Forum » Loža » Cartoon Network - risanke
Cartoon Network - risanke
Grizzly ::
Vsake toliko časa imam v varstvu 4-letno nečakinjo, ki zelo rada gleda risanke. Najprej sem ji narihtal nekaj risank po njeni želji, pa mi je bilo takoj jasno, da jih je že stokrat pogledala (že vse ve napamet). Poleg tega sem opazil, da so nove risanke karnekaj - pomojem celo poneumljajo otroke.
Sam sem generacija, ki je odraščala ob dobrem starem Cartoon Networku (nekje v obdobju 1995 - 2002 sem ga zelo gledal). Spomnil sem se nekaj tipičnih risank, ki so jih takrat vrteli in jih predstavil nečakinji. Bila je naravnost navdušena, pa tudi sam sem se počutil vsaj 25 let mlajšega.
Torej, se kaj spomnete, katere risanke so bile takrat popularne?
Verjetno bi vsak omenil: Tom & Jerry, Looney Tunes, Tiny Toon Adventures, Popaj, Kojot Villy in Road Runner... katerih se še kaj spomnete iz omenjenega obdobja (t.i. zlata leta Cartoon Networka)?
Sam sem generacija, ki je odraščala ob dobrem starem Cartoon Networku (nekje v obdobju 1995 - 2002 sem ga zelo gledal). Spomnil sem se nekaj tipičnih risank, ki so jih takrat vrteli in jih predstavil nečakinji. Bila je naravnost navdušena, pa tudi sam sem se počutil vsaj 25 let mlajšega.
Torej, se kaj spomnete, katere risanke so bile takrat popularne?
Verjetno bi vsak omenil: Tom & Jerry, Looney Tunes, Tiny Toon Adventures, Popaj, Kojot Villy in Road Runner... katerih se še kaj spomnete iz omenjenega obdobja (t.i. zlata leta Cartoon Networka)?
Anney ::
Vem da moj brat je zelo gledal Dexter, tu se je angleško naučil. Ostalo se niti ne spomnim. Aja tu je še ena Johnny Bravo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
bizgech ::
Pravilen naslov je Dexterjev laboratorij (Dexter's Laboratory).
Se jih pa spomnem še kar nekaj: Animanijaki (Animaniacs), Cofko Cof (Blinky Bill), Franček (Franklin's Adventures), Lokomotivček Tomaž (The Thomas), Maska (The Mask), Kremenčkovi (The Flinstones). Morda bi se še kakšno spomnil.
Se jih pa spomnem še kar nekaj: Animanijaki (Animaniacs), Cofko Cof (Blinky Bill), Franček (Franklin's Adventures), Lokomotivček Tomaž (The Thomas), Maska (The Mask), Kremenčkovi (The Flinstones). Morda bi se še kakšno spomnil.
Groot ::
Uf stari dobri Cartoon Network. Iz vrha glave se spomnim še:
Ed, Edd n Eddy
The Powerpuff Girls
Courage the Cowardly Dog
Foster's Home for Imaginary Friends
Ben 10
Dragon Ball Z
Pa še marsikaj se najbrž najde.
Ed, Edd n Eddy
The Powerpuff Girls
Courage the Cowardly Dog
Foster's Home for Imaginary Friends
Ben 10
Dragon Ball Z
Pa še marsikaj se najbrž najde.
VelkBla ::
List of programs broadcast by Cartoon Network @ Wikipedia
https://cnas.fandom.com/wiki/List_of_Sh...
Tukaj je celotni (?) seznam po letih.
Samurai Jack, ena izmed najboljših.
mojsterleo ::
Še ko sem na faks hodil 15 let nazaj, nisem hotel zamuditi Kremenčkovih, ki so bili vsak dan ob 18h na CN.
Sicer pa klasike- Jetsons, Flintstones, Wacky races, T&J, Looney Tunes, Inspector Gadget, Ninja turtles.
Sicer pa klasike- Jetsons, Flintstones, Wacky races, T&J, Looney Tunes, Inspector Gadget, Ninja turtles.
