» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
46 / 59
»»

KAVINSKY ::

PROTI!

Samozaposleni v kulturi imajo že tako priviligiran status v primerjavi s samozaposlenimi v gospodarstvu.
Sedaj bi želeli še dodatno nagraditi že nagrajene. Ob vseh TEŽAVAH in NEIZPOLNJENIH reformah v državi.
Da ni argumenta "za" je že razvidno iz poziva za bojkot.

Kayzon ::

Horas je izjavil:

https://demokracija.si/fokus/objavljen-...

kaki dnarji, noro.

vsako leto takole dobivajo???

Dej a loh kopiras sem ker sm na telefonu in mi mece na tone oglasov.

tomlin ::

KAVINSKY je izjavil:

PROTI!

Samozaposleni v kulturi imajo že tako priviligiran status v primerjavi s samozaposlenimi v gospodarstvu.
Sedaj bi želeli še dodatno nagraditi že nagrajene. Ob vseh TEŽAVAH in NEIZPOLNJENIH reformah v državi.

+1
PROTI!
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

harmonkar9 ::

KAVINSKY je izjavil:

Imaš prav, kljub temu levaki že v besedilu zakona lažejo, da že nagrajeni ne morejo biti še dodatno nagrajeni

Ne glede na prvi in drugi odstavek tega člena do dodatka niso upravičene osebe, ki prejemajo pokojnino, ki jim je bila priznana na področju umetnosti v skladu z Zakonom o izjemnem priznanju in odmeri starostne pokojnine osebam, ki imajo posebne zasluge (Uradni list SRS, št. 18/74, Uradni list RS, št. 14/90 in 34/17 – ZDPIDŠ)

Do zdaj nagrajeni niso bili dodatno nagrajeni preko dodatkov, zdaj se bo pa začelo. Zato PROTI! Pa še dodatno PROTI, ker levaki lažejo kar v zakonodaji!

tomlin je izjavil:

KAVINSKY je izjavil:

PROTI!

+1
PROTI!

+2
PROTI!

PROTI, ker imamo lastne možgane in ne rabimo ponavljat naše odločitve kot papige, tako kot levaki ponavljajo "bojkot" vsepovsod!

Zgodovina sprememb…

Tesno bo!

1,36 % udeležba je bila na predčasnem. Na prejšnjih referendumih je 3,7 do 3,9 % udeležba na predčasnem prinesla 41 % končne udeležbe. Nismo na tako slabi poti, če nam uspe samo 20 % udeležbe, smo zmagali, ker bomo itak vsi proti, za ne bo noben.

Stisnimo še, nagovarjajte svoje prijatelje, znance, neznance, mimoidoče, čimbolj ponavljajte svojo odločitev PROTI, samo tako bomo s svojim svetlim zgledom, intelegenco in agromenti prepričali ljudi, da glasujejo PROTI, samo tako se bomo znebili levakarske vlade!

Wrop ::

Kaviar Levica v praksi.
Restavracija Hiša Fink v Irči vasi se reklamira kot "kraj, kjer teče sladko vince in mize šibijo se od izvrstnih jedi". No, prav ta kraj sta izbrala minister za socialno prihodnost Simon Maljevac @strankalevica
in direktor Stanovanjskega sklada Črtomir Remec za pogostitev ob nedavni predstavitvi soseske t.i. neprofitnih stanovanj v Novem Mestu (25. marca). In kot je razvidno iz aplikacije #erar, so povabljenci "pomalicali" za cca 9 tisoč davkoplačevalskih evrov, pri čemer je naročilnico očitno dostavil Stanovanjski sklad.

111111111111 ::

Butec Golob poziva državljane naj ne hodijo na referendum in izrazijo svojega mnenja.

A po drugi strani kreten pravi:
Golob ob dnevu zmage: Zlo nikoli ne nastane iz sile, ampak iz molka

https://www.24ur.com/novice/slovenija/g...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

checkmate, levaki! Nacisti so isto pozivali k bojkotu referendumov.

Utk ::

Ni čudno da se tako bojiš nacijev. Pri njih so še pred židi nastradali bebci...

golobarji so take vrste nacisti, da trpimo mi, tapametni.

delavec44 ::

MrStein je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Če znaš ti brat, sem jaz papež.

Če bi ti znal brati, bi že takoj opazil, da gre za trola.

In komu do sedaj ni že to očitno? Uničuje temo če mu odgovarjaš ali ne. Moderiranje je šlo v franže, naj gre še ta tema potem.

mtosev ::

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/v-sl...

