» »

NBA sezona 2024-2025

NBA sezona 2024-2025

Temo vidijo: vsi
««
25 / 39
»»

hamez66 ::

val46 je izjavil:

Konec sezone pa pride še "brate" Kyrie v LA, sploh če ima naslednjo sezono še vedno igrat James. Mislim da sta oba že rekla večkrat, kako si želita še kako sezono igrat skupaj. Malo mi je žal, ko je 3 leta "trpel", da je končno začel dobivat igralce okrog sebe, ki lahko nekaj naredijo na parketu, zdej pa trade...Ful me zanima kako bo na prvi medsebojni tekmi med LA in Dallasom...kolk "čustven" ali kolk nabit z motivacijo bo. Do sedaj teh izkušenj še nima, ker v europi je itak igral sam za Real, od kar je v Ameriki, pa samo za Dallas.

Možno ja, da gre za ta scenarij. Ne vidim razloga, da bi moral dajati narazen Luka in Kyrija.

Kurzweil ::

DONČIČ - Vincent - Milton
REEVES
JAMES - DFS - Knecht - Reddish - Traore
HACHIMURA - Vanderbilt - Kleber - Morris
HAYES - Koloko - Wood - Jemison

IRVING - Christie - Dinwiddie - Exum
THOMPSON - Grimes - Hardy
PJ WASHINGTON - Marshall - Prosper
DAVIS - Powell
GAFFORD/LIVELY - Kelley

Dallas je bila že tako med starejšimi ekipami v ligi, sedaj je s tem postala še starejša. Lakersi pa prav obratno, je bila med mlajšimi ekipami med ligi, pa je sedaj še mlajša (sploh pa, ko odide še Lebron, ki je pri svojih 40-ih) ali drugače, Lakersi se malce bolj usmerjajo v prihodnost, Dallas išče bolj instant success. Že kakšne neuvrstitev v playoff Dallas, bi znala biti res velik udarec. Dallas je seveda dobil kar je iskal. Perimeter defenderja in še centra, s tem, da je bolj naraven položaj Davisa položaj PF, kar bo lahko ob Gaffordu in Livelyju tudi igral in ne bo prisiljen igrati na položaju 5, kot pri LAL, ker ni bilo centrov. Ne pozabimo Davis je tudi eden redkih, ki lahko brani tudi centre tipa Jokić. Poleg tega so dobili v Christieju tudi odličnega branilca-defenderja, ki je bil v preteklosti eden redkih, ki je znal loviti Curryja. Dallas je v tem obdobju dobil tudi solidnega Dinwiddieja, tako da imajo na položaju 1 kar dobro pokrite zadeve, tako ofenzivno, kot defenzivno. Torej so ubili 2 muhi na en mah. Dallas bo postala obrambno še bolj nevarna ekipa, tudi v napadu jim seveda ne bo hudega. Kot sem že pisal pred časom, Dallas ima neko globino, Lakersi je nimajo in sedaj bomo to videli še toliko bolj. Dallas mora v max 2-3 letih narediti, kar ima namen.

Lakersi na drugi strani povsem izgubljajo obrambo po odhodu Davisa in Chritieja, ki ga je treba omenit, ker se mi zdi, da se ga danes kar redko kje omeni. Lakersi so bolj usmerjeni v prihodnost, mogoče bodo sedaj tudi ščepec bolj zanimivi za prihod kakšnega igralca, dejstvo pa je, da ni šuterskega potenciala v ekipi, kar pomeni še toliko več žoge pri Luki (poleg seveda Jamesa), kot sem prej napisal, nekako se mi zdi, kot da bi šel Luka par let nazaj, ko je bil "sam" na položaju organizatorja igre, ko ni bilo centra, ko ni bilo praktično nič kaj od ekipe. Dallas se je počasi upgradal, Luka je bil ves čas zraven, tako da si ne znam predstavljati, kako se mora počutiti sedaj, ko je odšel v tale LAL, pa čeprav k svojemu idolu malo pred penzijo. Rezultatsko bo kar težko v kolikor vodstvo LAL ne pripelje vsaj kakšnega centra. Bom pa vse vidno v naslednjih dneh/tednih, kot rečeno se ti igralci/trener že kar dobro poznajo med sabo. Lakersi imajo sicer 2 zmagi prednosti pred Dallasom in tudi malce lažji razpored, tako da bi se znalo zgoditi, da bodo še lep čas pred Dallasom. Bomo pa videli, kako se bosta obe vklopila v sistem, ker lahko gre v obe smeri, sploh če komu ne bo najbolj po godu, da je bil takole čez noč tradan, pa čeprav bi pregovorno naj bili ti igralci to vajeni, ampak kaj takšnega te vseeno zelo preseneti.

