Forum » Problemi človeštva » Romsko nasilje
Romsko nasilje
Temo vidijo: vsi

Utk ::
Mahnič je reku kar je reku, lahko se ne strinjaš z njim, ampak moralizirat o tem je bedno. Oni naj rešijo kar imajo za rešit, šele potem bojo imeli pravico moralizirat.
Meni se tudi zdi nezaslišano dvigat davke pri teh, ki jih že imamo, pa kaj morem, lahko samo čakam da ta vlada crkne.
Meni se tudi zdi nezaslišano dvigat davke pri teh, ki jih že imamo, pa kaj morem, lahko samo čakam da ta vlada crkne.

delavec44 ::
Saj ni nihče rekel, da je potrebno lajšati pogoje za pridobitev orožja. Rečeno je bilo, da je potrebno predelati zakonik, ki se veže na prekoračen silobran.

Eduardo ::
Rečeno je bilo, da je potrebno predelati zakonik, ki se veže na prekoračen silobran.
Ajaaa... ga je treba predelati?

Oni naj rešijo kar imajo za rešit, šele potem bojo imeli pravico moralizirat.
Kdo je moraliziral? Kaj imajo za rešit?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()

Kaj točno moralizirajo?
Tega kriminala pa ni rešil nihče do danes? Potem lahko kaj pove samo kdo, ki nikoli ni bil zraven?
Tega kriminala pa ni rešil nihče do danes? Potem lahko kaj pove samo kdo, ki nikoli ni bil zraven?

To ni moraliziranje?
Novakova meni, da Mahničevo ravnanje ne kaže samo na to, da je "nedorasel". "Nedorasel je svoji funkciji, ali pa mogoče je bolje, da rečem svoji družbeni vlogi, ki prinaša neko odgovornost," je bila ostra. Meni, da je pozivanje sodržavljanov k oboroževanju in prevzemanju stvari v svoje roke v času nesoglasij "sprevrženo, dvolično in predvsem do skrajnosti nezrelo".
Kaj je kdo do zdaj naredil je vseeno, problem je v tem, da vlada tega ne vidi kot problem, ki ga treba rešit.
Novakova meni, da Mahničevo ravnanje ne kaže samo na to, da je "nedorasel". "Nedorasel je svoji funkciji, ali pa mogoče je bolje, da rečem svoji družbeni vlogi, ki prinaša neko odgovornost," je bila ostra. Meni, da je pozivanje sodržavljanov k oboroževanju in prevzemanju stvari v svoje roke v času nesoglasij "sprevrženo, dvolično in predvsem do skrajnosti nezrelo".
Kaj je kdo do zdaj naredil je vseeno, problem je v tem, da vlada tega ne vidi kot problem, ki ga treba rešit.

Scaramouche3 ::
Levica vidi rome kot neke indijance in vsak problem ki se zgodi, je sigurno rasizem ali posledica le tega.
Tako da je to neke vrste reparacija in vsakič ko se bo zgodilo so vaščani nekako sami krivi za to..
Tako da je to neke vrste reparacija in vsakič ko se bo zgodilo so vaščani nekako sami krivi za to..

Ja se strinjam, da je naredila napako. Malo preveč prijazna, ker bi lahko samo rekla, da je kar pravi butasto. Bo načeloma res, da je bilo moraliziranje brezveze, ker da tipu neko težo.
Kaj niso kvazi prvi, ki nekaj tuhtajo? Kaj SDS je ni naredil nič, ker so bili ravno v fazi treniranja na protestnikih?
Kaj niso kvazi prvi, ki nekaj tuhtajo? Kaj SDS je ni naredil nič, ker so bili ravno v fazi treniranja na protestnikih?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()

To je problem vas leftardov. Identificirat ne znate niti problemov, kaj šele rešitev.
In ne, oboroževanje ni ravno neka rešitev proti takemu kriminalu, je pa rešitev ko država boljše rešitve nima.
In ne, oboroževanje ni ravno neka rešitev proti takemu kriminalu, je pa rešitev ko država boljše rešitve nima.

