Novice » Rezultati » V ZDA poraba gospodinjstev za pretočne storitve ža pada
gabl136 ::
@Mato989 zdravstvo seveda ni edini razlog, vprašanje je kompleksno. Ampak ne moraš pa zanikat, da je del tega problema. V ZDA umre veliko ljudiu, ker si ne morajo privoščit inzulina (za tip 1 sladkorne niso krivi sami, tega ne dobijo zaradi slabega življenskega sloga). Pri nas javni zdravstveni sistem kupuje inzulin za drobiž, v primerjavi z ZDA.
Glede rezulacije vsekakor drži. Marsikatera snov ze zaradi škodljivosti pri nas ne sme uporabljat, v ZDA pa to "ni problem".
Kar se tiče vodstva ZZZS ti ne znam povedat, bi blo treba ljudi vprašat. Ampak primerjat našo in ameriško situacijo ni fer.Ubiti CEO ameriške zdravstvene zavarovalnice je bil morilec. Edina njegova naloga je bila, da zavrne največjo možno količino "zahtevkov". In v tem je glavna razlika med našim in njihovim sistemom. Pri nas mora zdravstvo (vsaj na papirju) delat pozitivno ničlo...pri njih je pa namen tržna stroritev (beri zaslužit max. kolikor se pač da).
Glede rezulacije vsekakor drži. Marsikatera snov ze zaradi škodljivosti pri nas ne sme uporabljat, v ZDA pa to "ni problem".
Kar se tiče vodstva ZZZS ti ne znam povedat, bi blo treba ljudi vprašat. Ampak primerjat našo in ameriško situacijo ni fer.Ubiti CEO ameriške zdravstvene zavarovalnice je bil morilec. Edina njegova naloga je bila, da zavrne največjo možno količino "zahtevkov". In v tem je glavna razlika med našim in njihovim sistemom. Pri nas mora zdravstvo (vsaj na papirju) delat pozitivno ničlo...pri njih je pa namen tržna stroritev (beri zaslužit max. kolikor se pač da).
@kow: Kaj pomaga to enemu normalnemu državljanu? Vse se da kupit, samo vrži na mizo miljon ane?
Tvoje domneve glede drog so vsaj delno napačne. To je samo del tega problema.
Ne moraš zanikat, da v ZDA ne umirajo ljudje zaradi cenovne nedostopnosti posegov in zdravil, ki so pri nas praktično zastonj...
Tako da ne mi o neokusnosti glorificiranja Slovenskega (pa čeprav sem pisal širše o evropi + extra pšoudaril, da ni vse BP - polagaš besede v moja usta, ki jih nisem napisal + razbereš točno samo to, kar paše tvoji agendi). Ravno to kar ti počneš je neokusno.
Evo ti, en konkreten primer (cena inzulina ZDA proti ostalemu svetu):
https://www.visualcapitalist.com/cost-o...
Pa to je samo eden od mnogih.
Tvoje domneve glede drog so vsaj delno napačne. To je samo del tega problema.
Ne moraš zanikat, da v ZDA ne umirajo ljudje zaradi cenovne nedostopnosti posegov in zdravil, ki so pri nas praktično zastonj...
Tako da ne mi o neokusnosti glorificiranja Slovenskega (pa čeprav sem pisal širše o evropi + extra pšoudaril, da ni vse BP - polagaš besede v moja usta, ki jih nisem napisal + razbereš točno samo to, kar paše tvoji agendi). Ravno to kar ti počneš je neokusno.
Evo ti, en konkreten primer (cena inzulina ZDA proti ostalemu svetu):
https://www.visualcapitalist.com/cost-o...
Pa to je samo eden od mnogih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gabl136 ()
kow ::
Ne. Jaz nimam nobenih problemov glede kritike zdravstva v ZDA. TI se slepis, da od tega nima korist cel svet. 17% BDP najvecje ekonomije sveta, je ogromna stevilka. Ne gre ves denar v place CEO-tov in zavarovalnicam.
To je dejstvo, tvoje pisanje je pa ideolosko.
To je dejstvo, tvoje pisanje je pa ideolosko.
Mato989 ::
V ZDA umre veliko ljudiu, ker si ne morajo privoščit inzulina (za tip 1 sladkorne niso krivi sami, tega ne dobijo zaradi slabega življenskega sloga). Pri nas javni zdravstveni sistem kupuje inzulin za drobiž, v primerjavi z ZDA.
Seveda, ampak velik delež krivde nosi finančna nepismenost ljudi... saj v Slo bi bilo enako... Razlika je v tem da imamo v Slo obsežno PRISILNO "Nanny state" ki nam bojda velikodušno trga denar in nam obljublja neke storitve v zameno za ta denar (zavarovanja)...
V USA je veliko težav, tako kot pri nas, ti boš rekel da je overall bolje pri nas, jaz sem bolj previden, pričakovana življenjska doba mi pove malo o kvaliteti zdravstva overall...
Seveda tega ne gre zanikat... ampak enako kot ne moreš zanikat da ljudje pri nas lahko umirajo zaradi čakalnih dob ali se jim stanje bistveno poslabša...
Pavšalno bi lahko zaključili da je zdravstvo v SLO boljše za tiste ki so:
1. med bolj revnimi
2. imajo veliko tipskih zdravstvenih težav ki se pri čakanju ne poslabšajo pretirano
ali taki ki potrebujejo urgentno obravnavo zaradi smrtne nevarnosti
Če je SLO zdravstvo tako dobro, boš obrazložil zakaj se specialne primere pošlje v ZDA in zbiramo zamaške?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
socialec ::
Razen, če imate kakovostnejše podatke, je še zelo velik kup držav, ki ima relativno slabše/dražje zdravstvo, če ga merite skozi pričakovano živlenjsko dobo, kot Slovenija ali ZDA. V obljubljeno Venezuelo pač nikakor ne hodit. Japonska vas kliče :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Spet polagaš besede v moja usta. Kje sem napisal, da od raziskav nima koristi cel svet? Držim te za besedo. Hočem navedek, drugače v naslednjem postu napišem da lažeš.
Vsak razvoj je dobrodošel. Jasno je tudi, da nič ni zastonj.
Ok, v nos ti gre nanny state. Narediva kratek spisek storitev in primerjava ceno v ZDA in EU? Govorim za osnovne storitve. Zlomi, porodništvo, prevozi z rešilci...?? Dejstvo je, da ljudje v ZDA umirajo zaradi manjka najbolj osnovnih zdravstvenih storitev. Dejstvo je, da pri nas (EU) dobimo precej več za precej manj...
