» »

NBA sezona 2024-2025

NBA sezona 2024-2025

KobayashiM ::

Če hočejo graditi dinastijo je sedaj čas. Core je okoli 25 (SGA, LD, Joe), Jalen in Holmgreen sta mlajša ja. Sam dvomim da jim bo samo s picki uspelo. Razen tako da bodo zamenjali svoje picke za prvi(e) pick(e) letošnjega drafta (ki je menda izjemen). Se mi zdi da jim nekaj manjka. SGA pa tudi ni igralec, ki dela igralce okoli sebe boljše. Williams in Holmgreen ne vem če bosta all nba igralca.

https://x.com/davidetissi/status/184917...

zanimiv chart, rooster ekip glede na to kako so jih dobili. Bi si mislil da je pri OKC še več tistih ki so jih dobili iz drafta.

Duhec ::

Lepo, prvo tekmo Dallasa bosta prenašala Arena Sport1 in Kanal A, čez slabih 10ur.:)
http://blackbird.si/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

kixs ::

Bomo kar stream gledal...

Kurzweil ::

Ko ravno omenjate OKC, ja slednji bodo seveda krojili sam vrh v tej sezoni in ja, kot se že pogovarjamo lep čas, še vedno imajo številne draft picke, se pa zdi, da so se nekako orientirali na trenutno ekipo. Seveda jim dajejo vsi ti picki tudi precej manevrskega prostora za trade. Mene osebno zanima, če bo letos igral za OKC srbski "dragulj" Nikola Topić, ki sicer zadnje čase nima neke sreče s poškodbami. Vsekakor velik potencial, ki pa premore za svoja leta tudi zvrhano mero samozavesti in tiste prave predrznosti v igri.

Se pa tudi sam najprej oziram po streamih, sicer še kolebam, ali bi vzel NBA pass, vsekakor pa imam raje ameriške streame, ker pri nas sta pogojno užitna samo Štucin in Lamut, pa še tadva sta lani imela par prav debilnih prenosov, bi rekel, da sta se malce preveč sprostila in postala sta malce preveč cocky. Če pa slišim obupnega Gašperja Bolharja, pa obstaja resna nevarnost, da si Arena Sport zbrišem iz programske sheme.

Pri DAL bo danes manjkal samo Exum, lepo videt takšen injury report, ko bi le bilo tako večino sezone. Tu ne mislim na poškodbo Exuma, ampak da je tako malo poškodovanih.

Źe pred časom sem bral da bo Topič izpustil celotno sezono.

Samael ::

Še dobri dve uri, pa se začne zares :)

Dallas je tri dni nazaj podaljšal s Hardy-jem za naslednje tri sezone, cirka 6 mil na leto, zadnje leto je team option.
Samael != Samuel

@KobayashiM, zanimiv tistle chart ekip, kako so sestavljene... takole na pamet bi tudi sam pričakoval več draftanih igralcev pri OKC.

Kar se Topića tiče je res škoda, tudi sam kar gledam reporte, recimo nazadnje ESPN je njegov estimated return July 1st, tako da ja, celotna sezono out, pa že minulo sezono je bil praktično celo out. Par tekem je odigral za Mego, prestopil v Zvezdo, potem pa konec sezone. To praktično pomeni, da bo out skoraj 2 leti, kar je v razvoju igralca seveda velika katastrofa. Ker Topić je bil seveda največji prospect v Evropi in tudi MVP na evropskem (U18) prvenstvu 2023. Brez dvoma pa prvi prospect, kar se evropskih point guardov tičev. Škoda res, nikakor nimam dobrega občutka za njega zaradi poškodb.

@Samael, kar se Hardyja tiče, bi rekel da dober deal. Nekih 6M$/sezono je nowadays smešen denar, sploh če bo prenesel kaj od tega, kar je recimo kazal v pripravljalnih tekmah tudi na sezono, sploh v tisti sklepni del. Se mi zdi, da vsako leto nekako pričakujemo pri njemu napredek in dokončen breakthrough, pa se kar nekako ne zgodi. Je pa res, da je zdej pri DAL kar gužva, ko je roster po položajih lepo pokrit.

James Wiseman spet nima sreče. Natrgal si je levo ahilovo tetivo in je out do konca sezone. Če spomnim, Wiseman je bil leta 2020 izbran kot 2. pick v 1. rundi s strani GSW... potem je igral tudi v G-League ekipi GSWja, ki se imenuje Santa Cruz Warriors, lani je bil pri Detroit Pistonsih, letos pa je prestopil v Indiano, za katero je odigral manj kot 5 min na prvi tekmi in to je očistno to za to sezono.