Razen, da sem politično bolj desni. Ampak, če je SDSovec dal neko butasto izjavo je pač tako.
Sploh pa SDS je bolj partija kot neka desna opcija. Če to ni jasno, potem pa ne vem kaj je jasno.
Sploh pa SDS je bolj partija kot neka desna opcija. Če to ni jasno, potem pa ne vem kaj je jasno.

Kaj je SDS je pol kurca pomembno. Imamo vlado s 5x poslanci, ki ne zna kje ima rep in kje glavo.
To je problem. Ne pa Janša, SDS in Mahnič.
To je problem. Ne pa Janša, SDS in Mahnič.

V temi romsko nasilje, kjer teče pogovor o Mahniču, ki je član SDSa je pomembno, da ti ni všeč svoboda?

nurmaln ::
paradajzos je izjavil:
Uporanik nurmaln je rekel.
nurmaln je pač navdušen nad 2. amandmajem k ameriški ustavi
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Scaramouche3 ::
paradajzos je izjavil:
Pištole, puške so konec uporabe in ti tudi zakonodaja ne bo pomagala v bodočnosti..

Gremo kar na military grade drone v vsako hišo. Jaz sem za.
Po drugi strani pa vidimo, da pacienti delajo veliko problemov že z noži in mačetami.
Po drugi strani pa vidimo, da pacienti delajo veliko problemov že z noži in mačetami.

paradajzos ::
paradajzos je izjavil:
2. amandma je malo preveč liberalen pri nekaterih stvareh.
Kar je zanimivo in je lep primer, da je naša zakonodaja strožja na pravih mestih, je primer dušilcev. V ZDA je nabava dušilca nočna mora papirjev in čakanja. V Sloveniji ga lahko greš kupit v trgovino kot štruco kruha.
Kje se streljajo po ulicah in zablodele krogle ubijajo naključne mimoidoče? V ZDA.
Naš zakon o orožju naj kar ostane takšen, kot je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

paradajzos ::
Kar se tiče pa ideje, da bi ukinili sankcioniranje prekoračitve silobrana? To ni preveč dobra ideja. Morda kakšna sprememba ampak zagotovo ne ukinitev.

Jure14 ::
paradajzos je izjavil:
Kar se tiče pa ideje, da bi ukinili sankcioniranje prekoračitve silobrana? To ni preveč dobra ideja. Morda kakšna sprememba ampak zagotovo ne ukinitev.
Če nekdo pride na moje posestvo, brez mojega dovoljenja, pri tem še škodo dela, pa še meni grozi (ali celo napade), ga moram imeti pravico zatolčti ko psa. Pika amen. Prekoračen silobran je lahko le, če ga streljam v hrbet, na več kot 50m.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jure14 ()

Kayzon ::
paradajzos je izjavil:
Če nekdo pride na moje posestvo, brez mojega dovoljenja, pri tem še škodo dela, pa še meni grozi (ali celo napade), ga moram imeti pravico zatolčti ko psa. Pika amen. Prekoračen silobran je lahko le, če ga streljam v hrbet, na več kot 50m.
+1

