» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
197 / 198
»»

Ales78 ::

T440 je izjavil:

Zabavno branje sta Ales78 in Goran10. Goran10 je s predlogom, da poglejte tecajnico obveznic in primerjajte US in Slo obveznico, lepo pokazal domet levih volivcev. Pac pogledas obrestne mere (mogoce je celo mislil YTM, to bi bilo ze advanced) in je levim volivcem vse jasno. Sveta preproscina.
Kaj pa obrestne mere FED vs ECB? Pa navzkrizno gibanje tecaja EUR / USD. Pa CDS na ene in druge? Pa inflacija enega in drugega obmocja?
Mora biti fajn levi volivec, so stvari precej bolj preproste kot kaze :D

Ne vem, če si opazil, ampak govoril sem o zunanjem dolgu Slovenije in fašističnemu zavajanju, ker se je že ravno omenjala ZDA, sem dal za poizkus še malo njihovega sranja. Zakaj zdaj nabijaš nekaj off topic ne vem, sklepam, da bi rad tako kot ostali skrajni desničarji prikril dejstvo, da lažete o Golobovem neverjetnem zadolževanju.
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

bbbbbb2024 ::

T440 je izjavil:

Zabavno branje sta Ales78 in Goran10. Goran10 je s predlogom, da poglejte tecajnico obveznic in primerjajte US in Slo obveznico, lepo pokazal domet levih volivcev. Pac pogledas obrestne mere (mogoce je celo mislil YTM, to bi bilo ze advanced) in je levim volivcem vse jasno. Sveta preproscina.
Kaj pa obrestne mere FED vs ECB? Pa navzkrizno gibanje tecaja EUR / USD. Pa CDS na ene in druge? Pa inflacija enega in drugega obmocja?

Poleg omenjenih številk je potrebno povedati, da ZDA lahko printajo dolarje, če se jim zahoče, zdaj sicer s tem že pretiravajo.

Slovenska monetarna politika pa ima eno nogo malce krajšo. Ne moremo printati EUR. Eni celo rečejo, hvala kurtzu, da je nekdo nad nami, ker sicer bi bili v buli naslednjo sekundo.

To je res. A smo v primeru težav hitro na boniteti CCC in obrestna mera iz neke marginalne zraste na 7% in več. Naše "težave" leta 2012 so bile trojnega značaja, nekaj kriza iz ZDA, nekaj tajkunski krediti in nekaj lastna riogidnost (lolek Križanč je bil finančni minister). Naš dolg ne bi smel biti več kot 15% BDP. 25% max.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:

T440 je izjavil:

Poleg omenjenih številk je potrebno povedati, da ZDA lahko printajo dolarje, če se jim zahoče, zdaj sicer s tem že pretiravajo.

Slovenska monetarna politika pa ima eno nogo malce krajšo. Ne moremo printati EUR. Eni celo rečejo, hvala kurtzu, da je nekdo nad nami, ker sicer bi bili v buli naslednjo sekundo.

To je res. A smo v primeru težav hitro na boniteti CCC in obrestna mera iz neke marginalne zraste na 7% in več. Naše "težave" leta 2012 so bile trojnega značaja, nekaj kriza iz ZDA, nekaj tajkunski krediti in nekaj lastna riogidnost (lolek Križanč je bil finančni minister). Naš dolg ne bi smel biti več kot 15% BDP. 25% max.

In Golob ga je zmanjšal, za 7%, ti pa še kar nekaj nabijaš čez njega. Razen tega si zdaj kar naenkrat začel govoriti o %GDP (%BDP).

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

Ocitno grafi in statistike delajo probleme našemu MULOTU tukaj.

bbbbju? Niti ne, verjetno je edini izobražen, od vse skrajno desničarske sodrge tule. Ga pa malo odnese, ker preveč Nora24tv gleda in jim slepo verjame, namesto, da bi podatke preveril.

Saj sčasoma bo dojel, da je delovanje skrajne desnice, stalno laganje (pač računajo, da so vsi volilci "glupi", kot njihova volilna baza) in jim ne moreš verjeti čisto ničesar, vsako stvar je treba preverit in skoraj vedno se izkaže za laž.

Zgodovina sprememb…

Ne ne ti si nepismen MULČEK.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc je izjavil:

Ne ne ti si nepismen MULČEK.

