» »

Nakupovanje na Temu

Nakupovanje na Temu

1
...
3 4
5
»

karafeka ::

fikus_ je izjavil:

Samo prodajanje znanja nas lahko rešuje in seveda manj birokracije, mrtvega dela...

Kakega znanja? O čem?
Če pa vsa moderna tehnologija nastaja na Kitajskem.
Razen če s podajanjem znanja misliš incfluencarstvo...

nekikr ::

mi imamo individualizem, ki ga je izjemno tezko "iztrebit".

Nekako dvomim, da bo lokalni šlosar Joža, rešitev pred Kitajci...

bm1973 ::

fikus_ je izjavil:

Samo prodajanje znanja nas lahko rešuje in seveda manj birokracije, mrtvega dela...

Brez mrtvega dela je polovica EU nezaposlena...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

fikus_ ::

karafeka je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kakega znanja? O čem?

Sem napisal, "Samo prodajanje znanja nas lahko rešuje"
Je vprašanje, če se jutri zbudimo, kako lahko pariramo Azijcem.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

bm1973 ::

nekikr je izjavil:

Saj se strinjam, da se tudi pri njih stvari spreminjajo, zato pa veliki igralci selijo proizvodnjo v Indijo in okoliš, ker je ceneje.

Odpusti škrtim v duhu, saj ne vedo kaj delajo :)).

nekikr je izjavil:

mi imamo individualizem, ki ga je izjemno tezko "iztrebit".

Nekako dvomim, da bo lokalni šlosar Joža, rešitev pred Kitajci...

Je rešitev za Jožeta, saj so cene obrtnikov skoraj višje od danes aktualnih AI arhitektov...

fikus_ je izjavil:

karafeka je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Kakega znanja? O čem?

Sem napisal, "Samo prodajanje znanja nas lahko rešuje"
Je vprašanje, če se jutri zbudimo, kako lahko pariramo Azijcem.

mogoče čez 2,3 generacije, sam kaj ko nover generacije ne bodo hotele delati za današnje, influencarske...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

donvito ::

Je kdo kupoval pasto, sprej za obnovitev žarometov in katero se splača kupit?
https://www.temu.com/search_result.html...

Zimonem ::

nekikr je izjavil:

Ja in koliko Evropejcev bi delalo na ta način? Koliko delavcev za tekočim trakom dela 75 ur na teden, redno, iz leta v leto?

Saj se strinjam, da se tudi pri njih stvari spreminjajo, zato pa veliki igralci selijo proizvodnjo v Indijo in okoliš, ker je ceneje. Ampak enostavno, če vse skupaj vzameš v obzir, je nemogoče, da bi s kakršnimikoli ukrepi lahko bili konkurenčni Kitajcem. Ob tem, da zdaj tudi tehnološko zaostajamo. Zna biti še "zanimivo". Pameti nimamo več ekskluzivne, mišice imajo pa oni svoje v obliki AI in robotike. Kaj pa nam ostane? Lesene žlice v sladoledu, pritrjeni zamaški in fajtarke osmega marca.

Šampanjec, pianino in zadnji naj ugasne luč. Al pa če se začnemo pogovarjati s Kitajci. Indije še dvajset let ne bo na sceni.

asinhronc ::

nekikr je izjavil:

Zna biti še "zanimivo". Pameti nimamo več ekskluzivne, mišice imajo pa oni svoje v obliki AI in robotike. Kaj pa nam ostane? Lesene žlice v sladoledu, pritrjeni zamaški in fajtarke osmega marca.

Koliko sejmov in predstavitev humanoidne robotike v Evropi si obiskal? Lahko našteješ vsaj dva obiska? Pojdi svoje znanje deliti v Hiproject ne zgolj jamrati.

Zimonem ::

Eh glede robotike so razmerja naravnost bizarna.
Glede na podatke Mednarodne zveze za robotiko (IFR) iz leta 2024 je Kitajska daleč največja, saj je namestila 295.000 enot, kar predstavlja več kot polovico vseh novih robotov na svetu .

