Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

111111111111 ::
Na primeru ZDA, da to za prevzem oblasti počneta dva elitista, multimilijarderja, ki sta dosti hujša od tistih, ki sta jih označila za odtujeno elito.
Če jaz prav razumem ti trenutne vladajočo opcijo označuješ za hujše elitiste, kot tiste, ki niso zmagali volitev. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

socialec ::
Je res tako težko debatirati glede teh dragih jajc na osnovi nekih grafov in upariti z novicami o domnevnih dogodkih? Po nepotrebnem zapletate temo, ker je dovolj snovi tudi brez tega.
Nisem jaz najbolj 'glasen' v tej temi, sem precej pozno prišel na 'teren', verjetno sploh ne bi, če ne bi tako enostranskih nebuloz bral - ki pa so v tej temi in po udeležencih precej pričakovane. In ja, velja 1 ali -1, niti ne 1 ali 0 - žal napačnega gledaš in ga bremeniš za odgovornost.
Meni se zdi zanimivo, da mi tolikšno podporo Kamali jemljemo kot njen velik poraz oziroma neuspeh. Ona je prepričala skoraj polovico Američanov ali pa so oni prepričali njo. To ni neuspeh. Volitve so pomembne zato, da ljudstvo vseeno nakaže, čeprav v zelo majhni večini, kam se v danem trenutku bolj nagiba. To v bistvu preprečuje uvedbo diktature, ki bi peljala izključno v smeri želja ene polovice državljanov.
Kadar se država začne premočno nagibati na eno stran, se bolj "množično" aktivira druga stran in poskuša uravnotežiti ladjo, nekateri, ki pa so volili trenutno opcijo, pa so morda delno razočarani in se v neki zmerni meri povlečejo nazaj.
Na tak način deluje demokracija.
Nisem jaz najbolj 'glasen' v tej temi, sem precej pozno prišel na 'teren', verjetno sploh ne bi, če ne bi tako enostranskih nebuloz bral - ki pa so v tej temi in po udeležencih precej pričakovane. In ja, velja 1 ali -1, niti ne 1 ali 0 - žal napačnega gledaš in ga bremeniš za odgovornost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Gregor P ::
111111111111 je izjavil:
Na primeru ZDA, da to za prevzem oblasti počneta dva elitista, multimilijarderja, ki sta dosti hujša od tistih, ki sta jih označila za odtujeno elito.
Če jaz prav razumem ti trenutne vladajočo opcijo označuješ za hujše elitiste, kot tiste, ki niso zmagali volitev. :D
Muska in Trumpa? Definitivno.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Saj se zavedaš da je Kamala dobila 1.5 miljarde $, Trump pa 900 miljonov? A ni tukaj na mestu vprašanje kdo je večji elitist?

nevone ::
Nisem jaz najbolj 'glasen' v tej temi, sem precej pozno prišel na teren, verjetno sploh ne bi, če ne bi enostranskih nebuloz bral - ki pa so v tej temi in po udeležencih precej pričakovane. In ja, velja 1 ali -1, niti ne 1 ali 0 - žal napačnega gledaš in ga bremeniš za odgovornost.
Se opravičujem, če je izgledalo, kot da te napadam. Nisem napadala tebe osebno, zgolj tvojo izjavo sem vzela za iztočnico, ker se mi je že nekaj časa to valjalo po glavi, zdaj sem pač našla trenutek, da sem to izrazila, ni to nič osebnega.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Pri čem konkretnem, zgodovinsko nevidenem ter politično nepredstavljivem pa te je tako zabolelo, da si morala to iz sebe dajati? Da ti ni moj vzdevek malo intriganten? Neupravičeno, garantiram.
Kamala ni zmagala, evo, jaz, socialec, sem kriv še tega, poleg že vsega ostalega.
Težav ni več, desnica je anulirana, temne sile so izgubile, civilizacija je urejena, utopija se začenja, vse vesolje je v ravnotežju.
3... 2... 1..., zdaj.
Idiokracija... Kalorije in dopamin - kaj hoče človeštvo boljšega ali več.
Kamala ni zmagala, evo, jaz, socialec, sem kriv še tega, poleg že vsega ostalega.
Težav ni več, desnica je anulirana, temne sile so izgubile, civilizacija je urejena, utopija se začenja, vse vesolje je v ravnotežju.
3... 2... 1..., zdaj.
Idiokracija... Kalorije in dopamin - kaj hoče človeštvo boljšega ali več.
Zgodovina sprememb…