Tukaj spet ponavljaš napake ostalih pritlehnih praznoglavcev, kot je npr. c3p0.

Če sem jaz nepismen mulček, hkrati pa kot zadnji lulček vedno znova izpadeš zabit kot kanta, v vsaki najini debati, kaj si potem ti? Ne vem, enocelična bitje? Ameba?

Zgodovina sprememb…

Goran10 ::

T440 je izjavil:

Vse te infote ki si jih ti naštel itak obv trg vsrka vključno s cds-ji in mnogimi drugimi infoti in fukne ven višino obrestne mere ki je za slo bolj ugodna od amerike to je pač dejstvo.

Ok, je dejstvo. In kaj sedaj.
Ucite se diagonalnega branja....priporočam.

Pa daleč od tega da sem jaz neki blazni levičar ampak dejstvo je dejstvo.

Ja dejstvo da se slo ceneje zadolžuje od amerike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Goran10 ()

Ja PA KAJ potem.
Ameri ti ,nevojasko, sesujejo gospodarstvo v pol sekunde.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc je izjavil:

Ja PA KAJ potem.

Jaz imam pa večji penis od tebe in lepse legokocke. /s Facepalm...

Zgodovina sprememb…

In tukaj primerjate frnikolanje....

Ko ni vec argumentov pa žalitve..

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

bbbbju? Niti ne, verjetno je edini izobražen, od vse skrajno desničarske sodrge tule. Ga pa malo odnese, ker preveč Nora24tv gleda in jim slepo verjame, namesto, da bi podatke preveril.

Saj sčasoma bo dojel, da je delovanje skrajne desnice, stalno laganje (pač računajo, da so vsi volilci "glupi", kot njihova volilna baza) in jim ne moreš verjeti čisto ničesar, vsako stvar je treba preverit in skoraj vedno se izkaže za laž.

Izjemoma te bom podučil, no saj sem povedal že 100x.
Jaz sem levo sredinsko usmerjen, po duši liberalec. Povedal sem že, da imajo moji predniki tekovine ubitačne, sodelovali so v 2. sv.vojni, ter nabrali 20+ medalj. En prednik je bil tudi ubit, s strani Madžarov, nekaj dni pred koncem vojne.
Zato mi janša ne diši in mi nikoli ne bo. Vendar.
Ti, ki se deklarirajo kot levičarji, jaz jim pravim levakarji. Nimajo delavskih knjižic, "borijo" se za delavstvo, tovarne niso videli niti od blizu, niti niso videli štempl ure. Tovariš Tito je za njih car vseh carjev vseh carjev in spoštovanja vreden človek.
Po politični nomenklaturi so mesec, kovačeva in kar je še takih - mali buržuji. Na jih ne morem pljuniti, ker je res škoda moje sline.

Pravih liberalcev več ni, deloma je to bila SAB, še najbolj pa Konkretno, ki so se sedaj združili z Demokrati.

golob nima ideologije. robertina "živita" svoje sanje, vsi ostali pa jima moramo postiljati in streči. Malo morgen. škodljivca sta ubitačna in onadva in vsi golobarji. Te ljudi drži skupaj samo pohlep in želja po visenju na državnem vimenu.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc je izjavil:

Ja PA KAJ potem.

To je res ampak ne moreš verjeti tudi verjetnost tega dogodka zrcalijo obrestne mere ker zda so pač naśi zavezniki in nimajo nobene potrebe tolčt po nas.

Sploh ni v tem fora, butasto se je sklicevati na to primerjavo.

Zgodovina sprememb…

T440 ::

Goran10 je izjavil:

T440 je izjavil:

Vse te infote ki si jih ti naštel itak obv trg vsrka vključno s cds-ji in mnogimi drugimi infoti in fukne ven višino obrestne mere ki je za slo bolj ugodna od amerike to je pač dejstvo.

Glej, jaz verjamem, da ti res tako mislis, oz. si v to preprican. Ni pa res. USA se zadolzujejo nizje od njihove FED obrestne mere, Slovenija pa drazje od ECB obrestne mere.
Ampak, prepricati prepricanih (=levih) ne gre.

T440 je izjavil:

Goran10 je izjavil:

T440 je izjavil:

Glej, jaz verjamem, da ti res tako mislis, oz. si v to preprican. Ni pa res. USA se zadolzujejo nizje od njihove FED obrestne mere, Slovenija pa drazje od ECB obrestne mere.
Ampak, prepricati prepricanih (=levih) ne gre.

