Forum » Programiranje » excel vprašanje
excel vprašanje
sebavet ::
Zdravo, zanima me kako lahko spremenim v Excelu stolpec ob robu A ali B ali... v poljuben tekst. Torej namesto, da mi piše na sivem polju črka A bi tam rad besedilo po želji.
Oz. videl sem, da lahko ta siva polja ob robu tabele nekako skriješ. Kako? To sem videl v Podlogi Naročila, ki je sestavni del Excela.
Hvala
Oz. videl sem, da lahko ta siva polja ob robu tabele nekako skriješ. Kako? To sem videl v Podlogi Naročila, ki je sestavni del Excela.
Hvala
Seadoo ::
Po mojem ne moreš spreminjat headerjev, ker se uporabljajo v formulah in bi bla cela štala, če bi jih spreminjal.
Skriješ jih pa v Tools->Options->View->Window options->Row & Column Headers. Daš na off, pa jih ni.
Skriješ jih pa v Tools->Options->View->Window options->Row & Column Headers. Daš na off, pa jih ni.
sebavet ::
ali pa vsaj spremeniti tako, da bi se številke vertikano začele z 0? tudi to bi mi prav prišlo.
namreč, številke navpično bi rad uporabil za uporabnika, da bi se lahko nanje naslonil tako, da bi vedel zaporedno število nekega podatka. Ampak problem je v tem, da se podatki začnejo z 1. Jaz pa bi rad v vrstico 1 vpisal glavo, tako, da se bi potem prvi podatek pričel z 2 in to ni dobro, ker se mora z 1!
kako to rešiti?
hvala
namreč, številke navpično bi rad uporabil za uporabnika, da bi se lahko nanje naslonil tako, da bi vedel zaporedno število nekega podatka. Ampak problem je v tem, da se podatki začnejo z 1. Jaz pa bi rad v vrstico 1 vpisal glavo, tako, da se bi potem prvi podatek pričel z 2 in to ni dobro, ker se mora z 1!
kako to rešiti?
hvala
Seadoo ::
Ja v en stolpec vpisuj številke, da jih bo uporabnik vidu. Sej ne rabiš lih headerja za to uporabit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matematični problem- mrežaOddelek: Šola | 1530 (1204) | Buddah |
» | Excel in grafOddelek: Programska oprema | 1328 (1158) | bluefish |
» | Pomoc pri ExceluOddelek: Programska oprema | 1968 (1963) | jerneju |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4742 (4164) | veteran |
» | A se kdo spozna na excel ?Oddelek: Programska oprema | 4410 (3606) | smrekca |