Gregor P ::
111111111111 je izjavil:
Saj se zavedaš da je Kamala dobila 1.5 miljarde $, Trump pa 900 miljonov? A ni tukaj na mestu vprašanje kdo je večji elitist?
LOL to si zdaj tako napisal kot da je nekdo Kamali na skrivaj na njen konto nakazal direkt denar

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

LOL to si zdaj tako napisal kot da je nekdo Kamali na skrivaj na njen konto nakazal direkt denar![]()
Od kje si pa sedaj to potegnil? Vidim, da ko tvoje teorije pogrnejo, ne zmoreš primernega odziva.

nevone ::
Pri čem konkretnem, zgodovinsko nevidenem ter politično nepredstavljivem pa te je tako zabolelo, da si morala iz sebe dati?
Zakaj misliš, da bi me moralo ravno zaboleti? Sem povedala, da je bil to slučaj. Vedno niti ne gledam, kdo kaj napiše ampak samo kaj napiše.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Drž, torej sem napisal nekaj, kar pade v množico 'Pri čem konkretnem, zgodovinsko nevidenem ter politično nepredstavljivem pa te je tako zabolelo, da si morala to iz sebe dajati?',ker niti ne gledaš vedno, kdo kaj napiše ampak samo kaj napiše.
Ok, pustimo, to je izguba časa, večina stvari je.
Ok, pustimo, to je izguba časa, večina stvari je.

tomlin ::
In? Politik ne rabi bit raja, da bi vedel kaj raja hoče. Problem je ko začne fantazirat o nečem kar rajo sploh ne zanima. To je potem _elitizem_. Ne pa to, da si pač bogat ali rojen v neki družini.
+1
Dober komentar — jasno loči med tem, kaj dejansko pomeni "elitizem".
V tem kontekstu Trump deluje ravno obratno – ne glede na njegovo bogastvo zna zadeti ton, ki je blizu povprečnemu volivcu. Čeprav ga mnogi označujejo za elitista zaradi njegovega življenjskega sloga, dejansko velikokrat govori o stvareh, ki ljudi v resnici skrbijo – gospodarstvo, varnost, migracije.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman

Sta elita, nista pa elitista, vsaj Trump ne, ki je blizu povprečnemu ameriškemu volivcu.
M. Friedman
M. Friedman

In? Politik ne rabi bit raja, da bi vedel kaj raja hoče.
Pa še to - "raja" dostikrat niti ne ve, kaj sploh hoče. Še posebej v Sloveniji, kjer se ljudje pogosto odločajo po občutku, medijski propagandi ali instant simpatijah, brez jasnega razmisleka o dolgoročnih posledicah. In potem se čudimo, kam nas vse to pelje.
M. Friedman
M. Friedman

Utk ::
Kamala in Hillary gresta lahko v propagandne namene v nek kafič ali se rokovat z rajo, ampak to iz kilometra zgleda slabo zaigrano, fejk in žalostno. Trump, pa tudi Obama, celo Bush, da ne govorimo o Clintonu, so to delali čisto "naravno". Zarad tega ni nekdo boljši ali slabši politik, meni je čisto vseeno za to, ampak pri vseh strokovnjakih in svetovalcih, res nimajo nekoga, ki bi jim povedal, da nekateri tipi ljudi pač enostavno niso za to in naj raje to preskočijo?

