Forum » Loža » Katere zanimive stvari se dogajajo v Sloveniji?
Katere zanimive stvari se dogajajo v Sloveniji?
Temo vidijo: vsi

Sindrom ::
Zdravo,
Želim si iti malo ven med ljudi, saj zadnje čase preveč čepim za računalnikom (službeno in doma). Zanima me, ali morda obstaja kakšen koledar oz. seznam javnih dogodkov in prireditev pri nas v Sloveniji, ki bi se jih lahko udeležil (za odrasle)? Najbolj so mi všeč kakšne tehnične oz. naravoslovne smeri npr. računalništvo, tehnologina, elektronika, kemija, znanost, robotika, kibernetska varnost, itd. Lahko so pa tudi kateri drugi zanimivi dogodki, ki se jim ne bom upiral.
lp
Želim si iti malo ven med ljudi, saj zadnje čase preveč čepim za računalnikom (službeno in doma). Zanima me, ali morda obstaja kakšen koledar oz. seznam javnih dogodkov in prireditev pri nas v Sloveniji, ki bi se jih lahko udeležil (za odrasle)? Najbolj so mi všeč kakšne tehnične oz. naravoslovne smeri npr. računalništvo, tehnologina, elektronika, kemija, znanost, robotika, kibernetska varnost, itd. Lahko so pa tudi kateri drugi zanimivi dogodki, ki se jim ne bom upiral.
lp
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

Boomerang ::
Praviš, da malo preveč čepiš za računalnikom? Tudi jaz - najprej je tu služba, ki jo pogosto še raztegnem, potem so tu kakšni zasebni projekti, pa kakšno minuto še zapravim na slo-techu. Ampak na srečo je moj dopust pred vrati. Odločil sem se, da ga bom minimalno preživel za računalnikom. Če bo vreme naklonjeno, bom že v ponedeljek zjutraj kupil vozovnico in se v vlakom odpeljal daleč stran. Lani sem naredil balkan-trip (samo z javnim prevozom - vlaki in avtobusi) in je bilo super. Letos nameravam ponoviti in narediti euro-trip, med katerem bom raziskal kakšne nove kraje. Verjetno se bom vrnil enkrat proti koncu tedna.
Ni ravno povezano z dogodki, ki jih naštevaš, pa vseeno... ideja, kako se odlepiti od računalnika.
Ni ravno povezano z dogodki, ki jih naštevaš, pa vseeno... ideja, kako se odlepiti od računalnika.

Miki N ::
Najbolj so mi všeč kakšne tehnične oz. naravoslovne smeri npr. računalništvo, tehnologina, elektronika, kemija, znanost, robotika, kibernetska varnost, itd.
A vidiš, ti bi šel samo iz gikanja na ploskem zaslonu v 3D gikarijo. OP, ti rabiš iti tam kjer so babe! Recimo a ni zdej un Magnificov koncert, tam jih bo dosti!

2dark ::
Zdravo,
lp
Mogoče greš malo pogledat v Računalniški muzej v Ljubljani?
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

2dark ::
Osebno bi si vzel čas in skočil v Računalniški muzej v Ljubljani.
https://www.racunalniski-muzej.si/
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

Barbarpapa2 ::
Dober dan...
...in če ga bo na onem PC-ju z igrami za DOS zagrabilo, bo spet ure za računalnikom prečepel

...ne ven hodit, bodite raje za kompom, sploh, če je ta v klimatiziranem prostoru

Jože
Osebno bi si vzel čas in skočil v Računalniški muzej v Ljubljani.
...in če ga bo na onem PC-ju z igrami za DOS zagrabilo, bo spet ure za računalnikom prečepel

...ne ven hodit, bodite raje za kompom, sploh, če je ta v klimatiziranem prostoru

Jože

Sindrom ::
Letos nameravam ponoviti in narediti euro-trip, med katerem bom raziskal kakšne nove kraje. Verjetno se bom vrnil enkrat proti koncu tedna.
Kako oz. na podlagi česa se odločiš kam boš sploh šel? Si kar naključno zbereš nek kraj na zemljevidu (vržeš kocko na zemljevid)? Kako veš kaj poš počel, ko prispeš tja?
OP, ti rabiš iti tam kjer so babe! Recimo a ni zdej un Magnificov koncert, tam jih bo dosti!
Nad babami sem že skoraj obupal, ker imajo v mojih letih (30 do 40) že skoraj vse po vrsti....... pritljago.
Nažalost je res odgovor FB dogodki. Včasih se je kaj našlo še na Meetup ali Eventbrite.
FB se mi pa zdi ena največjih kanalizacij na spletu! Če bi lahko izbrisal eno spletno stran z interneta za vedno, bi bil to FB.
Sicer pa ne vem, morda bi se splačalo ponovno pregledati ponudbo kake turistične agencije.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

Gagatronix ::
Nad babami sem že skoraj obupal, ker imajo v mojih letih (30 do 40) že skoraj vse po vrsti....... pritljago.
Jebiga, al bos dobil tako s "prtljago" ene vrste (otrok) ali pa tako s "prtljago" druge vrste (kandidat za zaprti oddelek v Studencu). Lahko pa vedno gres v samostan, baje franciskanom zmanjkuje kandidatov.

estons ::
Nažalost je res odgovor FB dogodki. Včasih se je kaj našlo še na Meetup ali Eventbrite.
FB se mi pa zdi ena največjih kanalizacij na spletu! Če bi lahko izbrisal eno spletno stran z interneta za vedno, bi bil to FB.
Super, zdaj ko si se pofočkal kot ubermensch, ki prezira opij za mase, se vrnimo na vprašanje, ki si ga sam zastavil - namreč zanimive stvari, ki se dogajajo v Sloveniji, so velikokrat objavljene na FB dogodkih https://www.facebook.com/events/ . Zaradi mene lahko narediš lažni profil na FB in vsem prijateljem še naprej govoriš, da FBja nikoli ne boš uporabljal, ampak s profilom na FB boš lahko fine-tunal ponudbo dogodkov, ki ti jih bo FB metal v 'feed' in te celo opomnil na dogodke, za katere si označil, da te zanimajo, zato da kakšnega ne zamudiš.
Pravi ubermenschi pač vejo, da je kdaj smiselno orodje uporabiti za določen namen, namesto da kategorično nekaj prezirajo.

Gagatronix ::
Tule govori "fuj in fej facebook" a grem stavit, da ima vsaj tri profile.
Kako bi sicer vedel, da je "ena najvecjih kanalizacij na spletu" ? 
S tem kvazi-vzvisenim odnosom pa tako ali tako dokazuje, da ni kaj prida socializirian, in je morda bolje, da ostaja doma za racunalnikom.

S tem kvazi-vzvisenim odnosom pa tako ali tako dokazuje, da ni kaj prida socializirian, in je morda bolje, da ostaja doma za racunalnikom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spletne urice Maribor #wwwhmbOddelek: Loža | 6144 (855) | blendorwhat |
» | HUGOOddelek: Igre | 7037 (3263) | Homelander |
» | Slo-Tech napovednik: To so brezplačni dogodki tega tedna 22. - 28. majOddelek: Novice / Kriptovalute | 8285 (7128) | estons |
» | Iščete znanje in izkušnje? To so brezplačni tech dogodki tega tednaOddelek: Novice / NWO | 4488 (2788) | black ice |
» | Vabljeni na majsko srečanje Open data v LjubljaniOddelek: Novice / Ostalo | 5161 (4395) | Kandidat |