Pri nas so čakalne dobe, pri njih ploh nebi prišel na vrsto ker si tega ne moraš privoščit...
1. točka: ne za bolj revne, ampak veliko večino. Privat zdravstvo (tako kot ga imajo v ZDA) je boljše samo za najbolj premožne.
2. iz glave ti lahko takoj naštejem vsaj 5 ali 10 najbolj pogostih zdravstvenih stanj, zaradi katerih se stanje poslabša (lahko v primeru ZDA ali javnega zdravstva v EU)...ampak razlika je v tem da pri nas prideš na vrsto...v zda pa crkneš
V zadnjem stavku spet trdiš nekaj česar nisem napisal. Javno zdravstvo ni za specialne posege. Zamaške zbiramo za stvari, ki jih zdravstvena blagajna ne krije (recimo novo registrirana zdravila za otroke, ki so patentirana in svinjsko draga). Zato zbiramo zamašne in privat donacije. Ampak ne sodi celega sistema po posameznih excesih.
Ne bom več odgovarjal, ker vidim, da nima smisla. Ne si preveč pihat na dušo, pri teh stvareh se ne spustim v debato zaradi posameznikov kot si ti, ampak zaradi drugih ki to berejo...da ne padejo iz škarpe na napačno stran.
Čimveč zdravja vsem!
@socialec: v to debato tlačit Venezuelo je brezfveze. Ni vse Venezuela kar je levo...
Ok, v nos ti gre nanny state. Narediva kratek spisek storitev in primerjava ceno v ZDA in EU? Govorim za osnovne storitve. Zlomi, porodništvo, prevozi z rešilci...?? Dejstvo je, da ljudje v ZDA umirajo zaradi manjka najbolj osnovnih zdravstvenih storitev. Dejstvo je, da pri nas (EU) dobimo precej več za precej manj...
Pri nas so čakalne dobe, pri njih ploh nebi prišel na vrsto ker si tega ne moraš privoščit...
1. točka: ne za bolj revne, ampak veliko večino. Privat zdravstvo (tako kot ga imajo v ZDA) je boljše samo za najbolj premožne.
2. iz glave ti lahko takoj naštejem vsaj 5 ali 10 najbolj pogostih zdravstvenih stanj, zaradi katerih se stanje poslabša (lahko v primeru ZDA ali javnega zdravstva v EU)...ampak razlika je v tem da pri nas prideš na vrsto...v zda pa crkneš
V zadnjem stavku spet trdiš nekaj česar nisem napisal. Javno zdravstvo ni za specialne posege. Zamaške zbiramo za stvari, ki jih zdravstvena blagajna ne krije (recimo novo registrirana zdravila za otroke, ki so patentirana in svinjsko draga). Zato zbiramo zamašne in privat donacije. Ampak ne sodi celega sistema po posameznih excesih.
Ne bom več odgovarjal, ker vidim, da nima smisla. Ne si preveč pihat na dušo, pri teh stvareh se ne spustim v debato zaradi posameznikov kot si ti, ampak zaradi drugih ki to berejo...da ne padejo iz škarpe na napačno stran.
Čimveč zdravja vsem!
@socialec: v to debato tlačit Venezuelo je brezfveze. Ni vse Venezuela kar je levo...
Zgodovina sprememb…
stara mama ::
Pri Savi imam s tamalo življenjsko zavarovanje.
Zadnjič so mi poslal material za oddajo vzorca za testiranje na genetske bolezni.
Napisanih je bilo veliko lepih besed, kako bo to oh zelo pripomoglo da poskrbim zase in boljše živim,
zraven pa častna skavtska, da oni teh podatkov ne bojo nikoli gledali!
Seveda sem vse skup zabrisal v peč, zraven pa gruntal da smo v resnici bližje amerom, kot si mislimo.
Zadnjič so mi poslal material za oddajo vzorca za testiranje na genetske bolezni.
Napisanih je bilo veliko lepih besed, kako bo to oh zelo pripomoglo da poskrbim zase in boljše živim,
zraven pa častna skavtska, da oni teh podatkov ne bojo nikoli gledali!
Seveda sem vse skup zabrisal v peč, zraven pa gruntal da smo v resnici bližje amerom, kot si mislimo.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Gabl (ali kaj si tokrat), zakaj si zapel za Venezuelo, ne pa, recimo, Japonsko? Da ostalih držav niti ne omenjam? V nekaj dnevih bo spet vse jasno... :D
Tokrat sem Gabl136, in to že od 3. apr 2003 ob 11:54
"Is healthcare free in Japan? Healthcare isn't free but it's relatively inexpensive. In addition to having to pay monthly premiums into the public health insurance system, Japanese citizens pay 30% of their medical bills themselves - bills that are closely regulated by the state, so that they never become unaffordable." JAPONCI imajo univerzalno zdravstvo in plačujejo drobiž v primerjavi z američani. Poleg tega imajo (verjetno) enega najblljših če ne celo najboljšega sistema preventive na svetu.
Poleg javnega sistema (ki krije 70% stroškov) imajo potem še nekaj podobnega, kot je bilo pri nas dopolnilno zavarovanje (ki pokrije še ostalih 30%).
Ne vem kaj te je tukaj zmotilo? Za Venezuelo sem zapel, ker si jo omenil.
"Is healthcare free in Japan? Healthcare isn't free but it's relatively inexpensive. In addition to having to pay monthly premiums into the public health insurance system, Japanese citizens pay 30% of their medical bills themselves - bills that are closely regulated by the state, so that they never become unaffordable." JAPONCI imajo univerzalno zdravstvo in plačujejo drobiž v primerjavi z američani. Poleg tega imajo (verjetno) enega najblljših če ne celo najboljšega sistema preventive na svetu.
Poleg javnega sistema (ki krije 70% stroškov) imajo potem še nekaj podobnega, kot je bilo pri nas dopolnilno zavarovanje (ki pokrije še ostalih 30%).
Ne vem kaj te je tukaj zmotilo? Za Venezuelo sem zapel, ker si jo omenil.
Zgodovina sprememb…
Glede Japonske samo to, da slovi kot fevdalistična, nesocialna, (družbeno zelo) konzervativna, ima pa daljšo pričakovano življenjsko dobo kot Slovenija - kar je menda neko merilo kakovosti zdravstvenega sistema in družbe nasploh?
Omenil sem tudi Japonsko in s primerjavami implicirano še več držav, dodam še ta zemljevid - Slovenija ni najtemneje zelena, kar pomeni - kaj točno?