Pa to je vezano na boniteto:
ZDA: AAA https://tradingeconomics.com/united-sta...
Slovenija: AA https://tradingeconomics.com/slovenia/r...

Ampak saj sem že večkrat rekel, kaj je naš problem:
Slovenija je majhna, izvozno naravnana ekonomija, ki je precej na prepihu, ter celo vezana na nekatere večje ekonomije (Nemčija). Iz zgodovine bonitet se vidi, da smo imeli boniteto Baa2, z obeti na negativno. Če se prav spomnim, je bila takrat obrestna mera blizu 7%. Zdaj je 2,994%. Če se kaj zalomi, bo treba dati za obresti 100% več (dvojno!).

In ljigavec golob še bolj pufa državo in vse nas.

bbbbbb2024 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Izjemoma te bom podučil, no saj sem povedal že 100x.
Jaz sem levo sredinsko usmerjen, po duši liberalec. Povedal sem že, da imajo moji predniki tekovine ubitačne, sodelovali so v 2. sv.vojni, ter nabrali 20+ medalj. En prednik je bil tudi ubit, s strani Madžarov, nekaj dni pred koncem vojne.
Zato mi janša ne diši in mi nikoli ne bo. Vendar.
Ti, ki se deklarirajo kot levičarji, jaz jim pravim levakarji. Nimajo delavskih knjižic, "borijo" se za delavstvo, tovarne niso videli niti od blizu, niti niso videli štempl ure. Tovariš Tito je za njih car vseh carjev vseh carjev in spoštovanja vreden človek.
Po politični nomenklaturi so mesec, kovačeva in kar je še takih - mali buržuji. Na jih ne morem pljuniti, ker je res škoda moje sline.

Pravih liberalcev več ni, deloma je to bila SAB, še najbolj pa Konkretno, ki so se sedaj združili z Demokrati.

golob nima ideologije. robertina "živita" svoje sanje, vsi ostali pa jima moramo postiljati in streči. Malo morgen. škodljivca sta ubitačna in onadva in vsi golobarji. Te ljudi drži skupaj samo pohlep in želja po visenju na državnem vimenu.

Lol, pa kaj je narobe s tabo? Kot, da si po župi priplaval, povej mi eno stranko, za katero to ne velja (tudi Logar ima zgodovino v SDS)? Vzameš najbolj splošen opis slovenske politične stranke in jo očitaš Golobu, verjetno se hecaš.

Sicer se mi zdi, da si se zmotil pri izrazu, si mislil reči libertarec, ne liberalec? In kaj so bili tvoji predniki je čisto irelevantno, Janša je tudi v Jajce hodil in bil zavedni omladinec.

Razen tega noro zamenjuješ levičarstvo, za Niko Kovač in Meseca, se pravi je čisto vredu, če tebi rečem Janšist.

bbbbbb2024 je izjavil:

Ljigavi Golob je znižal zunanji dolg države za 7% GDP, tako, da ne vem kaj nakladaš? Zakaj vintaš laži, preveč Nora24tv in libertarizma? Ti je Goebbels (aka Grims), preveč stopil v glavo?

Razen tega, se te ne spomnim, da si na prejšnjih volitvah kaj opozarjal na "nevzdržni/šokantni/grozljiv/..." dolg Slovenije, pa je bil za 7% GDP višji in še vedno, po vseh tvojih merilih najmanj 2x previsok (oz. morda celo 3x pa se mi ne da iti nazaj gledat). Dvojna merila?

Kar se mene tiče je čisto vseeno, za kaj se imaš, tvoja dejanja izkazujejo janšizem.

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

Ales78 je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Ljigavi Golob je znižal zunanji dolg države za 7% GDP, tako, da ne vem kaj nakladaš?

Ljigavi Golob nas je v 3 letih zadolžili za 3,5 milijarde, kar pomeni, da je zunanji dolg narastel.

In spet lažeš.

Če si lani imel plačo 1000€ in si bil banki dolžen 10.000€, letos pa ti je plača zrastla na 1500€, a si se pri banki dodatno zadolžil in si po novem dolžen banki 11.500€ to ne pomeni, da ti je dolg padel (zato ker ti je kao plača zrastla), bumbar. Če si več dolžen kot lani potem ti je dolg narastel, bučko. Matematika ni ravno tvoja vrlina. Vidimo. Poleg ostale neizobraženosti.

