» »

Katere električne radiatorje priporočate?

Katere električne radiatorje priporočate?

1
2
3

Pithlit ::

nokia6310 je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

nokia6310 je izjavil:

Torej, če sem vas pravilno razumel pravite, da je vsak znesek iznad 100 eur za električne radiatorje nateg. Smem vprašat zakaj tako mislite? A ni isto pri avtih, računalnikih, hifi sistemu, ali kakršnikoli drugi elektronski napravi? Ti radiatorji so res reminirane nemške znamke z šamotno opeko in ko se le ta segreje naj bi se tudi ustavila poraba električne energije. Vsaj tako pravi naš zastopnik za to znamko v Sloveniji. ...

Če naš zastopnik reče da so "die beste" kot v Ko to tamo pjeva, potem so pač očitno tako reminirani da ti ne preostane nič drugega kot da jih kupiš.
Kot že rečeno, smisel šamotne opeke v termoakumulacijski peči je da toploto za nekaj časa zadrži. Ne vem za kolk ur tile tvoji dejansko. Se ti bi mogoče splačalo, če bi kuril elektriko ko bi bila poceni in grel malo kasneje ko bi bila draga. Ampak ti o tem nič ne poveš, zato se ti najbrž ne bi splačalo.
Drugače je pa pri radiatorjih 2000W pač 2000W in temperaturno regulacijo so znali še dolgo nazaj v pegleznih narest. Danes ta pametne mogoče lahko furaš čez wifi, kot tudi ta pametne klime. Ena pomembna funkcionalna razlika je edino med pasivnimi in ventilatorskimi (kaloriferji oz konvektorji), slednji ponoči šumijo, tako kot tudi klime. Če hočeš porabit manj energije, kupi klimo (ali TČ).

Tudi to sem ga vprašal koliko časa je radiator še topel po tistem, ko se ga izklopi iz elektrike glede na to, da ima v sebi šamotno opeko. Gospod mi je rekel: Odvisno je od izolacije. Boljša kot je, dlje časa bo radiator še topel. Načeloma pa naj bi ostal topel cca 40 min po izklopu iz elektrike. Druga stvar ki me zanima je sledeča: Razumem, da ima tale zelo drag radiator vrhunski in zelo napreden termostat, saj ima senzor pri tleh da lahko meri temperaturo v realnem času. Kako naj vem, da ima najcenejša Iskra ali katerikoli drug proizvajalec enako dober termostat, da mi ne bo kuril preveč elektrike v kolior se odločim za cenejšo varianto? No dajmo za konec še eno provokativno vprašanje: Ali se vam ne zdi, da bi v kolikor bi bila prodaja Termotechovih radiatorjev nateg to že bilo po vseh možnih medijih tako spletnih, kot tudi ostalih? Pozanimal sem se in gospod ki to pri nas uvaža ima res ogromno gužvo in proda kar nekaj kosov omenjenih radiatorjev na dan. Zdaj a so ljudje toliko pametni, ali toliko glupi? Saj pri urah je isto. Nekdo bo dal 100000 € za njo, drugi bo rekel to je bedarija, rajši si kupim za ta denar dober avto, tretji bo rekel to je bedarija, rajši dam denar na banko ali v kakšne sklade, itd. Če analogno primerjam področje s katerim se sam ukvarjam to je audio področje, zvok in vse, kar je povezano z njim. Obstaja zvočna kartica za 100 € in tudi taka za 2000 €, kakršno imam tudi sam. Nekdo bo rekel, da je to stran vržen denar. Jaz pa vem zakaj sem dal toliko za njo, vem kakšne možnosti mi omogoča in mi po sedmih letih še odlično služi. Pa bo zdaj nekdo rekel: Ja zvok je zvok vseeno kakšen je, enke pa nule se pri vseh karticah isto pretakajo. Razumete kaj vam hočem povedat? Sigurno obstaja tehten in zelo utemeljen razlog, zakaj so ti radiatorji toliko dragi in to bi rad dognal v čem je fora, po domače povedano.

Glede na to da aktivno nočeš poslušat tega kar ti folk tukaj razlaga... Bodi že enkrat tiho s svojimi teorijami pa kupi enih 5 teh radiatorjev in uživaj v toploti ter nizkih položnicah za elektriko.