Omenil sem tudi Japonsko in s primerjavami implicirano še več držav, dodam še ta zemljevid - Slovenija ni najtemneje zelena, kar pomeni - kaj točno?
Zgodovina sprememb…
energetik ::
s pretočnimi vsebinami 2x izgubiš:
1. Odžirajo ti proračun.
2. Plačuješ, da tratiš čas za poneumljanje.
Točno tako. Jaz enostavno ne vem, od kje folku sploh čas za gledanje filmov in serij. Jaz ga nimam, če že je kaj frej časa, raje kaj pametnega preberem ali pogledam na netu, če slučajno ne brkljam okoli bajte ali ne grem na bicikl/laufat.
TV imam pri operaterju naročen izključno zaradi tega, ker je na mesec praktično enaka cena kot brez. Sicer bi mirno naročil čisti internet paket in dal na podstreho anteno za DVB-T programe, pa je to to.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Točno tako. Jaz enostavno ne vem, od kje folku sploh čas za gledanje filmov in serij. Jaz ga nimam, če že je kaj frej časa, raje kaj pametnega preberem ali pogledam na netu, če slučajno ne brkljam okoli bajte ali ne grem na bicikl/laufat.
Ja, če bi bil v mestu, zdolgočasen na nekaj kvadratih stanovanja in ne bi imel česa delat, bi bil po možnosti še mlad in (pretežno) prost, komur so te storitve z EDI vsebino namenjene, bi verjetno drugače pisal. :D
Zgodovina sprememb…
Jure14 ::
Imaš 3 sorte ljudi:
* eni, ki popoldne še kaj delajo in zaslužijo, pa si potem kaj več privoščijo
* drugi, ki popoldne in zvečer samo TV gledajo in se smilijo sami sebi, kako so ubogi
* tretji, ki tudi samo TV gledajo, pa na FB stokajo, kako so bogi.
* eni, ki popoldne še kaj delajo in zaslužijo, pa si potem kaj več privoščijo
* drugi, ki popoldne in zvečer samo TV gledajo in se smilijo sami sebi, kako so ubogi
* tretji, ki tudi samo TV gledajo, pa na FB stokajo, kako so bogi.
Pozabil si na to 'gobavo' sorto ljudi,
* eni in pol, ki popoldne še kaj delajo in NE zaslužijo direktno ampak urejajo interier/eksterier, ker sama od sebe se ne :D
* eni in pol, ki popoldne še kaj delajo in NE zaslužijo direktno ampak urejajo interier/eksterier, ker sama od sebe se ne :D
Zanimiv bi bil zemljevid za ameriske zvezne drzave. Potem bi ugotovili, da imajo v nekaterih ljudje daljso zivljensko dobo kot v Sloveniji. Ceprav ljudje kao "crkujejo" na ulici.
Evropska medijska obsedenost z ameriskim zdravstvenim sistemom, predvsem kaze na zaton evropske ekonomije. Ker ekonomsko Evropa ni vec tako pomembna, se vse bolj oklepamo zadev, kjer se kaze nasa "superiornost". Kvaliteta zivljenja, sport, arhitektura ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Zanimiv bi bil zemljevid za ameriske zvezne drzave. Potem bi ugotovili, da imajo v nekaterih ljudje daljso zivljensko dobo kot v Sloveniji.
Govoriš neumnosti - nam zavida VES SVET, nič ne poslušaš PM skozi MSM? :D
Evropska medijska obsedenost z ameriskim zdravstvenim sistemom, predvsem kaze na zaton evropske ekonomije. Ker ekonomsko Evropa ni vec tako pomembna, se vse bolj oklepamo zadev, kjer se kaze nasa "superiornost". Kvaliteta zivljenja, sport, arhitektura ipd.
Neko tolažbo ljudstva moramo imeti, sicer bi že bil razpad, če ne kaj hujšega in zgodovinsko/regionalno običajnega.
Zgodovina sprememb…
Spet polagaš besede v moja usta. Kje sem napisal, da od raziskav nima koristi cel svet? Držim te za besedo. Hočem navedek, drugače v naslednjem postu napišem da lažeš.
Čimveč zdravja vsem!
Problem je ker večina ki se "prepira" o tej temi vidi samo Slovenski način in ZDA način...
Resnica pa je taka da bi bil najboljši hibrid:
1. Privat zavarovalnice
2. Zakonsko predpisane košarice storitev ki jih morajo krit za neko max ceno (tu je treba zaobjeti da ne nudijo samo storitev ki so poceni in enostavne)
3. privat klinike in bolnice pa bi morale po zakonu nudit neko paleto storitev in ne samo dobičkonosne (katere želijo)
Pač razlika je med JAVNIM in DRŽAVNIM zdravstvom...
mtosev ::
Zdravstveni sistem je kr slab za povprečnega Američana. Slabo imajo to urejeno
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zdravstveni sistem je kr slab za povprečnega Američana. Slabo imajo to urejeno
Saj je zdr. sistem tudi slab za povprečnega SLovenca... poglejmo samo čakalne vrste za vpis za zdravnika v Bistrici recimo... In ne rešitev ni več NAŠEGA denarja.... ker s tem ne bo nič bolje ker gremo direkt na pot Amerike... namesto prave reforme
Jure14 ::
Tudi za povprečnega slovenca je kar dobro zdravstvo urejeno.
Ko si enkrat v sistemu, gre dokaj hitro naprej.
Sem že večkrat pisal, kako lahko "mimo vrste" prideš v "sistem".
Če ti je pa 80€ preveč za samplačniški prvi pregled, potem pa pač čakaj. Pa se tolaži s pivom, kofetom pa čiki.
Ko si enkrat v sistemu, gre dokaj hitro naprej.
Sem že večkrat pisal, kako lahko "mimo vrste" prideš v "sistem".
Če ti je pa 80€ preveč za samplačniški prvi pregled, potem pa pač čakaj. Pa se tolaži s pivom, kofetom pa čiki.
@socialec: Zanimivo mi je, kako ti in moj prejšnji sogovornik znova in znova vlečeta v debato Slovenijo in ne evropo (v kontekstu katere govorim). Primerjavo sem delal splošno med sistemom, kot ga imajo v ZDA in sistemo kot ga imamo v evropi.
