» »

Rehabilitacija - terme

Rehabilitacija - terme

erazem20 ::

Pozdravljeni, po poškodbi strgane sprednje križne vezi se moram odločiti za lokacijo zdraviliškega zdravljenja. Na izbiro imam 3 možnosti od term Krka. Dolenjske toplice, Šmarješke toplice in pa Talas Strunjan. Zanimajo me osebne izkušnje če je kdo že bil v kateri izmed teh treh na rehabilitaciji kolena. Prioriteta je kvaliteta zdravljenja (intenzivnost je več je bolje).
  • spremenilo: erazem20 ()

PunkDude ::

Za koleno precej priporočajo Šmarješke toplice.

shm ::

Jst sem bil v dolenjskih, sicer zaradi drugačne poškodbe, ampak sem šel domov z veliko bolj gibljivim kolenom in gležnjem.
Za šmarješke sem tudi jaz slišal dobre stvari, za strunjan pa ne.

solatko ::

erazem20 - Mene so odlično zrihtal v Strunjanu, poleg odličnega moštva terapevtov imaš še bazen z morsko vodo, kar da terapiji še dodano vrednost. Bil 3 tedne (podaljšanje na predlog fiziatrinje). Priporočam!
Delo krepa človeka

delavec44 ::

Kolega se je odločil za Strunjan. Sicer gleženj, če je slučajno razlika. Je bil zadovoljen.

IL_DIAVOLO ::

Strunjan se že sliši terapevtsko :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mojsterleo ::

Sodelavec je imel operacijo na obeh kolkih. Obakrat je šel v Dolenjske toplice. Rekel je, da imajo tam daleč največ terapevtske ponudbe.

BorutO ::

Jaz sem bil zaradi kolena na zdravljenju v termah ptuj (Hotel primus) in je zdravljenje bilo tako tako ... je bilo nadpovprečno ok, ampak hrana je pa bila obupna ... In kolikor sem se pogovarjal s starejšimi (dedki in babicami) imajo vsako leto slabši meni ...

mojsterleo je izjavil:

Sodelavec je imel operacijo na obeh kolkih. Obakrat je šel v Dolenjske toplice. Rekel je, da imajo tam daleč največ terapevtske ponudbe.

Kak pa ve, kak je drugje? 8-)
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

Kak pa ve, kak je drugje? 8-)

Pozanimal se je. Je pa Strunjan izrecno omenil kot najslabšo izbiro (za kolke). V rehabilitacijskem programu je namreč več gibanja in manj terapevtike. Pri kolkih se pa po operaciji težko kar sprehajaš naokoli. Praktično se moraš na novo naučiti hojo.

Ne podpirajo lenobe, kar je edino pravilno.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ne podpirajo lenobe, kar je edino pravilno.
To ne podpirajo nikjer. Ob začetku rehabilitacije se z zdravnikom dogovoriš za program rehabilitacije (dnevno si zaseden med 7 in 17 uro razen 30 min za zajtrk in kosilo), ki se tedensko preverja pri zdravniku. Če se ne držiš programa te vržejo iz rehabilitacije. Lahko pa ti jo tudi podaljšajo če so rezultati optimalni.

Zakaj bi podaljšali, če so rezultati optimalni? To pomeni, da je več ne rabiš.

Pri kolkih je rehabilitacija kar zahtevna. Doma jo težko izvajaš, rabiš strokovno pomoč. Predvsem razgibavanje in jačanje mišic z manualno in laser terapijo, da ne pride do novega izpaha. Hodiš na berglah in boli, analgetikov ne smeš jemat razen lekadola. Tako da to je stvar presoje zdravnika koliko časa si tam.
Sodelavc tudi veliko kadi in Strunjan mu ni všeč, ker je prva trgovina zelo oddaljena od hotela, z berglam bi do tja težko hodil.

Aha kolk, sem mislil da se pogovarjamo o kolenu.

GupeM ::

mojsterleo je izjavil:

Sodelavc tudi veliko kadi in Strunjan mu ni všeč, ker je prva trgovina zelo oddaljena od hotela, z berglam bi do tja težko hodil.

Laž. V hotelu blizu recepcije je mini trafika, kjer prodajajo tudi čike. Če je pa že takšna sila, pa lahko kupi tudi šteko ali dve, pa jo vzame s sabo. Al on raje vsak čik posebej hodi v trgovino iskat?