Spodaj je pregled za 10 največjih držav:

1. ?? Kitajska

. 295.000 enot (54 % svetovnega trga)

2. ?? Japonska

. 44.500 enot

3. ?? ZDA

. 34.200 enot

4. ?? Južna Koreja

. 30.600 enot

5. ?? Nemčija

. 26.982 enot

6. ?? Indija

. 9.100 enot

7. ?? Italija

. 8.783 enot

8. ?? Mehika

. 5.600 enot

9. ?? Španija

. 5.100 enot

10. ?? Francija

. 4.900 enot

Vodilnih pet držav (Kitajska, Japonska, ZDA, Južna Koreja in Nemčija) skupaj predstavlja kar 80 % vseh novih namestitev .

Ste morda iskali podatke o skupnem številu robotov v obratovanju ali o gostoti robotov (število robotov na 10.000 zaposlenih)? To so pogosto celo bolj zanimivi pokazatelji stopnje avtomatizacije.

fikus_ ::

Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

darkolord ::

donvito je izjavil:

Je kdo kupoval pasto, sprej za obnovitev žarometov in katero se splača kupit?
https://www.temu.com/search_result.html...
Nobena pasta se ne splača, ker moraš na žaromet nanesti UV zaščito.

Brusni papir + dvokomponentni UV lak v spreju.

blackbfm ::

Še dobro, da je prišel v igro Temu in začel ustcvarjati konkurenc

gad damn res je težko ustvarjat konkurenco ko si oproščen carin (in dolgo časa tut davkov), in ti ni treba zagotovljat skladnosti, medtem ko evropski trgovci vse to morajo.. kako nas nategujejo ti nekOnKurEnČnI europejci res!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

PovemVfaco ::

blackbfm je izjavil:

Še dobro, da je prišel v igro Temu in začel ustcvarjati konkurenc

gad damn res je težko ustvarjat konkurenco ko si oproščen carin (in dolgo časa tut davkov), in ti ni treba zagotovljat skladnosti, medtem ko evropski trgovci vse to morajo..

Sj evropski proizvajalci so tud oproščen carin v evrop. Uvozniki niso in s carinam na male pošiljke se gre najbolj njim n roko. Bolj se bo splačal uvažat večje količine. Pa manj manjše. V preprodajanji kitajske robe bomo zahodnjaki še bolj top, v vsem ostalem pa dolgoročno še mnj. :))

Zgodovina sprememb…

Morenov ::

Bellator je izjavil:

Lepo se sliši tvoja floskula, ampak kako predlagaš, da 250 milijonov državljanov ustvarja dodano vrednost?

Ne vem kje si dobil teh 250 milijonov, ampak nima veze. Kmalu bomo vsi kupovali po dražji ceni, zato da si bodo lahko posamezniki služili kruh. Mi deluje kot našminkana socialna podpora za brezposelne. Edina razlika je, da je ta brezposelen sedaj zaposlen kor preprodajalec, dobi več denarja kot prej, morda celo dobro služi, ampak vse na račun ostalih. Mimogrede je brezposelnost v EU nizka, tako da služba se najde. Zdaj sem se spomnil na neko slovensko podjetje, ki prodaja pisarniške stole. Je bila pred leti akcija na Slo-Techu, da se naroči cel kontejner stolov za 250€ na kos, medtem ko jih je to podjetje prodajalo za nekje 550-600€ in seveda so se lastniki podjetja pritoževali na Slo-Techu, da jim kradejo kruh. Torej bi moral takratni interesenti plačati 300€ več za stol, da bi gospoda služila lep denar in uživala v življenju.
S temi 3€ davka na kitajce bodo dosegli samo to, da bo folk spet začel več kupovati na Amazonu, ker boš imel ob isti ceni 24 mesecev garancije namesto 3.