Politik ne rabi biti del raje, da bi razumel, kaj raja hoče. Problem nastane, ko začne sanjariti o stvareh, ki ljudi sploh ne zanimajo - to je pravi elitizem. Ne to, da je nekdo bogat ali iz 'ta prave' družine.
Ampak roko na srce - "raja" dostikrat niti ne ve, kaj hoče. Še posebej pri nas v Sloveniji, kjer se volilne odločitve pogosto sprejemajo na osnovi čustev, medijske embalaže in trenutnih simpatij, ne pa treznega razmisleka o dolgoročnih posledicah.
In potem gledamo ta politični teater... Kamala, Hillary in podobne pošiljajo v kafiče in na tržnice, kjer naj bi se rokovale z 'običajnimi ljudmi'. A to je iz letala videti zrežirano, fejk in skoraj žalostno. Nasprotno - Trump, pa celo Obama, Bush in Clinton - so te stvari počeli naravno. Ne gre za to, kdo je boljši politik, ampak za preprost občutek pristnosti.
Ampak roko na srce - "raja" dostikrat niti ne ve, kaj hoče. Še posebej pri nas v Sloveniji, kjer se volilne odločitve pogosto sprejemajo na osnovi čustev, medijske embalaže in trenutnih simpatij, ne pa treznega razmisleka o dolgoročnih posledicah.
In potem gledamo ta politični teater... Kamala, Hillary in podobne pošiljajo v kafiče in na tržnice, kjer naj bi se rokovale z 'običajnimi ljudmi'. A to je iz letala videti zrežirano, fejk in skoraj žalostno. Nasprotno - Trump, pa celo Obama, Bush in Clinton - so te stvari počeli naravno. Ne gre za to, kdo je boljši politik, ampak za preprost občutek pristnosti.
M. Friedman
M. Friedman

no comment ::
no comment je izjavil:
Normalnim osebam je jasno, da je za skok cen jajc kriva pticja gripa in pozresnost trgovcev, ki rabili izgovor, cemer sledi neizbezna normalizacija cen.
Ko je to rekla Kamala je bila komunistka in najbolj glupa ženska nasploh, ki nima pojma, da je edini krivec za višjo ceno jajc "tiskanje" denarja.
Kdo je to spraševal Kamalo, kdaj in čemu?
Lahko si prebereš temo Predsedniška debata Trump vs Biden. In potem poročaš nazaj kateri slotek makroekonomist te je najbolj prepričal in koliko od njih bi jih moralo potem pregovorno "pojesti svoj klobuk".

Če se ti horizont zaključi pri forumskih jedcih mrtvih klobukov pri dnevno ustvarjenih in ukinjenih troll računih, v redu.
Meni je ta članek bolj merodajen, politične posledice pričakovane, kdaj pa niso??
Dajte razveljavit volitve, mogoče vam pa uspe :D
Meni je ta članek bolj merodajen, politične posledice pričakovane, kdaj pa niso??
Dajte razveljavit volitve, mogoče vam pa uspe :D
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::
Politik ne rabi biti del raje, da bi razumel, kaj raja hoče.
V mojem življenju sem videl, da ljudje, ki niso šli čez moje probleme, niso zmogli empatizirati, to kar je mene bolelo..
Res je da človek ne more vseh stvari čutiti, samo ljudje,ki so rojeni v višji sloj, ne vidijo normalnih ljudi, so za njih nevidni, ali jih pomilujejo ali zaničujejo!
Subjektivno trpljenje je eno, objektivno finančno pa drugo, in tukaj politik mora biti del raje iz katere izhaja in probleme rešuje!
Če je premlad ali prestar, nima dovolj vpogleda v to kar je trenuten zeitgeist problemov...

GregiB ::
Sta elita, nista pa elitista, vsaj Trump ne, ki je blizu povprečnemu ameriškemu volivcu.
Res? Celo življenje živi ovit v zlat celofan... Najbližje povprečnemu ameriškemu volilcu je de facto bil, ko je pumpal Stormy Daniels...
In other news... resnost te administracije je včeraj lepo pokazala Sugar Daddy tiskovna predstavnica za izjavo, da so ZDA EDINI razlog, da francozi ne govorijo nemško... ojej... taisto bi lahko trdili francozi, da so oni edini razlog (look up 1779), da američani ne govorijo (proper) angleško... hehe...
V Oklahomi pa sprejemajo šolski kurikulum, ki učiteljem v javnih šolah narekuje, da učence (na)učijo, da so bile volitve leta 2020 ukradene in je na njih v bistvz zmagal Diaper Don...
Ko izvoliš klovna dobiš... cirkus....
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Scaramouche3 je izjavil:
Res je da človek ne more vseh stvari čutiti, samo ljudje,ki so rojeni v višji sloj, ne vidijo normalnih ljudi, so za njih nevidni, ali jih pomilujejo ali zaničujejo!
Subjektivno trpljenje je eno, objektivno finančno pa drugo, in tukaj politik mora biti del raje iz katere izhaja in probleme rešuje!
Če je premlad ali prestar, nima dovolj vpogleda v to kar je trenuten zeitgeist problemov...
Zato ti tako dobro veš kako škodljivo je za družbo, če bi tu in tam mogoče kakega zmešanega pedra obravnavala kot normalno človeško bitje.
Empatija! Ampak samo s sadisti in fašisti...