Ko takole pogledaš oba rosterja ekip, ni prav prijetno... jaz osebno sploh ne vem, kako bom lahko gledal Luko v Lakersih, ker jih prav nikdar nisem maral, tudi fan Jamesa nisem bil... ne bom pa presenečen, če Luka konec sezone odide iz LAL... oz. ob neuspehu v DAL, če kdo zapusti ta klub... bo zanimivo spremljati, kot rečeno pa že 25. februarja tekma DAL-LAL, boljšega povabila za to tekmo ne more biti...

Kayzon ::

A to zdej pomeni d bo primoran biti luka v dobri kondiciji?

BT52 ::

kaj je narobe z njo? Luka je z 1.5 noge boljši od 90% lige.

IL_DIAVOLO ::

Niti približno ni tako enostavno za Dallas, pa četudi so na centrih pokriti.

Svojega najboljšega košarkaša pac ne odslovis na taksen nacin(noz v hrbet), to vpliva ne celotno ekipo. In se ne bi cudil, ce bo ekipa razpadla. Butler je naredil problemov x1000 in se je vedno v klubu. To je noro pocetje. Ze itak je Dallas lokacija, kamor noben noce. Zdaj pa se manj.

Sploh Irving je bil precej navezan na Doncica, ki je dejansko prevzemal ves pritisk. Mislim, da Irvingu tako velika odgovornost ne ugaja oz. je pritisk razlog za njegove izpade. Thompson tudi nima vec kaj poceti v Dallasu brez Luke.

Kot da bi ekipo vodil AI.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Je bil kdo od lastnikov Mavsov ali GM prijatelj z Diddyem ali pa ima kdo kaki blackmail?

Ganon ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Niti približno ni tako enostavno za Dallas, pa četudi so na centrih pokriti.

Svojega najboljšega košarkaša pac ne odslovis na taksen nacin(noz v hrbet), to vpliva ne celotno ekipo. In se ne bi cudil, ce bo ekipa razpadla. Butler je naredil problemov x1000 in se je vedno v klubu. To je noro pocetje. Ze itak je Dallas lokacija, kamor noben noce. Zdaj pa se manj.

Sploh Irving je bil precej navezan na Doncica, ki je dejansko prevzemal ves pritisk. Mislim, da Irvingu tako velika odgovornost ne ugaja oz. je pritisk razlog za njegove izpade. Thompson tudi nima vec kaj poceti v Dallasu brez Luke.

Kot da bi ekipo vodil AI.

Res. V to zanikrno ekipo že tako nihče ni želel in ko končno dobijo dovolj velik magnet, da pripeljejo dodatne zvezdnike, zarijejo nož v hrbet prvemu. Vsem bo dol padlo.

Ma ja po dolgo letih je postal Dallas mana za FA igralce. Tovrstni igralci so zmagovali prstane v ključnih trenutkih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Groot ::

Tako norega jutra si pa res nisem predstavljal 8-) ok če pustimo ob strani vse možne komentarje in špekulacije, jaz pri DAL samo dveh stvari ne razumem:

1. Nico se skriva za nekimi brezveznimi komentarji o fokusu na obrambo. A je mogoče kdaj pogledal svojega glavnega trenerja?!! Ker Kidd nima ravno hudega slovesa kar se tiče obrambne naravnanosti. Zato so tole ene velike bučke, čeprav niti za sekundo seveda ne oporekam Davisovi kvaliteti v obrambi.

2. Kdo naj bi nadomestil playmaking LD? A Spencer? :)) Sicer mi sedaj počasi postaja jasno zakaj je Kidd letos tako forsiral neuporabnega Spencerja, ampak kdor res računa, da bo igral 25+ min v ključnih tekmah, bi se moral naročiti na kakšen pregled kam.

Tudi jaz priznam, da bom le stežka ponotranjil dejstvo, da je LD v Lakersih. Preprosto enako kot Kurzweil res nisem fan Lakersov in še manj fan Lebrona. Bomo videli kaj bo iz vsega tega še prišlo. Je pa za priznati da takšne senzacija reakcije NBA ni sproduciral že vse od selitev Lebrona in potem še Duranta.

endelin ::

Lukov CHO chief happiness officer Marko Milič se tudi seli v La?:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

ginekk ::

Saj ni nujno, da Luka sploh ostane dolgo v LA.

