Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi
Jarno ::
Stabilni genij je napovedal carinsko vojno predvsem TSMC-ju.
IMO morda vseh posledic tudi on ne bi maral, če bi jih uspel razumeti.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Chalky ::
NOW - Drones flying over New Jersey were authorized by the Biden FAA: "This was not the enemy."
https://x.com/disclosetv/status/1884306...
Zakaj so to namerno skrivali? Spet tu ne gre za nesposobnost. Se spomnim ko so govorili da naj bi Iran drone iz Atlantskega morja pošiljal nad New Jersey in NY. Najbolj pokvarjena administracija v zgodovini ZDA.
https://x.com/disclosetv/status/1884306...
Zakaj so to namerno skrivali? Spet tu ne gre za nesposobnost. Se spomnim ko so govorili da naj bi Iran drone iz Atlantskega morja pošiljal nad New Jersey in NY. Najbolj pokvarjena administracija v zgodovini ZDA.
IL_DIAVOLO ::
Trump pa postaja vse bolj radikalen. To se ne bo dobro koncalo. Kot da se mu je cisto odpeljalo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
scythe ::
A je Trump pozabil, da je TMSC zgradil velik obrat v Arizonu? Pa še kvalificirane delovne sile niso morali najdit v ZDA, tako da bodo morali nove zaposlene prvo poslati na Tajvan na usposabljanje.
Zdaj že pišejo, da je Tajvan naredil napako, da je zgradil obrat v Arizoni($65 miljonov) in dal svojo najsodobnejšo tehnologijo. Nizozemski ASML se mora čimprej zaščiti pred tem Trumpom, saj delajo najboljše stroje za visokotehnološke čipe.
Dvomim da se Trump zaveda, da bo proizvodnja čipov v ZDA 3-5x dražja kot na Tajvanu. Meni diši po podražitvi čipov
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
A je Trump pozabil, da je TMSC zgradil velik obrat v Arizonu? Pa še kvalificirane delovne sile niso morali najdit v ZDA, tako da bodo morali nove zaposlene prvo poslati na Tajvan na usposabljanje.
Zdaj že pišejo, da je Tajvan naredil napako, da je zgradil obrat v Arizoni($65 miljonov) in dal svojo najsodobnejšo tehnologijo. Nizozemski ASML se mora čimprej zaščiti pred tem Trumpom, saj delajo najboljše stroje za visokotehnološke čipe.
Dvomim da se Trump zaveda, da bo proizvodnja čipov v ZDA 3-5x dražja kot na Tajvanu. Meni diši po podražitvi čipov
ZDA so storile "napako" 30 let nazaj ko so se odločile da bodo proizvodnjo čipov selile na Taiwan, 100km stran od svojega glavnega konkurenta Kitajske. Zdaj smo pa tu. Brez ameriških patentov tudi Taiwan nebi imel kaj proizvajati tako da je Taiwan toliko odvisen od ZDA, kot ZDA od Taiwana. TSMC-jev največji trg je ameriški tako da ni vse tako eno stransko. Si pa Taiwan zasluži močne sankcije saj več kot očitno krši prepoved izvoza čipov na Kitajsko. Zdaj imamo DeepSeek in celo paniko zaradi tega.
Američani pa morajo biti zdaj tiho ker ne proizvajajo skoraj nobenih sodobnejših čipov in zdaj kot majhni pudlji lezejo po kolenih po Taiwanu, otoku ki je malce večji od ene Slovenije in pol. Res, pametna poteza Američanov. Potem se bodo pa čez nekaj let zbudili in ugotovili da so jih Kitajci povozili po dolgem in po čez.
Zdaj morajo Američani biti tiho, dokler ne zgradijo tistih Fabov po Ameriki za kar po trajalo še nekaj let da bo prišlo do kakšnih vidnejših rezultatov. TSMC bi si zaslužil en velik paket sankcij ker neprestano kršijo "prepoved" izvoza čipov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
HitraSperma ::
Potrebno se bo izolirati od ZDA. Ta bedak bo kmalu potopil državo in zakuhal nove vojne
fgdsfjk
Grimnir3 ::
Jaz predlagam da nehamo prodajati ASML naprave Američanom, dokler delajo v nasprotju interesov EU.
