» »

Bitcoin presegel marčevski rekord

1 2
3
4 5

johnnyyy ::

LeQuack je izjavil:

Ja zlato ima market cap nekih 17 trillion USD, bitcoin je na 1,5 neki tazga. Eni pravijo da bo presegel zlato po market cap in postale naslednje zlato. Koliko realno je to?

Obstaja neka mala verjetnost. Potrebno se je zavedati, da je BTC skoraj nereguliran za razliko od zlata, delnic itd. Recimo če se Američani odločijo da bodo imeli rezerve v BTC, bo pač FED naprintal USD in kupil BTC. Če se odločijo da bodo zlate zaloge v neki meri menjali za BTC, bodo zlato prodajali in naredili dump na drugi strani pa bo BTC doživel pump. Jbg, dokler bodo države stale za svojimi fiat valutami in jih bodo glede na politiko printale in vtikale v različne stvari lahko pričakujemo marsi kaj.

kow ::

LeQuack je izjavil:

Ampak potem tudi ostali coini ne smejo postati preveč "pomembni" in more de-facto bitcoin ostati na tem položaju.

Da. Edina resna konkurenca trenutno je ethereum. Ki pa ima slabost, da je prevec programabilen in dejansko omogoca cel financni sistem. Kar je za drzave veliko bolj nevarno kot bitkojn. Bitkojn je konzervativna opcija.

V vsakem primeru bi pricakoval, da je Banka Slovenije skrivaj ze kupovala bitkojn. Kot "hedge", ce ne drugega. Ce imas zlato, je smiselno imeti tudi nekaj bitkojna. Ampak verjetno se nesposobni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

LeQuack ::

johnnyyy je izjavil:

Obstaja neka mala verjetnost. Potrebno se je zavedati, da je BTC skoraj nereguliran za razliko od zlata, delnic itd. Recimo če se Američani odločijo da bodo imeli rezerve v BTC, bo pač FED naprintal USD in kupil BTC.

Ampak mislil bi si da če odločijo naredit te rezerve bodo hoteli imeti to dosti bolj regulirano kot je zdaj. Ne morejo npr. si privoščiti, da bi nekdo čez 10 let z nekim kvantnim računalnikom shekal chain in si coine iz US rezerve prenesel v denarnico. Pri fizičnem zlatu je tak podvig praktično nemogoč. Kako bodo to preprečili?
Quack !

no comment ::

Banka Slovenije bo kupovala bitcoin in zlato, ccc...

Še enkrat preber kaj si napisal in zguglej kaj Banka Slovenije dela.

Printa denar in ga na tak način krade državljanom, a ni to glavna fora?
Quack !

johnnyyy ::

LeQuack je izjavil:

Ampak mislil bi si da če odločijo naredit te rezerve bodo hoteli imeti to dosti bolj regulirano kot je zdaj. Ne morejo npr. si privoščiti, da bi nekdo čez 10 let z nekim kvantnim računalnikom shekal chain in si coine iz US rezerve prenesel v denarnico. Pri fizičnem zlatu je tak podvig praktično nemogoč. Kako bodo to preprečili?

Zakaj bi to sploh hoteli preprečit?! Dolar nima zadaj kritja, zato ga lahko natisnejo po mili volji in kupijo kar koli. Na ta način denar spravijo v obtok. Če pride do situacije, da nekdo lahko ugotivi privatni ključ BTCja bo vrednost BTCju padla na 0. In vsi investitorji se bodo lahko zjokali - razen CB, saj oni lahko spet natisnejo denar in kupijo ETH ali kar koli drugega.

bm1973 ::

LeQuack je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Obstaja neka mala verjetnost. Potrebno se je zavedati, da je BTC skoraj nereguliran za razliko od zlata, delnic itd. Recimo če se Američani odločijo da bodo imeli rezerve v BTC, bo pač FED naprintal USD in kupil BTC.

Ne moreš shekati chaina, v tem je fora blockchaina...

Če bi hotel to narediti, bi moral iti čisto na začetek...

LeQuack je izjavil:

Printa denar in ga na tak način krade državljanom, a ni to glavna fora?

Banka Slovenije?!

Ali si se po 20 letih zbudil iz kome?