Tudi jaz sem sicer slišal, da so Šmarješke in Dolenjske boljše od Strunjana, ampak kar se tiče kolena, sem bil jaz s Strunjanom zelo zadovoljen. Super klima za sprehajanje gor do strunjanskega križa. Tudi fajn teren za kolo itd...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

c3p0 ::

BorutO je izjavil:

Jaz sem bil zaradi kolena na zdravljenju v termah ptuj (Hotel primus) in je zdravljenje bilo tako tako ... je bilo nadpovprečno ok, ampak hrana je pa bila obupna ... In kolikor sem se pogovarjal s starejšimi (dedki in babicami) imajo vsako leto slabši meni ...

Ne ješ skupaj z drugimi v "ruskem bifeju"? Ali imajo posebaj hrano za paciente?

erazem20 ::

Operater mi je predlagal Šmarješke toplice tako da bom na koncu šel kar tja. Upam da bo terapija čim bolj intenzivna.

Scorpy84 ::

Bil v šmarješih in čateških, čatež je bil boljši. Sem pa v tistem času bil tudi v soči, pač imel dve operaciji. Vsi se skrijejo pred sočo. V toplicah delaš v skupinah, v soči v tistih dveh urah dobiš terapevta samo za sebe, ki veliko več naredi, kot v toplich v enem tednu. Ampak not priti...

val46 ::

Pa ne moreš primerjat Soče k je UKC rehabilitacije z nekimi fizioterapevskimi toplicami/zdravilišči. To je kot da bi primerjal osebnega zdravnika v zdravstvenem domu, ki je povečini dober samo za odpiranje bolniških in pisanje receptov ob kaki virozi z enim ultra sposobnim kirurgom na kirurškem oddelku UKCja.

Vsako zdravilišče je boljše kot nič, ti pa predlagam da se pozanimaš katero je najboljše za tvoj tip poškodbe, ker eni so bolj za hrbet, drugi so boljši za kolena, spet tretji za ne vem, gležnje recimo. Strunjan je zanimiv sploh zdej poleti, če si sposoben it se kaj kopat tudi v morje. Slana voda definitvno pomaga pri rehabilitaciji.

Scorpy84 ::

val46 je izjavil:

Pa ne moreš primerjat Soče k je UKC rehabilitacije z nekimi fizioterapevskimi toplicami/zdravilišči. To je kot da bi primerjal osebnega zdravnika v zdravstvenem domu, ki je povečini dober samo za odpiranje bolniških in pisanje receptov ob kaki virozi z enim ultra sposobnim kirurgom na kirurškem oddelku UKCja.

Vsako zdravilišče je boljše kot nič, ti pa predlagam da se pozanimaš katero je najboljše za tvoj tip poškodbe, ker eni so bolj za hrbet, drugi so boljši za kolena, spet tretji za ne vem, gležnje recimo. Strunjan je zanimiv sploh zdej poleti, če si sposoben it se kaj kopat tudi v morje. Slana voda definitvno pomaga pri rehabilitaciji.

Lahko primerjam, v toplicah bi se lahko bolj posvetili pacientu, pa se jim bolj ne da in skos okoli hodijo. Sicer se ne morejo posvetiti tako kot v soci, ampak ce bi se organizirali oziroma posvetili, bi se lahko vec naredilo v teh dveh tednih.

Scena56 ::

Tudi mana zanima, kam bi šel na rehabilitacijo. Imel sem operacijo na debelem črevesju in tudi tumor, vmes sem imel kolostomo. Najbolj primerna rehabilitacija za to je sicer Rogaška Slatina, kjer sem bil pred pol leta, vendar tam po koncu dopoldanske rehabilitacije ni nič za početi še posebej sedaj, ko bo temno in hladno.

Katera terme mi še predlagate in da bi lahko s tem kar imam prišel zraven? Kar se tiče operacij in zdravljenja je zadeva sicer končana in na bom imel več nobene nove.

solatko ::

Scena56 - Strunjan!
Delo krepa človeka

Scena56 ::

Strunjan bi bil super, vendar niso ravno za tole.
Ne vem, če bi se dalo iti tja. Načeloma teh storitev ful spet ne potrebujem. Masaže so po moje povsod podobne, ostalo je pa kar nekaj (kopeli, telovadba, sproščanje...).

https://www.terme-krka.com/si/sl/zdravs...

z3ro ::

Če bi imel termin v Rogaški Slatini decembra, bi se kar dosti dogajalo, vsaj lani se je :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Operacija kolena

Oddelek: Loža
3511109 (7688) klemenSLO
»

Dopolnilno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
698528 (4287) Ganon
»