Preden so mu zabili nož v hrbet, verjame da ni kaj dosti razmišljal kam bi šel rad, če sploh. No, zdaj bo začel. Verjetno so še kakšni drugi klubi, ki bi ga radi imeli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

LA ga bo trejdal po pol leta s 120 kilami.

ginekk ::

Tud če ma 130kg, lahko izbira klube.

folk ne ve kak dober post game ima Luka...

Jaz bi rekel da je bilo naslednje:
- dallas je ocenil da je luka vrh že dosegel začele so se poškodbe, nešporten način življenja (za ta nivo) bo počasi terjal davek.
- so v runu za naslov prvaka še naslednji max dve leti potem bo spet potrebno zgradit ekipo. Izgleda so ocenili da imajo podobne šane z AD. Izgleda hočjo nekaj narediti že letos.
- jim iz zgornjih razlogov ni več vreden supermaxa.

Sedaj je na Luki da začne gristi in se zapiše med LA megazvezde, ki so pustile neizbrisen pečat. :)

Saj meni zamenjava tudi ni logična ampak tako pač je. Kdo bo zmagovalec trejda pa bo vidno v naslednjih letih.

So se bali besa navijacev da so to delali v tajnosti?

Zgodovina sprememb…

FTad ::

Kdaj potem zaigra prvic Luka za Lakerse?

Zato ker ne skače, kot opica še ne pomeni, da ni dober košarkar. Res ok, ajde njegov prvi korak je slab. Pa z 5 out zasedbo pač ne moreš branit z Luko 100% SURE. Samo kdo lahko tole dela, (samo OKC)?? Obrambo prlagodič na tak način, da te igralce na Luki usmmerjaš v "pomoč", pač strategija trenerja z rosterjem, ki kompenzira tole.

Obrambo na interrierju pa Luka ima med top 10 v ligi. Jaup v ligi med vsemi igralci. POST defence je top tier. Ok najebe na perimeterju, kjer dandanes z stepbackom in z dobrim screenom, pač narediš missmatch, ter z temi modernimi igralci, ki dobro mečejo trojke pač zadeva zgleda včasih grdo. Ampak že tak Luka z produkcijo na ofenzivi nadoknadi tole.

Zgodovina sprememb…

Prihod Doncica baje pomeni da odhaja James v Golden State. Upam da res, pa se bronnya naj zraven vzame.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Na žalost je Bron požrešen in bo zagotovo zdaj ostal...

Škoda sem upal da Lebron ostaja vsaj do konca sezone da zaigrata skupaj in da ga Lebron malo poduči.

Sicer pa Bron pri 40 še vednop lahko da produkcijo ven. TBH

Škoda je to da če gre še Lebron je Doncic v poziciji kot na začetku nba kariere. Samo sedaj nima več 20 let ampak gre počasi proti 30. Upam da v LA v dveh letih sestavijo nek soliden team. Kar bo težka a vseeno

Nebi se čudil, da pripeljejo kake Embida ali neki takega, če LBJ gre. Ali pa on podpiše neki VET dogovor. Ne vem govorim iz riti.

2dark ::

Mato989 je izjavil:

Moram rect da sem kr sokiran nad tradom...

Rad bi opomnil da so nekateri tu bluzili da ne bo dallas luka nikol menjal

Pa kako vrhunski je v obrambi. AMpak ok. To so zdaj problemi lakersov.

BT52 je izjavil:

Nebi se čudil, da pripeljejo kake Embida ali neki takega, če LBJ gre. Ali pa on podpiše neki VET dogovor. Ne vem govorim iz riti.

Lebron gre v Warriorse. To je fix deal.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Jaz sem resnično mislil da ko sem prebral da je ta trejd v dallasu neka šala pred all star vikendom:D

Zgodovina sprememb…

Le bron Warrios WTF kaj res? Ne verjamem

Groot ::

2dark je izjavil:

No no tole so govorice, ki se vlečejo že kar nekaj časa, in čisto nič drugega zaenkrat. Še preceeeeej daleč od fix deala. Čeprav bi si sam potiho želel da bi bil že fix.

BT52 je izjavil:

Le bron Warrios WTF kaj res? Ne verjamem

Zakaj ne? Lebron ima po letošnji sezono opcijo, da vzame zadnjo leto pogodbe ali pa zavrne in pač podpiše drugje. Lebron ima denarja preveč. Tukaj se ne gre več za denar.