Utk ::

Sej ni niti bančnega sistema treha shekat, da suneš nekomu denar z računa.

Kaj se bi zgodilo če bi nekdo, teoretično, objavil private keye nekega sklada, ki jih ima za par milijard v lasti?
Lahko bi jih blacklistali in vse to, ampak tisti coini bi postali ničvredni.

Z nekim kvantnim računalnikom v prihodnosti pa tudi 51% napad ni nemogoč.

hamez66 ::

Uf, izgube od ath so že visoke. Sem mislil, da gremo direktno na 100 jurjev, pa ste nehali kupovati. Padec dogecoina iz 0.435 na 0.365.

hamez66 je izjavil:

Uf, izgube od ath so že visoke. Sem mislil, da gremo direktno na 100 jurjev, pa ste nehali kupovati. Padec dogecoina iz 0.435 na 0.365.

Values not seen since... yesterday.
Quack !

CaqKa ::

Utk je izjavil:

Nihče ne kupuje btc, da bo ohranil vrednost ali pa dobil 5 do 8% letno obresti.
Kupuje se zato, da bo zrastel za 5x.

Kako so se vse take sheme do zdaj v zgodovini ekonomije končale pa tudi (nekateri) vemo.

Če vmes nekdo zasluži ali se obogati s tem, to ne spremeni narave stvari.

Ne poslplošuj tvojega razmišljanja na to da vsi tako razmišljamo. Pa ne glede na to za katero stvar gre, ali je to če imaš rad vampe, ali pa če je to, da je facebook bad za zdravje, ali pa če je to kdo kupuje btc. Ne posplošuj po sebi. Različni smo si.

Utk je izjavil:

Verjetnost da bo šel btc v franže je pač neskončno večja kot da bo šel dolar ali euro.

Recimo da se da kar nekaj člankov najt na temo, tega da dolar konstantno z vsakim dne gre bolj v franže. Recimo da zelo dosti ljudi "jamra" kako je vse vsaki dan dražje in je to naslednji pokazatelj tega kaj si mislimo o dolarju, pa dejansko ne vemo, da to pomeni da DOLAR NI STABILNA VALUTA. Vse kar lahko rečemo je da je njena kupna moč konstantno vsakih 10 let manjša za 20%+

Utk je izjavil:

Ti si tolk zaslepljen z btc, da ne vidiš 95% ljudi, ki jim btc ne pomeni čisto nič drugega kot možnost hitrega zaslužka. Ko se bo enkrat to izpelo, zmanjkalo novih suckerjev, ne bo vreden manj, ampak 0.

Strinjam se, da je ker dosti ljudi pri BTCju zaradi Number go Up. To pa še nič ne pomeni. Če imaš ljudi ki so tukaj zaradi višje cene, to še ne nujno pomeni, da imaš piramidni sistem, kot omenjaš z "zmanjkalo novih suckerjev". Elemente piramidnega sistema ima ta trenutek dolar. Tako imenovani kapitalisti na vrhu so redno deležni sveže stiskanih dolarjev. Na spodnjem sloju smo klasični prebivalci, ki smo recimo 20 let delali in za to dobili plačilo katerega nekaj smo dali na stran. Pri novem tiskanju dolarja, pa se nam je vsakih 10 let od tega stran vzelo 20%+ kupne moči v obliki monetarne inflacije. Jaz sem dobil odvzeto, oni zgoraj politiki in kapitalisti pa so na moj račun dobili. Nevem kako to ni piramidni sistem?

Utk je izjavil:

Njegova osnovna vrednost je 0, če ne celo negativna zarad porabljene elektrike.

Zeleno potiskan papir pa je vreden v osnovi koliko? In kaj lahko z njim počnem raznem, da se izognem blagovni menjavi? In koliko barve ter dreves se porabi za tiskanje denarja?, koliko energije se porabi za njegov prevoz? koliko energije se porabi za njegovo hrambo? Koliko energije se porabi za eno transakcijo z njim?
Ful dvomim, da veš vsaj na eno od teh vprašanj odgovor. Lahko pa me seveda presenetiš.

To bi vse držalo, če bi jaz kjerkoli napisal, da se "splača" držat denar v štumfu ali na trrju (po možnosti niti na vezavi).