Ni popoln seznam. Pogrešam recimo Simpsonove in Tabaluga (zelen zmajček).
Ko sem se spravljal v šolo, sem bil ob 6:00 pokonci in čakal, da se bo program začel... v nočnem času so na istem kanalu vrteli filme, med 6:0 in 22:00 pa so bile risanke.
VelkBla ::
Ko sem se spravljal v šolo, sem bil ob 6:00 pokonci in čakal, da se bo program začel... v nočnem času so na istem kanalu vrteli filme, med 6:0 in 22:00 pa so bile risanke.
Možno, zato sem dal "?" v oklepaj. A niso po določeni uri na CN tudi vrteli Adult Swim?
Možno, zato sem dal "?" v oklepaj. A niso po določeni uri na CN tudi vrteli Adult Swim?
Tega se ne spomnem... možno. Vem, da se je točno ob 22:00 program končal in potem je sledil TNT:
zodiak ::
Jackie Chan adventures, Pokemon , Rudijevo moštvo - Capitain Tsubasa, Zenki, Yugi - Oh , A je to, Bojan, Baltazar, Pika nogavička, Slonček Benjamin, pet prijateljev, ne spomnim se več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zodiak ()
mtosev ::
Jaz se spomnim Swat Kats, pinky and the brain, the real adventures of Jonny Quest.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Kayzon ::
Sej ne rabi bit samo cartoon network,fox kids je mel tono hudih risank.
Plus mickey mouse je kul pa looney toons,sam mislim na original verzije k so se danes klasika ne te moderne verzije.
Plus mickey mouse je kul pa looney toons,sam mislim na original verzije k so se danes klasika ne te moderne verzije.
Legon ::
Poleg tega sem opazil, da so nove risanke karnekaj - pomojem celo poneumljajo otroke.
Precej neumna izjava, dandanes imaš na voljo za otroke enormno izbiro kvalitetnih risank, ki so daleč od poneumljanja. Tudi vrednote in sporočila, ki jih imajo bistveno presegajo številne, ki jih ti malikuješ.
Tudi to, da razlagaš da je vse risanke zna že napamet ne pije vode, ker če pogledaš najbolj priljubljene risnake danes, recimo že samo Paw Patrol ima več kot 250 delov. Pa je to samo ena risanka.
Kaj recimo gledajo pri pri tej starosti pri nas od novejših stvari pa še ni bilo omenjeno:
Paw Patrol
Blaze and the monster machines
Super Wing
Gabbys Dollhouse
Curious George
Od malo starejših:
Super Why
Sid the Science Kid
Razlagat, da te risanke poneumljajo otroke, je precej zgrešeno. Po mojih izkusšnaj so prve sezone praviloma najboljše, ker pogosto potem začne zamnjkovat idej (Tukaj mi najbolj na misel pride Blaze), po drugi strani pa recimo Paw Patrol znajo kar boljše inovirat s pristopi in so tudi zadnje sezone OK.
Drugače pa je CN imel res dobre risanke takoj na začetku, potem pa nekje po 1995 začne kvaliteta počasi padat in je vsako leto slabše, seveda z občasnimi prebliski.
estons ::
Če imaš 4-letnega otroka pri sebi, bi se lahko malo potrudil bolj kot dat mu/ji risanke za gledat. Veliko teh, ki so naštete tukaj niti niso primerne za 4-letnike. 4-letniku lahko daš My neighbour Totoro, pa bodo imeli nočne more zaradi tega, ker je v risanki mamica v bolnišnici, na kar mi odrasli sploh ne bi pomislili. Lahko pogledaš https://www.commonsensemedia.org/ ali kakšno podobno stran, ki ima reviewe risank in filmov z vidika primernosti za otroke.
Imaš priložnost bit kul stric, naj ne bo tvoja vloga samo "tisti, ki prižge TV".
Imaš priložnost bit kul stric, naj ne bo tvoja vloga samo "tisti, ki prižge TV".