Dolg države Slovenije:

2020: 37,5 milijard
2021: 38,9 milijard
2022: 41,4 milijarde
2023: 43,7 milijarde
2024: 44,9 milijarde

Pod to vlado je dolg do sedaj narastel za več kot 3,5 milijarde in leto 2025 še ni noter zajeto. Na koncu mandata bo to zagotovo preseglo 5 milijard novega dolga s strani Goloba (te vlade).

Vir: https://www.gov.si/teme/zadolzevanje-in...

Mimogrede, tega, kako se skrajni desničarji tule delajo za ovčke smo pa že preveč videli, od Utkja, ki že 20 let prvič voli SDS, pa do Gorana10, ki je deloval normalen (kolikor normalen zagovornik ameriške proxy vojne v ukrajini in zagovornik uničevanja in militarizacije EU, sploh lahko je), dokler se ga zadnjič ni napil in povedal malo preveč. In konec koncev, tistega čudnega kamikazaa, ki naj bi bil antivaxer, z izredno močnimi SDSovskimi goni.

In mi je zelo žal, če izgledaš kot raca, plavaš kot raca,... tako kot vsi preostali tule. Mogoče pa ni problem v meni in kako jaz vidim raco ampak se težava skriva v plavalni kožici na tvojih tačkah.

Zgodovina sprememb…

Mimogrede, zapisal si, da je zunanji dolg Sloveniji pod to vlado padel. Kar seveda ni res in te postavlja na še eno laž od že nešteto izrečenih.

Še vedno čakam matematični izračun, da če si bil lani dolžen banki 10.000€ , letos pa si se dodatno zadolžil in je novi dolg 11.500€, kako je potem to po matematičnem izračunu prikazano kot padec dolga oz. da si banki manj dolžen kot lani. Ajde brihta, razčleni ta matematični model. Pa zraven dopiši, kje so vas tako učili računat?

U, filter za mentalno blazne antivaxerje ni dobro deloval. Popravljeno, hvala za testiranje, izboljšan.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

Ales78 je izjavil:

Mogoče pa ni problem v meni in kako jaz vidim raco

Seveda je problem v tebi. Ti si tisti, ki se vozi po avtocesti v napačno smer in hkrati zmerja vse nasproti vozeče, da so idioti in debili, kateri se vozijo v napačno smer.

Ne, ne vozijo se oni v napačno smer, ampak ti. In isto je pri vsem tem, ko druge zmerjaš s fašisti in neizobraženimi. Ne niso drugi fašisti in neizobražni, ampak si ti. Ti si tisti, ki se vozi po avtocesti v napačno smer.

Ales78 je izjavil:

U, filter za mentalno blazne antivaxerje ni dobro deloval. Popravljeno, hvala za testiranje, izboljšan.

Še vedno čakam na odgovor. Že 3 dni:

zapisal si, da je zunanji dolg Sloveniji pod to vlado padel. Kar seveda ni res in te postavlja na še eno laž od že nešteto izrečenih laži.

Še vedno čakam matematični izračun, da če si bil lani dolžen banki 10.000€, letos pa si se dodatno zadolžil in je novi dolg 11.500€, kako je potem to po matematičnem izračunu prikazano kot padec dolga oz. da si banki manj dolžen kot lani. Ajde brihta, razčleni ta matematični model. Pa zraven dopiši, kje so vas tako učili računat?

kamiKaZaA je izjavil:

Ales78 je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Ljigavi Golob je znižal zunanji dolg države za 7% GDP, tako, da ne vem kaj nakladaš?

Ljigavi Golob nas je v 3 letih zadolžili za 3,5 milijarde, kar pomeni, da je zunanji dolg narastel.

In spet lažeš.

Če si lani imel plačo 1000€ in si bil banki dolžen 10.000€, letos pa ti je plača zrastla na 1500€, a si se pri banki dodatno zadolžil in si po novem dolžen banki 11.500€ to ne pomeni, da ti je dolg padel (zato ker ti je kao plača zrastla), bumbar. Če si več dolžen kot lani potem ti je dolg narastel, bučko. Matematika ni ravno tvoja vrlina. Vidimo. Poleg ostale neizobraženosti.

