» »

Disk "požrl" 8GB

Disk "požrl" 8GB

The Yankee ::

Imam Maxtorjev 40GB 7200rpm disk, vendar mi ga zazna računalo samo cca. 32GB. Na začetku je bilo vse lepo in prav in je kazalo 40GB, sedaj pa imam borih 32GB. Poskusil sem s formatiranjem, vendar brez uspeha. Tudi v Biosu mi zazna samo 32GB. Kaj mi svetujete???

P.S. Disk je kupljen pri JAE in je še vedno v garanciji. Če mi ne preostane drugega, jim ga bom nesel nazaj in me zanima, če mi bodo dali novega. Ali jim lahko rečem, da bi rajši npr. večji disk namesto novega 40GB in zraven nekaj doplačam???

bosstjann ::

če ga formatiraš z fat32 poj tu problem ker fat 32 podpira particije do 32 gb velike tako da naret še eno particijo al pa ntfs

Sami ::

Trenutno imam tudi sam disk formatiran z FAT32 in imam 2 particiji po 60GB, tako da to verjetno ni problem.
Probi še z NTFS, če pa še to ne gre pa uveljavi garancijo in mislim, da lahko tudi doplačaš za večji disk, kot sm jst.:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

McNato ::

Verjetno problem ni v disku, ampak v BIOSu od osnovne plošče. Updejtaj BIOS na plati pa bi moralo delat.

boom-bar ::

Probi prklyučt disk na ker drug PC pa boš vidu če bo kej drugač kr lohk da ti matična :'(
Legalizirajte mehke droge!!!

Dead_Eye ::

preglej particije... da nimaš še ene 8GB.....
The one and only

cortez ::

mogoče pa maš 7-8 GB nelociranega. dej probi to poštimat s partition magicom 7 al pa 8.

lp

cortez

gkovac ::

Se strinjam z Cortezom... z partition magic boš najlažje izvedel kaj je res trik tega tvojega diska... če tudi PM ne bo delal pol pa ti svetujem, da disk čimprej odneseš azaj na firmo!
lp,

2nemesis ::

Starejše plate niso podpirale večjih diskov od 32Gb. Za podporo starejših matičnih plošč so dodali 32Gb clip. Poglej v dokumentacijo od diska, morda pa je na disku narisan položaj clipa. Ponavadi je zraven clipa za Slave/Master/Cable Select.

Če to ne dela pa update BIOS-a.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...

Oddelek: Strojna oprema
201969 (1645) sirotka
»

FAT32 vs. NTFS

Oddelek: Pomoč in nasveti
82326 (2223) boštjan
»

Optimalne nastavitve za wd120gb 8mb cache

211688 (1481) Blup
»

dodal se en disk, instalacija xp spodletela kaj storiti?

161602 (1364) amater
»

NTFS--->FAT32 convert v WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
222356 (2054) Tito

Več podobnih tem