A je samo meni pred tretjo četrtino t2 umrl? :)
Samael != Samuel

Men t2 dela. Sodniki čist preveč piskajo, pogrešam PO sojenje...

2dark ::

Kurzweil je izjavil:

Se pa tudi sam najprej oziram po streamih, sicer še kolebam, ali bi vzel NBA pass, vsekakor pa imam raje ameriške streame, ker pri nas sta pogojno užitna samo Štucin in Lamut, pa še tadva sta lani imela par prav debilnih prenosov, bi rekel, da sta se malce preveč sprostila in postala sta malce preveč cocky.

Dober si, da ju lahko poslušaš v vlogi komentatorjev. Meni sta v redu, ko je govora o podcastu, ne prenašam pa njunih glasov v vlogi komentatorjev. Tukaj pa pogorita.

Sicer pa so streami v veliki večini kar 1080p ali pa vsaj 720p resoluciji. Redko so kakšne res slabe kvalitete.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Mato989 ::

Na 24ur že trije prispevki o Dallasu/LD77 na prvi strani ko zarolaš čez novice....
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ganon ::

In? Klikneš, če te zanima, ne klikneš, če te ne zanima.

Groot ::

Mato989 je izjavil:

Na 24ur že trije prispevki o Dallasu/LD77 na prvi strani ko zarolaš čez novice....

Oh the pain :)) the dark age has started for Mato again :))

GupeM ::

Mato989 je izjavil:

Se strinjam... Da je skleda polna, pa nekateri še v to temo pišejo o teh prispevkih.

@2dark, kar se komentatorjev tiče pri nas je kar bitka to gledat/poslušat. Štucin, Lamut, Bassin in podobni postanejo solidni, ko slišiš obup Kukovice, starega Dončića, Bavca in predvsem Bolharja, ki je žalitev za komentiranje. Najbolj grozljivo je, da recimo nek Arena Sport sploh nima nikjer navedeno, kdo bo komentiral. Sicer pa itak vsake toliko vzamem league pass in gledam tam, kar zaenkrat še kolebam, sicer pa streami v nekih 80%. Štucina in Lamuta zgolj preživim, Bassin mi je dober, ker dejansko pozna stvari, kar "playbookov" tiče, vidi se, da za razliko od večine naredi tudi domačo nalogo in poskavtira res vse. Zna pa kdaj ubijat komentiranje, ker v momentih, ko bi rabil neko dinamično komentiranje, on v istem tonu nalaga podatke. Vilfana recimo sem včasih lahko, pa sem ga zdej poslušal par tekem, koliko je šlo, možakarja je malce povozil čas.

Sama tekma, sem pričakoval nekaj v tem smislu. Luka spet počne to, kar je ena njegovih odlik, zna includad igralca v ekipo, tako se je tokrat predvsem posvetil Klayu. Na dolgi rok me zanima, kako bo odreagiral Irving, ki je bil nekako v njegovi vlogi pred njegovim prihodom. Upajmo, da se Irving prilagodi in da ga ne prime kakšna njegova...

Sicer pa lepo razdeljena minutaža na 13 igralcev pri DAL, to je to, čemur bi jaz rekel luksus, ko imaš širino v rosterju. Na takšen način se tudi lažje prebijaš skozi sezono iz več aspektov. DAL je lepo pazil na žogo, saj so izgubili samo 9 žog, ker je seveda več kot solidno, SAS na drugi strani 19. Dallas je dobro metal za 3 točke, t.j. 43%, na drugi strani SAS 33%. Sicer pa je šel Dallas kar smooth čez tole tekmo. Wembanyama je razočaral, sploh njegov met iz igre 5/18 (27%).

Dallas iz sobote na nedeljo igra proti PHO v gosteh, slednji je v prvem krogu premagal LAC, torej precej bolj resen nasprotnik in eden od konkurentov DAL za playoff mesta. Tu se bo mogoče videla malce bolj realna slika DAL.

Na ostalih tekmah pa pričakovano. Boston je seveda premagal Washington, ki bo verjetno letos malce bolj resna ekipa kot lani. Kot sem že večkrat omenil, nekako pričakujem, da bo DEN letos slabši, tako da kar pričakovana zmaga OKC, ki je jasno eden od pretendentov za vrh na zahodu. Bi pa vendarle omenil, da dvomim, da bo OKC imel toliko sreče kot lani, ko so bili mislim da najmanj poškodovana ekipa v ligi.

Tekma Sacramento-Minnesota pa pričakovano tight. MIN je morala popravit vtis iz prve tekme, ko jih je gledako premagal LAL, bo pa Sacramento letos verjetno še za odtenek bolj neugodna ekipa.

