Forum » Na cesti » Forhing-mnenje?
Forhing-mnenje?
just ::
Torej na slovenskem tržišču je relativno novo ime med avtomobilskimi znamkami - Forhing. Je sicer Kitajec, a sem slišal že iz parih virov, da imajo načrt prodreti v Evropo in postati med top 5 prodajnimi znamkami. Priznam, da nimam pojma o avtomobilih ( poznam najbolj, ampak res najbolj osnovne stvari) a nekako me mika da bi tvegal in ga vzel. Spomnim se , da sem imel dober občutek pred leti, ko je Huawei prišel v Slovenijo - takrat sem isto slišal da imajo načrt izriniti Samsung iz vrha najbolj prodajane znamke telefonov in sem bil eden prvih lastnikov Huaweija. Spomnim se posmeha prijateljev, češ kaj imam to za eno kitajsko sranje. 2 leti kasneje so imeli vsi ti prijatelji telefon iste znamke in sem prepričan da bi Huawei bil gladko na prvem mestu se danes, če se ne bi zgodilo Trump. Podoben občutek imam za Fothinga. A ker avto vendarle ni telefon, da bi po dveh letih rekel da sem se pač zmotil in vzel novega, sem se vseeno odločil malo povprašati naokoli.
Trenutno (ker je pač nov na trgu) imajo res nizko ceno za vse kar pride zraven avta...cca 30.000€ za nov avto z vso opremo (tule je npr model l, ki ki je res padel v oči: https://forthing.si/u-tour/) Vsi vemo kaj dobimo za ta denar za npr. novega VW ali kaj podobnega. Zanima me torej:
Ali ima kdo izkušnje iz prve roke? Motor vem da je Mitsubishijev, ampak nisem nikoli imel avtomobila te znamke- so motorji zanesljivi ali se radi kvarijo?
Mislite da ne občutek vara, da Fothingu ne bo uspel "Huawei"?
Ali bi vi šli v to, bi si upali tvegati oz je vredno tveganja?
Vem da sprašujem veliko, a to le zato ker vem malo. Hvala za vse odgovore vnaprej
Trenutno (ker je pač nov na trgu) imajo res nizko ceno za vse kar pride zraven avta...cca 30.000€ za nov avto z vso opremo (tule je npr model l, ki ki je res padel v oči: https://forthing.si/u-tour/) Vsi vemo kaj dobimo za ta denar za npr. novega VW ali kaj podobnega. Zanima me torej:
Ali ima kdo izkušnje iz prve roke? Motor vem da je Mitsubishijev, ampak nisem nikoli imel avtomobila te znamke- so motorji zanesljivi ali se radi kvarijo?
Mislite da ne občutek vara, da Fothingu ne bo uspel "Huawei"?
Ali bi vi šli v to, bi si upali tvegati oz je vredno tveganja?
Vem da sprašujem veliko, a to le zato ker vem malo. Hvala za vse odgovore vnaprej
Utk ::
Če rabiš in hočeš tako velik in opremljen avto, in se ne preveč voziš, ker poraba bo ulala, potem je najbrž v redu, boš prišparal 15 ali pa 20 jurjev proti nekemu podobnemu nemcu, najbrž tolk slabši ni.
Če pa gledaš ali bi vzel neko osnovno kio za 20 jurjev ali tega, potem pa vzami kio. Bo veliko cenejša, ne bo samo teh 6 jurjev razlike.
Če pa gledaš ali bi vzel neko osnovno kio za 20 jurjev ali tega, potem pa vzami kio. Bo veliko cenejša, ne bo samo teh 6 jurjev razlike.
Če rabiš in hočeš tako velik in opremljen avto, in se ne preveč voziš, ker poraba bo ulala, potem je najbrž v redu, boš prišparal 15 ali pa 20 jurjev proti nekemu podobnemu nemcu, najbrž tolk slabši ni.
-Tour je opremljen z 1,5-litrskim vrstnim štirivaljnim motorjem z največjo močjo 130 kW in največjim navorom 260 Nm. Za udobje na cesti skrbi hiter 7-stopenjski samodejni menjalnik.-
Res misliš da bi imel veliko porabo? Tudi pri teh specifikacijah? Lahko obrazložiš zakaj?
A to da je 1700 težak kombi z aerodinamike opeke na bencin, z motorjem, ki že itak ni najbrž med najbolj varčnimi, se ti ne zdi dovolj dober razlog?
Katera specifikacija tu naj bi kazala na nizko, ali pa vsaj normalno, porabo?
Katera specifikacija tu naj bi kazala na nizko, ali pa vsaj normalno, porabo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Še enkrat, na avte se ne spoznam, zato sprašujem, zato ni potrebe po takšnem tonu.