Ampak vredu, pa naj bo Slovenija. Tudi v Sloveniji imamo daljšo pričakovano življensko dobo od ZDA. Nismo pa niti približno tam kot japonci. Ampak tudi japonci (če jih želiš postavit za zgled - ker imajo res dobre rezultate) so svetlobna leta pred američani in imajo zdravstveni sistem za VSE, regulira ga država.
Japonci ogromno vlagajo v preventivo in so edia industrializirana država, ki se kolektivno ni zredila. ZDA je tukaj spet na repu.
En primer preventive na japonskem je v zgoja otrok glede prehrane. Že desetletja vlagajo v to (vrtci, osnovne šole).
Drugi primer je preventiva pred padci za starostnike (imajo polno javnih programov preko katerih se starostniki zbirajo v parkih in vadijo za boljše ravnotežje (Tai Chi in podobne zadeve).
Malo konteksta, kako nevarni so padci po 60. letu:
Roche et al. found the mortality risk after a fall is 9.6% during the first 30 days and 33% after a period of one year. The one-year cumulative mortality for individuals hospitalized due to a fall causing fracture was 25.2%
Drugače povedano, mortaliti rate (in to samo na dobo enega leta) je 25%!!!
EDIT:
"5-year mortality was 54.2%"
vir:
https://bmcemergmed.biomedcentral.com/a...
vir:
Vsaka hospitalizacija zaradi padca seveda veliko košta, preventiva je pa v primerjavi s tem praktično brezplačna.
Preventiva je najbolj učinkovita in je skoraj brez izjeme del javnega zdravstva (redke izjeme so privat zaposlovalci, ki želijo s preventivo zmanjševat količino bolnišk - pogruntali so da je to najcenejše). Nekaj najslabšega kar se lahko zgodi privat zdravstvu (zaradi negativnega vpliva na profit) je preventiva.
Ampak vredu, pa naj bo Slovenija. Tudi v Sloveniji imamo daljšo pričakovano življensko dobo od ZDA. Nismo pa niti približno tam kot japonci. Ampak tudi japonci (če jih želiš postavit za zgled - ker imajo res dobre rezultate) so svetlobna leta pred američani in imajo zdravstveni sistem za VSE, regulira ga država.
Japonci ogromno vlagajo v preventivo in so edia industrializirana država, ki se kolektivno ni zredila. ZDA je tukaj spet na repu.
En primer preventive na japonskem je v zgoja otrok glede prehrane. Že desetletja vlagajo v to (vrtci, osnovne šole).
Drugi primer je preventiva pred padci za starostnike (imajo polno javnih programov preko katerih se starostniki zbirajo v parkih in vadijo za boljše ravnotežje (Tai Chi in podobne zadeve).
Malo konteksta, kako nevarni so padci po 60. letu:
Roche et al. found the mortality risk after a fall is 9.6% during the first 30 days and 33% after a period of one year. The one-year cumulative mortality for individuals hospitalized due to a fall causing fracture was 25.2%
Drugače povedano, mortaliti rate (in to samo na dobo enega leta) je 25%!!!
EDIT:
"5-year mortality was 54.2%"
vir:
vir:
Vsaka hospitalizacija zaradi padca seveda veliko košta, preventiva je pa v primerjavi s tem praktično brezplačna.
Preventiva je najbolj učinkovita in je skoraj brez izjeme del javnega zdravstva (redke izjeme so privat zaposlovalci, ki želijo s preventivo zmanjševat količino bolnišk - pogruntali so da je to najcenejše). Nekaj najslabšega kar se lahko zgodi privat zdravstvu (zaradi negativnega vpliva na profit) je preventiva.
Zgodovina sprememb…
2dark ::
Mene, da ni podnapisov na npr Netflixu nič ne moti, ker sem navajen gledati brez.
Zakaj potem plačuješ, če imaš vse, kar je na netflixu dostopno na spletu?
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Da se še jaz vrnem nazaj na on-topic:
V hiši (3 gospodinjstva) plačujemo eno naročnino za internet (optika, trojček, osnovna shema cca 45€), telefon plačujem izi mobil 7€/mesec (40 giga / 3000 minut v ostala omrežja).
Vseeno mi je kaj ljudje delajo s svojim denarjem, ampak jaz televizije sploh nimam, nikoli odkar je možno stvari potegnit iz neta je nisem več imel in je verjetno nikoli ne bom imel. to smatram za strašansko potrato časa in denarja.
V hiši (3 gospodinjstva) plačujemo eno naročnino za internet (optika, trojček, osnovna shema cca 45€), telefon plačujem izi mobil 7€/mesec (40 giga / 3000 minut v ostala omrežja).
Vseeno mi je kaj ljudje delajo s svojim denarjem, ampak jaz televizije sploh nimam, nikoli odkar je možno stvari potegnit iz neta je nisem več imel in je verjetno nikoli ne bom imel. to smatram za strašansko potrato časa in denarja.
Zgodovina sprememb…
Američane dobro skubijo. Tudi hrana pa dostava na dom v ZDA ni poceni. Pa američani veliko naročajo hrano na dom. Zaslužijo res več, ampak zapravljajo pa tudi veliko več.
Za dostavo hrane na dom brez težav na mesec zapravijo 800-1000 USd!
Jaz mogoče mesečno zapravim za dostavo na dom 30€.
Za dostavo hrane na dom brez težav na mesec zapravijo 800-1000 USd!
Jaz mogoče mesečno zapravim za dostavo na dom 30€.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
feryz ::
Jaz pa popolnoma nič. Kaj je torej tvoja poanta?
Večina Američanov ima ultra super duper kuhinjo, v kateri se samo hladilnik in pipa odpreta.
Vse drugo je desetletja nedotaknjeno.
Če ti 3x ali več dnevno hrano dostavijo domov, se tudi keša nekaj nabere.
Večina Američanov ima ultra super duper kuhinjo, v kateri se samo hladilnik in pipa odpreta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Gabl (ne dabl), v svojih primerjavah pozabljaš še to :D
Razlika v pričakovani dobi med Slovenijo (ali pa EU, če že širiš gole) in ZDA ni tako velika (81,6:79,3=1,03), kot je BMI (28,8:26,9=1,07) v smislu razlika v življenjskem stilu, pregovornem prenajedanju z xxl in presladkanimi porcijami, gledanju tv, kriminalu - je pa, presenetljivo, žal tudi higienična mentaliteta! Razmerje med zaužitjem nezdrave hrane, debelostjo, pregovorno bebavostjo zaradi tv, orkanov, hiš iz vezane plošče, milijonov revežev na pločnikih in življenjsko dobo torej ni enoznačno, ker... Zakaj?