Groot je izjavil:

2dark je izjavil:

No no tole so govorice, ki se vlečejo že kar nekaj časa, in čisto nič drugega zaenkrat. Še preceeeeej daleč od fix deala. Čeprav bi si sam potiho želel da bi bil že fix.

zaenkrat je to težko izvedljivo na njegovo ogromno plačo. lahko pa se do četrtka zgodi marsikaj. Lahko izrecno zahteva trejd. Bomo videli.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Lebron in Luka sta precej podobna igralca + lakersi rabijo zamenjavo za AD-ja.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Kessler ::

Mal številk:
V kolikor bi Luka ostal v Dallasu bi bil letos poleti upravičen do super max deala, extension ; 5 let, 345milijonov
Sedaj lahko dobi letos poleti extension max 5let/229 milijonov.
S tem je direktno izgubil 116milijonov v petih letih. Lahko pa seveda extension ne podpiše, pod sedanjo pogodbo mislim da je še 3 leta.

Dallas je bil pred menjavo 5,1 milijona nad salary taxom, sedaj pa je 600k pod.

+ seveda, Kalifornija ima ornk state tax, Teksas ima state tax 0

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kessler ()

Preberite tvite na uradnem računu Dallasa. Navijači so besni.

Okapi ::

Samael je izjavil:

A ti res vse skupaj ni niti malo, vsaj malo, čudno?

Diši po tem, da vedo (ali mislijo, da vedo) nekaj več. Kakšen medicinski izvid, recimo, za katerega mogoče niti Dončić ne ve. Čeprav v tem primeru je to skoraj sigurno nezakonito.

Ganon je izjavil:

Preberite tvite na uradnem računu Dallasa. Navijači so besni.

Lahko jim predlagaš, da začenjo bojkotirat tekem Dallasa in začnejo navijat za Lakerse.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Samael ::

Če bo sploh ostal v LA. Jokić mu je že poslal sms :p
Samael != Samuel

ma ja hah Zamenjava za Westbricka. OMFG

Luka je teoretično FA ane 26?

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

Samael je izjavil:

Diši po tem, da vedo (ali mislijo, da vedo) nekaj več. Kakšen medicinski izvid, recimo, za katerega mogoče niti Dončić ne ve. Čeprav v tem primeru je to skoraj sigurno nezakonito.

Ja tudi če, recimo po nekem čudnem scenariju... Saj ga niti tržili niso. Poklicali so eno samo ekipo in tudi od te verjetno niso dobili max možno.
Prav neverjetno.
Samael != Samuel

Okapi je izjavil:

Samael je izjavil:

Ne, noben od teh razlogov ni niti malo logičen. Če bi rad igralca, kot je Luka, poslal drugam, je interesentov kolikor želiš. Iztržili bi lahko ogromno. Zakaj bi kontaktiral samo en klub, se v tajnosti dogovoril za posel in o tem ni vedel skoraj nihče? Še LeBronu se je zataknilo v grlu, pa vemo, kako je na stvari.

https://www.reddit.com/r/bostonceltics/...

Doncic trade act of crime? 8-O
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Jezus ::

Pa je šlo 115 000 000 $ po gobe

Kodrnusa ::

Ne maram Dončiča, Dallasa, Cubana, ampak tole je pa svinjsko kar so naredili. Model se mi je prav zasmilil. Dallas pa Cuban, pa Niko bojo pa požel kar so sejal. Prejšnje leto v finalu, sedaj bo atomska zima po tem letu za fucking hinavce. Tukaj nekaj tako smrdi.. Upam da se Dončic pobere in pokaze Tem lulčkom da so se zajebal. Je pa res da Lakersi z gnilim Jamesom in njegovim podmladkom (ki ima doseg petkove rekreacije z nami) ne bo daleč prišel. Jeben šport in jebene debilne glave. Nič jasno še zmeraj.
P.s
Žena že ima karte za Brooklyn - Dallas marca, ko gre v New York :)
Kar ne more verjeti haha

Matheus ::

Kodrnusa je izjavil:

Ne maram Dončiča, Dallasa, Cubana, ampak tole je pa svinjsko kar so naredili. Model se mi je prav zasmilil. Dallas pa Cuban, pa Niko bojo pa požel kar so sejal. Prejšnje leto v finalu, sedaj bo atomska zima po tem letu za fucking hinavce. Tukaj nekaj tako smrdi.. Upam da se Dončic pobere in pokaze Tem lulčkom da so se zajebal. Je pa res da Lakersi z gnilim Jamesom in njegovim podmladkom (ki ima doseg petkove rekreacije z nami) ne bo daleč prišel. Jeben šport in jebene debilne glave. Nič jasno še zmeraj.
P.s
Kar ne more verjeti haha

In kaj točno ima Cuban z vsem tem? Tip ima samo še manj kot 30% delež v klubu. Res misliš, da odloča o čemerkoli?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matheus ()

firbec ::

NBA bi moral imeti trenerje, kot jih gledamo v Evropi.
Ciljam na Obradovića in podobne, kateri znajo sprašiti rit še tako velikim zvezdnikom. Vem, da se tega v NBA ne sme in da gre v USA zgolj in samo za show ter $.
Vseeno pa bi bilo dobro včasih te preplačane igralce malce poresetirati.

