» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
49 / 103
»»

mtosev ::

ripmork je izjavil:

mtosev je izjavil:

O etiki in integriteti se lahko pogovarjamo ko ljudi tipa JJ in Jankovića več ne bo v politiki. Šarec, Bratušek sta svetlobna leta pred JJ in Zokijem.

Bratuškova in Čufer (pa še cela plejada slovenskih bančnikov s sindromom nenadnega slabega spomina) bi morali bit že dolgo časa v arestu za par milijard prenapihnjeno bančno luknjo, ki smo jo morali vsi državljani preplačevat.

Nič ne vidim, da je Bratuškova bila pred sodiščem kot sta bila prvaka Janša in Janković že bila. Res je škoda, da zoki in Janša nista bila spoznana za kriva.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

endelin ::

A če se pojaviš na sodišču si že kar kriv in baraba?:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

harmonkar9 ::

Utk je izjavil:

nek tako realno brezvezen referendum

Vam levakom je itak vedno vse brezveze, ko izgubite.

FireSnake ::

mtosev je izjavil:

O etiki in integriteti se lahko pogovarjamo ko ljudi tipa JJ in Jankovića več ne bo v politiki. Šarec, Bratušek sta svetlobna leta pred JJ in Zokijem.

Za jajota si naredi svojo temo in nehak smetiti tukaj!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

A pa vi veste kaksne vse referendume imajo v "prvi švici"?
Neposredna demokracija?

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

endelin je izjavil:

A če se pojaviš na sodišču si že kar kriv in baraba?:D

Normalno. Če si pa politično obsojen, potem pa kar goli otok.

Bici ::

FireSnake je izjavil:

mtosev je izjavil:

Jaz sem za trenutno vlado, ker pod JJ bi bilo slabše. Nisem pa volil za goloba, a ga lahko prenesem.

Ne, ne bi bilo.
Jaz, osebno, bi na letni ravni imel pod jajotom 2000€ več v žepu.

Čakam pa na tvoj izračun, da podkrepiš svoje trditve.

Čakam.

To da bi ti imel 2k več v žepu ni edini kriterij dobre vlade.

delavec44 je izjavil:

endelin je izjavil:

Golob upam da preneha z buržoazi.

Ljudstvo je reklo: Ne privilegijem!!!;(

Se bojim, da je preveč skregan z realnostjo in bo tupil svoje do konca. Vsak normalen bi že odstopil.

Res je, vsak normalen bi že odstopil, rešuje ga samo tista uboga večina v parlamentu, 52 poslancev ali koliko že. 92 % od 26 % naroda je pa proti njemu.

Utk ::

Ni edini, je pa najboljši. Ker kupit litijsko in prenosnike za 10 mio, pa zjebat zdravstvo, zna ziher tudi jajo.
Potem je že bolje da imaš vsaj 2 jurja več v žepu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

harmonkar9 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

endelin je izjavil:

Se bojim, da je preveč skregan z realnostjo in bo tupil svoje do konca. Vsak normalen bi že odstopil.

Res je, vsak normalen bi že odstopil, rešuje ga samo tista uboga večina v parlamentu, 52 poslancev ali koliko že. 92 % od 26 % naroda je pa proti njemu.

Ne, 68% naroda je proti vladi.

https://www.rtvslo.si/slovenija/preberi...

Vlado vsaj malo sigurno rešujejo mediji ki so postali PR vlade. Saj slabih novic sploh ni ali so nekje na dnu portalov in novic:D

Kakorkoli. Golob upam da nehaš z burzoazi ker ne maramo tega

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

endelin je izjavil:

Jokam od sreče. :D presenecen.
Če mi bodo že vzeli 25% od kripta vsaj kolači ne bodo dobili za 120 mojih let penzije dodatkov :O8-)

Po 17uri sem mislil da kvorum ne bo doseže.