Če ti pol foruma razlaga eno, ti pa trmariš drugo... Naj ti bo nakup lekcija.
Life is as complicated as we make it...

nokia6310 ::

Zakaj pa misliš, da nočem poslušat? Verjamem da imate prav. Če nebi tako mislil, nebi niti spraševal po cenejših variantah. Mogoče res za tiste ki bi radi vedeli kakšna zadeva je bila ta. Pravo ime je aeroFlow. Drugače pa za enkrat klima dela čisto dobro.

No, saj ne rečem. Ti radiatorji majo 30 let garancije. Ne eno, ne dve, ne pet, ampak 30. Če je nekomu to toliko vredno, pa naj jih kupi. Ampak ne boste verjeli ti radiatorji se prodajajo in to dobro prodajajo. Če se nebi, bi gospod verjetno prodajal kaj drugega, ali pa bi zaprl firmo. Zdaj a so res tako kvalitetni, ali pa so ljudje tako naivni da mislijo ker so dali za radiator 3x več, da je trikrat boljši. Mimogrede našel sem še Glamox. Ni poceni, ni pa tako drag kot so Electrorade.
Mogoče bom šel tega sprobat ker me zanima kako čudo je to.
https://silenos-ogrevanje.si/

Neverjetno... I give up.

DamijanD ::

nokia: el. radiatorji so smiselni samo tam kjer res, res (ampak čisto zares) ni druge opcije ogrevanja. Ne vem zakaj jih še kar naprej iščeš pa gor in dol. (samo za primerjavo - zadnjih 24h jaz za ogrevanje 200m2 rabim 1400W - a vidiš koliko nesmiselno je govoriti o super duper 2000W radiatorju za eno sobo)
Moj fotr je tudi nabavil en super duper sesalec za 2700€ - enak kot je na amazonu za 700€ (pa še to je preveč) - pač zmeraj se najde nek % ljudi, ki se jih da nategnit in ki si lahko privoščijo tak nateg.

DamijanD je izjavil:

nokia: el. radiatorji so smiselni samo tam kjer res, res (ampak čisto zares) ni druge opcije ogrevanja. Ne vem zakaj jih še kar naprej iščeš pa gor in dol. (samo za primerjavo - zadnjih 24h jaz za ogrevanje 200m2 rabim 1400W - a vidiš koliko nesmiselno je govoriti o super duper 2000W radiatorju za eno sobo)
Moj fotr je tudi nabavil en super duper sesalec za 2700€ - enak kot je na amazonu za 700€ (pa še to je preveč) - pač zmeraj se najde nek % ljudi, ki se jih da nategnit in ki si lahko privoščijo tak nateg.

To si pa lepo napisal. Se povsem strinjam s tem. Jaz jih tu vseeno potrebujem, ekr nimam druge pametne možnosti no razen klime, ki za enkrat sploh ne deluje slabo. Ne vem kako bo, kko bo zunaj minus. V hiši sicer imajo centralno, ampak deluje po svoje. Ponoči se ugasne, kar mi sploh ni všeč, ker je premrzlo. Po dnevi pa kurijo kakor kurijo. Včasih malo bolj, včasih pa nič. Seveda ponavadi se to zgodi takrat, ko je zunaj mrzlo.

fujtajksel ::

V takih razmerah je klima najboljša rešitev, ker pokuri mnogo manj elektrike kot radiator za enako toplote.
Lahko si nabaviš poceni električni grelec za rezervo, če klima ob mrazu ne bi dovolj grela. Kalorifer, oljni radiator, el. radiator brez olja, IR panel, kar ti pač ustreza glede na moč in izgled in velikost in ali ti je šum ventilatorja sprejemljiv. Tudi najcenejši imajo termostat, lahko ga nastaviš tako, da se ti bo avtomatsko vklopil par stopinj nižje kot imaš nastavljeno klimo.
Tisti šamot pa pozabi.

Utk ::

To si nekje v najemu? Kdo plačuje elektriko? Prvo je to, da je to strošek, tudi če tvoj, omrežnina bo šla gor, pa še kakšna pancerka bo odletela, kriv boš pa ti.
Raje zateži lastnikom naj malo bolj zakurijo.

bm1973 ::

Pri teh grelcih je najbolj pomembno, da imajo stikalo, ki izklopi gretje, če se grelec prevrne.