Utk je izjavil:

Bolj malo je takih, da bi čez noč postale ničvredne kot se bo zgodilo z BTC.
Imaš delnice, sklade, nepremičnine, razne druge posle. Ni treba imet 300 jurjev na banki, nevezanih.

Normalno niso čez noč.
je pa vsako noč nova zgodba, ko folk laufa po osnovna živila takoj v trgovino ko dobi plačo. Pa poglej Lebanon, Turčijo, Argentino...
poglej izjave teh ljudi v teh državah. Poglej v teh državah, kako to da uporabljajo bitcoin in malo razmisli zakaj so to države z največjo adopcijo?
Verjetno ne zato, ker imamo radi da birokrati, ki jih sploh nismo izvolili, narekujejo, da bo naša kupna moč vsaki dan manjša in da davkov in drugih dobrin v trgovini ne smem kupit kot z valuto, ki so jo oni določili. In potem imaš še težavo iti iz take države. Kdo je v tem primeru na dobrem v takem sistemu? Janez novak, ali oni birokrat na vrhu? kje je zdaj piramidni sistem?

Utk je izjavil:

To bi vse držalo, če bi jaz kjerkoli napisal, da se "splača" držat denar v štumfu ali na trrju (po možnosti niti na vezavi).

Nea se vun vleči z menjavo tematike. Odgovori na vprašanja ki sem ti jih zastavil. sicer pa bodi ded, pa povej da si se zmotil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

no comment je izjavil:

Banka Slovenije bo kupovala bitcoin in zlato, ccc...

Še enkrat preber kaj si napisal in zguglej kaj Banka Slovenije dela.

Zdaj smo v evro obmocju, da. V bistvu jo lahko tudi ukinemo in prihranke porabimo za kaj pametnega.

Utk je izjavil:

Kaj se splaca, odlocajo v centralnih bankah, ki nadzorujejo ekonomijo, ki je vse bolj centralizirana.

Zgodovina sprememb…

je pa vsako noč nova zgodba, ko folk laufa po osnovna živila takoj v trgovino ko dobi plačo. Pa poglej Lebanon, Turčijo, Argentino...
poglej izjave teh ljudi v teh državah. Poglej v teh državah, kako to da uporabljajo bitcoin in malo razmisli zakaj so to države z največjo adopcijo?

Njim se splača dobesedno karkoli kupit. Tudi če jim BTC pade za 3x, je to manjša izguba kot če držijo ničvreden denar. Mi nismo tam in imamo druge opcije.

Jaz sem dobil odvzeto, oni zgoraj politiki in kapitalisti pa so na moj račun dobili. Nevem kako to ni piramidni sistem?

Piramidni sistem je ko rabiš nove "vlagatelje", da sistem ne kolapsira. Kar bitcoin je.
Dolar ne rabi novega printanja. Občasno se printanje tudi zaustavi. In v neki končni točki, recimo čez 100 let in recimo da bitcoin še zmeraj je neka stvar, ne bo popolnoma nobenga razloga, da bi bitcoin rastel ali padel kako drugače kot dolar/euro. Tako kot dolgoročno zlato ohranja vrednost in jo ne povečuje. Samo da pri bitcoinu obstaja verjetnost precej večja od 0, da bo nekje vmes padel na 0. Zlato manj verjetno. In kot sem napisal, če bi pričakoval vojno ali večjo apokalipso v naslednjem letu, bi kupil nekaj zlata, sigurno.

Vsak sistem rabi nove "vlagatelje", da ne kolapsira. Tudi pogrebni zavod, vrtec ali nepremicninski trg. Kaj tocno je tvoja poanta?

Dolar jih ne rabi. Komot funkcioniramo brez novega printanja. Printa se zato, ker je to koristno, ne ker je škodljivo.

Poanta je v tem: In v neki končni točki, recimo čez 100 let in recimo da bitcoin še zmeraj je neka stvar, ne bo popolnoma nobenga razloga, da bi bitcoin rastel ali padel kako drugače kot dolar/euro.

No, rastel hitreje kot inflacija, seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Seveda jih rabi. Ce bos nehal kupovati ameriske delnice in nehal gledati glupe ameriske serije na tv-ju itd., bo dolar kolapsiral. Ampak zakaj bi nehal? No, enako lahko reces za BTC.

