» »

Popravilo 55" lcd televizorja?

Popravilo 55" lcd televizorja?

ZizoV ::

Zanima me, ali se splača popraviti 6 let star televizor Philips 55PUS7303/12 (4K, Google smart TV). Ob vklopu se najprej prikaže Philipsov logotip, nato po približno 20 sekundah zaslon postane črn, nato pa se televizor nenehno ponovno zaganja. Pred tem je še deloval, vendar le, če je uspelo povezati STB prek HDMI (ko je zaznal vhodni signal, kar je bilo precej zahtevno). V nasprotnem primeru je zaslon ostal črn ali so bili prikazani le majhni delčki grafičnega vmesnika na naključnih mestih, pri čemer nobenih kontrol ni bilo mogoče uporabljati.

Na servisu so mi povedali, da stane pregled 40 evrov, pred pregledom ne dajejo hipotetičnih diagnoz. Zanimajo me približni stroški zamenjave celotne matične plošče (v kakšnem rangu se ponavadi gibljeni cene), vključno z delom, ter ali bi to sploh rešilo težave? Sicer sem bil s sliko televizorja zadovoljen in bi ga brez težav uporabljal še nadaljnjih pet let, velikost zaslona mi tudi ustreza.

Je kdo že imel podobne primer?
  • spremenilo: ZizoV ()

še to ... Na Bolhi se prodaja enak model televizorja, le da je 43" (elektronika naj bi bila enaka), vendar z razbitim panelom. Zanima me, kako zahtevna bi bila premontaža elektronike? Kar se tiče mojega znanja ... znam sestaviti namizni računalnik + obvladam tudi spajkanje, vendar samo osnovno, kot je cinjenje kablov itd.

https://www.bolha.com/led-tv/philips-43...

Zgodovina sprememb…

Bizkit45 ::

Je kr jeba ko zacnes to odpirati, do elektronike naceloma hitro prides (kar je verjetno vzrok te napake) za ekran je tezje oz. le bolj "picajzlasto".
Za 50eur se splaca da sam popravis (se naucis, imas zadoščenje da nekaj pa le znas ;)
Ce se ti da ubadati s tem, zamenjaj sam s televizorjem ki si ga omenil z bolhe. Servis pa mislim da se ne izplaca. Elektronika je hitro 100+ in delo..pa si na 200+, nov je pa koliko.. 300?

nov je bil leta 2018 cca 700 eur, sedaj pa je verjetno vreden manj kot 300 (ker za 400-500eur dobiš Hisensa z boljšimi specifikacijami)-
je pa tako da če grem kupovat nov tv bom dal nekje 800 (želim vsaj miniled + qled)... tako da moram vseeno razmislit.

Zgodovina sprememb…

˙janezvalva ::

kupi si monitor + android box

DarwiN ::

Enako napako doživel bratranec pred tedni. Težavi sta predvsem dve.. Noob lahko namreč hitro uniči ekran pri odpiranju TVja. Druga stvar pa je, da ne moreš bit 100%, da bo menjava matične plošče stvar odpravila.. Lahko da je kriva t-con plošča ali kaj druga.. Skratka, ko človek nima izkušenj... Lahko vržeš 50€ proč z nakupom matične plošče.. :S Pa povprečna življenjska doba današnjih TVjev je nekje 8 let. Tvoj je star 6 let, ga popraviš, pa se čez 1 leto pojavijo vertikalne črte na zaslonu. Na primer. :DDD

Po drugi strani pa ljudje na bolhi odkupujejo takšne pokvarjene TVje za 40-50€. Pride na dom in odpelje. Medtem pa nov LG košta 370€, ali pa greš na 65" zaslon za boljšo uporabniško izkušnjo.-
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

misek ::

Morda je na plošči samo kakšen slabi stik. Jaz sem "popravil" en LG, kjer sem moral ploščo dati v pečico za 10 minut na 200 stopinj. Zaenkrat še dela.

Davnega 2018 sem popravil samsung 55" s tem da sem naročil preko ebay power board. Takrat je bilo 55eur +7 poštnina. Tako da danes 50eur za celo televizor (le počen ekrat) je ROP :) Teci po ta TV in menjaj board in uživaj tistih par let še s tem tv, če si zadovoljen z njim.

Samsung TV ue55es6570
evo, če ti bo kaj pomagalo pri reševanju tvoje napake
p.s. vidim da ni bil powe board, ampak main board. Ti boš pa itak oboje dobil tak da ni panike to menjati.

fikus_ ::

Ta TV odpelji v zbirni center za odpadke in nabavi novega.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

fikus, ostani fikus prosim :)
naj menja ploščo/e, če je zadovoljen z njim. 50eur pa tud ni nek denar, če mu slučajno ne uspe popraviti.

fikus_ ::

6 let star TV je proti koncu življenjske dobe. Če veš, kaj je narobe, potem daš tudi 100-150€ in TV dela, tako je pa ugibanje.
Lahko da je matična plošča, lahko I/O plošča,.... Tisti z Bolhe bo lahko uporaben za dele,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

krneki007 ::

Sem imel podoben primer, ko se je Philips TV po posodobitvi samo še ponovno reštartal.
Pisal sem na njihovo podporo, poslali so mi link in navodila za force recovery, ki ga narediš z USB ključkom.

nekaj v tem smislu:

datoteke ti pošljejo za tvoj TV.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Medion TV

Oddelek: Zvok in slika
204902 (3867) Scorpy84

Več podobnih tem