Squirrel ::
To sploh nima veze z levimi, desnimi, domačimi ali tujimi. Vsakdo naj se vpraša, koliko zaupa vsem tem "nesposobnežem", "labilnežem" in podobnim... iz svojega lastnega okolja.
Jaz, ko grem recimo na kakšno prireditev ali večjo gručo ljudi, se zavedam, da so tam mogoče trije kriminalci, ki so oboroženi. Pa štirje policisti s strelnim orožjem. Pa morda, samo morda še kakšna duša z orožjem. In pa 400 ljudi brez orožja. Recimo, neka vsakodnevna situacija: sprehod skozi center Ljubljane ali karkoli podobnega. Pa se vseeno počutim relativno varno. Večina ljudi se tako ali tako briga zase.
Ampak če bi vedel, da med tistimi 400 odraslimi osebki okoli mene nekih 40 nosi orožje... ne, potem pa se ne bi počutil varno. Ljudje okoli nas so pač takšni in drugačni. Imajo v življenju kup problemov, stisk, dilem. In zdaj daj tej gruči, kjer je gotovo tudi kakšen fuknjenc, kakšen labilnež itd. za pas še orožje. In potem naj bi se med njimi počutil varno? Vsak dan, dan za dnem?
Najmanj, kar boš storil, je to, da se boš oborožil tudi sam. Kar pa ne ustavi metka, ki pride v tvojo smer.
A res zaupate ljudem okoli sebe? Jaz vsaj polovici vas, ki vas berem, ne bi zaupal v roke niti metle v upanju, da boste vedeli, kaj narediti z njo, kaj šele strelno orožje. Recimo, neki Kayzon, endelin in podobni čudaki. Sama misel, da daš takšnemu človeku, ki se iz dneva v dan dokazuje, da nima vse pod pokrovom na mestu, v roke orožje je sila odvratna.
Jaz, ko grem recimo na kakšno prireditev ali večjo gručo ljudi, se zavedam, da so tam mogoče trije kriminalci, ki so oboroženi. Pa štirje policisti s strelnim orožjem. Pa morda, samo morda še kakšna duša z orožjem. In pa 400 ljudi brez orožja. Recimo, neka vsakodnevna situacija: sprehod skozi center Ljubljane ali karkoli podobnega. Pa se vseeno počutim relativno varno. Večina ljudi se tako ali tako briga zase.
Ampak če bi vedel, da med tistimi 400 odraslimi osebki okoli mene nekih 40 nosi orožje... ne, potem pa se ne bi počutil varno. Ljudje okoli nas so pač takšni in drugačni. Imajo v življenju kup problemov, stisk, dilem. In zdaj daj tej gruči, kjer je gotovo tudi kakšen fuknjenc, kakšen labilnež itd. za pas še orožje. In potem naj bi se med njimi počutil varno? Vsak dan, dan za dnem?
Najmanj, kar boš storil, je to, da se boš oborožil tudi sam. Kar pa ne ustavi metka, ki pride v tvojo smer.
A res zaupate ljudem okoli sebe? Jaz vsaj polovici vas, ki vas berem, ne bi zaupal v roke niti metle v upanju, da boste vedeli, kaj narediti z njo, kaj šele strelno orožje. Recimo, neki Kayzon, endelin in podobni čudaki. Sama misel, da daš takšnemu človeku, ki se iz dneva v dan dokazuje, da nima vse pod pokrovom na mestu, v roke orožje je sila odvratna.

Niso vsi z orožjem pacienti, ampak dejstvo je da ga pacienti najprej hočejo imet in ga tudi že imajo. Če naslednjih 20% po normalnosti dobi neko pokalico, to nima več nekega velikega vpliva na varnost. Ker najhujši ga že imajo.

Si malo zgrešil, o čem je tisti golobradec govoril.
NI govoril o spremembi zakona o orožju.
NI govoril o tem, da bi kar vsem po vrsti dali orožje.
JE pa govoril o tem, da je obstoječi zakon čisto OK
in JE pozvla ljudi, naj izkoristijo svojo zakonsko pravico do orožja.
Zakon tudi NE dovoljuje kar vsakemu z orožnim listom nositi pištolo v žepu.
NI govoril o spremembi zakona o orožju.
NI govoril o tem, da bi kar vsem po vrsti dali orožje.
JE pa govoril o tem, da je obstoječi zakon čisto OK
in JE pozvla ljudi, naj izkoristijo svojo zakonsko pravico do orožja.
Zakon tudi NE dovoljuje kar vsakemu z orožnim listom nositi pištolo v žepu.