Da se mu ne da kaj dosti z nečakinjo ukvarjat je jasno že iz prvega stavka. 4 letniki radi gledajo risanke in jih bodo gledal kolikor jim jih bo dano.
commonsensemedia drugače ni napačna zadeva, za kaj preverit. Samo je treba dejansko prebrat kaj stoji za oceno, ker so vatli primarni ameriški. Sploh ko pogledaš kakšne ocene staršev ne veš ali bi jokal ali klical CSD.
Je pa tudi od vsakega otroka posebej odvisno kaj so njegovi triggerji in je treba vsebine temu prilagodit. ampak to pomeni, da moraš aktivno spremljat kaj gledajo, kar je pogosto prevelik mentalen napor. Tudi risanke pač niso aktivnost, kjer prižgeš TV, zato da imaš mir.
commonsensemedia drugače ni napačna zadeva, za kaj preverit. Samo je treba dejansko prebrat kaj stoji za oceno, ker so vatli primarni ameriški. Sploh ko pogledaš kakšne ocene staršev ne veš ali bi jokal ali klical CSD.
Je pa tudi od vsakega otroka posebej odvisno kaj so njegovi triggerji in je treba vsebine temu prilagodit. ampak to pomeni, da moraš aktivno spremljat kaj gledajo, kar je pogosto prevelik mentalen napor. Tudi risanke pač niso aktivnost, kjer prižgeš TV, zato da imaš mir.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
BorutO ::
Jaz sem še rad gledal fruties ali nekako tako se je reklo, kremenčkove pa he-man ali kako se že reče, ko je meč stalno v zrak dvignil, pa skubi duja, yogi bear, dexter lab, modrega dirkača, pink panterja, pa še kaj bi se našlo. Sem pa carton network gledal nekje med 1988-1995, takrat sem prešel na odrasle risanke, ko si malo obrnil taler na drug satelit. :p
No saj so nekatere risanke takrat tudi bile neumne, ampak veliko manj, kot pa danes. Zjutraj sem nekoč še rad gledal ob vikendih na naših kanalih spidija in gogija, čebelico majo, gasilca samota, čeveljčke, power rangerje ipd.
No saj so nekatere risanke takrat tudi bile neumne, ampak veliko manj, kot pa danes. Zjutraj sem nekoč še rad gledal ob vikendih na naših kanalih spidija in gogija, čebelico majo, gasilca samota, čeveljčke, power rangerje ipd.
velikBrokoli ::
"v varstvu"
- ji da gledat risanke
Nimaš kaj, najlažje je pa tako imeti otroka v varstvu, da mu daš neke braindead risanke za gledat, ti pa zraven ležiš na kavču
- ji da gledat risanke
Nimaš kaj, najlažje je pa tako imeti otroka v varstvu, da mu daš neke braindead risanke za gledat, ti pa zraven ležiš na kavču
mtosev ::
My little pony friendship is magic je kul risanka.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Mato989 ::
Superheroji so gledal CN preden je sploh oddajat zacel...
Ja tocno to pravi heroes of the common people
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Legon ()
Kayzon ::
Rofl, to je srz problema ja, da je Paw Patrol prevec gay friendly... nekateri bi moral vec risanke gledat pa manj se oglasat v javnosti. Za zacetek lahko pojasnis od kje tocno ti ideja, da ga motijo risanke ki se danes vrtijo na CN? Tega v njegovem postu ni. Al mogoce sploh prebral nisi, ampak si prisel samo svoje politicne blodnje prodajat?
ZveeZ ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | anime & manga (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Sedem umetnosti | 17459 (579) | inferno666 |
» | Swat Kats (Revolution)Oddelek: Sedem umetnosti | 1611 (550) | mtosev |
» | Best risanka ever (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 26115 (13771) | Vanich |
» | Naj risanka/risani filmOddelek: Sedem umetnosti | 9684 (7308) | WyattEarp |
» | Discovery, NGC & Co. - kam so šli dobri dokumentarci?Oddelek: Sedem umetnosti | 3834 (2770) | flipflop |