Scaramouche3 je izjavil:
Ja, k sreči Golob očitno razume tvoje (in moje) probleme :D
Zakaj bi, je on zate del raje?
Ne ampak ti si očitno mimo, če pričakuješ, da je raja usposobljena s svojimi ozkim znanjem in horizontom nasploh :D
Mogoče bolj definiraš rajo, da ugotovimo, kje se ti ustavi dojemanje - in se razkrije, kdo te že vse razume in kje?
Mogoče vsaj NPM?
Zgodovina sprememb…

no comment je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Zato ti tako dobro veš kako škodljivo je za družbo, če bi tu in tam mogoče kakega zmešanega pedra obravnavala kot normalno človeško bitje.
Empatija! Ampak samo s sadisti in fašisti...
Vem kaj je biti del ljudi,ki so v 90ih odraščali s tem da smo od sošolcev in celo učiteljev dobili lepo porcijo ksenofobije, vem kaj je biti del manjšine, ki ni zaželena!
Občutek,da te nekdo ne mara je isti, ali je zaradi seksizma,rasizma,ksenofobije,homofobije isti!

Scaramouche3 je izjavil:
Vem kaj je biti del ljudi,ki so v 90ih odraščali s tem da smo od sošolcev in celo učiteljev dobili lepo porcijo ksenofobije, vem kaj je biti del manjšine, ki ni zaželena!
Občutek,da te nekdo ne mara je isti, ali je zaradi seksizma,rasizma,ksenofobije,homofobije isti!
Še veliko hujše in dokončne krivice so se dogajale kasneje in se še dogajajo. In ti tako presunljivo jokcaš zdaj!?

Mogoče bolj definiraš rajo, da ugotovimo, kje se ti ustavi dojemanje - in se razkrije, kdo te že vse razume in kje?
Mogoče vsaj NPM?
Jah narediš povprečje v finančnem sklopu, torej oseba, ki si težko privošči stanovanje, nov avto... In pri takih iščeš intelektualca, ki bi te zastopal!
Ne pa višji sloj,ali politike, ki so od začetka bili plačani s strani davkoplačevalca, ki teh problemov niti ne zaznavajo!
Še veliko hujše in dokončne krivice so se dogajale kasneje in se še dogajajo. In ti tako presunljivo jokcaš zdaj!?
Kdo pa je rekel da zdaj? Spremljaš mene od začetka?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()

Scaramouche3 je izjavil:
Jah narediš povprečje v finančnem sklopu, torej oseba, ki si težko privošči stanovanje, nov avto... In pri takih iščeš intelektualca, ki bi te zastopal!
Ne pa višji sloj,ali politike, ki so od začetka bili plačani s strani davkoplačevalca, ki teh problemov niti ne zaznavajo!
Človek, ti si tako naiven, da je vsake sekunde škoda porabljati na debati s teboj. Se opravičujem, ne bo se ponovilo.

Tko firbcam, kaj so tako veliko hujše zadeve od izbrisanih, ki če bi se zgodili kaki črnski populaciji tukaj, bi bili deležni svetovne kastracije...
Scaramouche3 je izjavil:
Človek, ti si tako naiven, da je vsake sekunde škoda porabljati na debati s teboj. Se opravičujem, ne bo se ponovilo.
To ni odgovor na vprašanje...govorimo o politiku, ki je na vrhu!
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 je izjavil:
Tko firbcam, kaj so tako veliko hujše zadeve od izbrisanih, ki če bi se zgodili kaki črnski populaciji tukaj, bi bili deležni svetovne kastracije...
Pobiti so veliko hujši, ti pač meniš, da ne, četudi samo v jugoslovanskih vojnah. Ne bom ti več odgovarjal, da ne bo napačnega občutka produktivne aktivnosti te teme.
Naj kdo prevzame te blodnje in se ukvarja z njimi, če želi, ker očitno bomo še 100x okoli zemlje premaknili cilje.
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 je izjavil:
Pobiti so veliko hujši, ti pač meniš, da ne, četudi samo v jugoslovanskih vojnah. Ne bom ti več odgovarjal, da ne bo napačnega občutka produktivne aktivnosti te teme.
Naj kdo prevzame te blodnje in se ukvarja z njimi, če želi, ker očitno bomo še 100x okoli zemlje premaknili cilje.
To je pa zdaj že očitno neumen poskus in debilizem, kjer se poskuša Slovenijo izenačiti z exyu!
Govorimo o slovenskih politikih in kako nimajo empatije, zdaj pa preusmerjaš temo stran, ker sam veš da ne moreš najti nekaj kar je bilo hujše!
Dodajmo še Rwandan genocide da se lahko tema končno spelje stran...
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3, rekel sem dosti! Ne ukvarjaj se z menoj in me ne nadleguj s svojimi etno travmami! Voli ti tam svoje politike, dovolj globoko iz raje in konec! NOW FUCK OFF!

