» »

Modem in router

Modem in router

Bela01 ::

Pozdravljeni.

V zgornjem nadstropju hiše imam modem od telekoma. Sedaj bi rada na njega povezala tp-link Archer c80 router in nato na ta router neo za tv. Kako naj to naredim? :)

starfotr ::

Ne moreš.

raceboy ::

tplink nastavi v AP mode. iz telekomovega modema en utp v tplink in iz tplinka v neo.

Ne morem se povezat s tplinkom. Ko napišem tisti link ali pa poskeniram qr kodo za link do nastavitev routerja mi napiše, da ni povezave z routerjem. Tudi na tplinku mi za wifi in povezavo ne svetita lučki.
Utp kabl sem v telekomovem modemu vstavla v lan2 (v lan1 imam prvi neo v našem nadstropju). V tplink pa sem vstavla utp kabl iz telekomovega modema v wan vhod. In drugi neo v tem nadstropju sem dala v lan1 na tplinku. A je to ok?
Kje pa sedaj še kaj nastavim?

BorutK-73 ::

Prvo priklopi samo tp link na računalnik preko kabla in ga nastavi kot Access point.

ps
Izklopi tudi wifi na računalniku, če ga imaš.

Zgodovina sprememb…

Glej, potegnit je treba en nov kabel do Neota, drugi kabel pa do usmerjevalnika tp link.

To je to, brez dodatnih nastavitev.

Neo mora biti priklopljen v LAN 4 vhod na modemu. Če imaš več neotov, potem gre naslednji v LAN 3 itd.

sploh ni res...neo dela preko vsakega switcha

ToniT ::

Dela preko vsakega switcha, če je pravilno nastavljen. Boljši switchi morajo imeti nastavljen VLAN 3999.

BorutK-73
Torej najprej morem tplink nastavit kot access point in šele nato potem ostalo nastavit?

Torej, da razložim malo bolj natančno kako imam nareto.
V enem nadstropju imam modem od telekoma. Nanj na na lan1 vhod priklopljen neo, ki je v tem nadstropju. Na izhod lan2 sem priklopla tplink router, ki je v drugem nadstropju. V tplinku sem utp kabl dala v wan vhod. V lan1 pa sem priklopla drugi neo, ki je v tem nadstropju.
Neo, ki je priklopljen na modem dela. Tadrugi neo, ki pa je priklopljen na router pa ne. Tudi do routerja preko wifija ne morem dostopat do njegovih nastavitev.
Ali imam kable vredu priklopljene? Ali je potrebno še kaj dodatno v nastavitvah naredit? Se torej s kablom na lan3 vhod na routerju priklopim in grem v njegove nastavitve?

Na TPLinku prestavi kabel iz modema iz WAN na LAN.

solatjek ::

ToniT je izjavil:

Točno to in če to narediš, mora delati.

Pred tem pa naredi tole: TP link nikamor ne priklopi, le iz lan porta v računalnik, izklopi wifi na računalniku, v cmd vpiši ipconfig, številka prehoda, ki ti jo izpiše je IP TPlinka - vpiši v brskalnik in skonfiguriraj TPlink. Poglej, da nima TP link slučajno istega IP, kot Telekomov modem, mislim da je 192.168.1.1, potem daj TP link na 192.168.1.x, pri čemer x ne sme biti 1.

Pa na TPLinku izklopi še DHCP, ker ga ima vklopljenega telekomov modem in bo tudi preko TP linka modem dodeljeval privatne IP naslove.

Invictus ::

TP-Link priključi na Telekomov modem na LAN port, ne na WAN port.

Potem TP-Link dela kot navaden switch. Pa nekje izklopi DHCP.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kabl sem zdaj dala v lan v tplinku. Internet preko kabla dela. Ko pa se hočem povezat z nastavitvami v routerju pa ne gre. Na ekranu se mi izpiše sporočilo:
"Trying to configure the router? It looks like you aren't connected to your to-link network...."
Neo še ne dela.

Koliko je oddaljen modem, router tplink in neo? So vmes stene? Kako je sedaj povezan kabel?

Kabli so krajši od 10 m. So vmes stene. Med modemom in routerjem je betonska plošča, zato sem ju povezala s kablom (iz lan1 v lan1).

Pa imaš na modemu na LAN1 trunk?