Zgodovina sprememb…

Ce bos nehal kupovati ameriske delnice in nehal gledati glupe ameriske serije na tv-ju itd., bo dolar kolapsiral. Ampak zakaj bi nehal? No, enako lahko reces za BTC.

Delnice prinašajo dividende ali dvigujejo vrednost firme. Glupe ameriške serije me zabavajo. Zakaj bi rabil btc?

Kdo pravi, da ga rabis ti? Jaz samo trdim, da je na tej obli dovolj ljudi, ki ga bo v dogledni prihodnosti kupovalo. Zadeva ni piramida ali kaj podobnega...

Nobenega pametnega razloga ni, da nagajamo btc-ju, ki je dober za omejevanje ekscesnega printanja dolarjev. Dejansko je uporabno orodje.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Glavni BTC problem je, da se kolicina nove emisije razpolavlja v neskoncnost. Kar lahko na dolgi rok ogrozi varnost omrezja. Pa se to samo v primeru, ce se monetarna politika najvecjih ekonomij izboljsa.

Halvingi so 2140. Niso v neskončnost.
Zakaj bi to ogrozilo varnost omrežja? Sej pa mining bo še vedno najprej laufal in bo financiran od feejev. Kot je bilo že večkrat očitno je dovolj trga, ki je pripravljeno blocksspace plačat tudi do 1000+ sats/vbyte
mining je tista vrednost, ki v bistvu povezuje digitalni in fizični svet. ekonomija poganjanja mininga v odvisnosti od trenutne cene, je tista ki narekuje kak hashrate imamo.

Jaz samo trdim, da je na tej obli dovolj ljudi, ki ga bo v dogledni prihodnosti kupovalo. Zadeva ni piramida ali kaj podobnega...

Praviš, da ni piramida in obenem, da bojo ljudje še naprej kupovali, da bojo vzdrževali piramido.
Če ni piramida, potem ni potrebe, da ga še naprej kupujejo. Bo vseeno držal vrednost tudi brez tega.

Zgodovina sprememb…

Ja bitcoin je valuta in se z njo ne počne kaj dosti, kot menja za druge stvari. In če ne bo nihče kupil bitcoina oz ga menjal, pomeni, da ga tudi nihče ne bo prodal in menjal, kar pomeni, da bitcoin omrežje neuporabno, ker ga ne bo nihče uporabljal.

Mislim, da velja enako tudi za dolar. Ko ne bo nihče več menjaval dolarjev za kaj drugega, se bo nehala vzdrževati dolarska piramida.

CaqKa je izjavil:

kow je izjavil:

Glavni BTC problem je, da se kolicina nove emisije razpolavlja v neskoncnost. Kar lahko na dolgi rok ogrozi varnost omrezja. Pa se to samo v primeru, ce se monetarna politika najvecjih ekonomij izboljsa.

Halvingi so 2140. Niso v neskončnost.
Zakaj bi to ogrozilo varnost omrežja? Sej pa mining bo še vedno najprej laufal in bo financiran od feejev.

2140 je zame enako neskoncnost ;)

Bomo videli, ce bodo feeji zadostovali za financiranje mininga. Nisem 100% preprican.

@Utk
Glede kvantnih racunalnikov, bitcoin omrezje je seveda mozno nadgraditi, ce je to potrebno.

Mato989 ::

Utk je izjavil:

Jaz samo trdim, da je na tej obli dovolj ljudi, ki ga bo v dogledni prihodnosti kupovalo. Zadeva ni piramida ali kaj podobnega...

Praviš, da ni piramida in obenem, da bojo ljudje še naprej kupovali, da bojo vzdrževali piramido.
Če ni piramida, potem ni potrebe, da ga še naprej kupujejo. Bo vseeno držal vrednost tudi brez tega.

Po tej definiciji je piramida praktično vsaka dobrina ki jo ljudje kupujejo, ker če bi jo nehali "ne bi več držala cene"
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Utk je izjavil:

Ce te prav razumem, je bilo kitovo olje piramdina shema? Ker ga vec ne potrebujemo. Sem te prav zastopil?

Prehod na digitalno valuto je sicer tehnično skoraj trivialen ali pa enako zahteven kot npr. prehod iz tolarja na EUR.