hotig ::

Dejmo se v tej temi vrnit na temo o Temu :D

Jst sem opravil dva naročila v istem dnevu. Eno zjutraj in drugo zvečer. Dva plačila in dve številki naročila. Danes prejmem obvestilo o pošiljanju in imata oba naročila isto sledilno številko (od PS) ampak ima vsak različen datum dostave, po katerem lahko zahtevaš tistih 5€ bonusa (eden do 12.6., drugi do 16.6.).
Ima kdo kakšne izkušnje, zgleda kot da so vse "stlačili" v en paket. Kaj prideta skupaj ali ločeno? Lahko v primeru skupne dostave z zamudo enega dela vseeno zahtevam 5€ bonusa, tudi če bo drugi del prišel v roku (med 12. in 16.6.)? Kaj pa če pride samo en del in bo pisalo da so dostavili vse (ista sledilna številka)?
Vem da je vse skup picajzlasto ampak so vseeno dobrodošle izkušnje, če je kdo že imel tak primer.

Vanich ::

Otroci; kupujte na Temu, dokler je še cajt. Potem ne boste mogli več, oziroma, bo preveč peklo v denarnici.
Naročilo oddano do ene 15-17.06. bo verjetno še prišlo pred 01.07., potem pa ni več za riskirat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

Nikonja ::

Kupuješ lahko še vedno, ampak te drobne poceni bedarije pač ne. 3 eur na izddelek od 0,7 eur je velik, ampak na nekaj od 20 eur niti ni tolk, ker bi podobno stvar pri nas plačal 40! Bo treba bit mal več pazljiv kaj naročaš!

DePalmo ::

A ni tako da to velja samo za nakupe izven EU, kjer je potem treba plačati tudi carino? In na podlagi tega sklepam da to za Temu ne bo veljalo, ker imajo itak svoje skladišče?

floyd1 ::

hotig je izjavil:

Dejmo se v tej temi vrnit na temo o Temu :D

Jst sem opravil dva naročila v istem dnevu. Eno zjutraj in drugo zvečer. Dva plačila in dve številki naročila. Danes prejmem obvestilo o pošiljanju in imata oba naročila isto sledilno številko (od PS) ampak ima vsak različen datum dostave, po katerem lahko zahtevaš tistih 5€ bonusa (eden do 12.6., drugi do 16.6.).
Ima kdo kakšne izkušnje, zgleda kot da so vse "stlačili" v en paket. Kaj prideta skupaj ali ločeno? Lahko v primeru skupne dostave z zamudo enega dela vseeno zahtevam 5€ bonusa, tudi če bo drugi del prišel v roku (med 12. in 16.6.)? Kaj pa če pride samo en del in bo pisalo da so dostavili vse (ista sledilna številka)?
Vem da je vse skup picajzlasto ampak so vseeno dobrodošle izkušnje, če je kdo že imel tak primer.

1. Nič ne zahtevaš, avtomatsko ti bodo dali dobropis 5€. In ja, tudi za samo tisto polovico, saj ni prispela pravočasno.
2. Dajo včasih 2 naročili v samo en paket, ja. Na njihovi (Temu) strani slediš 2 paketoma, pol pa je bil en v drugem pri paketni dostavi.

Steinkauz ::

Verjemte da bodo našli obvod tudi za to.
EU skladišča pa nakup od EU entitete.

starfotr ::

Komaj čakam, da se smeti zreducirajo. Naj peče v denarnici, se bo vsaj vedelo zakaj peče.

floyd1 ::

Steinkauz je izjavil:

Verjemte da bodo našli obvod tudi za to.
EU skladišča pa nakup od EU entitete.