Saj to ni najbolj verjeten scenarij, ampak škodi pač ne.

Utk je izjavil:

To si nekje v najemu? Kdo plačuje elektriko? Prvo je to, da je to strošek, tudi če tvoj, omrežnina bo šla gor, pa še kakšna pancerka bo odletela, kriv boš pa ti.
Raje zateži lastnikom naj malo bolj zakurijo.

Tako je. Jaz jo plačujem, ker je naročnina za elektriko na moje ime.
Drugače pa sem prebral, da pri teh poceni radiatorjih že v opisu piše, da jih je potrebno uporabljat v dobro izoliranih prostorih in da so namenjeni samo začasni uporabi. Prostor ni dobro izoliran niti nebi bili namenjeni začasni uporabi.
Kakšna pa je poraba kaloriferja v primerjavi z radiatorjem, ker enega imam za vsak slučaj. Predvidevam pa, da je tu enako kot pri električnem radiatorju. Mogoče da kalorifer še več porabi, ker se ne izklaplja in dokler je prižgan vleče toliko elektrike, na kolikor je nastavljen. Ni pa nujno, da imam prav.

Še petnajstič, 2 kw je 2 kw.

darkolord ::

2 kW bojler in 2 kW kalorifer sta čisto enakovredna za ogrevanje prostora, ane

Da, če boš z bojlerjem grel stanovanje na isto temperaturo kot s kaloriferjem, bo čist enaka poraba.

mirator ::

Utk je izjavil:

Da, če boš z bojlerjem grel stanovanje na isto temperaturo kot s kaloriferjem, bo čist enaka poraba.

Kaj če tole za nas malo bolj trde glave, bolj podrobno obrazložiš. (Ampak, saj si se najbrž samo malo hecal?)

Magic1 ::

Jao 2 kW je 2000W. Vprašanje je le kako efektivno spušča 2kW v luft. Bojler se bo segrel na delovno temperaturo, potem bo pa termostat ugasnil in bo porabil 0W za dolgo časa. Kalorifer je v bistvu najboljši grelec, saj lahko dela na 2 kW moči praktično neomejeno (Klima je še dosti boljša, saj za 1000W elektrike odda kakšne 2.5kW+, pustimo defrosting pri minusu, ki ji malo zbije).
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Če bo bojler segrel sobo na isto temperaturo kot kalorifer, bo porabil isto. Če ne bo, pač ne bo.
Kako naj bi to naredil pa naj povejo tisti, ki so ga šli primerjat.

Magic1 ::

Če bi nekdo snel izolacijo iz bojlerja, bi bil to kar fajn grelec, ki ima še nekaj akumulacije. Samo bi bilo dolgoročno slabo zaradi nastanka kamna.
Magic

misek ::

nokia6310 je izjavil:

Kakšna pa je poraba kaloriferja v primerjavi z radiatorjem, ker enega imam za vsak slučaj.
Razlika bo edino to, da bo kalorifer segrel prostor precej hitreje, ker zrak bolj kroži.

Vprašanje je bilo, kateri el. radiator priporočamo. Torej enaka moč za ogrevanje enakega volumna enako izoliranega prostora. Tukaj je moje mnenje, da katerikoli radiator. Nekoliko razlike bo med suhimi in oljnimi. Oljni bo rabil nekoliko več za doseganje začetne temperature, zato jo bo pa po izklopu vzdrževal še nekoliko dalje. Torej je samo vprašanje cene in dizajna.

nokia6310 je izjavil:

... Kakšna pa je poraba kaloriferja v primerjavi z radiatorjem, ker enega imam za vsak slučaj. Predvidevam pa, da je tu enako kot pri električnem radiatorju. Mogoče da kalorifer še več porabi, ker se ne izklaplja in dokler je prižgan vleče toliko elektrike, na kolikor je nastavljen. ...

Ja, če je kalorifer ta najbolj neumen brez termostata, ti sevada pokuri več (če segreje prostor na višjo temperaturo).
Klima pa ti pri regulaciji na isto temperaturo porabi nekajkrat manj, ker se pokurjena elektrika pomnoži z grelnim številom (ca 3 do 5, manj je ko je zunanja temperatura zelo nizka).