Kaj to pomeni? Na kerem lan vhodu imam router? Na modemu mi gre ven iz lan2 in v routerju v lan2.

ok. Zdaj sem dala v modemu v lan1 izhod in routerju v lan1.
P.s.: kondicijski trening po stopnicah :P

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Bela01 ()

Problem je v tem, da je na modemu televizija privzeto na LAN3 in LAN4 in zato mogoče Neo ne dela.

Moj predlog je da če imaš možnost, potegneš še en kabel. In nimaš nikoli več nobenih težav.

Nikakor ne pridem do nastavitev v routerju. Pridem do modema, do routerja pa ne. Sem sedaj router izklopla od modema, računalnik imam povezan z routerjem preko kabla pa ne morem v njegove nastavitve. Ja rešitev je da bi se en kabl potegnila gor do modema za ta tadrugi neo. Samo jaz bi rada usposobla vseeno tale router. Preko kabla mi internet dela wifi pa ne.

Resetiraj router na tovarniške nastavitve.
Potem priklopi računalnik na router brez modema.
Nato sledi spodnjim navodilom.

solatjek je izjavil:

ToniT je izjavil:

Točno to in če to narediš, mora delati.

Pred tem pa naredi tole: TP link nikamor ne priklopi, le iz lan porta v računalnik, izklopi wifi na računalniku, v cmd vpiši ipconfig, številka prehoda, ki ti jo izpiše je IP TPlinka - vpiši v brskalnik in skonfiguriraj TPlink. Poglej, da nima TP link slučajno istega IP, kot Telekomov modem, mislim da je 192.168.1.1, potem daj TP link na 192.168.1.x, pri čemer x ne sme biti 1.

Pa na TPLinku izklopi še DHCP, ker ga ima vklopljenega telekomov modem in bo tudi preko TP linka modem dodeljeval privatne IP naslove.

Ok. Pri neotu sem obupala. Čez strop sem potegnila še en kabl (zdaj pa že znam na pamet barve žičk za na priključek :) ). Ampak router bi še vseeno rada usposobla. Sedaj sem ga odklopla od modema. Sem ga resetirala, priklopla na računalnik s kablom. Je pomembno na kerem lan izhodu je? No, ko se hočem na router povezat ne gre. :(

Odpri commandno okno (cmd.exe) in vpiši ipconfig. Izpiše ti IP naslov routerja, poglej, kaj je pod prehod (gateway). Ta dotični IP vpiši v brskalnik namesto onega Tplink naslova in se bo odprla stran za prijavo v router. Se mi še ni zgodilo, da ta postopek ne bi šel.

Pod defaoult gateway mi napiše 192.168.1.6 in to vpišem v brskalnik in mi ne odpre. Napiše tega spletnega mesta ni mogoče doseči. Če vpišem ip iz navodil, tudi ne. Če vpišem naslov tplinkwifi.net tudi ne dela.

kaj pa če pingaš 192.168.1.6, dobiš kak odziv?

Ja to pa dela. Mi napiše 4 sent in 4 received.

Požarni zid sem izklopla, pa isto ne dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Bela01 ()

Kaj pa drugi računalnik ali pa drugi brskalnik. Sam imam tplinka in odpiram v firefoxu.

Bom probala z drugim računalnikom. Tu na tem sem poskusla z dvema različnima brskalnikoma, pa nič.

Invictus ::

Drug računalnik in drug brskalnik ne bosta pomagala, ker ne veš IP naslova Tp-Linka.

Računalnik dobi IP lahko tudi od Telekomovega routerja.

To so samo debilni nasveti 1st level supporta na nivoju Indijcev... Počakaj še na reset nasvet...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zdaj ne morem dobit ip od telekomovega modema, ker sem router odklopla od njega.

Invictus je izjavil:

Drug računalnik in drug brskalnik ne bosta pomagala, ker ne veš IP naslova Tp-Linka.

Računalnik dobi IP lahko tudi od Telekomovega routerja.

To so samo debilni nasveti 1st level supporta na nivoju Indijcev... Počakaj še na reset nasvet...

Tudi s tvojim nasvetom si ne more nič pomagati, niti truda nisi vložil, da bi pomagal in očitno tudi prebral nisi celotne debate zgoraj. Pa predlagaj manj debilni nasvet, tudi mene zanima, kje se motimo.

