paketov.

Ganon ::

Težave s konzolo rešuje trgovec. 20 evrov letno za NSO je drago?

Trgovec, ki naredi kaj? Pošlje tvojo konzolo v Grčijo, če sploh.

Ta za 20 evrov je osnovna; brez te skorajda več ne moreš. Potem je pa še ta drug paket za 40 evrov dodatno.

Pač sam nisem oboževalec dodatnih naročnin.

Kam bodo poslali konzolo, ali pa katerokoli drugo stvar, naj te ne zanima, ti imaš pravico do popravila in to rešuješ pri trgovcu. In spet odvisno, kaj je narobe in kje si kupil. Nintendova mi ni odpovedala še nobena. Xbox so mi v Müllerju zamenjali na licu mesta in se kasneje sami ukvarjali s pokvarjeno.
Tudi jaz nisem oboževalec plačljivih storitev, ampak 20 evrov letno se mi zdi pljunek v morje.

111111111111 ::

endelin je izjavil:

Nintendo ima velik krog fanov ki jim je nintendo skoraj religija.

To z vsaj časovno ekskluzivo from igre so naredili res velik korak da bodo dobili še precej ljudi ki bodo kupili konzolo samo zaradi ene igre.

Če bi izdali novo Zeldo, bi šel stat v vrsto. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Še dva dni. :D

Čez ene dve leti bo res uporabno ko bo kakšna igrica

Lep video, po mojem edini od kakšnega proizvajalca iger, ki sem si ga do konca ogledal :)

Še posebej prijetno je slišati hvalospev Iwati. Človek je začel kot programer, bil je strasten igralec, vizionar. Pravo nasprotje zategnjenim direktorjem. Škoda, da ni dočakal uspeha switcha.

Legendarna izjava:

"On my business card, I am a corporate president. In my mind, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer."

Pri Konzolku že od odprtja gneča za switch 2. Stari, mladi, ni da ni. Dobil vse potrebno, čas za zabavo. 8-)

Odlično! Dobro stestirajte in poročajte, če dela vse ok, preden gremo ostali čez kakšno leto ali dve v nakupe (ker še stara dela dobro).8-)

Ganon je izjavil:

Pri Konzolku že od odprtja gneča za switch 2. Stari, mladi, ni da ni. Dobil vse potrebno, čas za zabavo. 8-)

Fovšija. :) Poročaj, kako se obnese.

Najprej zahteva posodobitev, kot se je govorilo. Konzola je ogromna in na otip deluje zelo kvalitetno. Zaslon je svetel in oster. Trenutno še nastavljam. Magnetni joy-coni so mnogo boljši.

Ker špil si nabavil?

Zaenkrat MKW in prednaročen Bananza. Imam še par iger s prve konzole, ki sem jih namenoma pustil, da jih bom igral v izboljšani različici. Mimogrede, MKW v 4K in HDR je milina. Naslednjo bom testiral TotK Zeldo.

A je grafika dosti izboljšana in dela hitro?

chucki ::

Rad bi ga mel :'(
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Magic1 ::

https://siol.net/novice/digisvet/sloven...

Konzolko se je zategnu v Italijo po Switche. :)) Nekdo je rekel, da ga je naročil za 50EUR manj v Italiji, tako da bo kar profitabili trip.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

endelin je izjavil:

A je grafika dosti izboljšana in dela hitro?

Ogromna razlika. Na 75" TV-ju še toliko bolj opazno.

Zelo barebone brez detailov 1080p na 75" TVju res ne more izgledat ok.
Magic

Če kdo misli, da smo imeli do zdaj napete boje v Mario Kartu, bo tukaj izgubil glavo. 24 dirkačev, iz vseh strani pada po tebi. Jebeno neverjetno.

chucki ::

Magic1 je izjavil:

https://siol.net/novice/digisvet/sloven...

Konzolko se je zategnu v Italijo po Switche. :)) Nekdo je rekel, da ga je naročil za 50EUR manj v Italiji, tako da bo kar profitabili trip.