SambaShare ::

mirator je izjavil:

Tukaj je moje mnenje, da katerikoli radiator. Nekoliko razlike bo med suhimi in oljnimi. Oljni bo rabil nekoliko več za doseganje začetne temperature, zato jo bo pa po izklopu vzdrževal še nekoliko dalje. Torej je samo vprašanje cene in dizajna.

Ampak tista thermotec zadeva stane 700€. Če je tako draga mora dati od sebe nekaj več? Nehajte tu z logiko in fizikalnimi zakoni. Kjer je dim je tudi ogenj? Poleg tega gospod prodajalec iz salona pravi, da grejo ko sveže žemljice. Mogoče bolje kupiti tri, preden gre cena na 2000€? Moram priznati, ornk srbijo prsti. Pa še znebim se neestetskih klim.

Furbo ::

SambaShare je izjavil:

mirator je izjavil:

Tukaj je moje mnenje, da katerikoli radiator. Nekoliko razlike bo med suhimi in oljnimi. Oljni bo rabil nekoliko več za doseganje začetne temperature, zato jo bo pa po izklopu vzdrževal še nekoliko dalje. Torej je samo vprašanje cene in dizajna.

Ampak tista thermotec zadeva stane 700€. Če je tako draga mora dati od sebe nekaj več? Nehajte tu z logiko in fizikalnimi zakoni. Kjer je dim je tudi ogenj? Poleg tega gospod prodajalec iz salona pravi, da grejo ko sveže žemljice. Mogoče bolje kupiti tri, preden gre cena na 2000€? Moram priznati, ornk srbijo prsti. Pa še znebim se neestetskih klim.

Vse kar da več od poceni radiatorjev je večja luknja v denarnici.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

energetik ::

Magic1 je izjavil:

Če bi nekdo snel izolacijo iz bojlerja, bi bil to kar fajn grelec, ki ima še nekaj akumulacije. Samo bi bilo dolgoročno slabo zaradi nastanka kamna.
Lahko bi ga napolnil z destilirano vodo, pa ne bi bilo kamna. Oziroma ker ne bi bilo pretoka sveže vode, ga tudi sicer ne bi bilo. Jaz v električno lojtro nafilal z navadno vodo in ni nobenega kamna.

Oziroma bojler nafilaš z oljem, prišvasaš gor rebra in se greješ s tem s popolnoma enako porabo kot z el. radiatorjem. Aja, zakaj bi to delal, če je el. oljni radiator cenejši :D
Sicer pa ja, sobo lahko ogreješ tudi z dovolj močnim ventilatorjem. VSA vhodna električna energija se v zaprtem prostoru spremeni v toploto (razen če ti bo piš ventilatorja prestavil kak predmet iz tal na omaro, potem se je tisti del pretvoril v potencialno energijo).
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Furbo je izjavil:

SambaShare je izjavil:

mirator je izjavil:

Vse kar da več od poceni radiatorjev je večja luknja v denarnici.

Ja, če gledaš iz finančnega smisla to drži. Ampak ja, tale Termotech dejansko ni slaba zadeva. Je zelo draga, ni pa slaba. Tudi po drugih trgovinah iz tujine se prodaja po enaki ceni. Tako da vseeno mislim, da gospod ki jih prodaja posluje korektno, kar se rpp cene tiče, ker tudi drugje ni nižja. Ko sem se jaz pogovarjal z njim in ko sem ga vprašal koliko časa ostane radiator topel po tistem, ko se ga izklopi iz elektrike mi je rekel, da še kakih 40 min odvisno je od izolacije prostora v katerem se ga uporablja. No zdaj pa še link o tehnologiji, ki jo uporabljajo.

Dej nehaj z glupostimi... Kupi 3 te fancyschmansy radiatorje in nehaj klobasat po forumu.

A pol se čudimo ko komu filter odpove in te vpraša kolk provizije dobiš? Na napačnem forumu ti nebuloze prodajaš.

fikus_ ::

Nekateri starejši ljudje poznajo termoakumulacijske peči, ki so imele notri šamot ali kakšen podoben beton. Težke so pa bile kot pras... , nekaj 100 kg.
Princip delovanja in smisel je bil, da so grelci ogrevali šamot ponoči ob nižji tarifi elektrike in toplota se je shranila za ogrevanje v daljšem časovnem obdobju čez dan, ko je bila elektrika dražja.