Kayzon ::
Poklukar poziva romsko skupnost in druge: Vzdržite se nasilnih napadov
Varnost v Sloveniji je stabilna in trditve o poslabšanju razmer ne držijo, policija je kazniva dejanja pripadnikov romske skupnosti preiskala in osumljence prijela, poudarja minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.
Varnost v Sloveniji je stabilna in trditve o poslabšanju razmer ne držijo, policija je kazniva dejanja pripadnikov romske skupnosti preiskala in osumljence prijela, poudarja minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Niso vsi z orožjem pacienti, ampak dejstvo je da ga pacienti najprej hočejo imet in ga tudi že imajo. Če naslednjih 20% po normalnosti dobi neko pokalico, to nima več nekega velikega vpliva na varnost. Ker najhujši ga že imajo.
+1
Hehe, 3 kriminalci z orožjem so ok, 40 navadnih ljudi pa več ne.
Kaj pa če bi policija kaj naredila, da bi kriminalcem z nelegalnim orožjem le tega odvzela? Na dolenjskem so polna naselja nelegalnih kosov.
Pa sploh ni potrebno ljudem dajati dovoljenj za nošenje, dovolj je da ga imajo lahko legalno doma. Tako morebitne bojazni veselic odpadejo, proti vsiljivcem se pa še vedno lahko branijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Ko se nabere za jurja kazni bi treba trgat socialo, tisto kar je za zapor bi pa treba za vsako ponovitev podvojit kazen. Če 5x oropaš trafiko boš pač 10 let sedu, pa da vidimo potem frajerje...

Nihče ni rekel, da so okej. So, recimo temu, realnost, v neki gruči statistična napaka. In bodo vedno, ne glede na zakonodajo itd.
Zdaj pa daj orožje še gruči, imenovani "delavec44", torej gruči, kjer se najde cel kup čudakov, labilnežev itd... tvoje sorte. Ja, to pa je problem, ker v tej veliki skupini ne gre več za tri osebe, ampak za štirideset oseb, kjer je samo vprašanje časa, kdaj se bo kakšnemu "delavcu44" skegljalo. Ali pa bo, nesposoben kot je, ker se rad igra s stvarmi, ki jim ni dorasel ... sprožil.
Nihče ni rekel, da je okej, da imajo trije kriminalci orožje. Rekel sem le, da je to, da je ob teh treh kriminalcih z orožjem zraven še 40 infantilnih slo-tech nespodobnežev z orožjem, še za nekaj potenc slabše.

BotHurek ::
v tej temi in pri obravnavi romske problematike je povedno tole: izjemno nora hinavščina, ki tako ven seka da je nihče niti ne opazi.
v šoli ko nek bully nadleguje folk je vse na nogah in oh-kako-je-do-tega-prišlo pa svetovalka pa dušebrižni članki ... cela država se s tem ukvarja in full on kampanja kako proti nasilju in bla bla bla
potem nek cigo prefuka nekoga na postaji in VSE TIHO. nič nič, edina zamenjana koordinata je to, da to ni v šoli. ampak na avtobustni postaji. ali pa na gasilski veselici.
zamislite se, in aftermath NITI enega članka kako je to nasilno, obsodbe, noben se ne oglasi kot ko se nekdo za niko kovač nekaj na ulici dere.
dve nasilni dejanji, dva različna odziva.
v šoli ko nek bully nadleguje folk je vse na nogah in oh-kako-je-do-tega-prišlo pa svetovalka pa dušebrižni članki ... cela država se s tem ukvarja in full on kampanja kako proti nasilju in bla bla bla
potem nek cigo prefuka nekoga na postaji in VSE TIHO. nič nič, edina zamenjana koordinata je to, da to ni v šoli. ampak na avtobustni postaji. ali pa na gasilski veselici.
zamislite se, in aftermath NITI enega članka kako je to nasilno, obsodbe, noben se ne oglasi kot ko se nekdo za niko kovač nekaj na ulici dere.
Preveri koliko mtoseva si na najbolj priljubjenem slo-tech kvizu :)
mojkviz.neocities.org
mojkviz.neocities.org

nurmaln ::
Generalno se tisti najhujši niti ne sekirajo če je prepovedano, oni bodo imeli orožje v vsakem primeru. Če se išče omilitev zakonodaje, se to dela predvsem za tiste ki so večinoma na "pravi strani zakona".
"I will be quoted in someone's signature,

v tej temi in pri obravnavi romske problematike je povedno tole: izjemno nora hinavščina, ki tako ven seka da je nihče niti ne opazi.
Kaj pa če ni cigo? Bi tudi vseh 1000x primerov, kjer je mladoletni ne-cigo koga prefukal moralo priti v cajtnge? Ali pa ti bully-ji po tvoje ne obstajajo? Izjemno nora hinavščina praviš. Se strinjam. Začni pri sebi.