15k
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Hej, Ganon, kako je kaj z backwards compatibility?

Daljinčki delujejo? Špili tudi?

Stare igre delujejo in to boljše. Tiste, ki so bile deležne dodatnih nadgradenj za switch 2, pa sploh. Teh bo čedalje več.

Joy-coni in pro kontroler s stare konzole so tudi kompatibilni, s to razliko, da konzole ne moreš zbuditi s HOME gumbom. Čudna reč, ampak to je to.

iso2000 ::

Nameravam kupiti to konzolo, kot prvo sploh. Predvsem, ker je sedaj sine dopolnil 9 let in mislim, da lahko začneva s kakšnimi igrami... Nekaj malega je že preizkusil pri sošolcih igrat, nekatere igre.
Imam pa par vprašanj, če mi boste lahko pojasnili kako to deluje...
Ob nakupu si je verjetno potrebno narediti nek online račun, kjer so potem licence za igre? Kako pa se da kupovati igre? Je nek Nintendo store, kjer se to kupuje? Se da tudi kupiti "rabljene" igre? Ali se jih da kupovati na različnih spletnih straneh? Kakšna priporočila?
Hvala!

Lahko kupuješ igre v fizični obliki, nove ali rabljene, lahko pa digitalne v Nintendo spletni trgovini, ki so potem vezane na tvoj račun. Teh iger ne moreš prodati naprej.

Kar se iger tiče, povej, katera zvrst bi ti ustrezala. Če na začetku začneta s Super Mario Bros. Wonder, ali pa Super Mario Odyssey, poleg Mario Karta, ne bosta zgrešila. Zabava na vrhuncu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

kamiKaZaA ::

Narediš si račun. Potem imaš store, kjer čakaš na akcije. Včasih so tudi do -90%. Imaš pakete več iger. Sam sem recimo kupil paket Star Wars (9 iger) za manj kot 40 eurov, celi komplet pa je stal preko 130 eurov. Isto sem kupil komplet Crash Bandiocoot za manj kot 40 eurov, paket 3-4 iger pa je stal čez 120 eurov. V glavnem čakaš akcije tudi po več mesecev za določene igre in ne kupiš takrat, ko želiš ampak ko je vsaj -50% popust. Klasike pa kot so Mario... pa so znižane za največ -33% (namesto 60 eurov, plačaš 40 eurov). Imaš opcijo letne naročnine za 20EUR, kjer dobiš nekaj klasičnih iger od Nintendo in Super Nintendo in lahko igraš online ostale igre, katere imaš.

Ganon je izjavil:

Joy-coni in pro kontroler s stare konzole so tudi kompatibilni

No to pa je super informacija, ker imam 2 pro-ja in 2 Joy-cona. In če bom prodal čez par let ne bom nič dobil za to. Tako pa sedaj vem, da samo prodam OLED konzolo z enim Joy-conom (za kakih 120-180EUR) brez vsega ostalega (sicer še hranim original škatlo), ker pri nakupu dobim 1 novi Joy-con in sedaj bom res počakal na posodobljeno različico (OLED), katera pride čez 4-5 let do takrat pa bom tega igral.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamiKaZaA ()

kamiKaZaA je izjavil:

Narediš si račun. Potem imaš store, kjer čakaš na akcije. Včasih so tudi do -90%.

Za ne-Nintendo igre se najdejo konkretni popusti. Trenutno se dobi Golf Story, pravi biser, za evro in pol!

Drži. Klasike (Nintendo igre) imajo do največ -33% popusta. Ostale igre pa tudi do -90%. V povprečju pa je skoraj vsak trenutek ogromno iger s -50% do -70% popusta. Popusti pa trajajo nekje od 10-21 dni ob objavi. In se potem čez leto ponavljajo za ene in iste igre. Ter so lahko višji ali nižji čez čas.