Scaramouche3, rekel sem dosti! Ne ukvarjaj se z menoj in me ne nadleguj s svojimi etno travmami! Voli ti tam svoje politike, dovolj globoko iz raje in konec! NOW FUCK OFF!
Aha, torej ti mene ne vidiš za Slovenca, enak kot ostali ksenofobi...
Moje politike? Nisem vedel da moji politiki, niso v Sloveniji..
Potrjuješ dejstvo, da tisto proti čemu se največ boriš,samo si!

Meni je vseeno, kdo si, od kod si. Ne poznam te, glede na način debate, te tudi ne želim in upam, da te ne bom niti pomotoma. Zaradi trolanja te grem prijavit, tako ti ne manjka dosti, da si odstranjen, verjetno upravičeno glede na status. Boš pač drug račun naredil. Kot rečeno, voli svoje preferenčne politike iz raje, da te bodo zastopali.

Pac-Man ::
Krasne nove ZDA
https://bsky.app/profile/ehunterchristi...
https://bsky.app/profile/ehunterchristi...
Ker gre to naokoli, sem se vrnil in preveril. Da, gospa Kingsley Wilson, nova namestnica tiskovnega predstavnika ameriškega obrambnega ministrstva, je pred manj kot letom dni na portalu X objavljala nemške skrajno desničarske bojne klice v nemščini. Sem dovolj star, da se tega spomnim. Rostock v vzhodni Nemčiji, avgust 1992. Enaki slogani. "Tujci ven, Nemčija Nemcem." Na stavbo, v kateri so bile nastanjene družine prosilcev za azil, so najprej metali kamenje, nato pa še Molotovove koktajle. Na družine.
Nekaj dodatnega branja v angleščini najdete tukaj:
Rostock-Lichtenhagen riots @ Wikipedia
Za referenco, to je neposredna povezava do te objave za vse, ki želijo preveriti sami. Za zdaj se zdi, da se gospa Kingsley ne trudi, da bi jo umaknila. Če tega nikoli ne bo storila, bo to lep prikaz narave Trumpovega režima.
https://x.com/KingsleyCortes/status/179...
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Pac-Man ::
Dropkick Murphys so na koncertu kritizirali Muska in Trumpa, nato je pa borec za svobodo govora z jekleno kožo storil to
https://x.com/whstancil/status/19018479...
Dropkick Murphys MOCKS Trump and Musk at SOLD OUT Boston Show - 3/15/25
https://x.com/whstancil/status/19018479...
Predstavljajte si, da na dan svetega Patrika ukinete račun irske punkovske skupine, ker so opozorili na to, da ste vi in vaš hišni predsednik nacistični lopovi, in mislite, da ste v tej zgodbi dober človek. Izigravanje zlobnežev iz risank.
"Nepošteno je, če kdo kritizira naju, dobesedno najbogatejšega človeka in najmočnejšega človeka na svetu. To bi moralo biti nezakonito. Kakorkoli že, čestitke Amerika: govor je spet svoboden."
Dropkick Murphys MOCKS Trump and Musk at SOLD OUT Boston Show - 3/15/25
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or

nejclp ::
111111111111 je izjavil:
Snežinkica, res je, ne moremo vedeti ali se v realnem življenju dejansko prosto sprehajaš, brez varstva staršev ali skrbnikov, ampak lahko si pa ustvarimo mnenje, glede na to, kar naserješ tukaj.
He, he, he... Samael je poklical svojega advokata. Sam ni zmogel več. :D.
On ga ne rabi, nisem pomagal njemu, tebi sem pomagal, ker malce težje dojemaš.
Plus, res ne vem, zakaj se trudiš trolat, če si pa taka občutljiva dušica, takoj užaljena, če ji kdo kriv prst pokaže.