Ne vem, verjetno sedem stopenjski avtomatski menjalnik? Vsaj vožnja po ac? Nisem niti vedel da je takšen motor znan kot velik porabnik, koliko pa misliš da bi bila poraba?
Ne vem, verjetno sedem stopenjski avtomatski menjalnik? Vsaj vožnja po ac? Nisem niti vedel da je takšen motor znan kot velik porabnik, koliko pa misliš da bi bila poraba?
Meizu ::
Če kaj ne štekam je to, kako kitajc praktično poskrbi, da se njegova avto firma kliče najbolj čudno možno. Kaj je to Forhing jebote, to zveni ko neka firma ki dela toasterje in montažne stalaže.
NoFear85 ::
Ne razumem najbolj tistega o porabi? A bo bistvena razlika v primerjavi s Skoda Kodiaq/VW Tiguan 1.5TSI (110kW) oz Renault Austral 1.33TCe (116kW) oz
Tudi ti zlahka porabijo 8 litrov (Kodiaq 1.5 ima na spritmonitor povprečje 8.), če da kitajc še liter več, smo že na 9.
Če se veliko voziš ne boš niti kodiaqa na bencin kupil.
nokken ::
Kot prvo, zakaj bi imel kitajc 1l vecjo porabo kot precej podoben avto, ki ni kitajc? In drugo, ce 8l poraba, ko das za avto 40 ali 50 ali vec jurjev (govorim o Kodiaqih, Tiguanih in podobno) problem, potem je verjetno vecji problem to, da das toliko za avto, ki si ga vec kot ocitno ne mores privosciti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nokken ()
Če ima kitajc isto porabo kot nemc, potem ne vem kaj so nemci delali zadnjih 30 let.
Kot drugo, potem ne vem zakaj delajo A8 na primer, ali pa A6 da ne pretiravamo, na dizel, če poraba itak ni problem. Se pa bencinar ja lepše pelje in bolje sliši.
Kot drugo, potem ne vem zakaj delajo A8 na primer, ali pa A6 da ne pretiravamo, na dizel, če poraba itak ni problem. Se pa bencinar ja lepše pelje in bolje sliši.
c0ck4m0u53 ::
Kitajski avto z Mitsubishi motorjem, tko da je tudi mal Japonca
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter
nokken ::
Če ima kitajc isto porabo kot nemc, potem ne vem kaj so nemci delali zadnjih 30 let.
Nemci niso delali kaj dosti, Kitajci pa po tvoje sploh nic, ker po tvoje imajo verjetno notri motor, ki ga je imel VW v hroscu leta 1939. Dizle pa delajo ker je folk pac ubrisan in iz ne vem kaksnega mitskega razloga vozi traktor, zato ker je njegov star oce leta 53 slisal, da bo za bajto prisparal ce se bo vozil z dizlom. Pa ce pozabimo to kar si napisal na koncu, vecini matematika dela precej problemov in jim (lahko recem vam, ker si zraven) racunanje stroskov, vracil investicij in podobno ni ravno nekaj najbolj domacega.
jan_g ::
Kot prvo, zakaj bi imel kitajc 1l vecjo porabo kot precej podoben avto, ki ni kitajc? In drugo, ce 8l poraba, ko das za avto 40 ali 50 ali vec jurjev (govorim o Kodiaqih, Tiguanih in podobno) problem, potem je verjetno vecji problem to, da das toliko za avto, ki si ga vec kot ocitno ne mores privosciti.
Mislim, da je tale 7-sedežni Forthing večji in težji od Kodiaqa, tako da se lahko pričakuje kakšen liter višja poraba. Sicer pa lepo videti, da obstajajo proizvajalci, ki vlagajo v razvoj enoprostorcev.
Pa ce pozabimo to kar si napisal na koncu, vecini matematika dela precej problemov in jim (lahko recem vam, ker si zraven) racunanje stroskov, vracil investicij in podobno ni ravno nekaj najbolj domacega.
Tudi tebi. Danes vsak avto za 5 ljudi (da je res za 5, če imaš 3 otroke, itd) stane od 40 jurjev naprej. Je skoraj vseeno ali je pežo, vw, karkoli. Tako da avto za 40 jurjev ni več nek strašen luksuz.
In če delaš 20,25,000 na leto, kaj šele več, pač ni vseeno ali ti porabi povprečno 6 ali 8.