Sva že dva. Tudi sam sem začel dvomiti v dosego kvoruma. Sedaj pa bom sladko spal. :D

Bici je izjavil:

FireSnake je izjavil:

mtosev je izjavil:

Jaz sem za trenutno vlado, ker pod JJ bi bilo slabše. Nisem pa volil za goloba, a ga lahko prenesem.

Ne, ne bi bilo.
Jaz, osebno, bi na letni ravni imel pod jajotom 2000€ več v žepu.

Čakam.

To da bi ti imel 2k več v žepu ni edini kriterij dobre vlade.

Kaj pa 14k več, kot sem jaz imel med Janševo vlado, preden je golob depolitiziral? To pa ni več tako malo

kamiKaZaA je izjavil:

endelin je izjavil:

Če mi bodo že vzeli 25% od kripta vsaj kolači ne bodo dobili za 120 mojih let penzije dodatkov :O8-)

Sva že dva. Tudi sam sem začel dvomiti v dosego kvoruma. Sedaj pa bom sladko spal. :D

Sva že dva.
Golobje hunte se je treba čim prej in čim bolj temeljito rešiti.
Danes prvi korak v pravo smer.

FireSnake je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

endelin je izjavil:

Sva že dva.

Sva že dva. Predčasne volitve čimprej.

delavec44 je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

endelin je izjavil:

Ne, 68% naroda je proti vladi.

https://www.rtvslo.si/slovenija/preberi...

V bistvu bolj 92 %, tako nizke podpore še nobena vlada ni imela.

Zgodovina sprememb…

Kayzon ::

Janez Janša: Gre za zmago razuma. Asta Vrečko: Referendum je sklican za preštevanje desnih volivcev.

Tukaj je poraz za Astro Vrečko, saj če bi levi volivci podpirali umetnike, bi šli na referendum in glasovali za in rešili umetnike. Ker pa so oni tudi proti umetnikom, vendar niso hoteli biti za IJJ, so ostali doma. Dejansko so tudi tisti, ki so ostali doma, proti, vendar niso tega hoteli povedati na glas. Skratka, tokrat se je tudi leva volilna baza strinjala z IJJ, pa tega ni hotela povedati na glas (z udeležbo na referendumu z glasom proti).

Vi o predčasnih volitvah. Da ne boste razočarani ko bo potrebno še eno leto čakati na volitve. :P

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

denabiker ::

Glede na lepo vreme danes po dolgem dežju sem pričakoval slabšo udeležbo.
Škoda, da ni omogočeno pri nas elektronsko glasovanje, pa skoraj vsi že koristijo sigenco za prijave v razne elektronske banke, e davke, e zvem itd.

lynxslo5 ::

Zdej je treba zminirat tudi Astin zakon o medijih, ki je tudi katastrofa.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

mtosev je izjavil:

Vi o predčasnih volitvah. Da ne boste razočarani ko bo potrebno še eno leto čakati na volitve. :P

Jaz grem skoraj raje na redne osebno. Vladajoci so bili izvoljeni za 4 leta. In naj oddelajo 4 leta. Tako ni izgovorov.

Samo še tezos manjka za prelep dan:'(

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

Evo, pa si spet jinxal kot pred par urami za kvorum. Sedaj bodo pa sigurno predčasne.

Olajuwon ::

Utk je izjavil:

Se vidi da je Vrečko imela govor vnaprej pripravljen. 26% za nek tako realno brezvezen referendum ni slaba udeležba.

Njen govor bi imel smisel, če predlagatelji referenduma, ne bi dosegli kvoruma. Da tvoji politični nasprotniki naberejo 400k glasov za en generičen referendum, pomeni da na naslednjih volitvah boš povožen.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Olajuwon ()

Kayzon je izjavil:

Tukaj je poraz za Astro Vrečko, saj če bi levi volivci podpirali umetnike, bi šli na referendum in glasovali za in rešili umetnike. Ker pa so oni tudi proti umetnikom, vendar niso hoteli biti za IJJ, so ostali doma. Dejansko so tudi tisti, ki so ostali doma, proti, vendar niso tega hoteli povedati na glas. Skratka, tokrat se je tudi leva volilna baza strinjala z IJJ, pa tega ni hotela povedati na glas (z udeležbo na referendumu z glasom proti).

