» »

Vgradnja vrat

Vgradnja vrat

Poldy ::

Na zadnji strani hiše bi rad vgradil vhodna vrata, kjer je sedaj stena.
Kdo to izvaja?

kixs ::

Pojdi do prvega soseda, ki mu nekaj gradijo/renovirajo in vprasaj, ce imajo cas. Verjetno pa samo za vrata ne bo imel noben casa.

Tody ::

Najprej rabis nekoga da ti bo luknjo naredil. Lahko se lotis sam al pa katerkoli zidar. To bo sicer najdražja lukna v tvojem življenju. Potem ta isti lahko luknjo obdela. Potem gres do koga ki prodaja vrata ta ti jih bo tudi vgradil.

ZveeZ ::

A to se da kar tako, brez gradbenega?
Samo naredis luknjo, pozabis na preklado in montiras vrata?
Nice..

nejc_nejc ::

ZveeZ je izjavil:

Nice..

Vrata segajo do stropa.....

Lejga ::

Za takšen mali projekt pričakuj 400%+ razlike med ponudbami. Če hočeš ceneje priti skozi naredi to v času, ko gradbeništvo stoji (zima), če ti vreme to omogoča (sam sem tako speljal dva projekta v vrednosti 200k+ v okviru mojih "židovskih" kaklulacij). Če boš luknjo prej sam naredil, te bo izvajalec držal za jajca in boš več plačal "nikoli ne bo imel časa za tebe", kot pa če bi on to sam naredil, ker to res ni veliko dela. Dobi komplet ponudbo in seveda "ko boste imeli čas, ker meni se ne mudi" takoj prišparaš.

delavec44 ::

Zakaj gradbeništvo? Luknjo naredi sam, obdela in kupi vrata z montažo. Recimo kakšen Inotherm.

Firme, ki delajo vrata navadno ne delajo lukenj. Potem takoj rabiš 2 človeka.

Druga varianta je, da za zidarska dela najdeš enega fušarja in se zmeniš na roke. To ni delo za več kot enega človeka s hiltijem.

Zgodovina sprememb…

Assass1n ::

Se izvaja, če ne boš delal sam pridobi kakšne predračune. Vprašaj sodelavce/prijatelje/sorodnike za kakšen kontakt, da so jim kaj zidali.
Ni to kar tako, rabiš vsaj montažno preklado in tako naprej, naredi se vse.

Srečno.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Kam bo dal preklado, če bodo vrata do plošče?

ZveeZ ::

delavec44 je izjavil:

Od kje tebi (in nejcu) ta podatek?

Jaz sem mislil da tam ko nejc piše, odgovarja OP.

Ni pa slab predlog. Odvisno od višin.

nejc_nejc ::

ZveeZ je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Od kje tebi (in nejcu) ta podatek?

Jest sm si ga zmislu.

Takele stvari na pamet svetovat ni vredu, četudi je stvar trivialna.
OP pac sprasuje, verjetno ne ve kaj je preklada, kaj je nosilna stena pa sploh ne.
Po vsej verjetnosti je stvar brezvezna in se pac naredi luknja vstavi montazno prekladico in pika. Rusiti do stropa je enostavnejše in se nadaljuje suhomontažno...
Naj dobi nekoga kot so ze predlagali.

Dober dan ::

Vzameš lato, zarišeš ris v vaservago. Vzameš fleks, zarežeš od vrha do tal, vzameš meter, odmeriš želeno lukno, odmik, odrežeš še tu. Vzameš hilti in gasa. Če ne delaš škode vse naokrog, ti bojo vrata pasala brez dodatnega zaribavanja. Naročiš vrata, pa še ta lahk osam zmontiraš, če imaš kaj orodja doma, pa malo purpene..

Poldy ::

Nice..

Hja, je malce čudna lokacija in zato sprašujem, da bi dal nekomu na ključ in bi naj bilo tudi kasneje ok. Se pravi začnem pri zidarjih pa vidim kako naprej? Se strinjam da bom preplačal, ampak to luknjo oz. vrata res rabim.

Lonsarg ::

Pri meni je bila stena nosilna in je blo 1k statik, 1k ojačitev po navodilih statika in 1k izrez. No izrez sem potem sam naredil, je blo pesto ker je blo 15cm armiranega betona, ampak mi je blo škoda denarja. Z statiko se pa ni za igrat sem pa jbg plačal.

Če pa stena ni nosilna je pa to sam izrez in če je kaj bolj lahkega in ne armiran beton bi tudi cena morala biti konkretno nižja.

Katera zunanja stena pa ni nosilna? Razen če so armirani stebri na vogalih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diamantno vrtanje betona

Oddelek: Loža
388223 (1495) Machete
»

gradnja mansardnega stanovanja

245247 (1822) Twixz
»

Menjava vhodnih vrat v bloku (strani: 1 2 )

9816771 (13987) Invictus
»

Štemanje

133464 (2500) HappyPills
»

Zapolnitev nadsvetlob in škatel rolet

113491 (3182) Invictus

Več podobnih tem