Če še vedno vztrajaš pri tem 'Tudi če se strinjava, da se marsikdo zaradi denarja odloči za "cenejši poseg" še vedno živimo občutno dlje in bolj kvalitetno. Tako da je to slab argument.' - občutno dlje pač ne, kvečjemu, hmm, bomo še videli, kaj prihodnost prinese v Slovenijo...
V tvojem pisanju, ki sicer ne sodi v temo že od začetka in ne glede na to, kako širiš gole in ne upoštevaš niti najbolj osnovnih dejavnikov, metrika pričakovana življenjska doba ni zadostna glede uspešnosti zdravstvenega sistema, levo zgledni revni Venezuelci živijo samo dobrih 9 let manj (72,51, 11% od 81,60) kot Slovenci s pregovorno kvaliteto življenja!? Očitno so neke meje nekje, ki jih premika... No, toliko, ker pač si navedel neke izgovore za Japonsko, ki so že legendarno najdlje živeči, menda zaradi prehrane.
PS: Sebe si ne želim predstavljati ne pri 72, kaj šele pri 81 letih.
Razlika v pričakovani dobi med Slovenijo (ali pa EU, če že širiš gole) in ZDA ni tako velika (81,6:79,3=1,03), kot je BMI (28,8:26,9=1,07) v smislu razlika v življenjskem stilu, pregovornem prenajedanju z xxl in presladkanimi porcijami, gledanju tv, kriminalu - je pa, presenetljivo, žal tudi higienična mentaliteta! Razmerje med zaužitjem nezdrave hrane, debelostjo, pregovorno bebavostjo zaradi tv, orkanov, hiš iz vezane plošče, milijonov revežev na pločnikih in življenjsko dobo torej ni enoznačno, ker... Zakaj?
Če še vedno vztrajaš pri tem 'Tudi če se strinjava, da se marsikdo zaradi denarja odloči za "cenejši poseg" še vedno živimo občutno dlje in bolj kvalitetno. Tako da je to slab argument.' - občutno dlje pač ne, kvečjemu, hmm, bomo še videli, kaj prihodnost prinese v Slovenijo...
V tvojem pisanju, ki sicer ne sodi v temo že od začetka in ne glede na to, kako širiš gole in ne upoštevaš niti najbolj osnovnih dejavnikov, metrika pričakovana življenjska doba ni zadostna glede uspešnosti zdravstvenega sistema, levo zgledni revni Venezuelci živijo samo dobrih 9 let manj (72,51, 11% od 81,60) kot Slovenci s pregovorno kvaliteto življenja!? Očitno so neke meje nekje, ki jih premika... No, toliko, ker pač si navedel neke izgovore za Japonsko, ki so že legendarno najdlje živeči, menda zaradi prehrane.
PS: Sebe si ne želim predstavljati ne pri 72, kaj šele pri 81 letih.
A vidiš kako najdeš izgovor :D Najdem ti raziskavo, nalimam ti link, pa vseeno ni dovolj?
Venezuelo si lahko vsi taki kot si ti nekam vtaknete. Ko vam zmanjka argumentov nam naprej vržete neko totalitarno banana republiko.
Da na hitro zaključim, američani si svoj zdravstveni sistem lahko nekam vtaknejo. Vsak, ki ima dve delujoči možganski celici ga bo zavračal, dokler bo to le možno. Glede na to koliko denarja porabijo bi morali živeti najdlje ca celem planetu. Realnost je seveda drugačna.
Sva zaklučila, ker nima smisla. Samo še severno korejo mi (nam - tistim ki zagoracjamo javni zdravstveni siste) lahko naprej vržeš (not an honest actor).
Veliko zdravja ti želim!
Venezuelo si lahko vsi taki kot si ti nekam vtaknete. Ko vam zmanjka argumentov nam naprej vržete neko totalitarno banana republiko.
Da na hitro zaključim, američani si svoj zdravstveni sistem lahko nekam vtaknejo. Vsak, ki ima dve delujoči možganski celici ga bo zavračal, dokler bo to le možno. Glede na to koliko denarja porabijo bi morali živeti najdlje ca celem planetu. Realnost je seveda drugačna.
Sva zaklučila, ker nima smisla. Samo še severno korejo mi (nam - tistim ki zagoracjamo javni zdravstveni siste) lahko naprej vržeš (not an honest actor).
Veliko zdravja ti želim!
Zgodovina sprememb…
Tako slaba, debela, draga, kriminalna, trgovinsko-oborožena, na-cesti-streljajoča, rasistična, podizobražena in beraška redneck ZDA, pa samo 2 leti od rajske Slovenije s super kakovostjo bivanja in zdravstvenim sistemom?
WTF! Kakšen MOJ izgovor, pa TI OSEBNO SI to privlekel v temo, jaz tebi dopovedujem, da je življenjska doba nezadostna metrika za oceno kakovosti zdravstvenega sistema...
No, kakorkoli želiš, tvoja propaganda je vsaj malo nevtralizirana.
PS: Moral sem dodati nekaj pridevnikov glede ZDA, ki so v Sloveniji zelo popularni :D
WTF! Kakšen MOJ izgovor, pa TI OSEBNO SI to privlekel v temo, jaz tebi dopovedujem, da je življenjska doba nezadostna metrika za oceno kakovosti zdravstvenega sistema...
No, kakorkoli želiš, tvoja propaganda je vsaj malo nevtralizirana.
PS: Moral sem dodati nekaj pridevnikov glede ZDA, ki so v Sloveniji zelo popularni :D
Zgodovina sprememb…
Jaz pa popolnoma nič. Kaj je torej tvoja poanta?
MOja poanta je, da veliko denarja dobesedno vržejo stran brez potrebe.
Nisem pa nikjer zasledil ali majo v posameznih državah v maeriki kakšne hude kazni za uporabo piratiziranih vsebin ali je povprečen američan dobesedno ne vešč uporabe stvari iz tržnice.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
@2dark: že pred leti sem nekaj mesecev delal v nemčiji. Pridobit predplačniško kartico (za net na telefonu) je bila misija nemogoče, moraš dat vse osebne podatke. Če rezident kaj nelegalnega iz neta potegne enostavno položnico na dom dobi. Kako je pa danes pa ne vem (ampak ne vem zakaj bi blo karkol drugače?).
Glede na to, da v ZDA avtorske pravice jemljejo zelo resno, dvomim, da si upa folk kar iz neta dol potegnit...?!
