Forum » Na cesti » Permanentni izklop lane assista, opozorila za prekoračitev hitrosti
Permanentni izklop lane assista, opozorila za prekoračitev hitrosti
Matej575757 ::
Se da na avtu z posegom v software permanentno onesposobit navlako start/stop, lane assist in piskanje ob prekoračitvi hitrosti?
Pozna kdo koga, ki to učinkovito uredi?
Pozna kdo koga, ki to učinkovito uredi?
delavec44 ::
Boš moral vsaj znamko in letnik napisati. Niso vsi specializirani za vse znamke.
Tega zelo pohvalijo na alterju: https://www.mtl.si/sl/
Tega zelo pohvalijo na alterju: https://www.mtl.si/sl/
2dark ::
Zagotovo se da. Samo mora imet oseba opremo.
Načeloma se pa lane assist pa piskanje ob prekoračitvi izklopi v nastavitvah. Samo je pa tudi res, da se pri določenih to nazaj vklopi. Je potrebno pred nakupom vse te zadeve pregledat.
Načeloma se pa lane assist pa piskanje ob prekoračitvi izklopi v nastavitvah. Samo je pa tudi res, da se pri določenih to nazaj vklopi. Je potrebno pred nakupom vse te zadeve pregledat.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Škoda Superb, letnik september 2024
Nope, žal se na novih avtih od junija najprej tega dvojega ne da izklopit permanentno, saj je po EU direktivi obvezno.
Nope, žal se na novih avtih od junija najprej tega dvojega ne da izklopit permanentno, saj je po EU direktivi obvezno.
feryz ::
Start/stop in lane assist sta obvezno na on ob prižiganju.
Prekoračitev bi se morala dati izklopiti trajno v menijih.
Btw, lane assist je lahko, ob določenih pogojih, zelo nevarna stvar. Tako za voznika, kot za ostale udeležence.
Prekoračitev bi se morala dati izklopiti trajno v menijih.
Btw, lane assist je lahko, ob določenih pogojih, zelo nevarna stvar. Tako za voznika, kot za ostale udeležence.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Matej575757 je izjavil:
Škoda Superb, letnik september 2024
No za VW koncern imaš že zgoraj moj predlog. Pokliči pa vprašaj. So pa te nove uredbe dokaj sveže, tako da nimam pojma kaj se da narediti. Vsaj za start-stop vem, da se da permanentno izklopiti.
nejc_nejc ::
Kolegici so proti podpisu odgovornosti, pri VW izklopili vse. Na uradnem servisu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Le kaj ima piskanje za luci vezo z garancijo ali pa citanje črt...
Ce si že kdaj gledal kako to izgleda...obkljukaš No.
Ce si že kdaj gledal kako to izgleda...obkljukaš No.
*TV* ::
Jaz isto. Sploh lane assist me je ob živce spravljal, tako da sem nabavil odbeleven in ga izklopil.
Pa poseganje v software in izključitev sistemov, ki so po EU direktivi obvezni,
res ne "zjebe garancije"?
Ker potem grem takoj jutri to sranje izklopit.
res ne "zjebe garancije"?
Ker potem grem takoj jutri to sranje izklopit.
link_up ::
lane assist je carski...ga je pa potrebno malo postudirat, da trdno drzis volan, ko se krizisce razdeli...drugace pa drzi sredino...
raje reci, da ti interval nastavijo na 30min.
pa zakaj hudica bi radi kripe nazaj?
raje reci, da ti interval nastavijo na 30min.
pa zakaj hudica bi radi kripe nazaj?
In and Out
bciciban_ ::
Mene moti samo opozorilo za prekoračitev hitrosti.
Tu bi rad videl opcijo da lahko nastaviš nekaj % rezerve, recimo 5%.
Tako da ti ne piska pri 41km/h ampak pri 43km/.
In tako dalje.
Sedaj prva stvar ki jo naredim ko sedem v avto je da izklopim to opozorilo.
Če bi imelo malo rezerve pa mi ne bi bilo treba ker nikoli ne divjam zares.
Tu bi rad videl opcijo da lahko nastaviš nekaj % rezerve, recimo 5%.
Tako da ti ne piska pri 41km/h ampak pri 43km/.
In tako dalje.
Sedaj prva stvar ki jo naredim ko sedem v avto je da izklopim to opozorilo.