Ta, za katero sprašuje Nokia, deluje na principu in smislu enako kot navaden oljni radiator s ceno pod 100€.
Oljni radiator in "šamotni" radiator , oba imata termostat, ki vklaplja in izklaplja grelce, oljni imajo še stikalo, ki izklopi ob prevrnitve, za tega šamotnega nisem bral podrobnosti, verjetno tudi ima, oba enako grejeta prostor, .... očitna razlika je samo v ceni.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

nokia6310 je izjavil:

Ja, če gledaš iz finančnega smisla to drži. Ampak ja, tale Termotech dejansko ni slaba zadeva. Je zelo draga, ni pa slaba. Tudi po drugih trgovinah iz tujine se prodaja po enaki ceni. Tako da vseeno mislim, da gospod ki jih prodaja posluje korektno, kar se rpp cene tiče, ker tudi drugje ni nižja. Ko sem se jaz pogovarjal z njim in ko sem ga vprašal koliko časa ostane radiator topel po tistem, ko se ga izklopi iz elektrike mi je rekel, da še kakih 40 min odvisno je od izolacije prostora v katerem se ga uporablja. No zdaj pa še link o tehnologiji, ki jo uporabljajo.

Admin, čas je za brisanje spama.

Pri el. ogrevalnih napravah je pač treba biti previden. V vsakem primeru, ne glede kakšno toplotno energijo oddajajo, je jasna poraba po znani formuli P = U * I in toliko toplotne energije tudi lahko oddajajo. Razlike v enako toplotno izoliranem prostoru so potem samo:
- v katerem času se prostor ogreje na željeno temperaturo
- kolikokrat se za vzdrževanje temperature v območju željene temperature, naprava vklopi
Vse ostalo so komercialne fore.

energetik ::

nokia6310 je izjavil:

No zdaj pa še link o tehnologiji, ki jo uporabljajo.
Hahaha, in kaj je zdaj opisal? Dejansko delovanje vsakega radiatorja, električnega ali toplovodnega. Še z mojo švoh nemščino sem ga zastopil.
Torej odkriva toplo vodo in ti jo prodaja po x10 ceni.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Evo primerjavo treh 'najboljših'. Med seboj zelo primerljivih... Kar se porabe tiče je popolnoma enaka. Aeroflow malenkost izstopa zato ker kombinira šamotno opeko in IR, pa je zaradi tega mogoče mal bolj komot dok direkt pred njim stojiš (če pa daš stol vmes al pa narediš dva koraka stran je pa pač manj komot od ostalih dveh.

Cena? Sitnica...
Eltron 2kw - 170€ (amazon ocena: 4,5)
Aeroflow 1,95kw - 650€ (amazon ocena: 4,6)
Ada 2kw - 232€ (amazon ocena: 4,0)

Pithlit je izjavil:

Dej nehaj z glupostimi... Kupi 3 te fancyschmansy radiatorje in nehaj klobasat po forumu.

A pol se čudimo ko komu filter odpove in te vpraša kolk provizije dobiš? Na napačnem forumu ti nebuloze prodajaš.

O kakšni proviziji ti to pišeš?
Predzadnji post mi je razkril razliko mislim predvsem na to, da razlike dejansko ni.
Torej je smiselno pogledat Eltron 2kw - 170€ (amazon ocena: 4,5).

komunist1945 ::

To ma amazon oceno 5,0. Nek razlog mora bit, da ma oceno 5, enostavno je boljši od raznih thermotecov in podobno. Visokotehnoloških 9 reber, digitalni natačnen termostat z velikimi prihranki, lazy-tech komfortni daljinec, sleep-master digitalni timer, 100 % učinkovitost, zaščita pred pregretjem, varnostno stikalo, 20 % prihranka napram top 2400W thermotec modelu. Pa še koleščke dobiš zraven, pri thermotecu moraš doplačat, res niso tako dobri koleščki, so pa samo 1 % slabši. Pa še cena, samo 571 €, torej thermotec rang, samo boljša kupčija.

komunist1945 je izjavil:

To ma amazon oceno 5,0. Nek razlog mora bit, da ma oceno 5, enostavno je boljši od raznih thermotecov in podobno. Visokotehnoloških 9 reber, digitalni natačnen termostat z velikimi prihranki, lazy-tech komfortni daljinec, sleep-master digitalni timer, 100 % učinkovitost, zaščita pred pregretjem, varnostno stikalo, 20 % prihranka napram top 2400W thermotec modelu. Pa še koleščke dobiš zraven, pri thermotecu moraš doplačat, res niso tako dobri koleščki, so pa samo 1 % slabši. Pa še cena, samo 571 €, torej thermotec rang, samo boljša kupčija.

