» »

T2, 5g omrežje

T2, 5g omrežje

sinalko ::

Lp. Mi lahko kdo prosim potrdi, kateri uporablja T2 mobilne storitve, če se mu telefon konekta na 5G omrežje v A1 gostovanju. Ker pri meni na dveh T2 sim karticah in dveh telefonih nikjer ne lovi 5G signala. Sumim, da A1 blokira 5G omrežje za T2 uporabnike, ki gostujejo v A1 omrežju. Hvala.

clark ::

Meni dela BP . Ravnokar izmerjena hitrost 800/60.

Lonsarg ::

4G/5G omrežje je oboje eno in isto (LTE). LTE oddajniki so upgradani da podpirajo 5G protokole, ni to ločeno omrežje. V bistvu so LTE upgradi zelo pogosta zadeva, sam enega izmed upgradov so se marketinško odločili imenovat "5G", tako kot so se prvo verzijo LTE odločili marketinško poimenovat 4G.

Ampak ja, če ti res ne dela LTE oziroma ti delajo prenizke "non 5G" hitrosti ni to blokada ampak kak tehnični issue.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

clark je izjavil:

Meni dela BP . Ravnokar izmerjena hitrost 800/60.

Torej si T2 naročnik in ti na A1 vleče 5G z tako hitrostjo? Tudi na zaslonu ti piše 5G?

Lonsarg je izjavil:

4G/5G omrežje je oboje eno in isto (LTE). LTE oddajniki so upgradani da podpirajo 5G protokole, ni to ločeno omrežje. V bistvu so LTE upgradi zelo pogosta zadeva, sam enega izmed upgradov so se marketinško odločili imenovat "5G", tako kot so se prvo verzijo LTE odločili marketinško poimenovat 4G.

Ampak ja, če ti res ne dela LTE oziroma ti delajo prenizke "non 5G" hitrosti ni to blokada ampak kak tehnični issue.

Ja, ampak ta upgradani LTE oz. 4G, kot ti praviš bi se mi na zaslonu telefona verjetno moral prikazovati kot 5G. Ali ne?

clark ::

Meni piše 5g .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: clark ()

clark je izjavil:

Meni piše 5g .

Tebi piše 5G,kot T2 naročniku, ki gostujejo v A1 omrežju? :)

BrZiX ::

Če imaš telefon, ki podpira 5G, ga moraš verjetno samo omogočiti. To sem sam ugotovil danes po enem letu odkar imam telefon, združljiv s 5G.

iPhone: Settings > Mobile Service > Mobile Data Options > Voice & Data > označiš 5G On
Android (primer za Samsung; ostali proizvajalci imajo verjetno nekaj podobnega): Settings > Connections > Mobile Networks > Network Mode

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira interneta - optika ali 5G

Oddelek: Omrežja in internet
262385 (1693) starfotr
»

VoLTE in OnePlus telefoni

Oddelek: Mobilne tehnologije
101795 (1370) strom_15
»

5G telefoni

Oddelek: Mobilne tehnologije
273451 (2560) BlaY0
»

V Sloveniji dobili omrežje 5G (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9824972 (11197) Geho
»

Estonija bo prihodnje leto postavila omrežje 5G

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4315804 (12407) Spock83

Več podobnih tem