Predsednik11 ::

Pa zakaj ravno Lakers :8)

globoko grlo ::

Kolk je pa verjetnost, da je LA sam prehodna postaja? Nej ga mal z LaB "cvičkom" našopajo, pol pa v Denver :):):)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Kurzweil ::

Kodrnusa je izjavil:

Kar ne more verjeti haha

Ne boš verjel... dejansko sem hotel tudi sam s kolegi iti na to tekmo... in še na tekmo New York Knicks... kar je bil nekako extended paket, tekmi pa 24. in 25. marca... slučajno govorimo o organiziranem ogledu tekem s strani agencije Po svetu?

En teden nazaj smo bookirali poletni dopust, prihajajoči teden pa bi naj še ta ogled tekem Brooklyna in New Yorka... redko se zgodi, ampak tokrat sem imel veliko srečo. Je pa tudi nekaj res, da so te tekme bile mišljene ravno toliko, ker so že ravno na voljo... drugače bi tako od začetka do konca večinoma v lastni režiji vandrali po NY in okolici... se bo šlo verjetno vseeno, ampak ne marca in v lastni režiji...

Kodrnusa ::

Kurzweil je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

Kar ne more verjeti haha

Ne boš verjel... dejansko sem hotel tudi sam s kolegi iti na to tekmo... in še na tekmo New York Knicks... kar je bil nekako extended paket, tekmi pa 24. in 25. marca... slučajno govorimo o organiziranem ogledu tekem s strani agencije Po svetu?

En teden nazaj smo bookirali poletni dopust, prihajajoči teden pa bi naj še ta ogled tekem Brooklyna in New Yorka... redko se zgodi, ampak tokrat sem imel veliko srečo. Je pa tudi nekaj res, da so te tekme bile mišljene ravno toliko, ker so že ravno na voljo... drugače bi tako od začetka do konca večinoma v lastni režiji vandrali po NY in okolici... se bo šlo verjetno vseeno, ampak ne marca in v lastni režiji...

Grejo v lastni režiji kolegice. Za new york tekmo je pa probala prek vez da bi Doncic zrihtal, ampak je sedaj to padlo v vodo jasno :)
Sej smo ze gledal doncic dragic v usa leta 2019 bo že preživela :)

globoko grlo je izjavil:

Kolk je pa verjetnost, da je LA sam prehodna postaja? Nej ga mal z LaB "cvičkom" našopajo, pol pa v Denver :):):)

Jah, verjetnost obstaja. LA je trenutno v podobnem položaju kot je bil Dallas ob prihodu Luke, picke so skurili, nima kaj dosti na čemer bi se lahko gradilo.
Po eni strani je LA le LA, večji trg, privlačna destinacija z zgodovino itd. po drugi pa vsaj zaenkrat Luko nič ne veže, da bo ostal in če se ne bo počutil udobno, ima vsa vrata odprta, pa se lahko zgodi v 2025/26 še marsikaj.
Skratka, verjetno bo bolj razmislil o opcijah, kot bi, če bi ostal v Dallasu, kjer se je menda počutil res dobro.

Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Matheus ::

Se mi pa malce poraja dvom, kako bi izgledala igra Denverja z dvema "buhtloma" v igri. Na papirju izgleda kombinacija Dončić-Jokić totalno nora. Na igrišču pa vprašanje...

Samo se vseeno zdi, da bi lahko bilo zabavno.
Samael != Samuel

fur80 ::

Matheus je izjavil:

Se mi pa malce poraja dvom, kako bi izgledala igra Denverja z dvema "buhtloma" v igri. Na papirju izgleda kombinacija Dončić-Jokić totalno nora. Na igrišču pa vprašanje...

Pa še kakega Bogdanovića zraven, to bi se pa splačalo vstati ponoči. :)

Drugače pa škoda nima Dallas danes tekme doma, bi bilo zanimivo gledati publiko. 99% ljudi v dvorani ima dres Dončića, ki bodo sedaj neuporabni. :D
Mogče se ga je pa tip od Dallasa zapil pa zakartal v LA-ju pa je šla menjava, ker nobenemu ni jasno v čem je fora. :D haha

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()
««
25 / 39
»»