Točno tako, vsi smo proti umetnikom, tako levi kot desni! Samo mi desni to upamo povedat, levi pa ne. Žal bodo še vedno dobivali dodatke po starem zakonu.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Evo, pa si spet jinxal kot pred par urami za kvorum. Sedaj bodo pa sigurno predčasne.

Mene predčasne volitve nič skrbijo. Izgleda, da bo moj glas dobil Logar. Škoda, da je Šarec šel v Bruselj.

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

delavec44 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Mene predčasne volitve nič skrbijo. Izgleda, da bo moj glas dobil Logar. Škoda, da je Šarec šel v Bruselj.

Ne bi Prebiliča?

Prebiliča ne poznam. Enako nisem glasoval za Goloba, ker ga nisem poznal in je bil nov v politiki.

Zgodovina sprememb…

marS ::

Evo en švicarski referendum by Grok

Primeri švicarskih referendumov
Referendum o 13. pokojnini (2024)
Tema: Povečanje števila letnih izplačil pokojnin s 12 na 13 za upokojence.

Izid: Državljani so marca 2024 z večino glasov odobrili uvedbo 13. pokojnine, kar je povečalo socialne ugodnosti za upokojence. Hkrati so zavrnili predlog za zvišanje upokojitvene starosti na 66 let, ki ostaja 65 let.

Pomen: Ta referendum je pokazal močno podporo socialnim pravicam in odpor do sprememb, ki bi lahko poslabšale položaj upokojencev. Bil je zelo konkreten in je imel neposreden vpliv na življenje državljanov.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Švicarji so pametni, so pretehtali pluse in minuse in glasovali, da dobijo več denarja in nič kasneje kot do zdaj. Mi smo še pa bolj, ker smo ukinili nov zakon za dodatke in ohranili star zakon za dodatke in še vladi dali zaušnico. Če Švicarji vprašajo Grok, jim pokaže ta današnji slovenski referendum kot primer pomembnega referenduma.

čigra ::

harmonkar9 je izjavil:

Švicarji so pametni, so pretehtali pluse in minuse in glasovali, da dobijo več denarja in nič kasneje kot do zdaj. Mi smo še pa bolj, ker smo ukinili nov zakon za dodatke in ohranili star zakon za dodatke in še vladi dali zaušnico. Če Švicarji vprašajo Grok, jim pokaže ta današnji slovenski referendum kot primer pomembnega referenduma.

Pomwmben referendum za 83 prejemnikov dodatka k pokojnini? Ti se najbrž šališ!

Hec ::

FireSnake je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ne, ne bi bilo.
Jaz, osebno, bi na letni ravni imel pod jajotom 2000EUR več v žepu.

Čakam.

Pa nisi imel, se pravi, te je Jajo ocitno nategnil. Olajsavo je imel moznost sprejeti ze 2 leti prej. Ampak ne, on jo sprejme ravno, ko izgublja volitve.

In redkokdo je tako nor, da mu je nasedel.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hec ()

fur80 ::

marS je izjavil:

Izid: Državljani so marca 2024 z večino glasov odobrili uvedbo 13. pokojnine, kar je povečalo socialne ugodnosti za upokojence. Hkrati so zavrnili predlog za zvišanje upokojitvene starosti na 66 let, ki ostaja 65 let.

Pomen: Ta referendum je pokazal močno podporo socialnim pravicam in odpor do sprememb, ki bi lahko poslabšale položaj upokojencev. Bil je zelo konkreten in je imel neposreden vpliv na življenje državljanov.