V Sloveniji za hrano v povprečju 18,8 odstotka plače, na Hrvaškem 27, v Srbiji pa 40
Analiza srbske raziskovalne agencije Demostat
Prebivalec Srbije za hrano v povprečju nameni več kot 40 odstotkov mesečnih prihodkov. Na Hrvaškem ta delež znaša 27 odstotkov, v Črni gori približno 30 odstotkov, v Sloveniji, kjer je v primerjavi z omenjenimi življenje dražje, pa 18,8 odstotka.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

mtosev je izjavil:

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/v-sl...

V Sloveniji za hrano v povprečju 18,8 odstotka plače, na Hrvaškem 27, v Srbiji pa 40
Analiza srbske raziskovalne agencije Demostat
Prebivalec Srbije za hrano v povprečju nameni več kot 40 odstotkov mesečnih prihodkov. Na Hrvaškem ta delež znaša 27 odstotkov, v Črni gori približno 30 odstotkov, v Sloveniji, kjer je v primerjavi z omenjenimi življenje dražje, pa 18,8 odstotka.

Slovenija je sedma na svetu po najbolj obremenjenih plačah. V letu 2023 (poročilo izdano 2024) so države z najbolj obremenjenimi plačami (najvišji davčni klin) naslednje:

Mesto Država Davčni klin (%)

1. Belgija 52,7 %
2. Nemčija 47,9 %
3. Avstrija 47,2 %
4. Francija 46,8 %
5. Italija 45,1 %
6. Finska 43,6 %
7. Slovenija 43,3 %

Dragi sokomentator, države z najbolj obdsvčenimi prejemki v letu 2024, in kot vidiš so pred nami države kjer imajo prebivalci najmanj enkrat večjo plačo. Plus da ne govorimo o temu da imas nekater eizdelke za polovico nizje v italiji kot pri nam,pa imajo kar vecje place,tako da prosim brez zavajanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kayzon ()

Kanban ::

Kayzon je izjavil:

v italiji kot pri nam,pa imajo kar vecje place

Aja?

Se strinjam, da smo pri nas absurdno obdavčeni, za to, kar dobimo, ampak pametovati z očitno zgrešenimi primerjavami pa tudi ni pametno.

Kayzon je izjavil:

tako da prosim brez zavajanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

According to Salary Explorer, the average gross salary for Italy as of February 2024 is around €43,900 per year or €3,660 a month. If this sounds high, it's because this number includes various benefits, such as housing stipends, travel expenses, vacation allowance, etc.

If we look at the most recent salary data provided by Statista, the average gross salary for Italy shows a more realistic number around €31,500 or €2,625 a month. Either way, the national average for Italy is higher than that in the majority of European countries.

Bellator ::

Gross je bruto plača. Neto (tudi bruto) je podobna naši.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Kanban ::

A za Slovenijo pa ne boš upošteval raznih bonitet, malic in potnih? Ali pa much more realistic podatka iz Statista, ki ima za Slovenijo za 2023 povprečno plačo 2500eur višjo kot tvojih zgoraj citiranih 31500eur v Italiji?

Bellator je izjavil:

Gross je bruto plača. Neto (tudi bruto) je podobna naši.

Seveda so, ampak gospod zgoraj se je odločil, da imajo Italijani kar večje plače, ne zna poiskat številk za Slovenijo, da bi lahko primerjal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

delavec44 je izjavil:

MrStein je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Če znaš ti brat, sem jaz papež.

Če bi ti znal brati, bi že takoj opazil, da gre za trola.

In komu do sedaj ni že to očitno? Uničuje temo če mu odgovarjaš ali ne. Moderiranje je šlo v franže, naj gre še ta tema potem.

Zdaj je prava svoboda govora, prej so levakarski totalitarni moderatorji dušili in cenzurirali našo pravo žlahtno desno misel.

Kanban je izjavil:

Seveda so, ampak gospod zgoraj se je odločil, da imajo Italijani kar večje plače, ne zna poiskat številk za Slovenijo, da bi lahko primerjal.

Nehaj mešat Italijo in Slovenijo, ker to dvoje ni primerljivo. Italija je bogata, ker ima dobro in močno desno vlado, Slovenija je pa revna komunistična greznica z golobnjakom. Zato si oni lahko privoščijo višje davke od nas. Italija ne sodi v temo o slovenski pernati vladi.

