» »

Cloudflare odvrnil napad s 3,8 Tb/s

Cloudflare odvrnil napad s 3,8 Tb/s

Slo-Tech - Cloudflare, ki nudi tudi storitve zaščite spletnih mest pred napadi DDoS, je sporočil, da so nedavno zaustavili napad z obsegom 3,8 Tb/s. To je največji napad DDoS, ki je bil kdajkoli javno razkrit. V Cloudflaru so poudarili, da je šlo za del en mesec trajajočega napada na nivoju L3/4, ki je redno presegal dve milijardi paketkov na sekundo (2 Bpps) s kapaciteto 3 Tb/s.

Napad L3 (layer 3) skuša preobremeniti omrežno infrastrukturo z velikim številom paketkov, medtem ko napadi L4 ciljajo na vire na transportnem sloju, tako da ustvarijo veliko zahtevkov za vzpostavitev povezave. Cloudflare stranke varuje pred temi napadi s svojo obsežno infrastrukturo, ki pa ima tudi svoje omejitve, a 3,8 Tb/s so zmogli.

Cloudflare je pokazal, da so napad, ki se je začel ob 15.01 že minut pozneje nevtralizirali in zagotoviti normalno dostopnost strani strank. V zadnjem času se število napadov povečuje, vsi pa uporabljajo UDP in fiksna vrata, izvirajo pa iz več držav. Običajno izkoristijo kakšno ranljivost v opremi, denimo na zadnje odkrito luknjo v Asusovih usmerjevalnikih za domačo rabo.

4 komentarji

Karamelo ::

bravo cloudflare, to je prihodnost

Seljak ::

In kakšna je prihodnost?

filip007 ::

Ja enkrat se bo sesedlo vse skupaj.
Trevor Philips Industries

Glugy ::

to je sam dobro za internet...dokler se take napade lahko ustavi bo internet laufal...ko pa to enkrat ne bo več mogoče bo pa konec z internetom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon AWS branil pred največjim napadom DDoS v zgodovini

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
75474 (3130) Spock83
»

Ameriški protesti se prelivajo tudi na internet

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
245998 (4640) kuglvinkl
»

Brian Krebs žrtev največjega napada DDoS v zgodovini

Oddelek: Novice / Varnost
249536 (6115) OK.d

Več podobnih tem