Ta kitajc je vsaj 10 jurjev cenejši, super, in tolk več ne porabi, če delaš normalne kilometre. Na 200,000 km se bo pa vseeno nabralo lahko 3-4 jurje razlike proti kateremu drugemu, prodajna cena 10 let starega kitajca pa tudi dvomim da bo enaka kot za 10 let starega nemškega dizla. Pa vsi, ki me tu poznajo, dobro vejo, da je nemški dizel zadnja stvar na svetu, ki je bi jaz kupil, svetoval ali pa vsaj ne skurcal.
Zato sem reku v štartu, če rabiš tak velik avto, in se ne voziš preveč, kupi. Če pa razmišljaš o kiji ceed ali pa octaviji, pa vidiš, da bi za samo malo več dobil tega in se bi morda stegnil do njega, malo se kurčil po domače, kupi ceed/octavio, ker bo to bistveno cenejše na dolgi rok.
Zgodovina sprememb…
matobeli ::
Forthing ima staro Mitsubishijevo mašino, dodal so zgleda gor turbino da so dobil tistih par 10hp več.
Mitsubishi je te zadeve vgrajeval v Colta
Torej en tak avto kot Dacia Jogger. Sam da pri Daciji vejo da je bolš za njih če ostanejo na nizki teži.
Mitsubishi je te zadeve vgrajeval v Colta
Torej en tak avto kot Dacia Jogger. Sam da pri Daciji vejo da je bolš za njih če ostanejo na nizki teži.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
NoFear85 ::
Tudi ti zlahka porabijo 8 litrov (Kodiaq 1.5 ima na spritmonitor povprečje 8.), če da kitajc še liter več, smo že na 9.
Se enkrat preberi kar si zapisal. Vozilo o katerem sprasuje OP ima vgrajem Mitsubishijev bencinski motor. A zato ker je proizvajalec vozila kitajc, je potemtakem tudi motor? Enako kot da bi rekel, da je v Kodiaqu ceski motor.
Tu se poraja enako vprasanje, MB Citan, “rebadgeana” Dacia, pa se renaultov motor. Je res vreden 2x ali pa 3x cene dacie?
Pa obstaja naveza Mitsubishi-Renault, tako da spet…
Naj poskusi oba na enaki cesti z enako vožnjo pa bo pol videl...
Sem pregledal že nekaj testov teh kitajcev, veliko jih je z enakim motorjem, in še v nobenem niso pohvalili nizke porabe (razen v očitno plačanih, kjer še zmeraj ne rečejo, da je nizka, ampak "pričakovana"). Tu se gre pa še za faking kombi z aerodinamiko opeke.
Sem pregledal že nekaj testov teh kitajcev, veliko jih je z enakim motorjem, in še v nobenem niso pohvalili nizke porabe (razen v očitno plačanih, kjer še zmeraj ne rečejo, da je nizka, ampak "pričakovana"). Tu se gre pa še za faking kombi z aerodinamiko opeke.
Zgodovina sprememb…
Povprečje porabe za Mitsubishi Lancer, ki je imel vgrajen tak motor (brez turbine sicer) je skoraj točno 7l/100km https://www.spritmonitor.de/de/uebersic...
Ampak Lancer ni opeka in ima manj kot 1300kg. U-tour je opeka in ima čez 1700kg, če vzamemo v zakup da so mu sicer dodali turbinico... Moja kristalna krogla pravi da bo 8l/100km @110kmh po AC, z devma-trema odraslima notri.
Ampak Lancer ni opeka in ima manj kot 1300kg. U-tour je opeka in ima čez 1700kg, če vzamemo v zakup da so mu sicer dodali turbinico... Moja kristalna krogla pravi da bo 8l/100km @110kmh po AC, z devma-trema odraslima notri.
Miki N ::
Ko smo že pri zračnem uporu ipd. ... pa zakaj so Rumenci na tem U-turu naredili tisto ogabno gigantsko sprednjo rešetko za motor, ki je ne rabi in je grda ko povožen pes?
Povprečje porabe za Mitsubishi Lancer, ki je imel vgrajen tak motor (brez turbine sicer) je skoraj točno 7l/100km https://www.spritmonitor.de/de/uebersic...
Se kar strinjam, da mora bit tu nekje. S tem da neko povprečno porabo zelo težko spraviš pod porabo pri 110 na uro, ko vse skupaj sešteješ. Razen pri hibridih. Zlahka je pa potem celo povprečje višje. Odvisno koliko kratkih relacij itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nissan X-Trail e-Power ali nek drug SUV (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Na cesti | 49911 (33229) | WizzardOfOZ |
» | Avtomobili brez "duse" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12673 (9469) | pi pawr |
» | Bencin, dizel ali hibrid (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11257 (9019) | neo5468 |
» | Nov avto do 20k (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22034 (15468) | sass628 |
» | Kupujem zanesljiv nov avto (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16613 (9927) | solatjek |