Priklopila je samo router in izklopila wifi na računalniku, pred tem je router resetirala. Računalnik dobi od routerja IP gateway 192.168.1.6, to bi naj bil IP routerja. Kar me moti je to, da bi naj bil default IP TPlinka 192.168.0.1. A imaš na mrežni na računalniku ročno vpisan IP? To bi pojasnilo, zakaj ti ne odpre, ker gre za drug nadlovni prostor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

resetiraj tplink na tovarniske nastavitve (drzi reset tipko zadaj od 6 do 10 sekund). ko se bo ruter po par minutah pobral priklopi utp kabel iz tplinka iz enega izmed lan1 do lan4 vhode in na racunalnik. ne smes na wan. ko bo priklopljeno odpri internetni brskalnik in vpisi http://tplinkwifi.net/ . to ti bo odprlo direkt prvo stran od tvojega tplinka. verjetno bos morala najprej dolocit geslo itd....nato bos imela tam nek quick installation in tam imas za zbrat 3 opcije. Router, Access Point in Repeater. Skratka nastavi Access Point, nastavi si ime brezzicnega omrezja in geslo. Nato se bo router prekonfiguriral v AP mode in bodo vsi lan porti enaki (v bridgu) tudi wan.

naslednje...neo

najprej pusti tplinka pri miru in nastavi neota da deluje direktno preko utp kabla. ko bo delal preko utp kabla lahko potem provas priklopit na tplink...ampak samo v primeru, da bo tplink res v AP mode

Neota vklopi v LAN 4 na modemu.

Tp link pa v LAN 1 na modemu.

Če se ne želiš kaj dosti poglabljat v nastavitve, potem nastavi na nastavitev access point.

Poglej si video, če ne znaš drugače.

https://www.tp-link.com/en/support/down...

Raceboy in starfotr to vse razumem in sem tudi že poskušala, a jaz ne morem prit do nastavitev.
Dejansko router dela sedaj tako kot nek podaljšek modema, vendar samo preko kabla. Rada bi usposobla wifi, a ne morem dostopat do nastavitev.

Solatjek: tega ne razumem. Kje bi lahko ročno vpisala ip?

Če imaš morda na mrežni kartici računalnika ročno nastavljen IP? To bi pojasnilo, zakaj ne prideš do nastavitev routerja.

https://www.tp-link.com/us/support/faq/...

Aja, če si router resetirala, bi morala tudi z wifi priti nanj, na nalepki je običajno napisan default wifi password. Si dovolj dolgo držala reset gumb - mislim, da moraš tako dolgo, da vse lučke ugasnejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

RobertX ::

Pozdravljeni!
Kaj pa če se na mobitel naloži TP-Link Tether APP:
https://play.google.com/store/apps/deta...
Tether bo našel C80 in potem se tam najprej nastavi da C80 deluje kot dostopa točka.
Potem pa lahko preko APP-a nastavljaš tudi Wi-Fi, gesla, vidiš in spreminjaš IP in podobno.
Tako sem jaz rešil podoben problem.

Peter18 ::

192.168.1.6 je verjetno ip, ki ga je router dodelil pcju. Sebe komot pinga.

Furbo ::

Drugače če rabiš wifi, ti ga lahko daje za silo tudi neo box.

Navodila: https://www.telekom.si/pomoc/neo/wifi
Pa preberi še zadnji odstavek navodil na povezavi glede omejitev.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Peter18 je izjavil:

192.168.1.6 je verjetno ip, ki ga je router dodelil pcju. Sebe komot pinga.

Napisala je, da je to prehod. Torej bi naj bil router.

priklopi samo tplink z utp na racunalnik (lan1 do lan4 na tplinku). odpri "cmd" v start menuju. napisi "ipconfig" in prilepi sm tisto sliko cmdja.

Že dolgo se nisem javla. Naj povem, da ni delovalo nič. Zato sem odšla v trgovino in zamenjala router. Zdaj pa dela vse. Tak, da očitno je bil tisti v okvari.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7621974 (10330) Ghost007
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

8933224 (12132) Lonsarg
»

TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

813171278 (36171) hojnikb
»

Router ne spusti čez prometa

292005 (1596) s6c-gEL
»

WiFi - prepoznavanje omrežja

184710 (3376) barocco

Več podobnih tem