Takole pravi Chat o demokraciji v Švici:
V Švici se demokracija razvija že zelo dolgo, njene korenine pa segajo v srednji vek. Čeprav ni enotnega datuma, ki bi označeval "začetek demokracije" v Švici, so ključni mejniki naslednji:
1. Zgodnje oblike demokracije – 13. stoletje

Leto 1291: trije kantoni (Uri, Schwyz in Unterwalden) so podpisali Zvezo zvestobe (Bundesbrief), kar velja za začetek Švicarske konfederacije. Gre za zgodnjo obliko samouprave in federacije med enakovrednimi zavezništvi.

Važna značilnost: landsgemeinde – zbor vseh moških državljanov v nekaterih kantonih, kjer se še danes odločajo z dvigom rok na prostem.

2. Moderna demokracija – 19. stoletje

1848: po državljanski vojni
(Sonderbundkrieg) je bila sprejeta prva švicarska ustava, ki je ustanovila Švico kot zvezno državo s parlamentarno demokracijo. Ta ustava pomeni začetek moderne švicarske demokracije.

1874 in 1891: ustavne reforme, ki so uvedle ključne elemente neposredne demokracije, kot sta referendum in ljudska iniciativa.

3. Univerzalna volilna pravica
1971: volilna pravica za ženske na zvezni ravni (zelo pozno v primerjavi z drugimi državami).
1990: zadnji kanton (Appenzell Innerrhoden) je bil s sodbo zveznega sodišča prisiljen omogočiti ženskam volilno pravico tudi na kantonalni ravni.

Torej, čeprav Švica izvira iz tradicije samouprave že od leta 1291, se šteje, da je moderna demokracija tam vzpostavljena leta 1848, z razvojem neposredne demokracije in kasneje s popolno volilno pravico do leta 1990.

Mi smo imeli državljansko vojno ene 35 let nazaj. Prej smo spadali pod razne druge države, svoja pravila pišemo šele kakih 35, tako da malo strpnosti moramo vednarle pokazati. :) Pri nas še politiki, ki so bili izglasovani na volitvah, spodbuajo ljudi, da naj se referendumov ne udeležimo. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

marS je izjavil:

Oni so izglasovali višje pokojnine za vse. Ne pa za 0,2 procenta.

@fur80
svoja pravila pišemo šele kakih 35, tako da malo strpnosti moramo vednarle pokazati. :) Pri nas še politiki, ki so bili izglasovani na volitvah, spodbuajo ljudi, da naj se referendumov ne udeležimo. :D

Verjetno imaš prav :))
...no more heroes...

Hec je izjavil:

FireSnake je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ne, ne bi bilo.

Čakam.

Pa nisi imel, se pravi, te je Jajo ocitno nategnil. Olajsavo je imel moznost sprejeti ze 2 leti prej. Ampak ne, on jo sprejme ravno, ko izgublja volitve.

Temu se reče taktika. Saj Jajo ima svoje ankete, ki jim delajo stanje na terenu, a misliš, da ni vedel par mesecev pred volitvami, da zaostaja za Golobom, ko smo ga pa videl na RTV v predvolilni oddaji, pa je bilo očitno, da je zadaj. ;)

Zgodovina sprememb…

@Utk

Saj je kvorumska, skoraj plebiscitna večina odločila da je Proti...

@fur80
Temu se reče taktika. Saj Jajo ima svoje ankete, ki jim delajo stanje na terenu, a misliš, da ni vedel par mesecev pred volitvami, da zaostaja za Golobom, ko smo ga pa videl na RTV v predvolilni oddaji, pa je bilo očitno, da je zadaj. ;)

Res je, politika je igra kot vse ostale...
...no more heroes...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marS ()

marS je izjavil:

@Utk

Saj je kvorumska, skoraj plebiscitna večina odločila da je Proti...