LeQuack ::
Kdo bi si mislil da je Trump tak warmonger ratal v 4 letih. Izraelcem je rekel naj še naprej napadajo gazo. Rusom bo rekel da lahko še naprej napadajo Ukrajince, mogoče jim bodo še sami pomagali. Pa vojna z Iranom in Yemen. Da ne rečem vse trgovinske vojne s praktično vsemi zavezniki.
Quack !

kow ::
warmonger je mocna beseda. Trump ni povzrocil Hamasovega napada na Izrael. Enako ni prisilil Putina, da napade Ukrajino.
Hutiji so sami zaceli napadati ladje v mednarodnih vodah (s pomocjo Irana).
V Jemnu je drzavljanska vojna, Iran pa izrablja Hutije za borbo proti Izraelu. Norost.
V Jemnu je drzavljanska vojna, Iran pa izrablja Hutije za borbo proti Izraelu. Norost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Tren de Aragua - venezuelska mafija in teroristična organizacija - se širi po svetu. ZDA jih že izganjajo, Salvador jih zapira. Pri nas pa Levica še naprej slavi Madura, režim, ki je te kriminalce ustvaril. Dokler Slovenija ne bo odprla oči in jih uradno označila za to, kar so - teroriste - bomo ostali varnostno slepi. Država, ki ne zna ločiti med beguncem in kriminalcem, ogroža svoje državljane.
M. Friedman
M. Friedman

warmonger je mocna beseda. Trump ni povzrocil Hamasovega napada na Izrael. Enako ni prisilil Putina, da napade Ukrajino.
Dajmo bit resni, vse te vojne so de-facto začeli Američani, posredno ali neposredno.
Quack !

Bodimo resni. Ce jutri ZDA izginejo, se bodo vojne nadaljevale. Kdorkoli trdi, da so vse vojne zaceli Americani, je blazen radikalen levicar. Nevaren za drzavo in ostale drzavljane.

Hutiji niso nič drugega kot iranska izpostava – brez Teherana ne bi imeli ne denarja, ne tehnologije, ne informacij za napade na civilne ladje in ameriško mornarico. To ni več lokalni konflikt, to je strateška grožnja z globalnimi posledicami. Iran je ustvaril to Frankensteinovo pošast in zanjo mora odgovarjati. Čas mlačnih besed je minil – potrebni so odločni ukrepi, ne pa politika popuščanja, kot smo ji bili priča pod Bidnom.
M. Friedman
M. Friedman

bm1973 ::
Bodimo resni. Ce jutri ZDA izginejo, se bodo vojne nadaljevale. Kdorkoli trdi, da so vse vojne zaceli Americani, je blazen radikalen levicar. Nevaren za drzavo in ostale drzavljane.
Vojne se bodo nadaljevale, dokler bo določena klika imela dobiček.
Prelisičiš rajo, da se bojuje zate, ti pa zadaj, skupaj s kolegi iz orožarske industrije, kuješ dobiček.
Tako delujejo ZDA, Rusija in tudi EU.
Sankcije imajo enako posledico. Tako eni v Rusiji, kot drugi v EU, plus Indija, pa še kdo, blazno dobro služijo zaradi sankcij. Zato se jih ne splača ukiniti...
Ne vem zakaj nisem ustanovil hardverske firme v Dubaju, kjer bi preprodajal CPUje...

Vojne se bodo nadaljevale, dokler bodo na svetu taksni kot ti. Komaj cakas, da bos spet "ratoval" in se sel revansizem.

GregiB ::
Torej, v ZDA je zakonodajna oblast lepo predala moč odlolanja izvršilni... Zakoni se sprejemajo po izvršilnih ukazih, sodne veje oblasti pa se tudi ne upošteva več... kak se že temu reče?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Torej, v ZDA je zakonodajna oblast lepo predala moč odlolanja izvršilni... Zakoni se sprejemajo po izvršilnih ukazih, sodne veje oblasti pa se tudi ne upošteva več... kak se že temu reče?
To je bilo v covid časih v vseh kao demokratičnih državah.
Quack !