Tale stran mi je najboljša za preverjanje cen:

https://www.dekudeals.com/

Ziga Dolhar ::

Ganon je izjavil:

+1

Račun & alerti na tej strani so totalen must-have.
https://dolhar.si/

Ganon je izjavil:

Hvala. Nekaj novega za mene. Super stran. Pribeležno.

Vidi se tudi nihanja cen za leta nazaj. Vse akcije se ponavljajo, tako da je trapasto kupovati po polni ceni. Če le ni čisto nova igra in jo nujno potrebuješ.

Ziga Dolhar ::

... če pa kaj nujno potrebuješ & je igra Nintendova (Mario, Zelda et al), pa nujno vzameš voucher (2 igri za 100 EUR).
https://dolhar.si/

Počasi kapljajo prodajne številke. V Franciji, Španiji in VB, so ob izidu skupaj prodali skoraj pol milijona konzol. Rekordno bo.

Ziga Dolhar je izjavil:

... če pa kaj nujno potrebuješ & je igra Nintendova (Mario, Zelda et al), pa nujno vzameš voucher (2 igri za 100 EUR).

Tudi dobra opcija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Kdaj pride kak nov super mario?

Kje je najceneje možno kupiti dvojko z Mario Kart?

Müller ima vedno uradne maloprodajne cene za vse konzole, niti evra več. Ampak MKW paketi so razprodani, imeli so še nekaj konzol brez igre. Pri ostalih trgovcih boš odštel malo več.

Za Maria bo potrebno počakati na Direct.

jimyboy ::

Zaenkrat še neuradno naj bi prvi dan prodali 3 miljone Switch 2, dosedanji rekorded PS4 jih je dober miljon.8-O PS4 in PS5 sta v prvih dveh mesecih prodala 4.5m konzol.

https://gamerant.com/nintendo-switch-2-...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jimyboy ()

Je že uradno. Več kot 3,5 mio konzol, kar je rekord. Za primerjavo, PS5 v prvem mesecu 3,4 mio.

https://www.nintendo.co.jp/corporate/re...

MATiCEK ::

Res neverjetno kako je to nintendo dobro speljal, vzeli so si ves svoj čas in si nakopičili zaloge in zdaj se jim obrestuje.
Vseeno pa nebi primerjal števila prodaje s PS5, ki je izšel v času covida in dejansko so bile konzole v omejenih količinah in si moral imeti srečo, da si jo sploh lahko kupil. Tovarne za proizvodnjo so bile zaprte itd... verjetno bi takrat v času covida tudi bile številke prodaje PS5 drugačne, če bi Sony imel neomejeno zalogo konzol.

Lahko primerjaš s štirico, ali pa katerokoli drugo konzolo. :D

... ker tehnično gledano je itak še na tistem nivoju :P

P.S.: imam Switch 1-nko in je super konzola (in verjamem da je dvojka tudi - ker tu ni hec v tehničnih specifikacijah).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Deset let nazaj in več ni primerljivo obdobje. Trg je bistveno zrastel. Poleg tega pa PC gaming market dobesedno podi stranke stran. Nintendo je dobro ulovil timing, ko je na trgu že 4 leta PS5, PRO je obcesno drag in PC podobno, Xbox se je stegnil. Že to da se v mobilnem gaimingu na telefonih obrne več denarja, kot v vseh ostalih zabavnih panogah, ti da vedet da je potencial ogromen.
Magic

Seljak ::

Zanimivo, kako je lahko tako brezvezna konzola tako prodajana.

Ker je res uporabna in jo lahko povsod vzameš s sabo.

Ah, ne odgovarjaj mu. Njegov namen je provociranje na nivoju osemletnika.

Seljak je izjavil:

Zanimivo, kako je lahko tako brezvezna konzola tako prodajana.

Magic.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nintendo Switch 2 prihaja 5. junija

Oddelek: Novice / Konzole
163534 (1825) OK.d
»

Nintendo naposled pokazal Switch 2