a teb dela dedukcija? JA, TUDI ČE NI CIGO! ravno o tem govorim pizda. da če je to nekje v šoli je vse na nogah, če je pa drugje je pa tišina.
mojkviz.neocities.org
mojkviz.neocities.org

ok, prepričal si me.
rešitev je v integraciji, v šolanju romskih otrok, v vlaganju države v romske skupnosti, večji vključenosti v družbo, več programov, boljših učiteljev, še več denarja.
rešitev je v integraciji, v šolanju romskih otrok, v vlaganju države v romske skupnosti, večji vključenosti v družbo, več programov, boljših učiteljev, še več denarja.
mojkviz.neocities.org
mojkviz.neocities.org

Kako dolgo si pa tipkal "š e v e č d e n a r j a"? Se ti je kaj tresla roka? Potočil kakšno solzico?
Debili, ki jim človek še metlo ne bi v roke zaupal, verjetno tu lažje napišejo, da bi streljanje rešilo težave z romi.

Debili, ki jim človek še metlo ne bi v roke zaupal, verjetno tu lažje napišejo, da bi streljanje rešilo težave z romi.

kdo piše, da bo streljanje rešilo težave z romi?
jaz samo pravim, da bo nova, še večja, medresorska skupina rešila vse probleme 100% v obojestransko korist.
jaz samo pravim, da bo nova, še večja, medresorska skupina rešila vse probleme 100% v obojestransko korist.
mojkviz.neocities.org
mojkviz.neocities.org

Nihče ni rekel, da so okej. So, recimo temu, realnost, v neki gruči statistična napaka. In bodo vedno, ne glede na zakonodajo itd.
Zdaj pa daj orožje še gruči, imenovani "delavec44", torej gruči, kjer se najde cel kup čudakov, labilnežev itd... tvoje sorte. Ja, to pa je problem, ker v tej veliki skupini ne gre več za tri osebe, ampak za štirideset oseb, kjer je samo vprašanje časa, kdaj se bo kakšnemu "delavcu44" skegljalo. Ali pa bo, nesposoben kot je, ker se rad igra s stvarmi, ki jim ni dorasel ... sprožil.
Nihče ni rekel, da je okej, da imajo trije kriminalci orožje. Rekel sem le, da je to, da je ob teh treh kriminalcih z orožjem zraven še 40 infantilnih slo-tech nespodobnežev z orožjem, še za nekaj potenc slabše.
Ne rabiš me po sebi ocenjevati. Jaz sem že oborožen in z mano ni problemov.

Verjetno neuporabno naorožen. No vaj kar predlaga tisti klovn je neuporabno, ker nimaš dovoljenja za nošenje.
Kar pomeni, da te dobijo na njivi, prebutajo, ti greš domov, odpreš sef, naložiš tistih nekaj metkov, greš nazaj, vidiš, da jih ni tam, potem pa iščeš, prides v cigansko naselje in ugotoviš, da si naredil največjo napako svojega življenja, ko stojiš med nekim frocovjem in gledaš kako se osir počasi pripravlja.
Kar pomeni, da te dobijo na njivi, prebutajo, ti greš domov, odpreš sef, naložiš tistih nekaj metkov, greš nazaj, vidiš, da jih ni tam, potem pa iščeš, prides v cigansko naselje in ugotoviš, da si naredil največjo napako svojega življenja, ko stojiš med nekim frocovjem in gledaš kako se osir počasi pripravlja.

