» »

NBA sezona 2024-2025

NBA sezona 2024-2025

Temo vidijo: vsi
««
60 / 63
»»

Zimonem ::

Če bi po 2veh mesecih obžaloval vse kar si naredil.. i.a neko agendo pa da vidimo kaj bo poleti. Saj se je zavedal , da bo stvari spravil v luft, samo poprej je bil tudi dokaj podjeten gm, ki je tvegal. Pa ne da ga zagovarjam.

Kosek1 ::

Kurzweil je izjavil:

@Mato898, na, pa si se spet osmešil...

Vujačić zadel in Lakers so prvaki!
Vujačič preobrnil serijo

Kdaj spet Lakersi igrajo?

Mato989 ::

Napeta končnica MEM vs GSW ampak je GSW zmagal... čeprav so naredili apr bedarij skoraj na koncu.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Duhec ::

Ja, MEM je zaostajal za 3 in imel 5,4 sek. do konca žogo.
Pa so mečkali s podajo iz outa in sudja je piskal 5 sek., žoga za GSW in bilo je konec upanja za izenačenje.
http://blackbird.si/

Duhec je izjavil:

Ja, MEM je zaostajal za 3 in imel 5,4 sek. do konca žogo.
Pa so mečkali s podajo iz outa in sudja je piskal 5 sek., žoga za GSW in bilo je konec upanja za izenačenje.

Jap, failali so MEM pač... takrat je bilo konec.

Kurzweil ::

Tam nekje do polčasa je še kazalo, da bo GSW tole relativno gladko dobil, potem pa je v 3. četrtini MEM naredil svoje. Je pa bilo praktično vse na plečih Butlerja in Curryja, verjetno se kar vsi sprašujemo, če bo Butler v playoffu zdržal do konca, kjerkoli že je ta konec. Sicer pa MEM je dobil skok z 50-39, metal trojke kar 46%... imap pa po drugi strani kar 19 izgubljenih žog (GSW 10). Na drugi strani razen Curryja in Butlerja, ostali res slabi pri metu, izjemi sta Post in deloma Payton. Dvomim, da je tole vzdržno, bo pa vsekakor zanimiva serija Golden State Warriors - Houston Rockets. Memphis pa seveda v dodatno tekmo proti zmagovalcu dvoboja Dallas - Sacramento, ta tekma je jutri zjutraj ob 4:00... še prej pa ob 1:30 Chicago - Miami.

Orlando je pričakovano premagal Atlanto, sicer nisem pričakoval +25. Torej Orlando - Boston... Atlanta pa v tekmo z zmagovalcem med tekmo Chicago - Miami, ki je danes.

Curry je pač res majster tudi pri teh letih, no saj tudi Butler je, ko je motiviran, vrhunski igralec...

Bomo videli kako bo GSW deloval proti Houstonovi obrambi.

Okapi ::

Na Baliju, po 10 evrov, pa verjetno bi lahko zbarantal na 8 ali 7.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

fur80 ::

Okapi je izjavil:

Vprasaj kateri dres so najvec prodali in koliko? :) Da pristejemo uradni trgovini.

arnecan1 ::

Nico Harrison še kar naprej trosi neumnosti, sedaj ga je javno okrcal tudi Cuban. Človek, kateri ga je pripeljal v Dallas. https://www.zurnal24.si/sport/kosarka/h...

Del moje naloge je, da sprejmem najboljše odločitve za Mavericks, ne le zdaj, ampak za prihodnost, je nadaljeval Harrison in nato po nepotrebnem v razpravo vključil še Nowitzkega. Velja sicer omeniti, da je bil legendarni nemški košarakar, ki je Dallas leta 2011 popeljal do naslova NBA prvaka, omenjen kot eden izmed svetovalcev, s katerimi bi se lahko Harrison posvetoval glede menjave Dončića, a tega ni storil. Nihče ni vedel za to menjavo. To je bila velika skrivnost. Ne morem iskati nasvetov pri ljudeh, ki niso vsak dan z nami. Ti ljudje ne razumejo, kaj se v ekipi dogaja na dnevni bazi. Nekatere odločitve ne bodo priljubljene pri Dirku ali navijačih, a jaz imam odgovornost do Dallas Mavericks, je dejal Harrison.

Cubanu je ob teh besedah zavrela kri. Dirk je Dallas Mavericks, je zapisal na omrežju X in dodal: "Takrat, zdaj in za vekomaj. Tega ne bi smel nihče pozabiti. Njegov kip bo tukaj stal za večno. Zvestoba nikoli ne mine.

bambam20 ::

Okapi je izjavil:

Potem pa po 4 ih pranjih začne potisk odstopat.

Je pa tole glede trenerjev pri Phoenixu res zelo zanimivo...

Crazy but true: After being fired by the Phoenix Suns, Mike Budenholzer could NOT coach in the NBA until 2028 & still make $56 Million in that span.

