» »

Internet preko mreže v linuxu

Internet preko mreže v linuxu

js ::

Če hočem, da mi lahko v linuxu (v vseh distribucijah, ki sem jih sprobal do sedaj) vse internetne strani odpiram normalno moram v terminalu napisati naslednjo vrstico:
/sbin/ifconfig eth0 mtu 1492. Kako ni naredil, da mi tega ne bi bilo treba pisati ob vsakem zagonu računalnika?

moj_nick ::

Katera distribucija?

Mandrake, Red hat ali Suse. Povsod je enako. V terminalu je treba vpisat tisto vrstico, rad pa bi, da bi to naredil samo enkrat. Če tega ne napišem, mi se mi nekatere strani ne odprejo, npr. google.

dr.J ::

Kdo je tvoj ISP?
Koliko ?asa se ti to dogaja?
Ali je neko? delalo brez te spremembe (najbr? na 1500)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.J ()

cryptozaver ::

Jaz sem imel podoben problem vendar sem ga resil na routerju. Ce imas slucajno router kjer se nastavlja mtu ga spremeni tam pa bi moralo delovat. Problem je opisan na: http://helpdesk.siol.net/mtu_navodila.h...
Sicer pa mislim da RH omogoca izvedbo neke skripte ob ozivljanju eth devicea. Enostavno v enem tekst editorju napisi ukaz ki ga vneses vsakic posebej ga shrani in spremeni atribute na 666 (..executive). Pa tudi lastnik mora bit ustrezen. Ne pozabi na pravilno pot do te skripte.

Navadna shell skripta zgleda takole:

#!/bin/sh
/sbin/ifconfig eth0 mtu 1492

To potem shraniš in poskrbiš za pravice.
Vprašanje je samo, kam boš to skripto shranil, da ti jo bo pognalo.

Ne, nimam ruterja. Tri računalnike v mreži in hub. Tud pri windowsih moram nek programček zalaufat, da normalno dela net.
dr. J - že od vsega začetka moram to napisat. Zdaj me zanima, kam to napisat, da bi se zagnalo že kar ob zagonu.

karafeka ::

Mogoče v /etc/rc.local ?

Ne vem, kr ma Gentoo to drugače pošlihtano. Lahko poskusi ;)

dr.J ::

RedHat ima to v /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 datoteki. Za sintakso poglej po netu, ali pa nastavi ustrezno vrednost preko redhat-config-network programa in boš videl, kam se je to zapisalo.

Urejeno. Hvala dr.J.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu in povezava v internet

Oddelek: Operacijski sistemi
61472 (1185) Blinder
»

Linux CC kot router... problem

141732 (1484) kitarist
»

iptables + forward

332334 (1909) tx-z
»

Optimizacija ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
263555 (2457) CubiX
»

Problem: Programski ruter! (oz. winXP in sharanje internet povezave)

Oddelek: Programska oprema
211848 (1510) MUC

Več podobnih tem