Forum » Operacijski sistemi » Operacijski sistem BREZ TCP/IP stacka...
Operacijski sistem BREZ TCP/IP stacka...
BigWhale ::
Torej, s katerim operacijskim sistemom ne moremo dostopati do interneta. Nikakor.
C64, TOS, DOS, ... to vse ima TCP/IP stack...
Katero OS ga nima.
Ne da ga lahko ven vzames ampak, da ga nima... :)
C64, TOS, DOS, ... to vse ima TCP/IP stack...
Katero OS ga nima.
Ne da ga lahko ven vzames ampak, da ga nima... :)
Gandalfar ::
Gameboy mislm da ma.. sinclair pa spectrum tudi..
verjetn edino kaksna obskurna embedded stvar
verjetn edino kaksna obskurna embedded stvar
ampak tako GameBoy, kot C64 in ZXi niso imeli tistega 'pravega' operacijskega sistema.
Pa vsi dobili TCP/IP stack :))
Res bo treba najt nekaj zlo zlo zlo obskurnega...
Pa vsi dobili TCP/IP stack :))
Res bo treba najt nekaj zlo zlo zlo obskurnega...
slawc ::
za TCP/IP ne potrebujes OSa, torej je lahko se na tako simple OSu (recimo enostavni time scheduler)
LP,
Slawc
> za TCP/IP ne potrebujes OSa, torej je lahko se na tako simple
> OSu (recimo enostavni time scheduler)
Ja, to mi je popolnoma jasno. Saj ne sprasujem po tem.
Sprasujem po OSu, ki NIMA TCP/IP stacka. Ne po napravi ampak po necem, kar je kolikor toliko podobno operacijskemu sistemu.
> OSu (recimo enostavni time scheduler)
Ja, to mi je popolnoma jasno. Saj ne sprasujem po tem.
Sprasujem po OSu, ki NIMA TCP/IP stacka. Ne po napravi ampak po necem, kar je kolikor toliko podobno operacijskemu sistemu.
Nevem kaksen smisel ima tvoje vprasanje, zato sem pac tako odgovoril: ker lahko TCP/IP stack napises za karkoli ne obstaja OS brez tega stacka (ooookej, s slabo napisanim OSom lahko napises TCP/IP stack, ki je na meji uporabnosti -> beri hitrost 1bps) . Mogoce si mislil trenutno napisanega.
Bo vredu?
http://www.barello.net/avrx/index.htm
Bo vredu?
http://www.barello.net/avrx/index.htm
LP,
Slawc
Sem ja... Problem je v tem, da ne vem, ce bi navaden smrtnik lahko to klasificiral kot operacijski sistem, ceprav je! :))
Zakaj nebi bil operacijski sistem? No ja, vredu, to je kernel, driverje za tipkovnico in prikaz pa je se treba napisat...
Hja, v cem je sploh stos potem vsega tega?
Hja, v cem je sploh stos potem vsega tega?
LP,
Slawc
jlpktnst ::
se opravičujem, sem ravno opazil da moja varianta ne velja , pa še edit ne dela (ne znam?)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | internet je nehal delati na vistiOddelek: Pomoč in nasveti | 852 (723) | fosil |
» | Ali je možen vdor v računalnik če niso naloženi WinsiOddelek: Pomoč in nasveti | 1576 (1181) | roscha |
» | Microsoft noviceOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3513 (2889) | BigWhale |
» | Vodja Microsoftovega oddelka za varnost ljubitelj OpenBSDOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3008 (3008) | Malinovc |
» | Mrezna KarticaOddelek: Kaj kupiti | 1505 (1114) | simon |