Žalostno da se moramo tako bockat, samo očitno je Trump idiot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()
Jaz pa v bistvu komaj čakam na Tarife. Rad bi videl kako bo vse skupaj delovalo in kako bodo vse skupaj izpeljali. Sem se prejle malce poglobil glede McKinley-a in ugotovil da ima Trump prav ko pravi da so bile ZDA bistveno bolj uspešne pred davkom na dohodek. Pred Mckinleyem so ZDA beležile ogromno proizvodnjo moč za tiste čase in jih je to povzpelo na sam vrh gospodarskih sil, še pred prvo svetovno vojno. Najprej so imeli The Morrill Tariff of 1861 kjer je bil davek na uvoz okoli 20%. Mckinley je storil napako ker je davek na uvoz leta 1883 dvignil na 49.5% kar je vodilo to tistega zgornjega odstavka ki sem ga zalepil zgoraj v tistem komentarju o Mckinley tarrif.
V obdobju pred Mckinley-em so v ZDA doživljali proizvodnji razcvet kar je točno to kar želi doseči Trump s svojimi davki na uvoz. S to razliko da ima danes precej boljši položaj saj je ameriška trgovina v hudem neravnovesju ki presega 1100 milijard dolarjev.
To bo zanimivo spremljati, če ne drugega.
V obdobju pred Mckinley-em so v ZDA doživljali proizvodnji razcvet kar je točno to kar želi doseči Trump s svojimi davki na uvoz. S to razliko da ima danes precej boljši položaj saj je ameriška trgovina v hudem neravnovesju ki presega 1100 milijard dolarjev.
To bo zanimivo spremljati, če ne drugega.
Problem smo kupci sami.
Če ljudje ne bi iskali samo najnižje cene kar je roba iz kitajske, bi se problem sam od sebe rešil.
Pa tudi za domača podjetja če outsourcajo proizvodnjo na Kitajsko jih ne kupuješ in pošlješ jasen signal.
Samo sedaj je že pozno za kaj takega.
Smo si pa konec dneva za vse krivi ljudje sami. Samo nam je lažje če se delamo da so vsega krivi drugi, torej zlobne korporacije. Te zagotovo nosijo precej krivde ampak kupujemo pa ljudje in mi smo se narobe odločali.
Nekdo je bil hudo naiven če je mislil da bodo kitajci za večno samo poceni podizvajalci.
Samo pri nas nihče ne misli več kot za eno četrtletje v naprej.
Če ljudje ne bi iskali samo najnižje cene kar je roba iz kitajske, bi se problem sam od sebe rešil.
Pa tudi za domača podjetja če outsourcajo proizvodnjo na Kitajsko jih ne kupuješ in pošlješ jasen signal.
Smo si pa konec dneva za vse krivi ljudje sami. Samo nam je lažje če se delamo da so vsega krivi drugi, torej zlobne korporacije. Te zagotovo nosijo precej krivde ampak kupujemo pa ljudje in mi smo se narobe odločali.
Nekdo je bil hudo naiven če je mislil da bodo kitajci za večno samo poceni podizvajalci.
Samo pri nas nihče ne misli več kot za eno četrtletje v naprej.
Zgodovina sprememb…
Scaramouche3 ::
Problem smo kupci sami.
Je tudi druga plat, ko ti vedno vsiljujejo kupuj domače, potem pa zveš da je not dosti komponent ki niso!
Ali pa plačuješ 2x za izdelek, ker naj bi bil domač, samo zato da denar ostane tukaj, medtem pa kvaliteta peša, ker vedo da so te nategnili na sentiment!
Scaramouche3 je izjavil:
Problem smo kupci sami.
Je tudi druga plat, ko ti vedno vsiljujejo kupuj domače, potem pa zveš da je not dosti komponent ki niso!
Ali pa plačuješ 2x za izdelek, ker naj bi bil domač, samo zato da denar ostane tukaj, medtem pa kvaliteta peša, ker vedo da so te nategnili na sentiment!