Danes/jutri:

ORLANDO - BROOKLYN
TORONTO - PHILADELPHIA
ATLANTA - CHARLOTTE
CLEVELAND - DETROIT
NEW YORK - INDIANA
HOUSTON - MEMPHIS
MILWAUKEE - CHICAGO
UTAH - GOLDEN STATE
LA LAKERS - PHOENIX
PORTLAND - NEW ORLEANS

Precej tekem, takšnih ki bi bile dejansko zanimive pa ne prav veliko. Mogoče še najbolj NYK-IND, MIL-CHI in LAL-PHO. Torej za PHO bo tekma proti DAL b2b tekma. Pričakujem pa, da se bo letos spet pojavil MEM, HOU pa je že prej bil neugoden. Nekaj bo za pogledat.

Sem pa prej pozabil nalimat tole podajo Luke... se spodobi, da jo naknadno:

Legon ::

Groot je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Oh the pain :)) the dark age has started for Mato again :))

Pa se zgubit niso hotli, da bi lahko revez vsaj malo pljuval v tri dni.

IL_DIAVOLO ::

Mato989 je izjavil:

Zakon!

Doncic bo spet povzrocal migreno "ljubiteljem" hokeja in ragbija :))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

globoko grlo ::

Pa Klayu ocitno zaupa, mu je podal za 3 in kr odkorakal nazaj pod kos, niti pogledal ni kako je TomyGun vrgel. Sicer prva tekma, res, sam vseen lepo :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

kixs ::

globoko grlo je izjavil:

Pa Klayu ocitno zaupa, mu je podal za 3 in kr odkorakal nazaj pod kos, niti pogledal ni kako je TomyGun vrgel. Sicer prva tekma, res, sam vseen lepo :)

Ta je bila legendarna :) Takrat jim je res vse not slo. 0:12 delni izid.

Mato989 je izjavil:

Ojej :(((
In to že po prvi tekmi v sezoni, ane! Če ti bo kdaj pretežko nikar ne odlašaj:

Zaupni telefon Samarijan
Telefon: 116 123
(24 ur na dan, brezplačno, anonimno)

Klic v duševni stiski
Telefon: (01) 520 99 00 (med 19. in 7. uro)

V tvoji bližini:
Maribor: Psihiatrična urgentna ambulanta, UKC Maribor (vsak dan 24 ur), Ob železnici 30, tel.št.: 02 321 11 33
Vojnik: Psihiatrična bolnišnica Vojnik, psihiatrična dežurna - urgentna ambulanta, (vsak dan 24 ur), Celjska cesta 37, tel.št.: 03 780 01 00
Ormož: Psihiatrična bolnišnica Ormož, Ambulanta za nujne prve preglede (pregleda dežurni zdravnik), vsak dan od 10.00 do 15.00 ure, Ptujska cesta 33, 2270 Ormož, tel. št.: 02 741 51 00
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

globoko grlo je izjavil:

Sem tudi jaz tole zaznal, sem si mislil podobno... prvo, da zaupa Klayu, drugo pa, da ima željo, da se čim prej vrne v obrambo.

hamez66 ::

Luka z novo noro potezo navdušil vse in neizmerno užival v Klayevem šovu
https://www.24ur.com/sport/kosarka/luka...

'Tu sem zato, da mu pomagam postati eden najboljših vseh časov'
https://www.24ur.com/sport/kosarka/tu-s...

'Velik človek je. Končno smo videli njegova čustva in to imamo radi'
https://www.24ur.com/sport/kosarka/veli...

Dončića na prvi tekmi nove sezone podpirali tudi njegovi dekleti
https://www.24ur.com/popin/domaca-scena...

Dončić se je z novimi soigralci že uigral, Spursi so le spremljali šov
https://www.24ur.com/sport/kosarka/donc...

Molzejo njegovo popularnost. 1 tekma, 5 člankov.

Tekme nisem gledal, je pa lepo videti, da je imel Klay trojke nad 40%. Za to smo ga pripeljali. (ok, so)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

Ganon ::

Če to ni najboljši lastnik ekipe. :))

https://streamable.com/s5wsz0

Ganon je izjavil:

Če to ni najboljši lastnik ekipe. :))

https://streamable.com/s5wsz0

Zabaven je Ballmer, ja...

/////

BREAKING: Bronny James is expected to be sent to the G-League after Lakers' 5-game road trip.

He will split time with the G-League and Lakers.

Tega Bronija so zelo kritizirali, potem pa za foro pogledam eno statistiko, kjer pa je imel najboljši +/- v celi ekipi - +17. Ampak ja, za to tekmo ga niso kritizirali.