Malidelničar ::
Še en odziv, ki lepo pojasni:
Dr. Olaj: "Mahničeva izjava je skladna z Ustavo RS, predsedničin odziv pa presega njena ustavna pooblastila"
"Mahničeva izjava je po mojem razumevanju Ustave skladna z Ustavo Republike Slovenije in temeljnimi vrednotami, predvsem svobodo izražanja. Kot poslanec, predstavnik ljudstva, uživa še dodatno zagotovljeno svobodo izražanja," je dejal dr. Anton Olaj. Dodal je, da izjavo predsednice Nataše Pirc Musar razume kot "nekakšno podučevanje poslanca, kaj sme in česa ne sme", kar po njegovem mnenju presega okvir njenih ustavnih pooblastil.
https://nova24tv.si/o-dr-olaj-mahniceva...
Dr. Olaj: "Mahničeva izjava je skladna z Ustavo RS, predsedničin odziv pa presega njena ustavna pooblastila"
"Mahničeva izjava je po mojem razumevanju Ustave skladna z Ustavo Republike Slovenije in temeljnimi vrednotami, predvsem svobodo izražanja. Kot poslanec, predstavnik ljudstva, uživa še dodatno zagotovljeno svobodo izražanja," je dejal dr. Anton Olaj. Dodal je, da izjavo predsednice Nataše Pirc Musar razume kot "nekakšno podučevanje poslanca, kaj sme in česa ne sme", kar po njegovem mnenju presega okvir njenih ustavnih pooblastil.
https://nova24tv.si/o-dr-olaj-mahniceva...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Kar je seveda neumnost, ki jo lahko sproducira samo Nova24, in jo na slotech senzacionalistično prilepijo njeni bebavi bralci.
Ker zakaj že predsednica države ne bi smela komentirati izjave poslanca? Seveda sme oz. se glede na njeno pretežno simbolno funkcijo to celo pričakuje, zato je to, kar si prilepil, navaden idiotizem.
Prav vseke debilnosti ti pa res ni treba prilimati sem samo zato, ker ti je idološko blizu. Sicer je pa včeraj kar nekaj pravnikov v medijih komentiralo Mahničnevo hujskanje. A njihove izjave te pa ne zanimajo?
Ker zakaj že predsednica države ne bi smela komentirati izjave poslanca? Seveda sme oz. se glede na njeno pretežno simbolno funkcijo to celo pričakuje, zato je to, kar si prilepil, navaden idiotizem.
Prav vseke debilnosti ti pa res ni treba prilimati sem samo zato, ker ti je idološko blizu. Sicer je pa včeraj kar nekaj pravnikov v medijih komentiralo Mahničnevo hujskanje. A njihove izjave te pa ne zanimajo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Squirrel ()

svecka ::
škilavi minister seveda ignorira romsko problematiko, še več celo posmehuje se ji, saj ve da se mu nič ne zgodi. Koalicija trmasto drži skupaj in krade na polno, ker vedo da so odpisani naslednje volitve.
https://www.24ur.com/slovenija/poslanka...
https://www.24ur.com/slovenija/poslanka...

Squirrel: očitno Mahnič ima tudi pravna dejstva na svoji strani. Kot pravim, zanimivo mi je, da je dejansko s svojim argumentom prodrl v javnost. Še eno pojasnilo dr. Olaja (citiram iz istega članka):
Olaj meni, da pravica do silobrana v slovenski kazenski zakonodaji ni ustrezno urejena. Kritizira besedo "istočasno" v drugem odstavku 22. člena KZ, ki določa, da je samoobramba dovoljena le, če je izvedena hkrati z nezakonitim napadom. Po njegovem mnenju je ta zahteva nerealna, saj v praksi obramba pogosto sledi napadu z minimalnim časovnim zamikom, kar tožilstvo in sodišča lahko razumejo kot "nov napad" namesto samoobrambe. To vodi do situacij, kjer so oškodovanci, ki se branijo, preveč izpostavljeni pravnim posledicam, kot so pregon ali obsodba.
Prav tako izpostavlja tretji odstavek istega člena, ki govori o prekoračitvi silobrana in predlaga, da bi ga bilo treba črtati ali spremeniti, da bi se zmanjšala strogost presoje. "Ko si napaden, če trenutek kasneje uporabiš silo, to že ni več samoobramba, ampak nov napad, in si ti odgovoren. Tretji odstavek, ki govori o prekoračeni samoobrambi, pravi, da se sme obravnavati mileje ali celo oprostiti kazni. Ta odstavek bi bilo pametno črtati. Šel bi še dlje - v drugem odstavku bi črtal besedo "istočasno". Kdo se brani istočasno pred nezakonitim napadom? To je praktično nemogoče," je pojasnil. Dodal je, da trenutna ureditev postavlja previsoke zahteve za oškodovance, ki se branijo pred napadom, in jim ne zagotavlja zadostne pravne varnosti.
Olaj meni, da pravica do silobrana v slovenski kazenski zakonodaji ni ustrezno urejena. Kritizira besedo "istočasno" v drugem odstavku 22. člena KZ, ki določa, da je samoobramba dovoljena le, če je izvedena hkrati z nezakonitim napadom. Po njegovem mnenju je ta zahteva nerealna, saj v praksi obramba pogosto sledi napadu z minimalnim časovnim zamikom, kar tožilstvo in sodišča lahko razumejo kot "nov napad" namesto samoobrambe. To vodi do situacij, kjer so oškodovanci, ki se branijo, preveč izpostavljeni pravnim posledicam, kot so pregon ali obsodba.
Prav tako izpostavlja tretji odstavek istega člena, ki govori o prekoračitvi silobrana in predlaga, da bi ga bilo treba črtati ali spremeniti, da bi se zmanjšala strogost presoje. "Ko si napaden, če trenutek kasneje uporabiš silo, to že ni več samoobramba, ampak nov napad, in si ti odgovoren. Tretji odstavek, ki govori o prekoračeni samoobrambi, pravi, da se sme obravnavati mileje ali celo oprostiti kazni. Ta odstavek bi bilo pametno črtati. Šel bi še dlje - v drugem odstavku bi črtal besedo "istočasno". Kdo se brani istočasno pred nezakonitim napadom? To je praktično nemogoče," je pojasnil. Dodal je, da trenutna ureditev postavlja previsoke zahteve za oškodovance, ki se branijo pred napadom, in jim ne zagotavlja zadostne pravne varnosti.