sbawe64 ::
JUST IN: US wholesale egg prices drop for third consecutive week, averaging $3.45 per dozen.
https://x.com/WatcherGuru/status/190165...
Tole bo velik problem za demokrate. Če inflacijo popravi (so na dobri poti) potem jim ne bo pomagala nobena propaganda pa če se na glavo postavijo.
Zaradi ptičje gripe v ZDA so pobili 166M perjadi, med njimi tudi kokoši nesnice.
Sedaj 'fehtajo' Dansko, Švedsko, Nizozemsko, Finsko, Nemčijo (ki je samooskrbna 73%), veliko boljše kaže a Turčijo, ki bo kot kaže postala glavni dobavitelj jajc v ZDA.
https://www.spiegel.de/wirtschaft/usa-b...
To contain the disease, more than 166 million farm birds such as chickens and ducks have been culled. Eggs are in short supply in many places, and supermarkets often sell only one pack per customer. A dozen eggs cost around eight US dollars at the beginning of March.
https://www.spiegel.de/wirtschaft/usa-b...
The Danish industry association Danske AEg ("Danish Eggs") was asked about ways to increase exports. "They contacted us and asked how much we could supply," Danske AEg CEO J?rgen Nyberg Larsen told Agriwatch. The associations in the Netherlands, Sweden, and Finland also received a message.
Another country, however, has already promised the US export increases. According to the Central Association of Egg Producers in Turkey , the country plans to export 420 million eggs to the United States this year—more than ever before.
Za primerjavo velikostnega razreda: povprečna letna poraba jajc na osebo v ZDA znaša nekje med 250 in 290 jajc.
ZDA ima 350M prebivalcev.
Dokler ne bo gripa pod nadzorom, bo jajc premalo, uvoz gor ali dol, kar pomeni da ne bodo poceni.
Morajo pa biti jajca za ZDA trg oprana, na zunaj čista, vsak tako sem nekje prebral.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 ::
Dosedaj so imeli sami dovolj domačih jajc za lastno uporabo, okoli 90 milijard letno, drugi vir pravi 266 milijard, tako da so jih izvažali v Mehiko, Japonsko in Kanado.
Uvoz jajc je bil cca 1%.
https://lmarena.ai/
gemini-2.0-pro-exp-02-05:
Okay, here's a breakdown in numbers, keeping in mind that these figures can fluctuate slightly year to year:
* **US Egg Production (2023):** Approximately 112.9 billion eggs (shell eggs and hatching eggs, combined). This translates to roughly 9.4 billion dozen.
* **US Egg Consumption (2023):** Around 283 shell eggs per capita. With a population of roughly 335 million, this equates to about 95 billion eggs consumed, or around 7.9 billion dozen. Note that some of the production goes to uses other than direct shell egg consumption (e.g., processed foods, liquid eggs).
* US egg export (2023): 336.7 million dozen shell eggs and egg products.
* US egg import (2023): 23.2 million dozen shell eggs and egg products.
* **Key Takeaway:** Production (around 9.4 billion dozen) significantly exceeds consumption (around 8 billion dozen, considering the per capita consumption, and accounting for other uses of produced eggs). The export number being so much larger than the import number confirms self-sufficiency, with a substantial surplus.
It is important to consider the numbers are estimate, and can vary depending the sources. I used USDA and Statista.
Uvoz jajc je bil cca 1%.
https://lmarena.ai/
gemini-2.0-pro-exp-02-05:
Okay, here's a breakdown in numbers, keeping in mind that these figures can fluctuate slightly year to year:
* **US Egg Production (2023):** Approximately 112.9 billion eggs (shell eggs and hatching eggs, combined). This translates to roughly 9.4 billion dozen.
* **US Egg Consumption (2023):** Around 283 shell eggs per capita. With a population of roughly 335 million, this equates to about 95 billion eggs consumed, or around 7.9 billion dozen. Note that some of the production goes to uses other than direct shell egg consumption (e.g., processed foods, liquid eggs).
* US egg export (2023): 336.7 million dozen shell eggs and egg products.
* US egg import (2023): 23.2 million dozen shell eggs and egg products.
* **Key Takeaway:** Production (around 9.4 billion dozen) significantly exceeds consumption (around 8 billion dozen, considering the per capita consumption, and accounting for other uses of produced eggs). The export number being so much larger than the import number confirms self-sufficiency, with a substantial surplus.
It is important to consider the numbers are estimate, and can vary depending the sources. I used USDA and Statista.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()