Glede na to, da v ZDA avtorske pravice jemljejo zelo resno, dvomim, da si upa folk kar iz neta dol potegnit...?!
jecok ::
Da bo vsem jasno, kakšen bullshit, kow napleta, naj razmislijo, koliko denarja so zmetali zobozdravnikom. Imajo bleščečo opremo in lepe plombe, ampak to je bilo včasih zastonj (in ja, bilo je med zobarji tudi kopica šalabajzerjev, ki so mnogokomu zajebali zob - danes pa imajo privat, ampak to je izven namena debate).
Še en pomemben detajl, da se kowa pravilno bere: zavarovalnicam je zelo v interesu, da bi prešli na ameriški sistem, kjer bi nas lahko preko privatnega zdravstva odirale do gat. Zato so v delni lasti politikov desnice, ki so dobili svoj set delnic in zdaj preko svojih dronov, navijajo za uničenje javnega zdravstva, kar bi vrednost njihovih delnic podeseterilo (podobno kot Vizjak in Petrol). In to je glavno kar bruha skozi kowovo pisanje.
Kakšen narodnoizdajalski bullshit.
Slovensko zdravstvo je, ko si ravno Tita omenil, bilo za zgled celotnemu sistemu neuvrščenih, države, kot so Kuwait, ki so lahko kupile kakršnokoli zdravstvo kjerkoli preko svoje nafte, so pošiljale svoje državljane na rehabilitacijo ipd.
Imeli smo, in jih deloma še imamo, vsaj kolikor jih še ni preveč obnemoglih, da bi v penziji še naprej delali, top zdravstveni kader in to na vseh področjih. Ko gledate kakšnega zdravnika, ki se ubija pred novinarji o korupciji v zdravstvu, tip ni tam, zato, da bi si dobil nove privatne stranke in zraven še vikend in dva avtomobila ampak dela v javnem zdravstvenem sistemu, za paciente. Ker je zdravnik in ne nek kapitalistični gnoj.
Potem pa je prišla tržna miselnost, g. Doktor ni bil več dovolj napram "o lastnik mercedeza", prišla je mularija s pokvarjenimi možgani, kot ti naprimer.
Na drugi strani je SDS + RKC stranke, namensko rušil zdravstvo, prvi poizkusi uničevanja zobozdravstva so prišli že leta 1992, leto po osamosvojitvi, s strani Lojezeta Peterleta in njegove hunte, ker je zaželeno, da pridejo po okrevanje k dobrodelni in čudoviti korporaciji RKC, seveda samo, če si krščen (kot je navada v tretjem svetu), ne pa da za ljudi poskrbi državno zdravstvo.
Desnica je zabredla v španovijo z zavarovalnicami in na vse pretege poizkusila uničiti zdravstvo, seveda pa ji je šel pohlep mladine, ki ni imela razen njega nobenih, ne humanitarnih, ne etičnih vzgibov, hkrati pa neskončne egote.
Zdravniki (malo starejši, t.i. "dojenčki" pa, bomo videli, klima v družbi ni najbolj primerna, da bi si človek želel delati drugim dobro) se gladko lahko merijo z ameriškimi, težko pa se merijo z opremo ali plačili, s strani privatnih zavarovalnic v ZDA. Ampak tega zdravstva slehernik nikoli ne sreča, ker je rezervirano za bogate. Ostali pa crkujejo ali spravljajo cele familije na kant, ker dobijo raka, ki ga večino ljudem dostopnih zavarovanj ne pokriva, oz. pokriva samo osnove.
Inzulin je 60-90 dolarjev za to kar danes pri nas dobiš zastonj, na recept. Ljudje se vozijo v Kanado, da ne bankrotirajo. In ga zavarovalniška premija, tako kot večino over-the-counter zdravil, ne pokriva. Tako, da prasec pokvarjen (se opravičujem moderatorstvu, ampak drugače mu ne morem reči), drži svoj kolaborantski jezik za zobmi in ne uničuj še tistega malo entuziazma, ki je v zdravstvu ostalo (danes od 60+ letnikov).
Še en pomemben detajl, da se kowa pravilno bere: zavarovalnicam je zelo v interesu, da bi prešli na ameriški sistem, kjer bi nas lahko preko privatnega zdravstva odirale do gat. Zato so v delni lasti politikov desnice, ki so dobili svoj set delnic in zdaj preko svojih dronov, navijajo za uničenje javnega zdravstva, kar bi vrednost njihovih delnic podeseterilo (podobno kot Vizjak in Petrol). In to je glavno kar bruha skozi kowovo pisanje.
Tudi če se strinjava, da se marsikdo zaradi denarja odloči za "cenejši poseg" še vedno živimo občutno dlje in bolj kvalitetno. Tako da je to slab argument.
Ker imamo vec prostega casa (vec rekreacije), jemo boljso hrano itd. Ne pa zaradi boljsega zdravstva, v smislu tehnicne sposobnosti medicinske infrastrukture. ZDA nas v tem mocno prekasajo.
Kje se zdravijo slovenski politiki? V tujini. Zadnji, ki se je doma, je bil Tito. Pa hitro ga je pobralo. To "levicarsko" glorificiranje slovenskega zdravstva, je mocno neukusno.
Glavni razlog za krajso zivljensko dobo americanov, pa so (domnevam) droge. Da je amerisko zdravstvo tehnolosko superiorno, pa je jasno ze po zivljenski dobi njihovih predsednikov.
Slovensko zdravstvo je, ko si ravno Tita omenil, bilo za zgled celotnemu sistemu neuvrščenih, države, kot so Kuwait, ki so lahko kupile kakršnokoli zdravstvo kjerkoli preko svoje nafte, so pošiljale svoje državljane na rehabilitacijo ipd.
Imeli smo, in jih deloma še imamo, vsaj kolikor jih še ni preveč obnemoglih, da bi v penziji še naprej delali, top zdravstveni kader in to na vseh področjih. Ko gledate kakšnega zdravnika, ki se ubija pred novinarji o korupciji v zdravstvu, tip ni tam, zato, da bi si dobil nove privatne stranke in zraven še vikend in dva avtomobila ampak dela v javnem zdravstvenem sistemu, za paciente. Ker je zdravnik in ne nek kapitalistični gnoj.
Potem pa je prišla tržna miselnost, g. Doktor ni bil več dovolj napram "o lastnik mercedeza", prišla je mularija s pokvarjenimi možgani, kot ti naprimer.