Zgodovina sprememb…

StarMafijec ::

Kayzon je izjavil:

Slovenija je sedma na svetu po najbolj obremenjenih plačah. V letu 2023 (poročilo izdano 2024) so države z najbolj obremenjenimi plačami (najvišji davčni klin) naslednje:

Mesto Država Davčni klin (%)

1. Belgija 52,7 %
2. Nemčija 47,9 %
3. Avstrija 47,2 %
4. Francija 46,8 %
5. Italija 45,1 %
6. Finska 43,6 %
7. Slovenija 43,3 %

Nič čudnega torej, da nekateri pravijo (predvsem levičarji), da ta vlada ni dovolj leva. Smo šele na 7. mestu.

Če koga zanima nam po human development indexu kaže zelo dobro. Smo enaindvajseti List of countries by Human Development Index @ Wikipedia
:D

To je za leto 2023, na tej lestvici se še pozna dobro delo prejšnje, Janševe vlade, Golob leta 2023 ni še imel dovolj časa tega uničit. Prave rezultate Golobove vlade bomo videli leta 2026 ali 2027, ko bodo objavili podatke za 2025.

Zgodovina sprememb…

cirecire ::

https://x.com/BrenceNejc/status/1920923...

Tovariši in tovarišice v Stožicah ne ploskajo Golobu ali Musarci, ampak zadnjemu šefu CK ZKS Milanu Kučanu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cirecire ()

LeQuack ::

Edino pravo merilo je Big Mac index (Big Mac Index) @ Wikipedia, vse ostalo so brezveze stvari, razni BDPji in podobno, kjer države prirejajo statistike. Torej koliko časa mora človek delati za en Big Mac.
Quack !

čigra ::

harmonkar9 je izjavil:

To je za leto 2023, na tej lestvici se še pozna dobro delo prejšnje, Janševe vlade, Golob leta 2023 ni še imel dovolj časa tega uničit. Prave rezultate Golobove vlade bomo videli leta 2026 ali 2027, ko bodo objavili podatke za 2025.

Lažnivi bedak:O

Sicer pa:
https://www.theguardian.com/world/2025/...

Zanimivo, da guardian poroča o tem. Drugače berem guardian.

Slopek ::

mtosev je izjavil:

Zanimivo, da guardian poroča o tem. Drugače berem guardian.

:))
Ne morem, da ne bi. Glede na ti dve napisani povedi, si prav ne znam predstavljati teme, kjer se nikoli nič ne zabliska:D

Gregor P ::

Do 11. ure 8,2-odstotna volilna udeležba, najvišja v Škofji Loki, najnižja v Kopru.
Na zakonodajnem referendumu o noveli zakona o vladi novembra 2022 je do 11. ure glasovalo 10,09 odstotka volilnih upravičencev, končna volilna udeležba takrat pa je bila 41,83 odstotka.

Na zakonodajnem referendumu o noveli Zakona o vodah julija 2021 je do 11. ure glasovalo 15,15 odstotka volilnih upravičencev, končna volilna udeležba pa je bila 46,46 odstotka.

Na ponovnem glasovanju na referendumu o zakonu o 2. tiru leta 2018 je do 11. ure glasovalo 5,10 odstotka volilnih upravičencev, končna volilna udeležba pa je bila 15,01 odstotka.

Na referendumu o zakonu o 2. tiru leta 2017 je do 11. ure glas oddalo 6,25 odstotka volivcev, končna udeležba pa je bila 20,55 odstotka.

Na referendumu o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih leta 2015 je do 11. ure glasovalo 9,3 odstotka volilnih upravičencev, končna volilna udeležba pa je bila 36,38 odstotka.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

https://www.24ur.com/novice/slovenija/d...
Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je v soboto zagrozil s povračilnimi ukrepi, če bo Slovenija uvedla sankcije proti Banjaluki. Dodik se je s tem odzval na poročanje medijev, da vsaj štiri države članice EU, vključno s Slovenijo, razmišljajo o uvedbi sankcij proti Dodiku in dvema drugima najvišjima predstavnikoma Republike Srbske.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

endelin ::

Še dobro da po medijih skoraj ni bilo omembe referenduma če primerjamo kakšen drug :)) načrtna ignoranca večinskih vladnih “orbaniziranih” medijev.;) ko je vožd rekel da se ignorira se ignorira.

Navidezna demokracija. Vse je seveda po predpisih tako kot je seveda tudi v vucicevi srbiji...:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

cirecire ::

mtosev je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/slovenija/d...
Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je v soboto zagrozil s povračilnimi ukrepi, če bo Slovenija uvedla sankcije proti Banjaluki. Dodik se je s tem odzval na poročanje medijev, da vsaj štiri države članice EU, vključno s Slovenijo, razmišljajo o uvedbi sankcij proti Dodiku in dvema drugima najvišjima predstavnikoma Republike Srbske.