August 2021: Signed a 3-year extension with the Milwaukee Bucks before being fired

May 2024: Signed a 5-year, $50 Milllion deal with Phoenix before being fired a year later

in

Torej, ko bo Phoenix najel naslednjega trenerja, bo to pomenilo, da bodo naenkrat pri Phoenixu plačevali kar 4 trenerje... to absolutno niso časi, ko bi se fani Phoenixa lahko veselili prihodnosti, modrosti in pametnega dela svojega kluba... pol igralcev noče več igrati za ta klub... da ne omenjamo pred časom max pogodbo za Beala, pa tole metanje denarja v prazno za Duranta, je pa tudi Durant pokazal, da zna biti mestoma precej neprofesionalen, pač odigraš celotno sezono... ne dvomim pa, da se bo par klubov letos poleti pošteno greblo za njega, jaz vem, da če bi bil GM, ga absolutno ne bi hotel v ekipi v teh letih, s takšnim odnosom in v takšnem stanju. Pa mi je bil nekoč, sploh v času OKC, tistega OKC, ko so igrali zanj Harden, Ibaka, Westbrook... še kar posrečen.

Zimonem ::

Ni bil posrečen, bil je vrhunski igralec. Leader pa nikoli

tony1 ::

Ne pozabimo, da je Phoenix še prej odpustil Kokoškova, ki niti slučajno ni slab trener.

Bomo že kaj napovedali, kdo gre v drugi krog?

Zahod:

Okc: (vseeno kdo ) - Zmagovalec OKC

Ne upam si napovedat, kdo bo zmagovalec v seriji
Denver:Clipersi. ( bolj se nagibam Clipersom)

Lakersi: Minnesota - Zmagovalec serije Lakersi
Houston: Golden State - Zmagovalec serije Golden State

Vzhod

Cleveland ( vseeno kdo) - Zmagovalec Cleveland

Indiana:MillWakue ( po moje Indiana, saj ne bo Lillarda)

Knicks:Pistons ( Medsebojne tekme 1-3 za Pistonse ) nimam pojma..

Celtics:Magic - Zmagovalec Boston

Groot ::

bambam20 je izjavil:

Bomo že kaj napovedali, kdo gre v drugi krog?

Zahod:

Okc: (vseeno kdo ) - Zmagovalec OKC

Ne upam si napovedat, kdo bo zmagovalec v seriji
Denver:Clipersi. ( bolj se nagibam Clipersom)

Lakersi: Minnesota - Zmagovalec serije Lakersi
Houston: Golden State - Zmagovalec serije Golden State

Vzhod

Cleveland ( vseeno kdo) - Zmagovalec Cleveland

Indiana:MillWakue ( po moje Indiana, saj ne bo Lillarda)

Knicks:Pistons ( Medsebojne tekme 1-3 za Pistonse ) nimam pojma..

Celtics:Magic - Zmagovalec Boston

Se kar pridružim tejle napovedi. Edino za HOU-GSW sem nekako precej bolj 50-50. HOU je v zadnjem obdobju igral kar dobro, je pa res da sta na drugi strani Curry&Butler.

Pa za Knickse vseeno mislim, da bi mogli iti čez Detroit. Čeprav so slednji z nekim bad boy pristopom lahko ultra neugodni.

Nisem vedel, da sta Houston in Golden State v letošnji sezoni odigrala kar 5 tekem in 3 je dobil Golden State. Sem bil mnenja, da je največ, kar določene ekipe odigrajo, so 4- medsebojne tekme v sezoni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Groot je izjavil:

Se kar pridružim tejle napovedi. Edino za HOU-GSW sem nekako precej bolj 50-50. HOU je v zadnjem obdobju igral kar dobro, je pa res da sta na drugi strani Curry&Butler.

Jaz stavim na GSW zaradi naveze Curry-Butler. Na drugi strani se mi zdi problem, ker jim manjka vsaj eden takšen igralec, ki lahko potegne, ko se tekma lomi. No, bomo videli. Zagotovo pa sem mnenja, da Houston ni resna grožnja na splošno, tudi, če so na koncu bili drugi.

Veliko bolj samozavestni so bili do 31. decembra, ko so imeli samo 11 porazov, medtem ko imajo v letu 2025 kar 19 porazov.

Warriorsi so imeli res čudno sezono. So pa od prihoda Buttlerja odigrali z njim od 9. februarja 30 tekem in jih dobili 23, izgubili pa 7, kar jim daje 76.6% uspešnost, kar je zelo dober % .

Duhec ::

Po današnji zmagi Dallasa proti Kingsom in Heata proti Bullsom je trenutno takole:

http://blackbird.si/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

BREAKING: Sacramento Kings and general manager Monte McNair have agreed to part ways.

GupeM ::

bambam20 je izjavil:

Nisem vedel, da sta Houston in Golden State v letošnji sezoni odigrala kar 5 tekem in 3 je dobil Golden State. Sem bil mnenja, da je največ, kar določene ekipe odigrajo, so 4- medsebojne tekme v sezoni.

Odkar imamo mid season tournament oz NBA cup, se lahko zgodi, da nekatere ekipe igrajo tudi 5x.

Zvezdica27 ::

po moje bo vzhod: Boston Indiana, Zahod pa OKC Lakers...

Na koncu... fak, Boston...

zz

Evo, ko že napovedujete:

Oklahoma in Cleveland bosta napredovala...