Na drugi strani je SDS + RKC stranke, namensko rušil zdravstvo, prvi poizkusi uničevanja zobozdravstva so prišli že leta 1992, leto po osamosvojitvi, s strani Lojezeta Peterleta in njegove hunte, ker je zaželeno, da pridejo po okrevanje k dobrodelni in čudoviti korporaciji RKC, seveda samo, če si krščen (kot je navada v tretjem svetu), ne pa da za ljudi poskrbi državno zdravstvo.
Desnica je zabredla v španovijo z zavarovalnicami in na vse pretege poizkusila uničiti zdravstvo, seveda pa ji je šel pohlep mladine, ki ni imela razen njega nobenih, ne humanitarnih, ne etičnih vzgibov, hkrati pa neskončne egote.
Zdravniki (malo starejši, t.i. "dojenčki" pa, bomo videli, klima v družbi ni najbolj primerna, da bi si človek želel delati drugim dobro) se gladko lahko merijo z ameriškimi, težko pa se merijo z opremo ali plačili, s strani privatnih zavarovalnic v ZDA. Ampak tega zdravstva slehernik nikoli ne sreča, ker je rezervirano za bogate. Ostali pa crkujejo ali spravljajo cele familije na kant, ker dobijo raka, ki ga večino ljudem dostopnih zavarovanj ne pokriva, oz. pokriva samo osnove.
Inzulin je 60-90 dolarjev za to kar danes pri nas dobiš zastonj, na recept. Ljudje se vozijo v Kanado, da ne bankrotirajo. In ga zavarovalniška premija, tako kot večino over-the-counter zdravil, ne pokriva. Tako, da prasec pokvarjen (se opravičujem moderatorstvu, ampak drugače mu ne morem reči), drži svoj kolaborantski jezik za zobmi in ne uničuj še tistega malo entuziazma, ki je v zdravstvu ostalo (danes od 60+ letnikov).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jecok ()
smrko ::
Vem da je offtopic, ampak ne da mi miru, tako da moram komentirat.
Kdor misli, da je (za celotno populacijo) zdravstvo v ZDA boljše si rabi potegnit lastno glavo iz lastne riti. V celi evropi imamo (precej) daljšo pričakovano življensko dobo in za to porabimo 2x-3x manj denarja (% BDPja /prebivalca). Poleg tega živimo (v povprečju) precej bolj kvalitetno starost.
To sicer ne pomeni (še zdaleč ne), da je pri nas in drugje v evropi vse BP kar se zdravstva tiče, ampak za nekega povprečnega državljana je vseeno boljše na celi črti.
Tistih nekaj "čehov" ki jih rešujemo vsako leto s helikopterji je pljunek v morje v primerjavi s tem kar stanejo razne kronične zadeve, ki so posledica življenskega sloga. Tako kot je nekdo že zgoraj napisal (neaktivnost, debelost, kajenje, sladkorna itd...). A vseeno si ne želimo plačevati zavarovalnin glede na življenski slog in stanje zdravja na dan ko se zavaruješ ("preexisting conditions"), ker to vodi tja kjer so Američani.
Komentirat moram še to, da samno dejstvo, da je nekdo v ZDA zavarovan, ne pomeni, da bo prišel do posega, ko ga bo potreboval. Zavarovalnica, katerega CEOja je pred nekaj tedni "likvidiral" Luigi Mangione zavrne 34% posegov, ki jih predlagajo zdravniki in specialisti, kljub temu, da naj bi bili posamezniki zavarovani za vse to. Pri njih je to slabše kot odbitna franšiza pri kaskem zavarovanju pri nas. Najprej morajo v večini primerov plačat CO-pay (beri odbitno franšizo), če je pa poseg le predrag pa zavarovalnica poišče vse možne načine, da tega posega sploh ne rabijo kriti. 1/3 osebnih bankrotov v ZDA je razglašenih zaradi zdravstvenih stroškov. Velikokrat se morajo starši odločati med tem, ali bodo svojim otrokom nakopali dolgove, ki jih bodo plačevali celo življenje ali pa se bodo enostavno odločili da umrejo. Baš ti pomaga tako zdravstveno zavarovanje.
BTW, ideja, da za CEOjem tiste ameriške zavarovalnice ne jokajo samo ekstremni levičaji je daleč od resnične. V raznoraznih anketah se je 80%+ Američanov opredelilo nekaj v smislu "umor ni rešitev ampak nekaj je pa treba naredit proti tem kriminalcem".
Tako da vsi tisti ki mislite, da je opazka "levičar" psovka in da je vse komunizem kar ni desno, fajn razmislite kaj si želite...ker verjetno tako ali tako prihaja. Pa nehajte gledat NOVA24, brat Demokracijo in podobrno svinjarijo.
Težko bi bolje povzel. Točno takšna je realnost tam čez ampak tukaj bo večina trdila nasprotno.
Utk ::
Lepo in prav, ampak Holob nas pelje proti ameriškemu sistemu, ne evropskemu. Že zdaj vprašanje kateremu je naš sistem bolj podoben. Tudi pri nas ZZZS realno "zavrne" vsaj 1/3 opravil, če ne več, ker folk enostavno popizdi in gre samoplačniško, se sploh ne postavi v vrsto, ker nima smisla, ali pa umre čakajoč v njej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Bellator ::
A ni pri nas 100.000 zaposlenih, pardon, "samostojnih podjetnikov" brez zdravstvenega zavarovanja, ker dolgujejo prispevke?
Utk ::
To je še dobro. V socialistični Sloveniji niti otroci takih niso imeli zavarovanja. So jih od zdravnika lepo poslali domov. Ne vem od kdaj imajo otroci avtomatsko zavarovanje, se pa ne bi čudil da od kakšne desne vlade...
Bellator ::
Dobro ni, ker bodo morali plačati tako zapadle prispevke, kot vsak obisk zdavnika, je pa bolje kot je bilo, s tem se strinjam. (Ja, ja, lahko zahtevajo povračilo od ZZZS, če v dveh letih(?) pridejo na zeleno vejo).
Slovenija je socialna država, ampak ne za "kapitaliste".
Slovenija je socialna država, ampak ne za "kapitaliste".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
Da bo vsem jasno, kakšen bullshit, kow napleta, naj razmislijo, koliko denarja so zmetali zobozdravnikom. Imajo bleščečo opremo in lepe plombe, ampak to je bilo včasih zastonj (in ja, bilo je med zobarji tudi kopica šalabajzerjev, ki so mnogokomu zajebali zob - danes pa imajo privat, ampak to je izven namena debate).
