» »

Fiš novo mesto

Fiš novo mesto

Lu3a04 ::

Pozdravljeni,

Trenutno sem študent univerzitetnega študija Računalništva in informatike na FAMNIT-u v Kopru, kjer zaključujem 1. letnik. Opazil sem, da je veliko predmetov osredotočenih na matematiko in teme, ki se mi zdijo manj uporabne za praktično delo, kar je tudi smiselno glede na to da je univeritetni študij. Osebno bi raje imel več prakse in primerov iz realnega sveta.

Zato me zanima, ali je kdo izmed vas študiral na FIŠ v Novem mestu, smer Informatika in spletne tehnologije (VS)? Zdi se mi, da ta program ponuja več praktičnih predmetov in uporabnega znanja, kar me zelo privlači. Predmetnik se mi zdi zelo zanimiv in bolj usmerjen v prakso.

Hvaležen bom za kakršnekoli izkušnje in mnenja glede študija na FIŠ, še posebej glede prakse in uporabnosti znanja v primerjavi s teorijo.
  • predlagalo izbris: Runner71 ()

slon4 ::

a ne učijo povsod po Slo enako? Ne vem kontaktiraj koga, ki študira tam pa ti naj pove... Pokliči na Fis pa jim objasni situacijo. Bo še najbolj ziher

Zgodovina sprememb…

• spremenil: slon4 ()

Blinder ::

Verjetno imas v mislih racunalnistvo in spletne tehnologije
https://www.fis.unm.si/studijski-progra...
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blinder ()

Boomerang ::

Imam kar nekaj kolegov, ki so se iz ljubljanskega FRI-ja prepisali v novomeški FIŠ. Vsi znajo povedati, da je FIŠ neprimerljivo lažji kot FRI.

FRI ti bo pobral kar nekaj časa in živcev, a se ti obrestuje kasneje. Če boš želel kasneje delati na kakšni inženirski poziciji v mednarodnih projektih, si s končanim "uradnim" faksom v veliki prednosti. Poznam kar nekaj firm, ki preferirajo FRI ali FERI, vse ostalo pa jih ne zanima, ne glede na končano stopjo.

Žal, to področje pri nas še ni urejeno in so razlike med faksi kar velike.

Invictus ::

Področje je urejeno, saj se ve za razlike med faksi...

To, da nekatere firme ne jebejo 5% FIŠ, samo pomeni, da imajo tam zanič program...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

miha98 ::

Kako pa veš? Če nisi hodil na ta program? Lahko, da se motiš...

Se ne...

Imam kar nekaj kolegov, ki so se iz ljubljanskega FRI-ja prepisali v novomeški FIŠ. Vsi znajo povedati, da je FIŠ neprimerljivo lažji kot FRI.

Drugače tole ne bi veljalo...

hunter01 ::

Sočasno smo imeli na praksi fanta iz FRI in FIŠ.
Iz FRI je dobil neko developer nalogo, se je vsedel in začel programirat.
Iz FIŠ je po 1 mesecu ugotovil, da nima blage veze o programiranju.

Tako da če želiš od študija programerska znanja - FIŠ ni primeren, če ti je dovolj neka informacijska pismenost in potem delo ne v razvoju ampak kakšna splošna uporabniška informatika, potem pa.

Blinder ::

Mah ne mores zakljucka jemat ze po enem vzorcu
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

fikus_ ::

Zadnjih 30 let je bilo na novo ustanovljenih precej "kikiriki" univerz, katerih programi ne smejo biti prezahtevni da privabijo študente (ki na pravih univerzah ne bi prisli skoz).
Ce pogledate, katera podrocja pokrivajo, jih je vecina družboslovnih, kjer se da čarati in mešati meglo, pri konkretnih zadevah pa znaš, ali pa ne znaš!
Tudi sam imam izkušnje, sem nekaj svežih diplomantov uvajal in je pomembno s katere univerze prihaja človek.
Seveda je pa odvisno tudi od posameznika, nekaterim diploma ne pomaga, drugi so pa produktivni z nedokončanim faksom.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

hunter01 ::

Blinder je izjavil:

Mah ne mores zakljucka jemat ze po enem vzorcu

Res je se strinjam, ampak po pogovoru s tem študentom, je že predmetnik veliko bolj usmerjen k uporabi nekih IT orodij, kot npr razvijanju teh orodij. Tako da sem bolj dobil občutek, da v nm niti ni študij zasnovan za developerje in je bolj namenjen študentom, ki bi radi bili v IT okolju vendar ne programiranje.

Lonsarg ::

Znanje pridobljeno na faksu sploh ni kaj dosti pomembno v kontekstu zaposlovanja, itak vsakega ki ga dobiš iz faksa ga bolj ali manj iz nule učiš.

Je pa to da si končal težji faks dober filter ko nabiraš kandidate, v povprečju bodo pač tisti ki težje fakse končajo boljši. Seveda zgolj v povprečju, ampak jbg, najlažje je neka generalna povprečja imet za osnovne filtre. Zgolj za inicialno zaposlitev seveda, ko imaš enkrat izkušnje se izobrazbe ne gleda več kej veliko v IT.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

kow ::

Da. Diploma tezjih fakultet je dober filter. To ne pomeni, da ne mores dobiti kvalitetnega programerja, ki je naredil FIS.
Pomeni pa, da ce bos "na slepo" vzel kandidata iz FRI ali FIS, bos statisticno imel boljse moznosti s FRI studentom.

Frišnemu diplomantu rečeš, naj prinese na razgovor svoj diplomo...

Mislim, da vsak zna ocenit ali je diploma kar nekaj ali je bil res vloženo nekaj truda...

Sicer so pa vse diplome v COBISSu, pa jih lahko tam pogledaš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerljivost slovenskih fakultet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
645908 (3003) tony1
»

FIŠ-fakulteta za informacijske študije

Oddelek: Šola
3411700 (5772) cheetah2
»

Izredni študij na fakulteti za računalništvo in informatiko

2712926 (3289) falconnn
»

Nov študij računalništva na FIŠ v Novem mestu

4414285 (12177) Blinder
»

Bo šel letos kdo študirati izredni študij računalništva na FIŠ?

358733 (7853) Yacked2

Več podobnih tem