Dolg države Slovenije:

Pod to vlado je dolg do sedaj narastel za več kot 3,5 milijarde in leto 2025 še ni noter zajeto. Na koncu mandata bo to zagotovo preseglo 5 milijard novega dolga s strani Goloba (te vlade).

+1

Podpišem!

Pa vprašanje je, za kaj nas je zadolžil? Za plače javnosektorcem, medijem in kobajagi nevladnikom, za marketing in kupovanje miru, ter za šopanje denarja svojim prijatlom (Črnčec anyone? Uhati Debeljak, anyone?).

Absolutno je ta dolg šel za plače v JS. Ker je javni sektor povečal za +5000 novih uslužbencev in čisto vsem je plače dvignil. No, ne čisto vsem. Tistim na minimalni, katerim je "država" doplačevala do minimalne (v privat sektorju doplačilo dela firma) so na istem in imajo sedaj fiksno minimalno plačo brez doplačila oz. isto kot prej, ko jim je država doplačevala. Ostali, ki so že imeli visoke plače, pa imajo še višje.

Plemenito dejanje levičarjev, da so tistim na minimlani plači dali 0 eurov zraven plače oz. prst v rit, tistim, ki pa že imajo polno rit vsega pa so jim drastično dvignili plače.

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

Ales78 je izjavil:

In Golob ga je zmanjšal, za 7%....

Kar je dokazana laž, ki jo še kar ponavljaš.
Ne, ne bo postala resnica, pa jo lahko 1000x ponoviš.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

FireSnake ::

Ales78 je izjavil:

Ljigavi Golob je znižal zunanji dolg države

A spet ta laž? ;((
Ne, ni zmanjšal, smo ti dokazali že včeraj.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Utk ::

Če smo zdaj v dobrih časih pri polni zaloposlenosti na 2,9% minusa pri 3,0 limitu, je vsakemu s kako možgansko celico jasno kaj bo ko se zaposlenost zmanjša za recimo 50,000 služb.

c3p0 ::

To je pernata politika, brezobzirno laži in laži, mediji bodo ponavljali laž, plesalci bodo to vzeli za resnico in plesali še naprej...

Scaramouche3 ::

c3p0 je izjavil:

To je pernata politika, brezobzirno laži in laži, mediji bodo ponavljali laž, plesalci bodo to vzeli za resnico in plesali še naprej...

Kdo je tisti,ki ne bo lagal, da se bo dokopal stolčka,potem pa isto...

WizzardOfOZ ::

V nemčiji se že kaže orenk kriza. Ljudi mečejo iz služb, poraba se je zmanjšala in so v nekem krču. Ko bo to navzven udarilo, bomo tudi v sloveniji to orenk začutili.

Zanimivo je tudi to, da se poljaki vračajo iz nemčije nazaj v poljsko, ker je poljska bolj ugodna za živet, plače pa so že skoraj enako visoke. Kar pomeni tudi velik upad delavcev z znanjem.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

bbbbbb2024 je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Ales78 je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

In spet lažeš.

Če si lani imel plačo 1000EUR in si bil banki dolžen 10.000EUR, letos pa ti je plača zrastla na 1500EUR, a si se pri banki dodatno zadolžil in si po novem dolžen banki 11.500EUR to ne pomeni, da ti je dolg padel (zato ker ti je kao plača zrastla), bumbar. Če si več dolžen kot lani potem ti je dolg narastel, bučko. Matematika ni ravno tvoja vrlina. Vidimo. Poleg ostale neizobraženosti.

Dolg države Slovenije:

+1

Podpišem!

Pa vprašanje je, za kaj nas je zadolžil? Za plače javnosektorcem, medijem in kobajagi nevladnikom, za marketing in kupovanje miru, ter za šopanje denarja svojim prijatlom (Črnčec anyone? Uhati Debeljak, anyone?).

Prvič je vseeno, dokler je znižal zadolžitev smo summa summarum, na boljšem. Drugič ima javni sektor tako obupne plače, da je vredu, da so jih dvignili, že tako tam noče nihče sposoben noče delai delat - razen tega nas stane javni sektor na povprečni ravni drugih EU držav (izračunano v %GDP, imaš link v mojem podpisu), tako, da tudi to ni nič groznega, šopajo denar tako ali tako svojim prijateljem vsi, mir je pa zelo vredu.