Ampak mora biti to "clean slate" digitalna valuta z enkratnim prehodom (i.e. ob fiksnem tečaju). Ne moreš imeti roll-over na bitcoin kot ga gledamo sedaj. No, lahko, ampak z veliko problemi. Največji je, da to ne bi bilo pošteno za veliko večino populacije.

kow je izjavil:

@Utk
Glede kvantnih racunalnikov, bitcoin omrezje je seveda mozno nadgraditi, ce je to potrebno.

Ampak ne moreš ga pa air-gap zaščititi, kot lahko to neko zlato oz. fizični računalnik v nuklearnem silotu. Še vedno bodo te coini od ZDA rezerve na blockchainu in dostopni za napade. Razen če bodo oni imeli nek svoj lokalen blockchain, ločen od glavnih.
Quack !

no comment je izjavil:

Prehod na digitalno valuto je sicer tehnično skoraj trivialen ali pa enako zahteven kot npr. prehod iz tolarja na EUR.

Ampak mora biti to "clean slate" digitalna valuta z enkratnim prehodom (i.e. ob fiksnem tečaju). Ne moreš imeti roll-over na bitcoin kot ga gledamo sedaj. No, lahko, ampak z veliko problemi. Največji je, da to ne bi bilo pošteno za veliko večino populacije.

Poštenost je relativen pojem... lahko je tudi kazen za nesprejemanje novosti >:D

Mislim, da velja enako tudi za dolar. Ko ne bo nihče več menjaval dolarjev za kaj drugega, se bo nehala vzdrževati dolarska piramida.

Ta bo težka, ker v nečem moraš dobivat plačo in kupovat stvari.

Po tej definiciji je piramida praktično vsaka dobrina ki jo ljudje kupujejo, ker če bi jo nehali "ne bi več držala cene"

Ne. Delnice ne rabi nihče več kupit za mano, pa bo firma vseeno delala profit.

LeQuack je izjavil:

kow je izjavil:

@Utk

Ampak ne moreš ga pa air-gap zaščititi, kot lahko to neko zlato oz. fizični računalnik v nuklearnem silotu. Še vedno bodo te coini od ZDA rezerve na blockchainu in dostopni za napade. Razen če bodo oni imeli nek svoj lokalen blockchain, ločen od glavnih.

Nič ne moreš AirGap zaščitit... kako boš zaščitil denar če izgubimo elektriko ali trči komet v Zemljo in jo razfuka?

Ne. Delnice ne rabi nihče več kupit za mano, pa bo firma vseeno delala profit.

Ne zdaj spreminjat logike... govoril si o DRŽANJU cene... ali bo Delnica držala ceno če nihče več ne bo kupil nič? Ker prej ali slej bo nekdo želel prodat in če ne bo NIHČE kupil koliko bo vredno?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Baja ::

Utk je izjavil:

Sej ni niti bančnega sistema treha shekat, da suneš nekomu denar z računa.

Kaj se bi zgodilo če bi nekdo, teoretično, objavil private keye nekega sklada, ki jih ima za par milijard v lasti?
Lahko bi jih blacklistali in vse to, ampak tisti coini bi postali ničvredni.

Z nekim kvantnim računalnikom v prihodnosti pa tudi 51% napad ni nemogoč.

kaj ti pomaga 51% napad. double spendas lahko samo svoje coine.

gled QC pa si lahko tole prebereš: https://en.bitcoin.it/wiki/Quantum_comp...

styrian ::

Mato989 je izjavil:

ali bo Delnica držala ceno če nihče več ne bo kupil nič? Ker prej ali slej bo nekdo želel prodat in če ne bo NIHČE kupil koliko bo vredno?

Za ceno nižjo od vrednosti podjetja (nepremičnine, intelektualna lastnina, stroji, delovni procesi...) se bo vedno našel kupec.

styrian je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ali bo Delnica držala ceno če nihče več ne bo kupil nič? Ker prej ali slej bo nekdo želel prodat in če ne bo NIHČE kupil koliko bo vredno?

Za ceno nižjo od vrednosti podjetja (nepremičnine, intelektualna lastnina, stroji, delovni procesi...) se bo vedno našel kupec.