Zato sem napisal da je danes že težko.
Če je vse preseljeno na Kitajsko, edina domača opcija pa je slaba ali pa prepakiran kitajc.
Laže bi bilo to v preteklosti, ko je bilo več domačih ali vsaj zahodnih opcij. Takrat bi že morali striktno glasovati z denarnico. Danes je že pozno.
Ampak se nam je vsem tko fino zdel ko je prišel izdelek s kitajske pa je bil tako poceni.
Zgodovina sprememb…
Evropejci se nebi smeli toliko sekirati, če bo Trump uvedel davek na uvoz. Primanjkljaj v Evropo niti ni tako gromozanski da se ga nebi dalo poravnati. Kitajska lahko tu potegne kratko! Oni so tisti ki so ravnokar presegli več kot 1 Trilijon surplusa preko trgovine, kar je zgodovinski rekord tega sveta. Kitajska je zadnja leta ogromno vložila v proizvodnje verige da zdaj držijo praktično pol sveta v pesti. Jaz upam da bo Evropa storila enako kot ZDA in da bo tudi Evropa uvedla davek na Kitajski uvoz. Ameriški in Evropski trg sta za Kitajce daleč največja in polovico svoje robe pošiljajo na Zahod.
Kitajska trgovina ima 1000 milijard surplusa, Ameriška pa 1200 milijard minusa. Ni pogojev da jo Američani odnesejo slabše od Kitajske, niti blizu!
Kitajska trgovina ima 1000 milijard surplusa, Ameriška pa 1200 milijard minusa. Ni pogojev da jo Američani odnesejo slabše od Kitajske, niti blizu!
paradajzos ::
If Musk's actions at the inauguration were seen as making a Nazi salute (which is often linked to the Sieg Heil gesture) or promoting Nazi ideology, it could potentially be considered a criminal offense in Germany, even if it occurred outside of the country.
Zanimivo. Da vidimo nemško načelnost.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Serijsko.
American Big Tech Has Enslaved Us Yanis Varoufakis
Ima prav, da nas so Ameri zasužnjili!
Nimamo konkurence googlu,FB,Apple, Amazon, kako naj napredujemo če noben sploh ne štarta?
Nimamo konkurence googlu,FB,Apple, Amazon, kako naj napredujemo če noben sploh ne štarta?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()
scythe ::
Jaz predlagam da nehamo prodajati ASML naprave Američanom, dokler delajo v nasprotju interesov EU.
Če bomo hoteli zaščiti EU, bo trebal ASML zaščiti, vsaj 1nm tehnologijo ko pride. Kitajski bi ubijali za ASML tehnologijo, kaj bi šele bilo, če bi bila nedostopna za Kitajsko in ZDA.
Trump zna pa toliko bedarij narediti, da ga bo lastna država pospravila. Svaka mu čast, če bo dočakal konec mandata, seveda živ.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Scaramouche3 je izjavil:
American Big Tech Has Enslaved Us Yanis Varoufakis
Si se odpovedal MS?
Si se odpovedal googlu?
Si se odpovedal applu?
Jaz sem se.
Uporabljam samo še Amazon za kak nakup. Redko.
Marsikaj se da naredit. Samo če vsi uporabniki skočite na usa teh stuf ko opice na banane, pol je pač tko.
Zgodovina sprememb…
endelin ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Trump pa postaja vse bolj radikalen. To se ne bo dobro koncalo. Kot da se mu je cisto odpeljalo.
Dobesedno dela to kar je obljubljal pred volitvami.
hendriks ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Kaj potem porečeš na Javierja Mileia?
Si se odpovedal MS?
Si se odpovedal googlu?
Si se odpovedal applu?
Jaz sem se.
To ni rešitev, mi rabimo EU da pritisne,da se začnejo programi ki bodo konkurirali!
Enako pri začetku delanja čipov tukaj,sej že imamo ASML!
Enako pri vojaški opremi, ne moreš se samo odpovedat 50% ki jo naročamo od Amerike, ampak začet proizvajat kar ne delamo!