WizzardOfOZ je izjavil:

V nemčiji se že kaže orenk kriza. Ljudi mečejo iz služb, poraba se je zmanjšala in so v nekem krču. Ko bo to navzven udarilo, bomo tudi v sloveniji to orenk začutili.

Zanimivo je tudi to, da se poljaki vračajo iz nemčije nazaj v poljsko, ker je poljska bolj ugodna za živet, plače pa so že skoraj enako visoke. Kar pomeni tudi velik upad delavcev z znanjem.

Ja, to dobite, ko verjamete ameriškim barabam in podpirate ameriške proxy vojne, namesto, da bi lepo pošiljali humanitarno pomoč in dobro sodelovali z vsemi, kot se je izkazalo za odlično strategijo v preteklih 30+ letih.

K sreči, se mi gladko jebe za vas, ker poslujem s celim svetom, tako, da bo kriza v Nemčiji in umiranje domačega kapitala, zame pomenila samo večjo kupno moč. Saj bi se mi smilili, pa ste tako zelo zasrali z butastimi in samodestruktivnimi sankcijami proti Rusiji, da rabite eno dobro šolo. V izogib enakim neumnostim v prihodnosti.

Še kakšen SDS izvolite z voljenjem Logarja, da mi dajo kakšno proračunsko nevzdržno olajšavo pri plači, pa se vam bom 4 leta smejal, ko boste tarnali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

Ales78 je izjavil:

Prvič je vseeno, dokler je znižal zadolžitev je smo summa summarum, na boljšem.

Dolg države Slovenije:

2021: 38,9 milijard (zadolžitev za +1,4 milijarde)
2022: 41,4 milijarde (zadolžitev za +1,5 milijarde)
2023: 43,7 milijarde (zadolžitev za +2,3 milijarde)
2024: 44,9 milijarde (zadolžitev za +1,2 milijarde)

Vsako leto smo več dolžni. In vsako leto se zadolžujemo. Kje ti vidiš, da je znižal zadolžitev? Iz katerega leta v katero leto?

Lahko še 1000x ponoviš laž, pa ta ne bo postala resnica! Golob nas je zadolžil za več kot 3,5 milijarde. Ko pa bo še v statistiki leto 2025 zajeto, pa bo Golob prebil 5 milijard za katere nas je zadolžil.

Zgodovina sprememb…

Tole lahko še komu drugemu, z osnovnošolsko izobrazbo, prav pride (fucking javascript, filter še kar zajebava na ajaxu), se niti ne bi trudil s podnom od ljudi, ampak ker sem že spisal za bbbja en copy paste ne škodi:

Ne, metrika % GDP je uporabna za karkoli, kjer hočeš realno primerjati karkoli glede državnih financ na y2y (m2m,...) bazi, med državami itd.

Ker z absolutnimi vrednostmi operiraš nad nečem, kar je zaradi različnega gospodarskega stanja popolnoma neprimerljivo, kar fašisti radi uporabljate za zavajanje.

Ali drugače, še zelo priprost primer, tudi za najbolj neumne antivaxerske fašiste:

Če zaslužiš 100 eurov na mesec ali 1 euro na mesec, je dolg 100 eurov lahko trivialen ali pa gromozanski. Dokler pa govoriš samo o višini dolga 100 eurov, ti to ne pove ničesar. Neka številka pač.

Po %GDP metriki, je prvi dolg (letni), pri 100 eurov na mesec, 8,33%, drugi dolg pri 1 euro na mesec, pa gromozanski 833.33%. Zato je fašistično zavajanje z absolutnimi številkami čisti bullshit, ki ne pomeni nič.

Ampak ne zamerim, z osnovnošolsko izobrazbo tega pač ne moreš vedeti, če je pa človek še do skrajnosti neumen, kar antivaxerski fašisti definitivno so, je pa še toliko bolj očitno.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Tole lahko še komu drugemu, z osnovnošolsko izobrazbo, prav pride:

Ne, metrika % GDP je uporabna za karkoli, kjer hočeš realno primerjati karkoli glede državnih financ na y2y bazi, med državami itd.

Ker z absolutnimi vrednostmi operiraš nad nečem, kar je zaradi različnega gospodarskega stanja popolnoma neprimerljivo, kar fašisti radi uporabljate za zavajanje.