Denver - Clippers
Lakers - Minnesota
Houston - Golden State
Indiana - Milwaukee
New York - Detroit
Boston - Orlando

Par DEN-LAC je praktično 50:50, tako med vsemi s katerimi se pogovarjam, kot na stavnicah. Še največ bo odvisno od tega, če bo Murray zdržal pri DEN oz. Leonard pri LAC. Verjetno bi že jutri dal napoved na LAC, tole je res 50:50... ampak dam mikro prednost DEN glede na formo iz konca sezone in dejstvo, da so bolj kot ne kompletni imajo praktično iste možnosti tudi LAC... nekako sumim, da Leonard ne bo zdržal, Zubac, ki ima letos seveda odlično sezono, bo verjetno imel ogromno težav z Jokićem, kar pomeni, da bo Zubac precej onesposobljen, mogoče bo Jokić podobno kot Dončič prisilil Lua, da z njim igra manj in ne bo prišel do izraza. Precej bo odvisno od strelske forme Powella in Bogdanovića... upajmo na minute tudi za Čančarja, predvsem pa da Murray zdrži, ker se mi zdi, da je ravno to tista točka, ki bo pretehtala, smo videli, kakšne težave lahko ima DEN, ko njega ni in če bi v tem trenutku videl, da je Murray out za playoff, bi v trenutku dal napoved na LAC... bo pa zelo zanimivo, tale serije prav mora it v serij 7 tekem, kar kliče po tem.

Tudi GSW je v zadnjem delu sezone podobno kot LAC igral odlično, glede na to dejstvo, bi moral "stavit" na GSW, pa bom tu dal prednost HOU zaradi dejstva, ker imajo več širine, so bolj kompaktna ekipa, igrajo boljšo obrambo in predvsem igra GSW preveč sloni na dvojcu Curry-Butler, pri čemer sumim, da Butlar ne bo na voljo do konca playoffa. Recimo, da če gre ta tekma v serijo 7-ih tekem, da ima HOU tu prednost. Ja pa tudi tole tista "50:50 tekma", večina trenutno stavi na GSW, kar je seveda argumentirano, ampak nekako imam občutek, da GSW tule ne bo šlo vse po planih. Precej drzna napoved, vem...

Podobni bi dal prednost Indiani, ker ima bolj homogeno in kompaktno ekipo... za nameček pri MIL manjka še Lillard, brez katerega pa je MIL sicer tudi znal odigrati dobre tekme v zadnjem delu sezone.

Med New Yorkom in Detroitom sem prav gotovo za Detroit, ker mi je verjetno kar največje presenečenje sezone, realno pa ima NY, če je seveda vsaj približno kompleten več kvalitete in širine, predvsem pa igralce, ki imajo konkretne izkušnje s playoffom. Upam pa, da zmaga DET.

Za dvoboj med BOS in ORL ne rabim ja pretirano veliko pisat. Jasno je, da če ORL ne bi to sezono zapadel v precej težav s poškodbami bi bil precej višje na lestvici, je pa sedaj precej bolj kompleten in po mojem niti ni takšen outsider, kot bi se morda komu zdelo. Znajo biti neugodni, če ne bo dodatnih poškodb, pa seveda škoda, da ni še drugega Wagnerja.

/////

Iz petka na soboto pa seveda še zadnji odločitvi:

1:00 ... Atlanta - Miami
3:30 ... Memphis - Dallas

Neglede na to, kako slab je letos Miami, je Atlanta še slabša... sem pa prepričan, da ATL ne bo igrala tako slabo, kot proti Orlandu, kjer je padla za 25 razlike. Tekma MEM-DAL bo verjetno tudi tight.

hamez66 ::

Dallas zmagal. Še imajo šanse za naslov. he he

Legon ::

Kurzweil je izjavil:

Evo, ko že napovedujete:

Oklahoma in Cleveland bosta napredovala...

Denver - Clippers
Lakers - Minnesota
Houston - Golden State
Indiana - Milwaukee
New York - Detroit
Boston - Orlando

Par DEN-LAC je praktično 50:50, tako med vsemi s katerimi se pogovarjam, kot na stavnicah. Še največ bo odvisno od tega, če bo Murray zdržal pri DEN oz. Leonard pri LAC. Verjetno bi že jutri dal napoved na LAC, tole je res 50:50... ampak dam mikro prednost DEN glede na formo iz konca sezone in dejstvo, da so bolj kot ne kompletni imajo praktično iste možnosti tudi LAC... nekako sumim, da Leonard ne bo zdržal, Zubac, ki ima letos seveda odlično sezono, bo verjetno imel ogromno težav z Jokićem, kar pomeni, da bo Zubac precej onesposobljen, mogoče bo Jokić podobno kot Dončič prisilil Lua, da z njim igra manj in ne bo prišel do izraza. Precej bo odvisno od strelske forme Powella in Bogdanovića... upajmo na minute tudi za Čančarja, predvsem pa da Murray zdrži, ker se mi zdi, da je ravno to tista točka, ki bo pretehtala, smo videli, kakšne težave lahko ima DEN, ko njega ni in če bi v tem trenutku videl, da je Murray out za playoff, bi v trenutku dal napoved na LAC... bo pa zelo zanimivo, tale serije prav mora it v serij 7 tekem, kar kliče po tem.