Najverjetneje bo res šlo v tej smeri. Še prej pa bodo kitajci (spet) dobro zaslužili.
Prejšnji mesec mi je kar precej poznanih omenilo, da že nekaj časa delajo skupaj košarico drobnarij, da jo bodo naročili še "po starem" sistemu. Še nekaj pa je bilo vprašanj od ljudi, ki drugače naročajo zelo redko, do kdaj je zdaj treba naročit...

to ni obvod, tako poteka normalna trgovina

digitalcek ::

Star teleban (jaz) vprašuje v imenu še kakšnih pet zaradi prihajajoče carine prestrašenih upokojencev, kako zna biti po 1.juliju glede carine...

Bo zagotovo carina, bo mogoče, ali je kakšna možnost, da najdejo Kitajci kakšen /tak ali drugačen/ način pošiljanja v EU?

Mislite, da so od njih možni kakšni protiukrepi zaradi omenjenih cari?

Prebral pa nisi niti nekaj sporočil višje nad tvojim?

Najverjetneje bodo Kitajci naprej uvažali cele kontejnerje in potem robo dali na pošto znotraj EU (Madžarska), s čimer se izognejo carinjenju vsake pošiljke posebej.

Protikrepi niso možni, ker se ne uvajajo nobene nove carine, samo dosedanja oprostitev za pošiljke nižjih vrednosti se ukinja.

BuDi79 ::

digitalcek je izjavil:

Star teleban (jaz) vprašuje v imenu še kakšnih pet zaradi prihajajoče carine prestrašenih upokojencev, kako zna biti po 1.juliju glede carine...
Ko za 99,99% nakupov ne bo nič spremenilo ne bo nihče rekel "ups", niti v EU, EK, novinarji se niti ne bodo izgovarjali, da so povzemali PR članke... mimo bo šlo kot lpp avtobus.

Ampak nakupi iz ameriškega eBaya bodo pa dražji, to pa res. Največja grožnja EU potrošniku.

Nisem niti bral uradnega besedila (zakona ali pravilnika), kar sem pa bral si razlagam takole: če boš nekaj kupil izven EU, boš dodatno plačal 3 EUR.

Ker pa Temu hitro pride, sklepam da že imajo EU skladišča, torej teh 3 EUR ne bo. Težava bo kot omenjen USA eBay ter morebiti AliExpress. Sicer pa, tudi za AE so pred časom strašili koliko se bo podražilo in kakšen paket res zadržijo, večina jih pa gre skozi.

Pač EU politika podcenjuje kitajce in sem prepričan da bodo našli obvod. Kot vedno.

Bolj me je ujezila objava Fursa na FBju da če nekaj naročiš, plačaš DDV in tole dajatev, nato pa zadevo vrneš, NISI upravičen do povračila DDVja in tega prispevka. To je pa kraja pri belem dnevu!

Machete ::

Ja komaj čakajo, da bodo imeli podvojene postopke s tabo, ko si boš jakne naročeval in jih pomerjal.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Pač EU politika podcenjuje kitajce in sem prepričan da bodo našli obvod. Kot vedno.

trenutni sistem sploh ni obvod, ampak je zakonosko priviligiral prodajalce izven eu

Sicer pa, tudi za AE so pred časom strašili koliko se bo podražilo in kakšen paket res zadržijo, večina jih pa gre skozi.

kar gre skozi je zato ker je vse vnaprej deklarirano in carinjeno.. maš pa dosti pacientov ki si domišlja da na madžarsko švercajo pakete brez vseh kontrol in potem naprej v slo

Zgodovina sprememb…

DePalmo je izjavil:

Bolj me je ujezila objava Fursa na FBju da če nekaj naročiš, plačaš DDV in tole dajatev, nato pa zadevo vrneš, NISI upravičen do povračila DDVja in tega prispevka. To je pa kraja pri belem dnevu!
Če blago vračaš, ker je neustrezno, lahko povračilo še vedno zahtevaš.