Ker drugače smo tarča!
gozdar1 ::
Eno bolj divja teorija zakaj trump na vsak način hoče grenlandijo.
Tam bi potem tech-bros zgradili svojo libretario.
https://gizmodo.com/peter-thiel-backed-...
Tam bi potem tech-bros zgradili svojo libretario.
https://gizmodo.com/peter-thiel-backed-...
Scaramouche3 je izjavil:
Si se odpovedal MS?
Si se odpovedal googlu?
Si se odpovedal applu?
Jaz sem se.
To ni rešitev, mi rabimo EU da pritisne,da se začnejo programi ki bodo konkurirali!
Enako pri začetku delanja čipov tukaj,sej že imamo ASML!
Enako pri vojaški opremi, ne moreš se samo odpovedat 50% ki jo naročamo od Amerike, ampak začet proizvajat kar ne delamo!
Ker drugače smo tarča!
To samo čakat da bo nekdo nekaj naredu je polovicarsko rešitev.
To je da si opereš roke, sej bi ampak...
Pač tud EU prebivalci moramo glasovat z denarnicami.
Samo to ni tako udobno pa na komot.
Pol se pa čaka da bo nekdo nekaj naredil.
Za začetek lahko nehamo Tesle kupovat.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
BorutO ::
HitraSperma je izjavil:
Potrebno se bo izolirati od ZDA. Ta bedak bo kmalu potopil državo in zakuhal nove vojne
Ne skrbi ... mislim, da je čas, da začnemo pobirati stave, če bo prej padel kot je Kennedy ... Kdo bo dlje zdržal v mandatu ...
Glede na to, kaj ta model dela lastnemu narodu, in to revnim, sem ziher, da ga bodo ... pa to se igračka v ameriki, kjer ima lahko vsako tele avtomatsko puško, snajper, granato, kar koli ...
Samo spomnite se primera onega direktorja zavarovalnice, ki ga je makaronar šicnil sredi ulice ... ni ga zato, da bi imela skupaj neporavnane račune ... pač pa zaradi natega njegove zavarovalnice ...
paradajzos je izjavil:
Sem že mesec dni nazaj prodal vse tri tesline delnice ... jih ne kupim več nikoli ... ker Musku se je čisto odpeljalo ... naj bankrotira ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutO ()
Bici ::
paradajzos je izjavil:
Tesle bi morala EU označit za grožnje nacionalni varnosti. Po zgledu zda.
Malo bo problem ... ker tesel ni ravno malo po EU na cestah ... Bi se znal kakšen manjši "upor" zgoditi in kakšne večje skupinske tožbe, ki se bi gibale v krepkih milijonih evrih ... Najboljše bi bilo za začetek, da se tesle prenehajo prodajati v Evropi, obdržijo pa servise ... če bi musk zavrnil servise, bi EU sankcionirala Teslo za krepke milijarde ... saj je EU znana po tem, da rada toži za lepe milijarde velike firme ...
DarwiN ::
Up to 74m Americans unable to access healthcare after Trump's federal funding freeze causes Medicaid chaos
Hah, spet smo nekaj prišparali.. #MAGA
Zafreezaš vse programe in potem obravnavaš vsako prošnjo za re-aktivacijo programa posebej.. Če program koristi predvsem rdeči zvezni državi ali če te pokliče kak vplivni kolega in te podkupi, je program odobren... V nasprotnem primeru pač privarčuješ milijone.. Bolane. \\\oo///
To še bo smeha in solz.. Swamp administracija je za volanom šele teden dni lol.
Hah, spet smo nekaj prišparali.. #MAGA
Zafreezaš vse programe in potem obravnavaš vsako prošnjo za re-aktivacijo programa posebej.. Če program koristi predvsem rdeči zvezni državi ali če te pokliče kak vplivni kolega in te podkupi, je program odobren... V nasprotnem primeru pač privarčuješ milijone.. Bolane. \\\oo///
To še bo smeha in solz.. Swamp administracija je za volanom šele teden dni lol.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
mahone ::
DOGE and OMB (Office of Management and Budget) found that the Biden admin was about to send $37M to the World Health Organization and $50M to fund condoms for Gaza.
https://x.com/AutismCapital/status/1884...