Tudi GSW je v zadnjem delu sezone podobno kot LAC igral odlično, glede na to dejstvo, bi moral "stavit" na GSW, pa bom tu dal prednost HOU zaradi dejstva, ker imajo več širine, so bolj kompaktna ekipa, igrajo boljšo obrambo in predvsem igra GSW preveč sloni na dvojcu Curry-Butler, pri čemer sumim, da Butlar ne bo na voljo do konca playoffa. Recimo, da če gre ta tekma v serijo 7-ih tekem, da ima HOU tu prednost. Ja pa tudi tole tista "50:50 tekma", večina trenutno stavi na GSW, kar je seveda argumentirano, ampak nekako imam občutek, da GSW tule ne bo šlo vse po planih. Precej drzna napoved, vem...

Podobni bi dal prednost Indiani, ker ima bolj homogeno in kompaktno ekipo... za nameček pri MIL manjka še Lillard, brez katerega pa je MIL sicer tudi znal odigrati dobre tekme v zadnjem delu sezone.

Med New Yorkom in Detroitom sem prav gotovo za Detroit, ker mi je verjetno kar največje presenečenje sezone, realno pa ima NY, če je seveda vsaj približno kompleten več kvalitete in širine, predvsem pa igralce, ki imajo konkretne izkušnje s playoffom. Upam pa, da zmaga DET.

Za dvoboj med BOS in ORL ne rabim ja pretirano veliko pisat. Jasno je, da če ORL ne bi to sezono zapadel v precej težav s poškodbami bi bil precej višje na lestvici, je pa sedaj precej bolj kompleten in po mojem niti ni takšen outsider, kot bi se morda komu zdelo. Znajo biti neugodni, če ne bo dodatnih poškodb, pa seveda škoda, da ni še drugega Wagnerja.

/////

Iz petka na soboto pa seveda še zadnji odločitvi:

1:00 ... Atlanta - Miami
3:30 ... Memphis - Dallas

Neglede na to, kako slab je letos Miami, je Atlanta še slabša... sem pa prepričan, da ATL ne bo igrala tako slabo, kot proti Orlandu, kjer je padla za 25 razlike. Tekma MEM-DAL bo verjetno tudi tight.

Odlična analiza, edino HOU - GSW, osebno dajem prednost GSW. Playoff Jimmy je v tej fazi praktično znastveno dokazano dejstvo. Že na prvi tekmi PO je dosegel 2x svojega povprečja pri GSW.

Ganon ::

Denver na Arena Sport, LA na Voyu. Še kje kaj?

kixs ::

Gledam samo streame.

Saj vidim na Arena Sport imaš recimo obe preostali play-in tekmi... potem vidim, da je LAC-DEN in MIN-LAL... pa vidim, da imajo tudi BOS-ORL... sicer pa jaz tudi praktično vse gledam ameriške prenose oz. streame teh prenosov... dobiš več vsebine pred tekmo, med tekmo in po tekmi... seveda boljše komentatorje, več informacij, insight vse vse... en čas sem še zagovarjal Lamuta in Štucina, ker sta v primerjavi z ostalimi komentatorji v Sloveniji še vedno boljša, ampak tudi to ne prenašam več, ker je vedno bolj slabo, komentiranje vedno bolj neumno... da ne omenim, da se prenosi začnejo ob uri, torej nobene vsebine, nič strokovnega, posiljevanje z dobesedno prevedenimi ameriškimi frazami, potem pa rabijo vedno pol 1. četrtine, da sklobasa vse kar je hotel povedat, čeprav se včasih zdi, da se sploh ne pripravijo na tekme... tisto poščico tekem, ki prenaša Kanal A, pa tako komentira Vilfan, ki mi je nekoč bil še OK, ga je pa več kot očitno povozil čas, o NBAju praktično pojma nima oz. se vidim da ga niti ne zanima tako pretirano, ker je on tipičen nostalgik, ki pada na evropski basket, kar ni nič narobe, ampak pač ne zna komentirat NBA tekem. Torej streami...

Zame streami od že dobroh 17 let. Noben slovenski komentator ne pride zraven, ko je govora o NBa košarki. Vcasih pa tako nisem imel izbire. Ko ima pa clovel izbiro pa rece slovenskim komentatorjem, sploh ce sta Stucin in Lamut , da naj se izklopita.

BREAKING: Damian Lillard has been cleared of his deep vein thrombosis and is no longer on blood-thinning medication.

judoka ::

še moje "stave":

Denver - Clippers
Lakers - Minnesota
Houston - Golden State
Indiana - Milwaukee
New York - Detroit
Boston - Orlando
CLE in OKC

Caracas ::

Bi rekel enako, čeprav upam da se pri lal motiva.

Ne verjamem, da bo Minnesota premagal lakerse. Imajo preinteligentno igro.

barakus ::

bambam20 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Cena tega jerseya online v ID je 91k IDR.