Itak, saj tisti ki so bili za zakon sploh ne obstajajo, ali jih je samo 10%. Še vlada ni bila za, ker drugače bi vzpodbujali ljudi, da naj gredo na referndum in obkrožijo za. Tako pa so svetovali, da naj ljudje ne gredo in potem avtomatsko sploh niso imeli šans, da bi zakon obveljal. :D Čudna taktika, kdo bi jih sploh razumel. :D

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Hec je izjavil:

Ne, tisti, ki so to naredili so zajebali. Ce bi ostali doma, bi referendum padel.

Verjetno je to tistih manjkajocih 6% do 30% fasisticnih volilcev, ki jim nic ni jasno.

Zmaga na celi črti. Najlepše je pa da so levičarji hoteli uničiti orodje domokracije, pa so se opekli. Čista zmaga desnice.

Hec je izjavil:

Ne rabim, meni je za referendum vseeno, je pa pozitivna novica, da imate fasisti in klerofasiti 6% manj volilcev, kot ste jih imeli vcasih.

He, he, he... jokanje poraženca. Danes se slavi zmaga, nad butalci v vladi.

Hec je izjavil:

V bistvu, je vseeno kaj si mislis. Pri 23% si nenevaren. Blebetaj kolikor hoces, mi bomo pa naslednje volitve spet plesali, z Golobom ali pa Prebelicem.

Dovolj nas je da zmagamo referendum. POtem pa morate ubogat. :D

Vedeli ste, da še toliko folka iz vaše strani ne more pridet na referendum. Malo vas je malo... Večini je pa itak vseeno. :D

Hec je izjavil:

Se vidi, da si nor in ne dojemas, da vas je fasistov in klerofasistov prislo samo 23.6% vseh volilnih upravicencev, in ker vedno pridete vsi, ce le lahko hodite...

... je ponizujoca izguba, vcasih ste imeli skupaj 28-30%.

S tem ne boste sestavili vlade na naslednjih volitvah. Ta referendum pa kar imejte.

Hi, hi, hi... Kar govori s prstom v riti.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Hec je izjavil:

Brez skrbi da ne. :)) 4 leta ni dovolj, za pozabiti fasisticni teror.

Kakšna zgodovinska knjiga ti ne bi škodila. :D Če si bil v Ljubljani polit z vodo, to še ni fašizem amapk zastonj tuš za vandale. :D

Danes praznujemo, pamet se vrača nazaj v Slovenijo. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Hec je izjavil:

FireSnake je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ne, ne bi bilo.

Čakam.

Tudi ti si nasedel.
Vzel si večjo plačo. Saj si vzel in denarja nsi dal nazaj, ane?
Če nisi dal nazaj, zakaj zdaj hinaviš?

Hec ::

endelin je izjavil:

Prvi referendum kjer sem presrečen :D

Ker te matematika jebe. Ce bi si preracunal, koliko % jansistov je prislo, glede na celotno stevilo volilnih upravicencev, bi se zjokal.

In to, po treh letih laganja in protivladne propagande, ki jo na vse pretege zganjate fasisti na spletu.

7% manj vas je. Ni cudno, da je Furer poslal satelita Logarja dobiti teh 7%, sicer ste gotofi.

FireSnake je izjavil:

Hec je izjavil:

FireSnake je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ne, ne bi bilo.

Čakam.

Tudi ti si nasedel.
Vzel si večjo plačo. Saj si vzel in denarja nsi dal nazaj, ane?
Če nisi dal nazaj, zakaj zdaj hinaviš?

Zakaj bi hinavil ali dajal nazaj, pac je Furer zajebal se eno zadevo. A zdaj bom pa se reseval njegove napake?

Hinavljenje je to kar pocnete fasisti: sprejmete nevzdrzno olajsavo, tik pred menjavo vlade.

In potem blebetate, kako ste izgubili 2000 eurov, ker je moral Golob zadevo sanirat.

To pa je tisto pravo hinavstvo, ampak saj oba veva, da radi obtozujete druge za svoja dejanja.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

tilen03 ::

FireSnake je izjavil:

mtosev je izjavil:

Jaz sem centrist in do sedaj sem glasoval za Pahorja, Cerarja, Šarca, Novakovo in trenutno bi glasoval za Logarja.

