Forum » Zvok in slika » Problem z zvokom v Adobe Premiere 2020 Pro
Problem z zvokom v Adobe Premiere 2020 Pro
Kurzweil ::
Je komu znan problem, da ko importa video/audio v Adobe Premiere 2020 iz SD kartice, da mu pohvali zvok. Na drugi verziji ne morem probat, ker tule kjer sem v tem trenutku, je pač tale verzija original...
Najprej naj povem, da če snemam krajše clipe, torej da po par sekundah/minutah dam REC ali STOP, se to ne zgodi. To se zgodi zgolj pri videih, ki so velikosti 2Gb, kar je nastavljeno na kamerah že od nekdaj...
Kot se vidi na sliki spodaj, na koncu vsakega audia doda en delček audia, ki je mute... pri več kamerah in dolgih projektih ti seveda dvigne pritisk, ker je že s samo sinhonizacijo preveč jebanja, da ne omenim potem še defekta, kar audia in videa ne moreš perfektno dati skupaj.
SD kartice ne morejo biti problem, ker je to ves čas delovalo... tudi sicer so različnih velikosti, od 64Gb in večje, seveda ustreznih hitrosti in samo "resne firme", nobenega kitajskega krša.
Kamere so različne, največ jih je Sony 4K HDR(HLG), FDR-AX700.
Takole to izgleda v projektu:
Any idea?
Najprej naj povem, da če snemam krajše clipe, torej da po par sekundah/minutah dam REC ali STOP, se to ne zgodi. To se zgodi zgolj pri videih, ki so velikosti 2Gb, kar je nastavljeno na kamerah že od nekdaj...
Kot se vidi na sliki spodaj, na koncu vsakega audia doda en delček audia, ki je mute... pri več kamerah in dolgih projektih ti seveda dvigne pritisk, ker je že s samo sinhonizacijo preveč jebanja, da ne omenim potem še defekta, kar audia in videa ne moreš perfektno dati skupaj.
SD kartice ne morejo biti problem, ker je to ves čas delovalo... tudi sicer so različnih velikosti, od 64Gb in večje, seveda ustreznih hitrosti in samo "resne firme", nobenega kitajskega krša.
Kamere so različne, največ jih je Sony 4K HDR(HLG), FDR-AX700.
Takole to izgleda v projektu:
Any idea?
Nikonja ::
Idelano bi bilo če bi lahko testiral na drugem računalniku in/ali drugem programu (DaVinci Resolve je zastonj) in potem se bo videlo ali je problem v Adobeu ali je problem v kameri/kartici!
Tko na prazno ugibat je zelooo težko!
Idelano bi bilo če bi lahko testiral na drugem računalniku in/ali drugem programu (DaVinci Resolve je zastonj) in potem se bo videlo ali je problem v Adobeu ali je problem v kameri/kartici!
Evo, sem šel probat na en predpotopen računalik, na katerem je Adobe Premiere Pro CS6 in tudi tam isti problem... torej na koncu je cca 1 sekundo zadeva na mute, kot na sliki zgoraj.
Si siguren, da v izvornih datotekah ni te tišine?
Jaz sem precej prepričan, da v izvornih datotekah je tišina. Počasi izločujem stvari.
Probal sem dva različna Premierja, pri obeh isti problem, torej konec clipa je kakšna sekunda mute.
V tem projektu je recimo 7 kamer, različni modeli... tudi SD kartice različni modeli, vse so kvalitetne... torej je praktično nemogoče, da bi bile vse kamere in vse SD kartice hin oz. imele nek problem.
Zanimivo je, da gre za kamere, SD kartice in Premiere, ki je že ničkolikokrat deloval normalno.
Počasi mi znanjkuje idej... zdej bom verjetno probal še pri formatu kartic FAT32 in exFAT datotečni sistem. Večina gre v mojem primeru za exFAT formatirane kartice in so 64Gb... probal bom sicer formatirat na FAT32... kar ne vem...
Han ::
Verjetno je nekje v programu (skrita) nastavitev za te zadeve. Sam sem kar nekaj časa bentil čez novejše verzije Auditiona, ki ima privzeto nastavljen corssfade, če združuješ komade (na konec WAV datoteke prilepiš drugo)...
Verjetno je nekje v programu (skrita) nastavitev za te zadeve. Sam sem kar nekaj časa bentil čez novejše verzije Auditiona, ki ima privzeto nastavljen corssfade, če združuješ komade (na konec WAV datoteke prilepiš drugo)...
Ne ne... to sedaj dela v 2 različnih verzijah, kjer je prej normalno delalo... pri krajših videih, kjer klofaš rec/stop je vse ok... ko pa snemaš recimo projekt 2 uri, pa kamera to počne tako, da serijsko štanca po 2Gb fajle, no, ta audio cut/mute na koncu se zgodi samo v tem primeru.
DamijanD ::
V kakšnem formatu so izvorne datoteke (kakšen prores ali h264,..)? Ali se to pojavi tudi, če posnetek pogledaš na kameri? Obstaja kakšen player, ki zna izvorne file predvajat?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC za urejanje 4K videaOddelek: Kaj kupiti | 445 (234) | klinker |
» | video editorOddelek: Zvok in slika | 863 (555) | BlaY0 |
» | združiti video in audio?Oddelek: Zvok in slika | 829 (673) | Kvinta |
» | brezplačen video urejevalnikOddelek: Programska oprema | 6167 (5358) | opeter |
» | Programi za urejanje videaOddelek: Programska oprema | 3704 (2814) | noraguta |