Tisk se ne spere, imam take jerseye že dve leti, športam vsak dan in jih perem enkrat na teden. Se pravi veliko ciklov. Tu pa tam se šiv začne odpirat ampak se da popravit.

heh... če se ti da ukvarjati z mano, pa si lih na Baliju, daj mi enega M prinesi, pa mi ga nek pustiš v LJ ali MB... lahk ti fliknem teh 10e ali karkoli...

sam da Amerikanci ne dobijo mojega evra!

zz

barakus je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Cena tega jerseya online v ID je 91k IDR.

Tisk se ne spere, imam take jerseye že dve leti, športam vsak dan in jih perem enkrat na teden. Se pravi veliko ciklov. Tu pa tam se šiv začne odpirat ampak se da popravit.

To se vidi takoj, da je ponaredek.

barakus ::

To je pa zelo odvisno od primera do primera. Imaš ponaredke za 5 eur, 12 eur in 20 eur in najdražje so zelo podobne originalom, tudi na blizu. Nisem pa ekspert, tudi be nosim NBA majic, poznam pa tematiko iz prve roke...

No še enkrat zanikam, da se barve sperejo. Največja razlika med poceni in dražjimi majicami je material. V tistih najcenejših je kakor da imaš oblečeno plastično vrečko. Če daš nekaj eurov več pa je material že boljši (tanjša, elastična, tkana in ne mikroperforirana sintetika). Tiste najdražje variante pa meni ne ustrezajo, ker je material predebel za tropske kraje, kjer treniram, za evropo pa je ok.

Denver - Clippers
Lakers - Minnesota
Houston - Golden State
Indiana - Milwaukee
New York - Detroit
Boston - Orlando
CLE - proti bilo komu
OKC - proti bilo komu

Bom pa rekel takole, Clippers in Golden State sta minimalna favorita, tako da sta ti dve tekmi, predvsem HOU:GSW praktično 50:50. MIN ni slaba in so v zelo dobri formi, ampak LAL so tukaj zmerni favorit, OKC pa še bolj proti svojemu potencialnemu nasprotniku DAL ali MEM.

Vzhod spremljam samo površno, sedaj sem komaj izvedel, da je slabši od bratov Wagner operiran, ampak glede na to, da je že par let standardni igralec prve peterke je to kar velik udarec. Drugače Orlando ni slab. Imajo mlajšega in boljšega Wagnerja, imajo Banchera, imajo veterana Caldwell-Popa.... Problem je, da je Boston močan. Čeprav so včasih znali mrkniti v odločilnih trenutkih, so sedaj kaže dozoreli.

Glede na to, da se je vrnil Damian Lillard moram dati Milwaukee za rahlega favorita. V kakšni formi bo in kakšen bo rust je vprašanje.

Bo Lillard igral? Zaenkrat bral samo da nima več strdka. Kar takoj igrati verjetno ne more.

Caracas je izjavil:

Bo Lillard igral? Zaenkrat bral samo da nima več strdka. Kar takoj igrati verjetno ne more.

Kolikor sem zasledil zaenkrat, bi naj bil povsem cleared glede vseh omejitev... ko zasledim kakšno res relevantno/official novico pa tako frcnem še sem... tudi če bo začel že kmalu igrati, vprašanje kdaj bo prava forma, ker kolikor sem gledal na ESPN zadnjič, možakar zaradi strdka ni niti treniral, tu mislim, da ni bilo niti najmanjšega prilagojenega treninga... tako da bo v vsakem primeru trajalo, jaz dvomim, da bo v kakšrnem koli primeri uporaben proti IND, kar pa zna biti za njih že usodna serija... naj spomnim, da je MIL brez Lillarda igral morda celo bolje v zadnjem delu sezone. Če pa pride nazaj in bo dejansko na nekem nivoju, potem pa bi v kakšnem trenutku celo dal bet na MIL in ne IND, kot sem dalo še dan nazaj. Nima veze, še vedno dajem napoved na Indiano!

Zanimivost: Nikola Peković, bivši član Timberwolvesov je menda visoko rangirani član Šarićeve črnogorske mafije:

https://basketnews.com/news-223109-ex-n...

arnecan1 je izjavil:

Denver - Clippers
Lakers - Minnesota
Houston - Golden State
Indiana - Milwaukee
New York - Detroit
Boston - Orlando
CLE - proti bilo komu
OKC - proti bilo komu

Bom pa rekel takole, Clippers in Golden State sta minimalna favorita, tako da sta ti dve tekmi, predvsem HOU:GSW praktično 50:50. MIN ni slaba in so v zelo dobri formi, ampak LAL so tukaj zmerni favorit, OKC pa še bolj proti svojemu potencialnemu nasprotniku DAL ali MEM.

Vzhod spremljam samo površno, sedaj sem komaj izvedel, da je slabši od bratov Wagner operiran, ampak glede na to, da je že par let standardni igralec prve peterke je to kar velik udarec. Drugače Orlando ni slab. Imajo mlajšega in boljšega Wagnerja, imajo Banchera, imajo veterana Caldwell-Popa.... Problem je, da je Boston močan. Čeprav so včasih znali mrkniti v odločilnih trenutkih, so sedaj kaže dozoreli.