Zivimo v bizaro svetu
DOGE
Vse to pride tudi v evropo. Ali res mislite da se bo ohranilo isto trošenje še naprej v nedogled :D
Sicer še vedno stavim da se bosta musk in don skregala v roku 1 leta
Vse to pride tudi v evropo. Ali res mislite da se bo ohranilo isto trošenje še naprej v nedogled :D
Sicer še vedno stavim da se bosta musk in don skregala v roku 1 leta
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
DOGE and OMB (Office of Management and Budget) found that the Biden admin was about to send $37M to the World Health Organization and $50M to fund condoms for Gaza.
https://x.com/AutismCapital/status/1884...
Zivimo v bizaro svetu
Bizarno je predvsem to, da ti in ~milijarda ljudi po svetu verjame tej trditvi.
Sej bodo fact-checkerji postregli resnico.. Oh, wait, there ain't any.
gozdar1 ::
Tudi miljoni migrantov na meji so se razblinili neznano kam, cene jajc niso već težava,..trum res vse zrihtal.
Pa še to bom dodal glede teh kondomov... Dejansko mogoče res gre za tovrstno pomoč okrog kontracepcije kot takšne.. MAGAtsi so se pač zlagali, da gre za kondome, ker to gre lepše v uho trumptardom.
-50 milijonov je čisti drobiž.. Gaza ima 2.1M pribivalcev. To je 25$ na osebo za "nedoločen čas".. Glede na razmere v Gazi, otroki umirajo, dojenčki umirajo.
Sixth baby dies from severe cold in Gaza as Israel raids hospitals
Gaza babies dying from the cold as winter temperatures drop.
A je res potem takšno zlo, če so ZDA kot daleč najbogatejša država slučajno res namenili nekaj drobiža pomoči za kontracepcijo, da preprečijo tovrstno trpljenje?
Ja, sej vem, trumptardi boste rekli, naj nehajo seksat in rešeno.
-50 milijonov je čisti drobiž.. Gaza ima 2.1M pribivalcev. To je 25$ na osebo za "nedoločen čas".. Glede na razmere v Gazi, otroki umirajo, dojenčki umirajo.
A je res potem takšno zlo, če so ZDA kot daleč najbogatejša država slučajno res namenili nekaj drobiža pomoči za kontracepcijo, da preprečijo tovrstno trpljenje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Saj veste, kaj sledi v ZDA? Folku se strga, gre na ulice, razglasijo se izredne razmere in potem gre vse skupaj ZARES navzdol. Diktatura štarta s polno močjo.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
AvtoR ::
paradajzos je izjavil:
Saj veste, kaj sledi v ZDA? Folku se strga, gre na ulice, razglasijo se izredne razmere in potem gre vse skupaj ZARES navzdol. Diktatura štarta s polno močjo.
Točno na to sem pomislil tudi jaz. Mam občutek, kot da hoče z vsemi temi ukrepi spraviti ljudi na cesto. Nato sledi razglasitev izrednih razmer in diktatura. Ne pozabite, da je Trump sam izjavil, volite zame in ne bo vam več treba hoditi na volitve...
Tako je ... po čisto isti poti gre, kot je rusija ... samo, da je rusija še vedno obstala v času SZja in se ne premakne nikamor ... ampak ko bo jo trump tako daleč spravil, bo isto ... ampak jaz sem prepričan, da če bo nadaljeval po tej poti, da ga bodo hitro pospravili ... razen, če bo postal Putler II. in se bo začel 24 ur na dan skrivati globoko v bunkerju ...
torentino ::
Pa še to bom dodal glede teh kondomov... Dejansko mogoče res gre za tovrstno pomoč okrog kontracepcije kot takšne.. MAGAtsi so se pač zlagali, da gre za kondome, ker to gre lepše v uho trumptardom.