če ne bo nihče več nič kupil bo vrednost podjetja nič tako kot vrednost BTCja... tu je bistvo...

styrian ::

Stupid Crypto Talking Point #17 (stocks)

"Crypto is just like the stock market!" , "Comparing crypto to stocks"

Crypto tokens are absolutely NOT like stocks. Unlike crypto, which is just a digital abstraction, stocks represent actual ownership in real-world entities, that own assets, provide useful products and services for mainstream society, generate revenue and can pay dividends to shareholders in real money.

The value of a stock, while it can be "speculative" based on popularity and hype, also is based on the intrinsic value of the company's assets and business performance. Therefore you can perform actual research and due-diligence and come up with a practical value for the shares and the assets they represent. Crypto has no such feature.

Because companies are valued based on actual real-world assets and income, there's a limit to how low their share price could fall, at which point it would be economically viable to buy the whole company and liquidate it for a profit. Crypto has no such limitation. The inherent value of crypto tokens is based at zero because it neither creates, nor represents any minimum base, real-world value.

Unlike crypto, the stock market is heavily regulated and transparent. There are entire industries and agencies that are tasked with making sure public companies operate legitimately and legally. Crypto has no such oversight or regulations or transparency.

While there are some over-valued stocks that are hype driven, and some companies whose shares are extremely risky and speculative, and OTC and option markets that are more like gambling than investing, that's not the way the stock market system normally operates. Those highly-speculative markets and penny stocks are the exception; NOT the rule. In crypto, speculation is exclusively the rule.

Public companies are subject to great scrutiny, and must produce regular independent audits and quarterly reports on profit and loss. They can also be sued by their shareholders or even be held criminally liable if they lie about their business model, or even the risk factors their investors face. Again, there is no such function or protections in the world of crypto.

Malidelničar ::

Sta pa ceni Bitcoina ter zlata kar korelirani, če pogledamo tale graf:
https://newhedge.io/terminal/bitcoin/go...
Na nek način je torej Bitcoin dvojnik zlata in opravlja podobno funkcijo?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Lonsarg ::

Zlata je kolicinsko premalo da bi se ga splacalo dejansko uporabljat v kak tehnicni dizaj, tak da njegova dejansko vrednost morda ni 0, je pa blizu 0, tak da je, zlato je zelo podobno BTCju, virtualna vrednost kot hranilnik.

Ima pa zlato tisocletno tradicijo in stabilnost zaradi te tradicije. Dokler ne zgruntajo tehnologije za ustvarjat maso iz energije, potem bo vrednost zlata kolapsirala, BTC bo pa se dalje ziv ;) In ni nujno da je taka tehnologija dalec, morda ze v roku 100 let.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ne zdaj spreminjat logike... govoril si o DRŽANJU cene... ali bo Delnica držala ceno če nihče več ne bo kupil nič? Ker prej ali slej bo nekdo želel prodat in če ne bo NIHČE kupil koliko bo vredno?

Firma, ki prinaša dobiček, bo zmeraj nekaj vredna.

tomaz- ::

Lepo je zraslo, v roku dobrega tedna dni mi je dodatno naredilo ene deset sončnic za na streho :)

Sem prekleto hvaležen težaku , ki me je pred leti s teženjem o elektrifikaciji pripeljal do tega, da sem namesto sončnice na strehi ( kot je naredil on ) za cca enako ceno nalašč kupil 9 bitcoinov zgolj zato, ker jih je on "sovražil" :D

Kar se tiče moje napovedi za ceno: v roku 8 let, kar jih imam namen še držati , bo cena nekje okoli 400k. Evo, tole zapišem, da sam vidim, koliko sem se zmotil..
UTK, če do takrat pade na nulo - pa dobiš za rundo :D

Lonsarg je izjavil:

Zlata je kolicinsko premalo da bi se ga splacalo dejansko uporabljat v kak tehnicni dizaj, tak da njegova dejansko vrednost morda ni 0, je pa blizu 0, tak da je, zlato je zelo podobno BTCju, virtualna vrednost kot hranilnik.

Ima pa zlato tisocletno tradicijo in stabilnost zaradi te tradicije. Dokler ne zgruntajo tehnologije za ustvarjat maso iz energije, potem bo vrednost zlata kolapsirala, BTC bo pa se dalje ziv ;) In ni nujno da je taka tehnologija dalec, morda ze v roku 100 let.