Glede na to, da se je vrnil Damian Lillard moram dati Milwaukee za rahlega favorita. V kakšni formi bo in kakšen bo rust je vprašanje.

Jah, jaz osebno menim da so najbolj blizu oz. izenačeni pari na Zahodu tile:

DEN vs LAC
MIN vs LAL
HOU vs GSW

Tu ne bi bil presenečen če bo šlo na 7 odigranih... zmaga pa lahko kdorkoli, razen če se bo kdo izmed top 3 igralcev posamezne ekipe poškodoval (Leonard ipd specialci)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Caracas je izjavil:

Zanimivost: Nikola Peković, bivši član Timberwolvesov je menda visoko rangirani član Šarićeve črnogorske mafije:

Sem ravno dopoldan zasledil, sicer točnih podrobnosti o tem, katerem klanu/družini pripada nisem videl, nisem pa nekaj blazno presenečen. Kot kaže ni dobro skrbel za svoje finance, kar seveda neka redkost, ampak da je tako nizko padel, pa je res škoda in žalostno. Je pa res, da je njegova prezenca tudi nekaj vredna, si človek verjetno ne bi želel z njim imeti kakšne neporavnane račune.

Je pa še vedno živ spomin, kaj je obetal Peković in česar prav zares nikdar ni dosegel, v največji meri zaradi poškodb.

Če malce potegnem vzporednice s Črno Goro, ki ima 600k prebivalcev, torej cca 30% Slovenije... ja mi je poznana genetika... ampak ko pomisliš kakšne igralce vse so premogli, predvsem na položaju 4 in 5... Peković, Vranješ, Drobnjak, Vučević, Bjelica, Mirotić, Čabarkapa, Dubljević...

barakus je izjavil:

To je pa zelo odvisno od primera do primera. Imaš ponaredke za 5 eur, 12 eur in 20 eur in najdražje so zelo podobne originalom, tudi na blizu. Nisem pa ekspert, tudi be nosim NBA majic, poznam pa tematiko iz prve roke...

No še enkrat zanikam, da se barve sperejo. Največja razlika med poceni in dražjimi majicami je material. V tistih najcenejših je kakor da imaš oblečeno plastično vrečko. Če daš nekaj eurov več pa je material že boljši (tanjša, elastična, tkana in ne mikroperforirana sintetika). Tiste najdražje variante pa meni ne ustrezajo, ker je material predebel za tropske kraje, kjer treniram, za evropo pa je ok.

Pišem o tem iz slike, da je slab ponaredek.

Okapi ::

Zvezdica27 je izjavil:

heh... če se ti da ukvarjati z mano, pa si lih na Baliju, daj mi enega M prinesi, pa mi ga nek pustiš v LJ ali MB... lahk ti fliknem teh 10e ali karkoli...

sam da Amerikanci ne dobijo mojega evra!

zz

En dan prepozno si rekel.

ni frke!
zz

Kurzweil je izjavil:

Caracas je izjavil:

Sem ravno dopoldan zasledil, sicer točnih podrobnosti o tem, katerem klanu/družini pripada nisem videl, nisem pa nekaj blazno presenečen. Kot kaže ni dobro skrbel za svoje finance, kar seveda neka redkost, ampak da je tako nizko padel, pa je res škoda in žalostno. Je pa res, da je njegova prezenca tudi nekaj vredna, si človek verjetno ne bi želel z njim imeti kakšne neporavnane račune.

Je pa še vedno živ spomin, kaj je obetal Peković in česar prav zares nikdar ni dosegel, v največji meri zaradi poškodb.

Če malce potegnem vzporednice s Črno Goro, ki ima 600k prebivalcev, torej cca 30% Slovenije... ja mi je poznana genetika... ampak ko pomisliš kakšne igralce vse so premogli, predvsem na položaju 4 in 5... Peković, Vranješ, Drobnjak, Vučević, Bjelica, Mirotić, Čabarkapa, Dubljević...

V Črni Gori imaš kar nekaj velikanov okoli in nad 2 metrov, ko so poleg tega tudi močno grajeni, saj so naravno raščeni velikani, ne nekdo, kateri se je potegnil v višino zaradi napake v hormonih in posledično komaj hodi, kaj šele, da bi lahko igral bilo kakšen šport. Sicer pa med mafijo velja zakon pištole in bombe, ne najbolj močnega, kakor v pijanskih gostilniških pretepih, zato dvomim, da so njegovi mafijaški nasprotniki preveč impreisonirani nad njim.

Od južne Dalmacije preko Hercegovine do Črne Gore ter severne Albanije teče nek pas predslovanskih prebivalcev, kateri so bolj črni in višji od slovanskega prebivalstva, katero sicer že samo po sebi ne štejejo med najmanše. Tako je pač izgleda ostalo dovolj predslovanskega gena, da so še višji od svoje okolice. Npr. Slavonci in še posebej Makedonci so v Jugoslaviji veljali za najmanjše. Tudi v južni Albaniji so precej manjši ljudje kakor v severni.

