» »

Izkušnje z tožbami zaradi stvarnih napak

Izkušnje z tožbami zaradi stvarnih napak

Matej575757 ::

Velikokrat se na forumu omenja tožbe, ko je kupec nategnjen.
Zanima pa me, kako je s tem v praksi. Pozna kdo kak dobljen primer tožbe, še posebej, če prodajalec ni firma?
Težava je namreč že v osnovah, na primer v navodilih za večino avtov piše, da je poraba pol litra olja na tisoč km normalna,
tako da tudi če moraš na kupljenem vozilu dotočit 7,5 litrov med servisom, je to normalno in ni napaka. Uradno, neuradno pa je tak avto za na odpad.
A je dejansko komu uspelo z tožbo zoper prodajalca?

2dark ::

Matej575757 je izjavil:

Velikokrat se na forumu omenja tožbe, ko je kupec nategnjen.
Zanima pa me, kako je s tem v praksi. Pozna kdo kak dobljen primer tožbe, še posebej, če prodajalec ni firma?
Težava je namreč že v osnovah, na primer v navodilih za večino avtov piše, da je poraba pol litra olja na tisoč km normalna,
tako da tudi če moraš na kupljenem vozilu dotočit 7,5 litrov med servisom, je to normalno in ni napaka. Uradno, neuradno pa je tak avto za na odpad.
A je dejansko komu uspelo z tožbo zoper prodajalca?

Nič ni za odpad. Če tako piše v navodili prouzvajalca, ptoem je pač tako in ne kupiš takšnega avta. Kupiš Dacio in se izogneš tem težavam. Dacia is life.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

c3p0 ::

Redkokdo gre tožit, sploh, ker te bo že tožba sama precej stala (glede na vrednost spora), pa odvetnik, pa vse vloge skozi celoten proces. Par k€ spuhti kot kafra.
Večinoma gre za prazne grožnje, z namenom strašenja.

fikus_ ::

Pred kratkim je bila novica, da so SLO kupci VW, ki so bili "zavedeni" v "diselgate" aferi, dobili tožbo na SLO sodišču. Dobili so odškodnino, vsak po nekaj 10€.

Tako da, ne preveč pričakovati od tožbe. Najbolje je glasovati z denarnico in ne kupovati (od) "prevarantov".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

DOOM_er ::

jaz sem imel s Porsche Slovenija problem, nakoncu po posvetu odvetnika mi je rekel da bo trajalo in trajalo, skupaj s kr nekaj denarja. Tako da nisem šel v tožbo, in sem raje avto prodal in sedaj jst, kolegi in družina ne kupimo nič več od njih in z njimi povezanih družb in nimamo problemov :D
Robots will steal your job. But that's OK

mertseger ::

DOOM_er je izjavil:

jaz sem imel s Porsche Slovenija problem, nakoncu po posvetu odvetnika mi je rekel da bo trajalo in trajalo, skupaj s kr nekaj denarja. Tako da nisem šel v tožbo, in sem raje avto prodal in sedaj jst, kolegi in družina ne kupimo nič več od njih in z njimi povezanih družb in nimamo problemov :D

Nima Porše Slovenija zamanj toliko dobička

https://siol.net/avtomoto/zgodbe/se-nap...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Tožba UKC

Oddelek: Loža
51445 (1058) zee
»

Leasing najem avtomobila in garancija

Oddelek: Na cesti
365234 (2549) alef1
»

volkswagnovi dizli v sloveniji (dieselgate) (strani: 1 2 )

8818027 (15410) negot
»

Skoraj nov avto pije olje (strani: 1 2 )

6223431 (21696) bosmla
»

Sony (skoraj) prepovedal udeležbo v skupinskih tožbah

Oddelek: Novice / Konzole
307353 (5189) Ziga Dolhar

Več podobnih tem