Forum » Informacijska varnost » Tečaj varnosti na internetu za starejše
Tečaj varnosti na internetu za starejše
ziggy42 ::
Zdravo!
Prosim moderatorja, da zadevo premakne, če sem mogoče falil temo.
Tečaj smo v podobni izvedbi naredili že lansko leto, tako da sem se odločil še malo spromovirati, če bo koga zanimalo.
Vsebina varnosti na internetu bo zajemala vse od osnov prepoznavanja goljufivih spletnih strani in sporočil, do zvitih tehnik socialnega inžiniringa. Na željo svetovancev lahko snov prilagodim.
Namen tečaja je predvsem ozaveščanje o nevarnostih informacijskih tehnologij in orodij, s katerimi napadalcem otežimo dostop do pomembnih podatkov ter odgovarjanje na vprašanja iz tega področja. Kot zanimivosti si bomo ogledali tudi HSE in UM napada.
Tečaj je v osnovi namenjen starejšim, članom Modre fakultete Univerze v Ljubljani, zato bo predavanje potekalo s primernim tempom - zelo počasi. Sem pa dobil zeleno luč tudi za povabilo ostalih. Če ima kdo doma babico ali dedka ali koga drugega, ki bi ga to zanimalo, toplo vabljeni, da jih obvestite.
Termini tečaja: 4 srečanja
- četrtek 14.11. 16:00-18:00
- petek 15.11. 16:00-18:00
- četrtek 21.11. 16:00-18:00
- četrtek 28.11. 16:00-18:00
Zaželjen je obisk na vseh štirih terminih, saj se snov ne prekriva.
Lokacija: Rektorat UL Kongresni trg 12 1000 Ljubljana, Vogalna soba.
Ps: ker je ura ravno sredi največje gužve, bomo začenjali 5-10 minut čez uro v primeru številčnejših zamud.
Svoj prihod mi nujno naznanite na zasebna sporočila ali pod komentarje, da vas prijavim.
Tečaj je brezplačen.
Lp, Žiga
Prosim moderatorja, da zadevo premakne, če sem mogoče falil temo.
Tečaj smo v podobni izvedbi naredili že lansko leto, tako da sem se odločil še malo spromovirati, če bo koga zanimalo.
Vsebina varnosti na internetu bo zajemala vse od osnov prepoznavanja goljufivih spletnih strani in sporočil, do zvitih tehnik socialnega inžiniringa. Na željo svetovancev lahko snov prilagodim.
Namen tečaja je predvsem ozaveščanje o nevarnostih informacijskih tehnologij in orodij, s katerimi napadalcem otežimo dostop do pomembnih podatkov ter odgovarjanje na vprašanja iz tega področja. Kot zanimivosti si bomo ogledali tudi HSE in UM napada.
Tečaj je v osnovi namenjen starejšim, članom Modre fakultete Univerze v Ljubljani, zato bo predavanje potekalo s primernim tempom - zelo počasi. Sem pa dobil zeleno luč tudi za povabilo ostalih. Če ima kdo doma babico ali dedka ali koga drugega, ki bi ga to zanimalo, toplo vabljeni, da jih obvestite.
Termini tečaja: 4 srečanja
- četrtek 14.11. 16:00-18:00
- petek 15.11. 16:00-18:00
- četrtek 21.11. 16:00-18:00
- četrtek 28.11. 16:00-18:00
Zaželjen je obisk na vseh štirih terminih, saj se snov ne prekriva.
Lokacija: Rektorat UL Kongresni trg 12 1000 Ljubljana, Vogalna soba.
Ps: ker je ura ravno sredi največje gužve, bomo začenjali 5-10 minut čez uro v primeru številčnejših zamud.
Svoj prihod mi nujno naznanite na zasebna sporočila ali pod komentarje, da vas prijavim.
Tečaj je brezplačen.
Lp, Žiga
Daniel ::
To bi morali v prime time prenašati po televiziji in pa na Youtube stremingu. Ker teh nategov je sedaj že toliko, da si ob kakršnikoli uporabi interneta praktično zasut z njimi.
ziggy42 ::
To bi morali v prime time prenašati po televiziji in pa na Youtube stremingu. Ker teh nategov je sedaj že toliko, da si ob kakršnikoli uporabi interneta praktično zasut z njimi.
Res je!
Žal mi niso porihtali možnosti za snemanje dogodka, sicer bi se lahko tole dalo tudi na kak youtube...predvsem bi ga rabili pogledat usluzbenci na nasih univerzah :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | I: Admina na BolhiOddelek: Omrežja in internet | 1300 (1082) | MonkeyHead |
» | Vabljeni na Študent je car 2008Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 4522 (3537) | FitnessBoy |
» | En mali slonček - STATISTIKA (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 23069 (15206) | StratOS |
» | [MSSQL] QueryOddelek: Programiranje | 1167 (1100) | zigi |
» | Nekaj analize teme "50let bla bla ..."Oddelek: Loža | 2340 (1578) | gzibret |