V Albaniji svojh velikanov ne znajo vnovčiti, v Črni Gori jih pa znajo. Na splošno je bivša Jugoslavija bila na določenih podorčjih športna velesila, Kitajska in predvsem Indija pač svojega potenciala iz kvantitete ne znata dovolj ustrezno vnovčiti na večini športnih področij. Obe državi imata kljub sicer majhni višini prebivalcev ogromno število ljudi, ki imajo fizične predispozicije za določen šport, ampak ni razvitega športnega okolja in kulture.

P.S.: Sodnik, ki je izključil Luko proti OKL ne bo sodil v playoffu. https://ekipa.svet24.si/clanek/kosarka/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

@arnecan1, saj zato pa sem napisal, da se zavedam genetike... saj prezenca in handlanje z orožjem se ne izkjučujeta, kaj pa če premore oboje? Sicer pa tudi prezenca pri marsikomu že naredi svoje, a ni fino, da ne rabiš izvajat divjega zahoda?

Kot sem napisal, se zavedam genetike... so pa sicer največji Nizozemci, pa tudi sicer je med severnjaki tudi kar nekaj takšnih narodov, ki so nadpovprečno visoki oz. v svetovnem vrhu, recimo Estonci, Danci, Islandci, Latvijci, Finci, Norvežani... kot si že omenil in je verjetno večina tudi seznanjena, ta dinarsko-graški svet od Slovenije in Črne Gore... veljajo pa tudi Slovaki, Čehi, Nemci, Poljaki za zelo visoke...

Sem šel pa sedaj prav pogledat... dejansko je Slovenija na prav vseh virih, ki sem jih šel preverit med 10 in 12. mestom na svetu... se se absolutno zavedal, da veljamo za višje na svetu, ampak znotraj 10 oz. 20 pa sigurno ne... ko smo že ravno pri topicu v basketu, kar težko verjet, glede na to, koliko ima Slovenija zadnja leta težav z visokimi igralci, je pa tudi res, da se tu pa tam tudi ne dela dobro z njimi... veliko jih gre tudi v odbojko in rokomet, recimo pri rokometu zadnja leta poslušam ogoromno trenerjev razlagati en problem,... da se vse visoke igralce tišči na položaj pivota, na zunanjih položajih pa prav nobenega oz. odločno premalo.

Kje za boga si sedaj našel Albanijo? Tule kjer jaz gledam (eden od virov, pa so vsi praktično skoraj povsem enotni)...

Povprečno visok moški:

Slovenija ... povprečno 181cm ... 10. mesto na svetu
Albanija ... povprečno 174cm ... 82. mesto na svetu

Sicer verjamem, da obstjajo neke izjeme oz. ekstremi, ampak jaz resnično ne vem, kje si jih videl. Gledam basket že celo življenje, tudi mlajše selekcije, pa ti moram iskreno povedati, da lahko rečem, da je bil samo Ermal Kuqo tisti, ki bi lahko za njega rekel, da je bil dober albanski košarkark, pa še on je kasneje vzel turški potni list, je tudi igral za turško reprezentanco, tam je imel ime Ermal Kurtoglu. Ermal Kuqo je tudi igral v Sloveniji, natančneje za Pivovarno Laško, kasneje pa je bil seveda član številnih evroligaških ekip. Sicer verjamem, da obstaja kakšen visok človek v Albaniji, ki se ni srečal s košarko, ampak me boš nekako težko prepričal, da imajo nek neizkoriščen potencial, vsaj kar se višine tiče. Za kakšno resno debato bi morali stran od kafanskih špekulacij, ki jih ravno omenjaš, seveda genetika ustvarja marsikaj, tudi razne ektreme, ampak resnično še nisem slišal za to, da je v Albaniji...

Je pa seveda jasno, da je kakšen velikan v Albaniji, ampak tam ni košarka številka ena, pa tudi pogoji vprašanje kakšni so za tiste, ki se vendarle znajdejo v košarki. Bi bilo pa resnično zanimivo poskenirat cel svet... kakšne vse priimke človek najde v raznih eksotičnih basket ligah, kot je večina severnih, torej ker so starši povečini šli s trebuhom za kruhom, včasih vidiš tudi kakšnega v reprezentancah, pa naj si bo to z albanskim ali overall balkanskim priimkom/imenom... je pa seveda jasno, kako pa stvar izgleda v nogometu, če damo za primer recimo švicarsko reprezentanco... ali pa recimo Francosko, tako v košarki, kot nogometu pa še kje... pa ne bi šel s tem predaleč, ker resnični ni moj namen na kakšen način žaljiv, hočem samo poudariti, da se stvari res tako zblandajo, da je včasih potrebno imeti malce bolj advanced podatke, da lahko resno debatiraš. Tudi z visokimi Albanci je tako, bi rabil neke zares verodostojne podatke, ker na terenu o tem ni ne duha ne sluha...