Ampak se večinoma ne splača, ker moraš dokazati, da je v pošiljki res isto blago, kot si ga prejel.

delavec44 ::

blackbfm je izjavil:

trenutni sistem sploh ni obvod, ampak je zakonosko priviligiral prodajalce izven eu

Sicer pa, tudi za AE so pred časom strašili koliko se bo podražilo in kakšen paket res zadržijo, večina jih pa gre skozi.

kar gre skozi je zato ker je vse vnaprej deklarirano in carinjeno.. maš pa dosti pacientov ki si domišlja da na madžarsko švercajo pakete brez vseh kontrol in potem naprej v slo

Ne, imaš jih dosti, ki si domišljajo, da na Madžarsko masovno uvažajo in carinijo in potem naprej v slo. In na to 3€ do 150€ nima vpliva, DDV je pa imel in so ga pač dodali.
Imaš pa tudi ljudi, ki nimajo pojma in ponavljajo kar si oni domišljajo iz posta v post. Na srečo so slednji v manjšini, beri eden.

tomaz- ::

točno tako, ne vem, kje točno si prebral, da bi švercali čez Madžarsko!?

Ne, imaš jih dosti, ki si domišljajo, da na Madžarsko masovno uvažajo in carinijo in potem naprej v slo.

ne ne, paket za 2 eura se teleporitra MIMO carine direkt v slo. obvoz!

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Daj prosim te nehaj do 1.7. pa se potem slišimo kdo ima prav. OK?

Vse je bilo že razloženo ampak je potrebno vse teme zasmetiti.
https://slo-tech.com/forum/t586896/p878...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

šur, kitajec bulk uvaža neskladno robo kontejner za 149 eur, in potem mađari pakirajo

:)):))

eu pa medtem nikakor ne pogrunta sistema in ne zna narest ukrepov! deluelu

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

@blackbfm, ne se smešit no, ker ima @delavec44 čisto prav.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

seveda ima, on in kitajec sta pogruntala obvoz, biznis hujš ko kokain

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

DePalmo je izjavil:

Če blago vračaš, ker je neustrezno, lahko povračilo še vedno zahtevaš.

Ampak se večinoma ne splača, ker moraš dokazati, da je v pošiljki res isto blago, kot si ga prejel.

Ne, ne boš mogel, je nekje vmes FURSov odgovor: https://www.facebook.com/Financnauprava...
Citiram:

Author Finančna uprava RS
Dejan Køžel žal se ta možnost povračila carine in DDV za vrnjeno blago ukinja. Stranka lahko vloži zahtevek za povračilo carine v enem letu od uvoza samo v primeru, kadar gre za pomanjkljivo blago (npr. blago z napako) ali blago, ki ne izpolnjuje pogojev pogodbe. Lp

blackbfm je izjavil:

Vem da so Kitajci privilegirani, ampak kar se mene tiče: ali paket pride do mene ali ga zadrži carina in moram doplačat "njihove storitve". Nikjer nisem omenjal švercanja in če sem odkrit, me niti ne zanima kako to naredijo.

Sicer se pa strinjam, počakajmo 1.7. in bomo videli iz prakse. Furs še sam ne ve kaj govori, je bilo že večkrat potrjeno.

Technics ::

Nikoli in nikdar jim ne bo uspelo pri tolikšni količini paketov preveriti striktno enega po enega, Temu bo plačal za bulk kontejnerje ddv in carinske postopke,pri katerih bodo masovno carinli vse skupaj,seveda tukaj nebo striktnega pregleda in zavede bodo šle čez tako kot so do sedaj.Njihovi cariniki skrenirajo pakete na kitajskem in jim posljejo na madzarsko,gledajo samo da kosovno štima in to je to..
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4110 111 112 113 )

Oddelek: Kaj kupiti
56321344414 (5072) mtosev
»

Nakup iz banggooda (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8311260 (2395) eurasier
»

DealExtreme - poceni gadgeti (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Loža
2052349937 (95022) Karen
»

Alibaba naročilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6422571 (17991) darkolord

Več podobnih tem