In kaj je to, kako se imenuje, če smem vprašat? Se da morda dobit kakšen link? Hvala. Zanima me seveda samo za info.

Sej maš link no.

WhiteAngel ::

nokia6310 je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

nokia6310 je izjavil:

No, nisem o ceni nič napisal. Tale Thermotec ni poceni zadeva, saj samo eden radiator stane kar 700 €.

Hehe, za ta denar si raje bitcoin miner omisli.

Mi lahko nekdo razloži kako ta zadeva deluje? Pa seveda koliko stane?

Namesto, da bi elektriko povezal v 2kW kratek stik raje napajaš čip za rudarjenje BTC. Greje se ti isto, le da tu še kakšen satoshi zaslužiš. Rabi pa tak "radiator" dostop do interneta, da dobi podatke o bitcoin transakcijah in o zadnjem bloku...

nokia6310 je izjavil:

komunist1945 je izjavil:

In kaj je to, kako se imenuje, če smem vprašat? Se da morda dobit kakšen link? Hvala. Zanima me seveda samo za info.

Adler Camry CR7810

V Sloveniji razprodan, že mora met razlog, da je razprodan, gospodje so jih dosti prodali. Thermoteci jim ostajajo v skladiščih, Adlerji pa grejo za med:

https://prirocen.si/products/camry-oljn...

Tako da bo treba na Amazonu zagrabit, če hočeš tega, pa še ocena 5

https://www.amazon.de/CR-7810-%C3%96lge...

Samo klime so pa še minimalno 250 % boljše. Je razlog, zakaj se klime cenovno začnejo tam, kjer se Thermoteci pa Adlerji nehajo, to priča o kvaliteti, dosti jih je japonskih, Japonci so pa še enkrat bolj pedantni kot Nemci, to vsi vemo. In celo po taki visoki ceni se prodajajo kot žemljice, monterji niti ne morejo dohajat povpraševanja, če ne bi bile top, ne bi bilo take gužve za njih.

Thermotec je clio, Adler je golf, kašna mitsubishi klima je pa ferrari (oz. kot mitsubishi lancer EVO, ki itak ferarija potolče po zanesljivosti pa oprijemu). Zakaj bi človek kupil slabše in se utapljal v povprečnosti, če lahko boljše? Ljudje dobro vedo, zakaj klime kupujejo. Tu se začne tisti pravi rang, ostalo so igračke.

Thermotec kolikor je meni poznano se tudi zelo dobro prodaja vsaj pri nas. Gospod ima na zalogi po dva komada, pa še to pravi, da se dnevno spreminja zaloga. Pri nas jih je prodal že ogromno.
Upam da ta Adler nima ekrana na dotik. Ker če ga ima, je zame nažalost neuporaben. Naj mi še to nekdo pove. Drugače pa kar se mitsubishi klim tiče same pohvale. Imel sem jo tam kjer sem prej živel in je bila res odlična, še danes dela. 9 let nisem filal plina, ker še vedno prvi drži. Hlajenje dela super, včasih sem imel občutek, da ji malo zmanjka, ker je hlajenja samo 2,5 kw. Ampak drugače pa tudi gretje deluje odlično za prehodno obdobje, je več kot super. Edino dolgo časa rabi, da začne gret, da se vsa tista elektronika preklopi in gretje vzpostavi. Res kakih 10 min rabi, da začne gret. Ko pa enkrat greje, pa deluje odlično.

Že na prejšnji strani je nekdo omenjal Mill. Mislim, da je predrag glede na to kar ponuja, pa vseeno. Ima zaprto zasnovo ne vem tudi kako je bila nastavljena moč. Ampak cenovno je seveda Adler ugodnejši. https://www.millnorway.si/izdelek/mill-...