Kaj ni skoraj pravilo, da kar pride iz Nova24 je debilnost?
Glede na to, da se izhaja iz konkretnega primera je jasno, da vse kar naumljajo enostavno nikomur ne pomaga.
To se bere kakor da je tisti nono v bistvu Hulk, ki se mora držati nazaj ker se drži zakona.
Skratka ne govori se o rešitvah problema ampak samo o načelnih pomislekih v smislu "zakon bi lahko bil boljši".
Si pa mislim da bumbarji ki sledijo Nova24 nimajo neke kapacitete slediti rdeči niti in se pustijo vozit na tem vlaku butastosti. To pa je maloverjetni možno na tehničnem forumu kjer je začetni IQ nekje pri 100, potem je pač konflikt kjer razumni rečeje da so to vse bedarije, Nova24 bralci pa se obeša na to kjer je trenutni vlak kar pa je v njihovi glavi "Pravijo zakon bi lahko bil boljši, to je pa ja res. Potem je vse res. Fcking levaki".
Glede na to, da se izhaja iz konkretnega primera je jasno, da vse kar naumljajo enostavno nikomur ne pomaga.
To se bere kakor da je tisti nono v bistvu Hulk, ki se mora držati nazaj ker se drži zakona.
Skratka ne govori se o rešitvah problema ampak samo o načelnih pomislekih v smislu "zakon bi lahko bil boljši".
Si pa mislim da bumbarji ki sledijo Nova24 nimajo neke kapacitete slediti rdeči niti in se pustijo vozit na tem vlaku butastosti. To pa je maloverjetni možno na tehničnem forumu kjer je začetni IQ nekje pri 100, potem je pač konflikt kjer razumni rečeje da so to vse bedarije, Nova24 bralci pa se obeša na to kjer je trenutni vlak kar pa je v njihovi glavi "Pravijo zakon bi lahko bil boljši, to je pa ja res. Potem je vse res. Fcking levaki".