Ti nisi nič drugega, kot volivec, ki ga vozijo mediji, kot se njim zaljubi.

Ti pa volivec, ki ga vozijo komentarji pod novicami.

FireSnake je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

endelin je izjavil:

Sva že dva.

Umetniki bodo se naprej prejemali visjo pokojnino, le da bo postopek se naprej netransparenten in politicni. Juhu!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilen03 ()

Hec je izjavil:

[

Zakaj bi hinavil ali dajal nazaj, pac je Furer zajebal se eno zadevo. A zdaj bom pa se reseval njegove napake?

Hinavec, ne izmotavaj se!
Napaka je bila, da je golobja hunta manjše obdavčenje ukinila. To je priznal celo han, ki ima še edini v skupku tega dreka kanček zdrave pameti.

-----------
Hehehe, siol že želi umiliti škodo:

Janezu Janši uspelo ubraniti Titov zakon iz leta 1974

A po drugi strani že napoveduje bumerang za N5H1:
Politična analitika Andraž Zorko in Aljaž Pengov Bitenc se strinjata, da je SDS na referendumu pokazala mišice, a da padec zakona o dodatku k pokojninam kulturnikov, ki ga je zavrnilo več kot 403 tisoč volivcev, ne bo imel večjih političnih posledic. Pengov Bitenc poziv k bojkotu referenduma ocenjuje kot veliko napako koalicije, saj je po njegovem mnenju aktivno državljanstvo je vrednota, ki se jo goji ne glede na rezultat. "Ker čez deset mesecev bodo te iste stranke ljudem razlagale, naj gredo na volitve, ker če ne bodo šli, bo konec sveta," je poudaril za Siol.net.

Še kokiiic, šeeee kokiiiic :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Umetniki bodo se naprej prejemali visjo pokojnino, le da bo postopek se naprej netransparenten in politicni. Juhu!

Ampak predlog je bil, da se to razširi, ne odpravi. V jugi je bil tak zakon, ker če nisi vplačeval zadost let, nisi dobil niti pokojnine niti nič drugega. Tako so nekateri umetniki dobili vsaj nekaj.
Zdaj imamo minimalno pokojnino, in ne bi bilo čisto nič narobe, da imajo umetniki pač to garantirano (kar itak imajo vsi omembe vredni, ker jim že prispevke plačuje država), in to je to. Če hočejo več, naj pač več vplačujejo.

Zgodovina sprememb…

GregiB ::

Utk je izjavil:

Ampak predlog je bil, da se to razširi, ne odpravi. V jugi je bil tak zakon, ker če nisi vplačeval zadost let, nisi dobil niti pokojnine niti nič drugega. Tako so nekateri umetniki dobili vsaj nekaj.
Zdaj imamo minimalno pokojnino, in ne bi bilo čisto nič narobe, da imajo umetniki pač to garantirano (kar itak imajo vsi omembe vredni, ker jim že prispevke plačuje država), in to je to. Če hočejo več, naj pač več vplačujejo.

"Problem" pri takšni filozofiji (s katero načeloma tudi ni nič narobe, če tako želimo) je podpiranje popolne monitizacije kulture in kulturnikovih stvaritev. Torej, čeravno lahko neka umetnina pripomore slovenskemu zavedanju, prepoznavnosti, kulturni pismenosti, razsvetljenstvu slovenskega duha idr, idr... so to zgolj mehki učinki, na katere se ne more in ne lima cene, koristi pa so in država jih priznava... Ampak lej, kulturnik... narod je ocenil, da če zadeve ne znaš pretopit v ca$h, se gladko.... j....
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

MojsterX ::

Piratska stranka so še ena zblojena levičarska propagandna priviligirana stranka. Mojega glasu ne dobijo nikar v lajfu.

