Forum » Mobilne tehnologije » T2, 5g omrežje
T2, 5g omrežje
sinalko ::
Lp. Mi lahko kdo prosim potrdi, kateri uporablja T2 mobilne storitve, če se mu telefon konekta na 5G omrežje v A1 gostovanju. Ker pri meni na dveh T2 sim karticah in dveh telefonih nikjer ne lovi 5G signala. Sumim, da A1 blokira 5G omrežje za T2 uporabnike, ki gostujejo v A1 omrežju. Hvala.
Lonsarg ::
4G/5G omrežje je oboje eno in isto (LTE). LTE oddajniki so upgradani da podpirajo 5G protokole, ni to ločeno omrežje. V bistvu so LTE upgradi zelo pogosta zadeva, sam enega izmed upgradov so se marketinško odločili imenovat "5G", tako kot so se prvo verzijo LTE odločili marketinško poimenovat 4G.
Ampak ja, če ti res ne dela LTE oziroma ti delajo prenizke "non 5G" hitrosti ni to blokada ampak kak tehnični issue.
Ampak ja, če ti res ne dela LTE oziroma ti delajo prenizke "non 5G" hitrosti ni to blokada ampak kak tehnični issue.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
4G/5G omrežje je oboje eno in isto (LTE). LTE oddajniki so upgradani da podpirajo 5G protokole, ni to ločeno omrežje. V bistvu so LTE upgradi zelo pogosta zadeva, sam enega izmed upgradov so se marketinško odločili imenovat "5G", tako kot so se prvo verzijo LTE odločili marketinško poimenovat 4G.
Ja, ampak ta upgradani LTE oz. 4G, kot ti praviš bi se mi na zaslonu telefona verjetno moral prikazovati kot 5G. Ali ne?
BrZiX ::
Če imaš telefon, ki podpira 5G, ga moraš verjetno samo omogočiti. To sem sam ugotovil danes po enem letu odkar imam telefon, združljiv s 5G.
iPhone: Settings > Mobile Service > Mobile Data Options > Voice & Data > označiš 5G On
Android (primer za Samsung; ostali proizvajalci imajo verjetno nekaj podobnega): Settings > Connections > Mobile Networks > Network Mode
iPhone: Settings > Mobile Service > Mobile Data Options > Voice & Data > označiš 5G On
Android (primer za Samsung; ostali proizvajalci imajo verjetno nekaj podobnega): Settings > Connections > Mobile Networks > Network Mode
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira interneta - optika ali 5GOddelek: Omrežja in internet | 2385 (1693) | starfotr |
» | VoLTE in OnePlus telefoniOddelek: Mobilne tehnologije | 1795 (1370) | strom_15 |
» | 5G telefoniOddelek: Mobilne tehnologije | 3451 (2560) | BlaY0 |
» | V Sloveniji dobili omrežje 5G (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 24972 (11197) | Geho |
» | Estonija bo prihodnje leto postavila omrežje 5GOddelek: Novice / Omrežja / internet | 15804 (12407) | Spock83 |