Če bi imelo malo rezerve pa mi ne bi bilo treba ker nikoli ne divjam zares.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bciciban_ ()
lane assist je carski...ga je pa potrebno malo postudirat, da trdno drzis volan, ko se krizisce razdeli...drugace pa drzi sredino...
Ne ocenjuj vseh na podlagi tvojega. EU pogojeno je le, da mora biti vgrajen. In najceneje je vgraditi takega, ki te ping ponga med črtami. Če jih sploh zazna.
Piskanje za omejitve je pa itak debilno implementirano. Od napačne prepoznave znakov do tega, da ne ve, da križišče razveljavi omejitev. Niti ni povezano z navigacijo. Komur je to koristno, ta ne bi smel imeti izpita.
Sem ravno bral na alterju, da je enemu sam bremzal iz 130 na voznem pasu na AC, ker je zaznal znak 40 na izvozu. Ta zadeva te še ubije.
gruntfürmich ::
če imaš tipko pod radiem se to da hitro izklopiti, če pa je to globoko v nastavitvah pa verjamem da je tečno za vsako vožnjo iti v menije...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
jan_g ::
Glede start/stop, kolikor sem razumel, je funkcionalnost integrirana v delovanje motorja in če jo onesposobiš npr. z obdeleven, garancija ne velja več. Prodajajo pa tudi kable/konektorje, ki jih priklopiš direktno na gumb v konzoli in v bistvu obrnejo privzeto stanje (default je "off" namesto "on"). To naj ne bi vplivalo na garancijo. Ampak ja, eno je branje forumov, drugo pa praksa. Jaz se ne bi hecal, dokler je garancija v veljavi.
Ahim ::
Na avtocesti mi je lane assit cool, na navadnih cestah pa izklopim.
na avtocesti se večinoma voziš po sredini, ker če ga kje ne rabiš je to ravno avtocesta.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Nisem rekel, da ga rabim, mi je pa cool.
NA AC-ju moraš biti že malo poseben, da zapelješ čez črto. Če spustiš roke, mora avto it naravnost, če je vse v redu s podvozjem.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Hudobec82 ::
Lane asist, ... postavi avto nazaj na sredino pasu, če ti slučajno zarad šaltanja po knofih in telefonih zapelje čez sredinsko črto. To je varnostna zadeva in ponavad ni lih nežna.
Lane keep, ... U bistvu upgrejdana verzija tempomata. Poleg konstantne hitrosti drži še sredino pasu. Ponavad deluje pri kakih 50kmh+.
Lane departure warning, ... samo piska, ko zapeleš čez sredinsko črto, brez smerokaza.
Tale dobr pove:
Lane keep, ... U bistvu upgrejdana verzija tempomata. Poleg konstantne hitrosti drži še sredino pasu. Ponavad deluje pri kakih 50kmh+.
Lane departure warning, ... samo piska, ko zapeleš čez sredinsko črto, brez smerokaza.
Tale dobr pove:
kixs ::
Nisem rekel, da ga rabim, mi je pa cool.
NA AC-ju moraš biti že malo poseben, da zapelješ čez črto. Če spustiš roke, mora avto it naravnost, če je vse v redu s podvozjem.
Res ja
Imam ga vklopljenega za primer, da me kaj zmoti, se zgodi kaj nepredvidljivega... Ves koliko posebnezev pogleda kdaj na telefon, kdo celo zaspi ali dobi heartattack... Ja, sigurno ti pride bolj prav v mestu ali na vasi :lol:
fikus_ ::
Če so ceste urejene, talne označbe v dobrem stanju,... širina cest primerna (ne kot v kakšni zakotni ulici), .... potem so asistenčni sistemi OK, tudi start/stop. Ampak tega v realnem svetu ni povsod.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Audi A6 C8 asistenčni sistemiOddelek: Na cesti | 1355 (362) | c3p0 |
» | Nakup avtomobilaOddelek: Na cesti | 4295 (2943) | d_DJ |
» | kako izklopiti Start/Stop sistem na novih avtih, Ford (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 19373 (12643) | WizzardOfOZ |
» | Nov ali rabljen avto, 45k letno (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8686 (7094) | ziga1990 |
» | V Veliki Britaniji so z roboti prvič operirali oko in rezultati so fenomenalniOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7362 (5837) | zmaugy |