Nekoč je Slobo uvajal sankcije proti Sloveniji, na koncu je pa končal v Haagu. Enako bo z Dodikom.

Sicer pa dvomim, da bo Slovenija uvedla sankcije proti Dodiku. Srbski lobij je preveč močan pri nas, da bi se to zgodilo.

endelin ::

Izgleda se bodo ljudje strinjali, da nek kulturnik dobi toliko samo dodatka k penziji, kot bi znašala penzija delavca, če bi delal ene 100+ let>:D absurdno in žalostno. Prst v rit delavnemu narodu ko rabiš imeti 3 delovne dobe da bi bil na istem kot samo dodatki o penziji:))

ne bi rekel 100 eur dodatka samo tile bodo dobili še dve penziji poleg. Buržuazija v vsem svoje sijaju. novi razred.;) a to je pošteno? Lmao. Meni je naravnost prizadeto

Da ne bo v kratkem ene 10k ljudi s temi dodatki:)) ma tudi ce je samo eden ni zasluženo ;) a penzionerji kovančke štejejo konec meseca :/

Tole mi je odprlo oči, da imajo prav edino tisti ki utajajo davke. ;)

Hvala mainstreamu da so namensko ignorirali temo. Madžarska je za nas svetilnik demokracije - tudi medijsko. Postali smo Rusija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Ja kaj ces,slovenci so neumen narod.

fur80 ::

endelin je izjavil:

Izgleda se bodo ljudje strinjali, da nek kulturnik dobi toliko samo dodatka k penziji, kot bi znašala penzija delavca, če bi delal ene 100+ let>:D absurdno in žalostno. Prst v rit delavnemu narodu ko rabiš imeti 3 delovne dobe da bi bil na istem kot samo dodatki o penziji:))

ne bi rekel 100 eur dodatka samo tile bodo dobili še dve penziji poleg. Buržuazija v vsem svoje sijaju. novi razred.;) a to je pošteno? Lmao. Meni je naravnost prizadeto

Da ne bo v kratkem ene 10k ljudi s temi dodatki:)) ma tudi ce je samo eden ni zasluženo ;) a penzionerji kovančke štejejo konec meseca :/

Tole mi je odprlo oči, da imajo prav edino tisti ki utajajo davke. ;)

Hvala mainstreamu da so namensko ignorirali temo. Madžarska je za nas svetilnik demokracije - tudi medijsko. Postali smo Rusija

Kaki mainstream, kriv je pr. SDS-a in JJ, če bo zakon šel skozi. Zakaj? Ker nagovarjajo vedno samo svojih 20% ljudi, ki so že tako vedno prepričani v SDS. Na tak način 50% ne moreš dobiti nikoli!

svecka ::

Upokojenci lahko zdaj utihnejo in spookajo stran iz protestov, ker očitno tud upokojencem je vseeno kdo jim pokojnine krade.

Kvorum ne bo dosežen? :D

asda ::

pa sej,čeprav sem proti tem zakonu in proti tej vladi,vseeno upam,da tole res gre skozi,pa volil bom tudi za goloba.Po mojem mnenju,če želimo spremembe v tej državi,rabijo tile levaki še vsaj en mandat.Ti njihovi ukrepi se morajo dotaknit navadne raje in to zelo močno.Še premalo so zjebal stvari.držim pesti za nepremičninski zakon,upam da bo vsaj 2%,naj udari po žepu vse te penziče,vključno z mojim staršem,ki so zagriženi levaki.potem,mogoče sledijo spremembe in zapiranje teh glupih nevladnikov.Vsak ki bi dal glas janši,naj preskoči naslednje volitve.100% sem da si golob ne želi še enega mandata.naj ga dobi.

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

asda je izjavil:

pa sej,čeprav sem proti tem zakonu in proti tej vladi,vseeno upam,da tole res gre skozi,pa volil bom tudi za goloba.Po mojem mnenju,če želimo spremembe v tej državi,rabijo tile levaki še vsaj en mandat.Ti njihovi ukrepi se morajo dotaknit navadne raje in to zelo močno.Še premalo so zjebal stvari.držim pesti za nepremičninski zakon,upam da bo vsaj 2%,naj udari po žepu vse te penziče,vključno z mojim staršem,ki so zagriženi levaki.potem,mogoče sledijo spremembe in zapiranje teh glupih nevladnikov.Vsak ki bi dal glas janši,naj preskoči naslednje volitve.100% sem da si golob ne želi še enega mandata.naj ga dobi.