Povprečne temperature v Izraelu v januarju, kot najhladnejšem mesecu v letu so padle do 14 stopinj, celzija seveda.
Ne žali splošne inteligence z paliwood produkcijo laži.
50M kondomov, če je polovica prebivalstva moškega spola, lahko izračunaš, koliko časa bodo trajali. Upoštevaj, da jih za koze najbrž ne uporabljajo, na svojih ženskah
tudi bolj poredko, ker jim je prebivalstvo med "genocidom" kar nekaj naraslo.Tole je bolj podobno pranju USA davkoplačevalskega denarja.
no comment ::
Hočeš povedat, da se dojenček ne more podhladit na mestu kjer je povprečna temperatura 14?C?
bm1973 ::
On je pravi Nazi, ker misli, da morajo pocrkati vsi, ki niso kot on...
Še Trump je izjavil, da je Gazo treba počistiti... Pač genocid...
Plani za Gazo se že narejeni, tudi Trump je vpleten noter...
Še Trump je izjavil, da je Gazo treba počistiti... Pač genocid...
Plani za Gazo se že narejeni, tudi Trump je vpleten noter...
A sedaj bo jok tudi ker trump noče kondomov pošiljat v gazo? sem mislil da boste s kritiziranjem počakali ene 3 mesce ampak ste obsedeni s Trumpom od prvega dne
Zgodovina sprememb…
Tudi ti boš prav kmalu. Zdaj, mogoče se ne boš zavedal vzroka, ampak vseeno.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Ste že pozabili kako izgleda predsednik ki ne požre vseh obljub prvi dan kot je to pri nas navada?
Dobili so kar so volili.
Dobili so kar so volili.
Zgodovina sprememb…
Ste že pozabili kako izgleda predsednik ki ne požre vseh obljub prvi dan kot je to pri nas navada?
Vojna v Ukrajini končana v 24 urah? Cene jajc padle? Awsome!
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
paradajzos je izjavil:
V gazi se ne koljejo več?
paradajzos je izjavil:
V gazi se ne koljejo več?
Ah Gaza, a je to lokacija, za katero je Trump izjavil, da bi jo bilo treba “očistiti Palestincev”? A to ti je smešno?
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
V Gazi ne, se pa na Zahodnem bregu.
Tam ni premirja...
Sicer je pa samo vprašanje časa, kdaj se bo spet začelo v Gazi...
Mi je žal za Palestince, ampak očitno jih nihče ne mara...
Ja, folku je to smešno...
Nikoli ne poštekajo, da z kakim blodenjem nekoga v vrhu to postanejo tudi sami. Del genocida...
Tam ni premirja...
Sicer je pa samo vprašanje časa, kdaj se bo spet začelo v Gazi...
Mi je žal za Palestince, ampak očitno jih nihče ne mara...
paradajzos je izjavil:
Ah Gaza, a je to lokacija, za katero je Trump izjavil, da bi jo bilo treba “očistiti Palestincev”? A to ti je smešno?
Ja, folku je to smešno...
Nikoli ne poštekajo, da z kakim blodenjem nekoga v vrhu to postanejo tudi sami. Del genocida...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Ne vem kako lahko kdorkoli normalen zagovarja tega nacista in njegov naci kult.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Rdeči: v gazi je konec vojne. Tako kot je trump rekel da bo z niti ne za izraelce ugodnim dogovorom pejt malo do normi bidna vprašat zakaj to ni zrihtal on pol leta nazaj
Zgodovina sprememb…
paradajzos je izjavil:
Ne vem kako lahko kdorkoli normalen zagovarja tega nacista in njegov naci kult.
Saj to je del ZDA. Demokracija elite... Saj gre samo za orožarski biznis...
Folku v gazi je potrebno omogočiti dostop do služb. 3/4+ folka tam ne ve kaj sploh pomeni delati in ne pošiljati demokratskih kondomov. A to je za vas pravicnike lajf, da se ljudi tam futra ko neke ribe v akvariju, toliko da je? A bi to privoščili svojim otrokom da jim je edina prihodnost ko se rodijo da se bodo pridružili teroristom iz hamasa? Sick.