Očitno pač to, kar je na temo Mahničevega predloga in Olajevega odziva Nova objavila, pije vodo. In odpira tudi pravni premislek.
Alternativo Mahničevamu predlogu pa še čakamo.
In ne alternativa ni: 'Pustimo da gre mimo in lepo po starem naprej.'
Lokalci so že rekli, da se te igre ne gredo več.

trololololo ::
Kritičen človek prebere in upošteva mnenja z obeh strani, ne glede na to, iz katerega medija prihajajo. Tudi Nova24 včasih opozori na teme, ki jih del levega političnega prostora in z njim povezani mediji ideološko namenoma ignorirajo -- to pa še ne pomeni, da te težave niso resnične ali vredne razmisleka. Diskreditacija vira brez argumenta ni kritično mišljenje, ampak obrambni refleks.
Zato tudi sam kdaj preberem "Noro" -- pa čeprav večinoma zavijam z očmi. A če si vsaj malo intelektualno pošten, potem to počneš. Moderna levica je danes tako zaljubljena vase in v svoj prav, da pri sprejemanju resnice postaja ogledalo desnice. Egoizem z drugačnim logotipom. Squirrel bi lahko bil poster chiled tega.
Zato tudi sam kdaj preberem "Noro" -- pa čeprav večinoma zavijam z očmi. A če si vsaj malo intelektualno pošten, potem to počneš. Moderna levica je danes tako zaljubljena vase in v svoj prav, da pri sprejemanju resnice postaja ogledalo desnice. Egoizem z drugačnim logotipom. Squirrel bi lahko bil poster chiled tega.

Mahnič je glih tako direktno izvoljen kot predsednica, zato ima ona vso pravico povedat svoje mnenje, nima pa pravice ostalim pametovat kaj bi oni morali mislit. Če nek procent ljudi razmišlja tako kot Mahnič, zato je tudi očitno bil izvoljen, ima to njihov predstavnik pravico povedat. Lahko se ostalih 97% ljudi ne strinja z njim, ampak to ne pomeni, da on tega ne sme povedat (dokler ni v direktnem nasprotju s kakim zakonom).
Ampak kaj ko mi nimamo politikov, ki bi vedeli kako sistem deluje, ampak navadne bedake.
Ampak kaj ko mi nimamo politikov, ki bi vedeli kako sistem deluje, ampak navadne bedake.

Malidelničar je izjavil:
Očitno pač to, kar je na temo Mahničevega predloga in Olajevega odziva Nova objavila, pije vodo. In odpira tudi pravni premislek.
Nikjer ne piše, da kaj pije vodo. Zna biti, da izjave ostalih, ki so v stilu, da ni tako enostavno pijejo več vode. Kar pa je alternativa.
Pa še enrat, redosled je tak. Stric napaden, SDS čudak da bizarno idejo, Nova24 pozabi o čem se pogovarjamo in naumi, da bi morda bilo pametno dodelati kakšen zakon, kar se mimogrede počne nonstop. Kar pa se spreminja pa v bistvu sploh nima nobene prave veze z problematiko iz katere izhaja.
Ampak potem pridemo do kapacitet Nova24 bralca, ki to razume. Romi zopeh harajo, nekdo končno nekaj predlaga. Pavza. Kar nekdo predlaga morda ima nekje smisel, ker je samo načelno in načelo pravi, da je super, če zakone delamo boljše. Pavza. Ker nekdo nekaj predlaga in ker zadev izhajajo iz teme Romi sem zadovoljen z Nova24.
To je kakor, da potrebuješ avto. Nova24 povzame SDSovce ki pravijo, da bi bilo treba dodelati zakon o CPP. In ti si zadovoljen, ker nekdo pomisli, da bi urejal nekaj, kar ima v načelnem smislu opravka z avti. Seveda pozabiš, da ti nimaš avta.
Sploh pa kako naj bo alternativa na nekaj tako butastega? Kaj kaj alternativno butastega?

Sploh pa kako naj bo alternativa na nekaj tako butastega? Kaj kaj alternativno butastega?
Je bilo že kar nekaj predlogov za spremembo zakonov. Koalicija je v parlamentu vse vehementno zavrnila, z argumenom, da pripravljajo svoj predlog. In pri tem se je končalo.
Z alternativo se torej nihče ne ukvarja, stanje je za en kurc, sprememb si vlada očitno ne želi. In po tvoje je to boljše od Mahničevega predloga?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kje so meje/tolerance Slovencev (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 15809 (11256) | WhiteAngel |
» | Brutalni napadi na dijake v Novem mestu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 32325 (13511) | Horas |
⊘ | Osnovnošolska tolpa pretepla učenca (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10176 (8037) | Zimonem |
» | 21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 31684 (29019) | Mipe |