"Pirati spoštujemo voljo volivcev, a hkrati obžalujemo, da je bil zavrnjen zakon, ki bi uvedel transparentnejša pravila, odpravil monopol ministra ter onemogočil dedovanje dodatkov k pokojninam umetnikov,

zraven pa pozabijo povedat da se bi novi zakon povečal samoglasovanje za priviligirance in da bi se letno povečalo število dobitnikov loterije elitne pokojnine na število 100. Pozabljajo pa da je bil vložen v vlado predlog, da se UKINE dedovanje dodatkov k pokojninam umetnikov.

https://www.rtvslo.si/slovenija/referen...

GregiB je izjavil:

Utk je izjavil:

"Problem" pri takšni filozofiji (s katero načeloma tudi ni nič narobe, če tako želimo) je podpiranje popolne monitizacije kulture in kulturnikovih stvaritev. Torej, čeravno lahko neka umetnina pripomore slovenskemu zavedanju, prepoznavnosti, kulturni pismenosti, razsvetljenstvu slovenskega duha idr, idr... so to zgolj mehki učinki, na katere se ne more in ne lima cene, koristi pa so in država jih priznava... Ampak lej, kulturnik... narod je ocenil, da če zadeve ne znaš pretopit v ca$h, se gladko.... j....

A ni dovolj, da jim država plačuje prispevke? Če ne znamo dat cene gor, kako pa potem znamo določit, da umetnik rabi 3 jurje pokojnine? A bivši umetnik pri 80 letih več poje kot bivši delavec, da bi avtomatsko rabil več?

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Hec je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Saj teh 24% bo na volitvah 48%, ker bo vas pol doma ostalo.

Brez skrbi da ne. :)) 4 leta ni dovolj, za pozabiti fasisticni teror.

Brez skrbi, da je. Je Golob naredil tako sranje, da se bo precej folka premislilo in glasovalo proti Golobnjaku

GregiB ::

Utk je izjavil:

Če ne znamo dat cene gor, kako pa potem znamo določit, da umetnik rabi 3 jurje pokojnine?

Ne vem... kako znamo ocenit, naj prejema socialno pokojnino? Tako, kot sem napisal... ne znaš tržit, stradaj... ampak lej, tudi tako je prav... če povpraševanje pade, posledično pade ponudba, bo pač manj kulture oz. kulturnikov... bomo pa tak imeli... A preteklost nas uči, kakšni režimi stradajo kulturnike...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

kriptobog ::

GregiB je izjavil:

Utk je izjavil:

Če ne znamo dat cene gor, kako pa potem znamo določit, da umetnik rabi 3 jurje pokojnine?

Ne vem... kako znamo ocenit, naj prejema socialno pokojnino? Tako, kot sem napisal... ne znaš tržit, stradaj... ampak lej, tudi tako je prav... če povpraševanje pade, posledično pade ponudba, bo pač manj kulture oz. kulturnikov... bomo pa tak imeli... A preteklost nas uči, kakšni režimi stradajo kulturnike...

Ma tole s kulturniki je itak sranje. Zakaj rabimo status kulturnika in da ti država plačuje prispevke? Saj je prost trg.

GregiB je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj bi minimalna pokojnina za umetnika pomenila stradanje, če par 100,000 ostalih s tem živi?
Pa tudi če bi jim dali 200 evrov gor, najbrž nihče ne bi nič rekel. Ampak neka meja pa mora bit.
Tudi ostali se moramo tržit, tudi delavec v tovarni bo "stradal", če se ne bo znal za povišico spogajat. A so res umetniki najbolj zaposlen folk na svetu, da ne more temu posvetit niti trenutka v 40 letih do penziona? Če tolk dela, jebemu mater, pa mora bit tudi nek finančni efekt.
Zakaj bi nek Jenul rabil podarjene 3 jurje pokojnine, če ima cele dneve čas protestirat in blebetat? Naj dela, v kulturi ali za šankom, kaj me briga...

Zgodovina sprememb…

««
49 / 103
»»