Ima kdo izkušnje z Mill-om? Tega ima uvoznik na zalogi.

MadMax ::

nokia6310 je izjavil:

Thermotec kolikor je meni poznano se tudi zelo dobro prodaja vsaj pri nas. Gospod ima na zalogi po dva komada, pa še to pravi, da se dnevno spreminja zaloga. Pri nas jih je prodal že ogromno.

To kot otrok verjameš "gospodu" na besedo (častno prodajalsko!), ali imaš kak kredibilen vir?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Fizikalko ::

nokia6310 je izjavil:

Sem ti źe odgovoril kako stran nazaj.

Kalibri ::

Včasih so bili 2kW radiatorji po 20 EUR.... greli popolnoma enako kot tisti za 200...

celje ::

nokia6310 je izjavil:

jaz jih imam cca 25

matobeli ::

Kalibri je izjavil:

Včasih so bili 2kW radiatorji po 20 EUR.... greli popolnoma enako kot tisti za 200...

Še vedno so po... ajd, ne ravno 20eur, ampak po 32eur. Neverjetni 100% izkoristek, so se morali prav potrudit in optimizirat proizvodnjo da dosega take rezultate kot 20x dražji proizvajalci.
Skratka, neverjetno učinkovit za svojo ceno. https://www.mimovrste.com/konvekcijski-...

Za priklop v pametno hišo tudi ni treba ravno prašička odret, cca 50eur in 1h dela pa je priklopljen na wifi z zunanjim temperaturnim tipalom.

Če pokličete v naslednje pol ure...

MadMax je izjavil:

nokia6310 je izjavil:

To kot otrok verjameš "gospodu" na besedo (častno prodajalsko!), ali imaš kak kredibilen vir?

Ja seveda da mu verjamem zakaj da mu nebi? Dokler še nisem napisal te teme mi je rekel: Če se boste odločili se morate hitro, ker je zdaj zimska sezona in se zaloga iz dneva v dan spreminja. Če nebi bilo tako bi mi verjetno rekel nekako v smislu: Ah saj vi se odločite v miru se ne mudi, zaloge je vedno dovolj. No iz tega sklepam, da je res ttako kot je rekel, da mu zaloga hitro poide. Kar se tiče Camry električnih radiatorjev jih imajo še 5 pri Mimovrste prek partnerske prodaje. https://www.mimovrste.com/zunanji-greln...

matobeli ::

nokia6310 je izjavil:

Ja seveda da mu verjamem zakaj da mu nebi?

Zdej pa dost. Vemo da si slep, ampak to še ne pomen da moraš bit "slep" (naiven). Prodajalec ti enostavno priporoča svoj izdelek ker bo od tega imel finančno korist.

Zakaj točno mu ne bi verjel?
Temu se reče navzkrižje interesov, raziskan pojav v družbi, na kratko, njemu je precej ljubše da kupiš izdelek ki ga prodaja kot da kupiš najbolj optimalen izdelek.
https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Navzkri...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

LiquidAI ::

Prodajalec se ukvarja s prodajo in je ze samoumnevno da vec kot proda katerihkoli artiklov vec €€€
65001

Lowink ::

brez tč ni konkurence, men paš 65db zvoka, kaj imamo na tržišču?

MadMax ::

nokia6310 je izjavil:

Ja seveda da mu verjamem zakaj da mu nebi?

Za eno tvojo hibo sem (tako kot večina tu) vedel. Za drugo si pa nisem mislil....

Pa ok, daj že enkrat končaj to agonijo in kupi ta velecenjeni radiator.
Ampak od zdravorazumskih forumašev pač ne boš dobil iskane potrditve, zato kar verjemi prodajalcu (kateremu predstavljaš zaslužek), saj od nas (kupa forumašev) itak nobeden nima pojma in nam ni za verjet.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogrevanje na elektriko

Oddelek: Loža
236461 (3717) Steinkauz
»

Električni radiator

3410099 (9323) ;-)
»

Infrardeče ogrevanje (strani: 1 2 )

9937936 (22659) energetik
»

Ogrevanje na kalorifer ali plin (radiator) (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7517466 (16476) Vajenc
»

Climastar Avant radiatorji

195719 (5335) Moharsan

Več podobnih tem