Narobe! Dokler bo samo SDS desnica in Janez, več kot 20% do 30% glasov desnica ne bo dobila. Dokler bo oni z motorko pred sodiščem norel in bodo tam vsi pacienti, ki gredo tja posneti in prikazani na TV, se pač ostalih 80% Slovencev z njimi ne more identificirat.
S takim pr-om in pristopom kot ga ima SDS, lahko Golob dela in zajebe kar hoče, glasa desnica ne bo dobila. Ne vem, kaj se je kdo naučil skozi leta že kaj.

Utk ::

Če ti bi zarukan kmetavzar z motorko reku, da ne skači z mosta, bi skočil z mosta iz principa?

Na srečo imamo sedaj na desnici Logarja, ki je vsaj meni zanimiv. Janša pa je samo za penzijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

skumpl ::

Res me zanima ali bo kvorum dosežen. Jaz sem namreč referendum bojkotiral.

skumpl je izjavil:

Res me zanima ali bo kvorum dosežen. Jaz sem namreč referendum bojkotiral.

Tudi mene to zanima. Jaz sem šel in glasoval za. :D

Tesno bo, udeležbo še seštevajo, ampak globoka država lahko tudi še kaj zgoljufa proti nam.

Utk je izjavil:

Če ti bi zarukan kmetavzar z motorko reku, da ne skači z mosta, bi skočil z mosta iz principa?

Ne, to ne. Če bi mi rekel kak levak, potem pa bi, to bi debelo gledal levak neumen, kaj si misli, da bo mene komandiral? Upam, da se nas več strinja.

Zgodovina sprememb…

Slovenistan :))

asda ::

fur80 je izjavil:

asda je izjavil:

Narobe! Dokler bo samo SDS desnica in Janez, več kot 20% do 30% glasov desnica ne bo dobila. Dokler bo oni z motorko pred sodiščem norel in bodo tam vsi pacienti, ki gredo tja posneti in prikazani na TV, se pač ostalih 80% Slovencev z njimi ne more identificirat.
S takim pr-om in pristopom kot ga ima SDS, lahko Golob dela in zajebe kar hoče, glasa desnica ne bo dobila. Ne vem, kaj se je kdo naučil skozi leta že kaj.

Bo! 100% čoe bodo mogli starčki metat po 1000 EUR letno za svoje vikende,bodo dali janši glas.če kaj bolj sovražijo boomerji od janše,so to prazne denarnce :) 4 lete bidna,pa dobimo trumpa :)
Počasi bo tale projekt sam da ni janša počasi predrago stal.ko ljudje bankrotirajo,bo tudi on vredu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: asda ()

redtech ::

"Do 16. ure je glas oddalo 299.949 volivcev ali 17,72 odstotka volivcev"
To bo šlo skozi, ker jih je veliko prišlo po 17. uri.

Je pa zanimivo, da sem prišel na volišče in je pri meni pisalo PREDČASNO GLASOVANJE?

redtech je izjavil:

"Do 16. ure je glas oddalo 299.949 volivcev ali 17,72 odstotka volivcev"
To bo šlo skozi, ker jih je veliko prišlo po 17. uri.

Je pa zanimivo, da sem prišel na volišče in je pri meni pisalo PREDČASNO GLASOVANJE?

Na zmago nam kaže, udeležba že 22,78 % in še narašča. Konec priviligiranih pokojnin, razen po starem zakonu, in klofuta za Goloba, ki bo videl, da se nas lahko približno 25 % zbere, ki smo 90 % proti njemu.

tilen03 ::

Super. Žena pokojnega umetnika bo vesela, da bo lahko še dalje prejemala njegov 100% dodatek k penziji. Upam, da bomo vsaj povabljeni na piknik :)

skumpl ::

Tik pred dosego kvoruma
Nasprotnikom zakona o dodatku k pokojninam umetnikov bi po delnih rezultatih lahko uspelo doseči kvorum za njegovo zavrnitev.

lynxslo5 ::

tilen03 je izjavil:

Super. Žena pokojnega umetnika bo vesela, da bo lahko še dalje prejemala njegov 100% dodatek k penziji. Upam, da bomo vsaj povabljeni na piknik :)

Pravice ne moreš z zakonm retroaktivno odvzemat. To prepoveduje ustava. Ta tvoja gospa bo še naprej prejemala dotatek ne glede na izid današnjega referenduma.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
««
46 / 59
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

EU volitve 2024 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Problemi človeštva
128075327 (47946) arnecan1
»

Referendum (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
40255207 (41451) Nesta

Več podobnih tem