Ali drugače, še za najbolj neumne antivaxerje, če zaslužiš 100 eurov na mesec ali 1 euro na mesec, je dolg 100 eurov lahko trivialen ali pa gromozanski. Dokler pa govoriš samo o višini dolga 100 eurov, ti to ne pove ničesar. Neka številka pač.

Po %GDP metriki, je prvi dolg (letni), pri 100 eurov na mesec, 8,33%, drugi dolg pri 1 euro na mesec, pa gromozanski 833.33%. Zato je fašistično zavajanje z absolutnimi številkami čisti bullshit, ki ne pomeni nič.

Ampak ne zamerim, z osnovnošolsko izobrazbo tega pač ne moreš vedeti.

Daj ti brihta mi naredi ta izračun:

Zapisal si, da je Golob zunanji dolg Sloveniji znižal. Kar seveda ni res in te postavlja na še eno laž od že nešteto izrečenih laži.

Še vedno čakam matematični izračun, da če si bil lani dolžen banki 10.000€, letos pa si se dodatno zadolžil in je novi dolg 11.500€, kako je potem to po matematičnem izračunu prikazano kot padec dolga oz. da si banki manj dolžen kot lani. Ajde brihta, razčleni ta matematični model. Pa zraven dopiši, kje so vas tako učili računat?

Ales78 je izjavil:

Dokler pa govoriš samo o višini dolga 100 eurov, ti to ne pove ničesar. Neka številka pač.

Slovenija je dolžna čez 40 milijard in plačuje samo za obresti več kot 1 milijardo. To ni neka številka. Sploh, če želijo uvesti nove davke (nepremičninski...) s katerimi bi pridobili mogoče 100 ali 200 milijonov. Torej, če se ne bi zadolževali ne bi potebovali novih davkov. To je dejstvo. In drugo dejstvo, da naš dolg ni neka številka, ampak je gromozanski in iz leta v leto večji. Iz leta v leto smo več dolžni, ker dolga ne odplačujemo dovolj dobro in se povrhu še dodatno zadolžujemo, da dejansko ta dolg povečujemo. Kaj bo, ko enkrat ne bomo dobili novega kredita ali pa več ne bomo zmožni odplačevati dolga? Takrat pa bo kreditodajalec želel nekaj v zameno, recimo vodne vire ali pa kaj drugega.

In levičarji se obnašate kot, da se naš dolg lahko odplača v leto ali dveh in da se ni treba sekirati, če se iz leta v leto še bolj zadolžujemo. Tisti, ki pa nismo levo usmerjeni, pa vidimo, da ta dolg in vedno več novih dolgov na dolgi rok predstvalja veliko težavo. Sploh, ker se po večini zadolžujemo za plače v JS.

In, zdaj, ko to vemo, izpade situacija, s katero zavajajo antivaxerski fašisti, malo drugačna:

Leta 2022, ob nastopu vlade Goloba, je dolg znašal 72.5 %GDP
Leta 2023, je znašal 69.2 %GDP
Leta 2024, je znašal 67.0 %GDP
Leta 2025, projekcija do konca leta, bo znašal ~65.5 %GDP.
Vir: IMF preko statiste, Eurostat, EU komisija

Ampak seveda, ljudje z osnovno šolo tega ne razumejo, njihova narcisoidnost pa jim daje občutek, da lahko sodelujejo v debati, čeprav so poleg neizobraženosti, še neumni kot noč.

Zgodovina sprememb…

Ampak Golob je zaslužen za minus v proračunu. Za rast bdp niti ne, ker težko boš našel ekonomista na svetu, ki bi trdil da bdp Sloveniji raste zarad Goloba in ne kljub Golobu.
Hrvaška in drugi nas dohitevajo.

Ales78 je izjavil:

In, zdaj, ko to vemo, izpade situacija, malo drugačna:

Leta 2022, ob nastopu vlade Goloba, je dolg znašal 72.5 %GDP
Leta 2023, je znašal 69.2 %GDP
Leta 2024, je znašal 67.0 %GDP
Leta 2025, projekcija do konca leta, bo znašal ~65.5 %GDP.
Vir: IMF preko statiste, Eurostat, EU komisija

Kaj smo mi % dolžni ali Eure? Eure smo dolžni in dolg se odplačuje v eurih in edino merodajno je, da smo dolžni:

in da smo vsako leto več dolžni, ker se še dodatno zadolžujemo. In ta dolg bo potrebno odplačati v eurih, če ne nam trda prede. Nekaj bodo želeli v zameno. In še vedno čakam na izračun in na kateri šoli so vas učili tako računati:

Zapisal si, da je Golob znižal zunanji dolg Sloveniji. Kar seveda ni res in te postavlja na še eno laž od že nešteto izrečenih laži.