Vprašaj indijske gospodinje, če je res vredno 0.

Lonsarg ::

Nakit iz zlata spada kar se mene tice pod virtualno vrednost, ne dejansko ;)

Utk je izjavil:

Ampak vsaka firma ne prinaša dobička in ne izplačuje dividend.

Twitter, Reddit in podobni so dolgo časa tolkli minus, market cap pa v miljardah. Zaradi delniških piramidašov.

Sej nihče ne priporoča, da daš vse v eno delnico. Prej obratno, razni etfji in podobno.

tomaz- je izjavil:

Lepo je zraslo, v roku dobrega tedna dni mi je dodatno naredilo ene deset sončnic za na streho :)

Sem prekleto hvaležen težaku , ki me je pred leti s teženjem o elektrifikaciji pripeljal do tega, da sem namesto sončnice na strehi ( kot je naredil on ) za cca enako ceno nalašč kupil 9 bitcoinov zgolj zato, ker jih je on "sovražil" :D

Kar se tiče moje napovedi za ceno: v roku 8 let, kar jih imam namen še držati , bo cena nekje okoli 400k. Evo, tole zapišem, da sam vidim, koliko sem se zmotil..
UTK, če do takrat pade na nulo - pa dobiš za rundo :D

Srečno:)

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Še 1x

Ti si govoril o tem če nihče več ne kupi jhe vredno nič... to velja tudi za firmo... če NIHČE več od te firme nič ne kupi je vredna 0 in posledično tudi delnica, kaj tebi ni jasno

0 kupovanja/prodajanja = vrednost nič ČISTO VSAKI DOBRINI NA TEM PLANETU... vsaj kar se tiče koncepta ekonomije kot jo omenjaš ti...

Lahko se sicer kregava da je hrana in voda še vedno nekaj vredna ampak če je nihče ne kupi je na trgu vredna nič...

Zakaj bi firma, ki ima dobiček ali pa vsaj neko premoženje, bila vredna 0?
Zakaj bi nek etf sklad, ki ima za 10 milijard delnic, postal vreden 0, tudi če se teoretično nihče več ne odločit vlagat vanj? Komot vleče dalje dividende, če ga nimaš komu prodat, ga pa pač ne boš, boš pač vlekel dividende.

Utk je izjavil:

Zakaj bi nek etf sklad, ki ima za 10 milijard delnic, postal vreden 0, tudi če se teoretično nihče več ne odločit vlagat vanj? Komot vleče dalje dividende, če ga nimaš komu prodat, ga pa pač ne boš, boš pač vlekel dividende.

Pa dobro se delaš bedaka?

TI si zapisal:

In jaz sem ti napisal da je po tej tvoji teoriji potem VSAKA stvar piramida... ker če kupci nehajo kupovati robo neke firme je le ta ničvredna... itd...

Zdaj pa delaš salto mortale da bi rešil svojo debilno tezo...

Še enkrat, če NIHČE več NIČ NE KUPUJE je vse NIČVREDNO enako kot BTC...

Utk je izjavil:

Ničvreden bo če noben več ne bo kupil nič od firm v katere je vložil razumeš, in hkrati ne bo kupil nobenih delnic sklada... kaj tebi ni jasno si neumen?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Utk je izjavil:

Enako se lahko vprasas: kako tocno bos hkrati pobrisal mozgane meni, Matotu, energetiku, Baji itd. Kako nas bos preprical, da je BTC cez noc nicvreden?

Zgodovina sprememb…

tomaz- je izjavil:

Kako so pa lahko tako drage to sončnice za streho?
Quack !
1 2
3
4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bitcoin presegel marčevski rekord (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
23610218 (1564) Lurker99
»

Bitcoin v tednu dni pridobil tretjino vrednosti (strani: 1 2 3 )

13032422 (24764) c3p0
»

Bitcoin z rekordom presegel 30.000 dolarjev

309333 (6015) neocodexx
»

Bitcoin presegel 10.000 dolarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29684353 (74110) Machete
»

Bitcoin dosegel rekordno vrednost (strani: 1 2 )

6919803 (13409) gslo

Več podobnih tem