Forum » Informacijska varnost » Avtomatizacija dveh VPN povezav
Avtomatizacija dveh VPN povezav
nekineki592 ::
Redno se povezujem na dva vpn-ja. Uporabljam Cisco AnyConnect namizno aplikacijo. Ker so mi ne ljubi vsakič znova vpisovati pristopne podatke bi to rad avtomatiziral. Za hrambo gesel uporabljam namizno aplikacijo Bitwarden ter Chromov add-in. Namesto Cisco AnyConnect lahko uporabim tudi karkoli drugega. Lahko tudi v brskalniku. Idealno bi bilo da bi vsako povezavo prožil z enim klikom.
Proces je sicer sestavljen iz dveh korakov, kjer v drugem koraku prejmem sporočilo na telefon oziroma potrdim v avtentikatorju. To je pač treba narediti ročno.
Pri shranjevanju gesel je morda problem, da je eno od teh gesel za vpn enako geslu za Windowse in tega ne morem spremeniti, ker gre za službeni računalnik.
Kaj mi priporočate? Kako bi to uredil?
Proces je sicer sestavljen iz dveh korakov, kjer v drugem koraku prejmem sporočilo na telefon oziroma potrdim v avtentikatorju. To je pač treba narediti ročno.
Pri shranjevanju gesel je morda problem, da je eno od teh gesel za vpn enako geslu za Windowse in tega ne morem spremeniti, ker gre za službeni računalnik.
Kaj mi priporočate? Kako bi to uredil?
blue ::
Če lahko namestiš python potem lahko uporabiš Pywinauto ali kaj podobnega za automatizacijo..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Password manager (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10820 (483) | Scena56 |
» | Porazno delovanje mreže na Win računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2142 (1370) | joze67 |
» | Povezava dveh lokalnih omrežijOddelek: Omrežja in internet | 1989 (1469) | Aleks Nafi |
» | Lokalni proxy za poštoOddelek: Omrežja in internet | 879 (741) | Otzi |
» | Cisco VPN in alternativni klientiOddelek: Omrežja in internet | 4040 (3739) | zee |