Imaš severne Gege in južne Toske v Albaniji. Ghegs @ Wikipedia

Sicer pa si sam dal podatke iz wikipedije, kjer so Albanci visoki 174-176.6 cm, medtem ko so tisti na Kosovu visoki 179.5-180.6 cm. Tisti iz Kosova so Gegi. In tisti iz severno albanskih gora ob meji z Črno Goro naj bi dosegali Črnogorce. Seveda se potem povprečna višina zniža, če se vzame presek vseh prebivalcev.

Po podatkih iz wikipedije smo Slovenci višji od Hrvatov. Verjamem, da to drži, ampak ko prideš v Dalmacijo nimaš več tega občutka. V Osijeku bi ga verjetno imel.

P.S.: Iz tvojega linka naj bi bili najvišji ljudje v Dinarskih Alpah. Meje Dinaridov po slovenski wikipediji zajemajo: Na severozahodnem delu meji z Vzhodnimi Alpami in sicer na črti Tolmin-Idrijca-Žiri-južni rob Ljubljanskega barja-Škofljica-Temenica-Šmarjeta-Krka-Sava, na zahodu zajema tudi Istro in otoke, na jugu pa se razteza do porečij Kolubare in Morave, oziroma do Kosovske kotline in Prokletij v Srbiji.

Torej od južne Slovenije do severne Albanije. Kot kaže se višina prebivalstva kar precej ujema z tem goratim območjem.

Če podrobno pogledaš spodnji zemljevid, je severni del Albanije in Kosova obarvan z temnejšo barvo kakor južni del Albanije, torej je tudi višji.

Zanimivo, sem kar vse prebral... hvala za tole... če še koga zanima, evo najbolj pomemben del:

Physical anthropology

The Gheg Albanians have been described as immensely tall people, with an average male height ranging from 184 to 190 cm, making them one of the tallest, if not the tallest, people on Earth. They are characterized by round, hyper-brachycephalic heads, long faces, broad chests, robust builds, convex-shaped noses, and flat skulls. According to Pettifer & Vickers in 2007, "Ghegs speak a slightly different dialect of the language, and are often taller and thinner than Tosks, but these traditional differences (often exaggerated in vulgar anthropology) have been much diminished by population movement in the post-communist period."

In med vsemi plemeni iz katerih izvirajo, so tudi Kastrati in Kuqi, kakor se tudi pišeta oba najbolj poznana košarkarja Albanije zadnjih let, Erjon Kastrati sicer ni center, ampak SG/SF, ki je igral tudi za Olimpijo in Krko je pa bil nakoč Albanec, sedaj pa je seveda državljan Kosova in pa že prej omenjeni Ermal Kuqo, ki pa je bil center in je igral za Pivovarno Laško. Torej, ko smo že ravno omenili Kosovarje, slednji so seveda na severnem delu Albanije, torej je verjetno med njimi tudi nekaj Gegov.

Mi je pa zanimivo da sem srečal v življenju res precej Albancev in Kosovarjev in prav nihče ni bil velik, torej jih je večina očitno bolj pripadala Toskom, kot Gegom oz. potem si lahko šele predstavljamo... da če so Gegi med večjimi na svetu in če so v povprečju Albanci komaj 82. na svetu po velikosti... kako nizki so potem po velikosti Toski... očitno sem v življenju srečal neprimerljivo več teh... so pa Gegi bolj nativi, bolj tribal in klanovska družba, Toski so/bili pa bolj pod vplivom Ottomanskega cesarstva.

V glavnem ja, ta dinarsko-alpsko-kraški del... pa tudi sicer je zanimivo, kako smo Evropejci na vrhu, pa šele potem preostali svet. Po drugi strani... pa se je narava malce poigrala z ljudmi, ki živijo na ekvatorialnem pasu... trej sredina Afrike, južna amerika, Južna Azija, Ocenija, Mikronezija, Polinezija, tudi Severna Afrika in povsem južni del Evrope... tam je folk v povprečju tudi 25 cm nižji, kot recimo v povprečju v Evropi... najnižji v Evropi so prebivalci Cipra, Italije, potem pa je že Albanija... Najnižji na svetu so iz Vhodnega Timorja in Gvatemale, slednja pa ima najnižje ženske na svetu, ki so v povprečju visoke 150cm.

Potem pa imamo ene Filipince, ki jih poznam kar nekaj, ki umirajo za basket, so pa eni najmanjših na svetu... je pa res, da tem je genetika pa res malo mešano na žaru... poleg ostalih azijskih vplivov, so bili tam seveda Japonci, Španci, Američani in obstaja tudi manjši delež, kjer so v blender svoje gene dali tudi Nizozemci, ki pa so v povprečju najvišji na svetu... je pa res, da pri 115 milijonih ljudi, se najde kakšen "defekt"... so pa imeli v zadnjem času tudi Filipinci težave z visoki igralci, tako da so naturalizirali Andraya Blatcha, ki je nekdaj igral v NBA tudi za Brookly Nets in Washigton Wizards.

Dejansko vse to niti niso zanemarljivi podatki za kakšnega košarkarskega skavta.

//////

Danes pa seveda še sklepni del play-ina... ob 1:00 Atlanta - Miami ob 3:30 pa bo cela Slovenija držala pesti za Dallas proti Memphisu ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()
««
60 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733283960 (77593) mersault

Več podobnih tem