Utk je izjavil:

Ampak Golob je zaslužen za minus v proračunu. Za rast bdp niti ne, ker težko boš našel ekonomista na svetu, ki bi trdil da bdp Sloveniji raste zarad Goloba in ne kljub Golobu.
Hrvaška in drugi nas dohitevajo.

Vem, da bi rad notri vpletel tudi sončne izbruhe, premikanje zemljinega magnetnega polja, dolžino perja pingvinov na antarktiki, ampak dejstvo je, da je Golob znižal zunanji dolg.

Hrvaška in ostali nas pa ne bodo samo dohitevali in nas bodo tudi dohiteli in prehiteli, dokler ne obdavčimo kapitala, kot vsaka normalna EU država. Link na podatke, pa imaš pa v mojem podpisu.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

In, zdaj, ko to vemo, izpade situacija, s katero zavajajo antivaxerski fašisti, malo drugačna:

Kako že, le igle sodi naj antivaxer? :D :D :D Kakšen bumbar, še kar nič ne razume.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Vem, da bi rad notri vpletel tudi sončne izbruhe, premikanje zemljinega magnetnega polja, dolžino perja pingvinov na antarktiki, ampak dejstvo je, da je Golob znižal zunanji dolg.

Laž!

Dolg države Slovenije:

Vsako leto smo več dolžni. In vsako leto se zadolžujemo. Kje ti vidiš, da je znižal zadolžitev? Iz katerega leta v katero leto?

Lahko še 1000x ponoviš laž, pa ta ne bo postala resnica! Golob nas je zadolžil za več kot 3,5 milijarde. Ko pa bo še v statistiki leto 2025 zajeto, pa bo Golob prebil 5 milijard za katere nas je zadolžil.

kamiKaZaA je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Laž!

Dolg države Slovenije:

Vsako leto tudi vedno več služimo, dragi lažnjivec. :) In glede na to, naš dolg pada. Razen, če bi rad povedal, da tebi ljuba SDSova vlada, ni znižala dolga, ampak ga je mastno povečala. Bi rade volje to povedal, pa ne bom, ker bi bila laž, te pa so rezervirane za fašistično sodrgo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

Tist del na katerga ima vpliv, ni znižal, ampak zvišal.

Hrvaška in ostali nas pa ne bodo samo dohitevali in nas bodo tudi dohiteli in prehiteli, dokler ne obdavčimo kapitala, kot vsaka normalna EU država. Link na podatke, pa imaš pa v mojem podpisu.

Zakaj tega v 4 letih ni naredil? Naredil je ravno obratno, raji na plači je dvignil dohodnino in prispevke.

Ales78 je izjavil:

Kako že, le igle sodi naj antivaxer? :D :D :D Kakšen bumbar, še kar nič ne razume.

Hvala. 5:0 za mene. Zmagaš, ko nasprotnik nima več argumentov in se začne spuščat na osebni nivo. Takrat se ve, da je lagal in da laži o znižanju dolga več ne more ovreči in se začete žaljenju na osebnem nivoju, katero nima nobene povezave s samo debato. Cmok! Loser!

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Tist del na katerga ima vpliv, ni znižal, ampak zvišal.

Zakaj tega v 4 letih ni naredil? Naredil je ravno obratno, raji na plači je dvignil dohodnino in prispevke.

Se pravi obtožuješ SDS, da je poleg vsega ostalega sranja, zadolžila Slovenijo, čeprav po %GDP kaže, da jo je razdolžila? Veš, da te lahko zaradi takega pokvarjenega razmišljanja vržejo ven iz stranke, ki je še nikoli nisi volil, jo boš pa naslednje leto prvič? :D :D :D

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Kakšni argumenti. Več zaslužimo, kar po levi logiki pomeni, da dolg ni zrastel za skupno 5 milijard ampak je zrastel samo za 5 milijard.

Bravo. Aplavz.
««
197 / 198
»»