Tudi če se strinjava, da se marsikdo zaradi denarja odloči za "cenejši poseg" še vedno živimo občutno dlje in bolj kvalitetno. Tako da je to slab argument.
Ker imamo vec prostega casa (vec rekreacije), jemo boljso hrano itd. Ne pa zaradi boljsega zdravstva, v smislu tehnicne sposobnosti medicinske infrastrukture. ZDA nas v tem mocno prekasajo.
Kje se zdravijo slovenski politiki? V tujini. Zadnji, ki se je doma, je bil Tito. Pa hitro ga je pobralo. To "levicarsko" glorificiranje slovenskega zdravstva, je mocno neukusno.
Glavni razlog za krajso zivljensko dobo americanov, pa so (domnevam) droge. Da je amerisko zdravstvo tehnolosko superiorno, pa je jasno ze po zivljenski dobi njihovih predsednikov.
Kaksen custven izbruh. Le zakaj?
Ti mi samo razlozi zakaj se slovenski predsedniki ne zdravijo v Sloveniji.
https://www.rtvslo.si/slovenija/kucanu-...
https://old.delo.si/novice/slovenija/ku...
Lol.
Najvecji patriot, pa se gre zdraviti v kapitalisticno svico, namesto v Beograd. Pricakoval bi tudi, da se zapelje v Moskvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
MOja poanta je, da veliko denarja dobesedno vržejo stran brez potrebe.No, vsi imamo svoje muhe ali svoje trošenje.
Nisem pa nikjer zasledil ali majo v posameznih državah v maeriki kakšne hude kazni za uporabo piratiziranih vsebin ali je povprečen američan dobesedno ne vešč uporabe stvari iz tržnice.
Jaz plačujem 2 Netflix računa, da jih lahko šeram jokajočim ostalim, ki pravijo, da nimajo.
Mogoče pa ravno zato nimajo. Če dolga leta sam sebe prepričuješ da si revež, ni hudič da ti tega tudi ne bo uspelo udejaniti. Placebo efekt dela čudeže.
Btw, piratiziranje izven Balkana ni tako normalna stvar kot se tukaj bere.
Vse kar je severno od nas, vzhod included, piratizira malo ali nič.
In mejli takoj priletijo, ko se tega lotiš. Sicer je malo verjetno, da bodo to gonili do sodišča, ampak vsake kvatre se vseeno koga lotijo.
Kar zadošča za vcepljen strah v ljudeh.
Definiraj "cela vzhodna evropa". Recimo 40 milijonov Poljakov tega ne počne. Ali v zelo majhnem odstotku.
In to ob dejstvu, da je tudi time šifting tam ekskluziva. Še vedno zijajo tv, na katerem je več reklam kot vsebine.
Čehi in Slovaki tudi ne.
Za ostale ne vem, mislim pa da ni kaj dosti bolje.
Imajo pa vsi preveden in deloma tudi sinhroniziran Netflix.
Sicer pa, kot pravi moj mulc.
Piratizirajo in zijajo tv samo še dinozavri.
Stari prdci, ki mislijo da so izumili internet.
In to ob dejstvu, da je tudi time šifting tam ekskluziva. Še vedno zijajo tv, na katerem je več reklam kot vsebine.
Čehi in Slovaki tudi ne.
Za ostale ne vem, mislim pa da ni kaj dosti bolje.
Imajo pa vsi preveden in deloma tudi sinhroniziran Netflix.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
DamijanD ::
pa ne rečt, da so vsi torrent site-i samo zaradi Slovenije? Sigurno obstaja dokaj velik trg za to, ker drugače bi to izumrlo...
feryz hočeš povedat a vse Torrent strani na Svetu obstajajo le in izključno zaradi Balkancev aka. Ex Jugoslavije?
Če ja, potem smo World dominant fenomen.
Če ja, potem smo World dominant fenomen.
Miki N ::
Itak, da so deleži torrentašev porazporejeni še kar lepo sorazmerno po velikosti populacij. Odvisno seveda od vsebin itak, to je veliko večji "etno" faktor.
Verjetno pa delež "piratov" povsod pada, samo saj pada tudi zanimanje za ta šit na splošno (premiza teme). Tako da, verjetno gre piratiziranje dol skupaj z ostalim - in ni vse na račun ostalega.
Ok, izjema so verjetno Švabi, tam preganjajo torentaše huje kot so včasih Žide, pa bi glede na ves jewy shit na Netflixu bilo bolje, da bi bilo obratno!
Verjetno pa delež "piratov" povsod pada, samo saj pada tudi zanimanje za ta šit na splošno (premiza teme). Tako da, verjetno gre piratiziranje dol skupaj z ostalim - in ni vse na račun ostalega.
Ok, izjema so verjetno Švabi, tam preganjajo torentaše huje kot so včasih Žide, pa bi glede na ves jewy shit na Netflixu bilo bolje, da bi bilo obratno!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Delež piratov povsod upada, predvsem zato ker ni nič dobrega za piratizirat... vsebine so postale TAK CRAP, da se skoraj ne splača več nič spiratizirat...
gruntfürmich ::
izgleda da jabolko ne pade daleč od drevesa in tudi izredno nizek IQ se deduje...
fak, netflix? folk dejansko plačuje za ameriško pranje možganov in mu je to glavni kanal za gledanje?
vidim da je bolje da izbruhne 3. svetovna vojna, ker to ni več civilizacija...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
stara mama ::
Ob vseh alternativah ne vem, kaj ti mora švasat po glavi, da favoriziraš woke feministični LGBHDTV+++ netflix.....
Ekologija™ in Trajnost™
fikus_ ::
To je še dobro. V socialistični Sloveniji niti otroci takih niso imeli zavarovanja. So jih od zdravnika lepo poslali domov. Ne vem od kdaj imajo otroci avtomatsko zavarovanje, se pa ne bi čudil da od kakšne desne vlade...
Lažeš!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon Prime Video dobiva oglase oziroma se dražiOddelek: Novice / Ostale najave | 7973 (2137) | gozdar1 |
» | Pretočne televizijske storitve čedalje priljubljenejše, a ljudje izbirčnejšiOddelek: Novice / Rezultati | 6264 (4036) | mtosev |
» | Tehnologija spreminja navade: manj telefoniranja, manj piratiziranjaOddelek: Novice / Ostale najave | 4595 (3679) | MrStein |
» | Prihodki ameriške glasbene industrije iz pretočnih vsebin lani že vodilniOddelek: Novice / Rezultati | 9999 (9123) | xmetallic |