Bi ga raje videl igrati v NBA, ampak če bi samo grel klop, potem nima smisla.

hamez66 je izjavil:

Tega Bronija so zelo kritizirali, potem pa za foro pogledam eno statistiko, kjer pa je imel najboljši +/- v celi ekipi - +17. Ampak ja, za to tekmo ga niso kritizirali.

Bi ga raje videl igrati v NBA, ampak če bi samo grel klop, potem nima smisla.

Ne vem, če sem že kdaj videl, da bi imel kakšen NBA igralec na začetku svoje kariere PER oz. kako dejansko je igralec dober/učinkovit -12.6 ( minus ).. Povprečje je plus 15.

Za večno bo zapisan v košarkaške knjige največjih bustov. Sicer po očetovi zaslugi pa vseeno. NE vem v katero ligo bo lahko šel igrat? mogoče v Woman NBA?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

+/- je popoln nesmisel, če je vzorec tekem majhen, če pa je govora samo o eni igri pa je to tako popolnoma irelavantno. Lakersom trenutno samo vzameš Davisa, ki igra odlično in so naenkrat vsi v minusu. So tudi primeri, ko je +/- večji pri igralcih, ki igrajo garbage time, kar je seveda povsem logično, ker se več ne igra resno. Ko gledamo od Bronnyja stat line, kar je v tem primeru bolj relevantno, pa je stvar žalostna. To seveda ni toliko krivda Bronnyja, kot bolne želje njegovega fotra. Si ne znam predstavljat koliko igralcev bi dejansko uspelo, če bi dobili vsaj toliko pozornosti in priložnosti kot Bronny. Fant je verjetno imel na treningih vse kar rabi, mentorja v fotru, da ne naštevam v nedogled, pa je bil slab. Še enkrat, zanimivo bi bilo videt, če bi vsi dobili toliko priložnosti, marsikdo bi se dokazal, ki nikdar prav zares ne dobi priložnosti.

Drugače pa je čez 15 min že prva tekma in sicer Denver - LA Clippersi!

Sicer pa no sleep till Dallas... uredil prav vse kar je treba, da lahko jutri crkujem do popoldan. Še na izlet/pohod sem šel danes, ki je bil planiran za nedeljo.

Pa še ura se prestavi :P
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Pa še ura se prestavi :P

Kar pomeni, da gre zdejle v kavo 4 žličke kave in ne 3... 8-)

O lejga, DJJ je kr starter pri LAC

Je kak stream sedaj aktualen za Dallas ali boš gledal preko nba pass?

Zgodovina sprememb…

Nisem še preklopil, da zdajle Westbrook igra proti Hardnu, Zubacu... :)

KobayashiM je izjavil:

Je kak stream sedaj aktualen za Dallas ali boš gledal preko nba pass?

Jaz trenutno gledam tukaj:
http://hd.worldcupfootball.me/nba-stream

Hvala

@KobayashiM, zaenkrat še stream, malce še odlašam z league pass, verjetno na moment, ko bo kakšen problem s streami in bom v jezi instantly potegnil ven kartico in plačal...

Jaz iščem streame tu, imaš cel kup streamov, zaenkrat prav vsi delajo smooth.

LAC zaenkrat boljši od DEN ob polčasu, so šli že proti +20, pa se je DEN le nekako zbral, v finišu naštancal še 3 trojke... tako da so lahko presrečno z -6. Lahko da me občutek vara, malce se že tudi ponavljam, ampak tale DEN letos ne bo nek presežek.

Prejšno sezono sem imel kartico, ki je bila expired v decembru ali januarju, in sem kupil mesečno. Potem je moja kartica potekla, nba.com mi je pa delal do konca sezone. Sem upal, da bo kar trajalo, pa sem žal letos moral še enkrat plačat. Je pisalo, da imam 14 dni free, potem mi je pa kar pobralo celomesečno naročnino. No, vsaj za nazaj mi niso nič pobirali, to je lep plus.

Še dva, ki sem ju lani uporabljaj jaz

https://v2.nbabite.site/
https://pre.nbastreams.gg/
Samael != Samuel

Hvala vsem. Jokić tragičar. 40 pik, fali pa prosti met in nato še trojko za izenačenje...

Nekako po pričakovanjih... tesna tekma in poraz DEN. Jokić je postavil rekord kariere, kar se zadetih trojk tiče, met je imel 7/11... odločilni 12. met za podaljšek pa je zgrešil, sicer dobra obramba LAC v tem napadu.

Sem pa šele zdejle opazil, da so ure tekem na uradni strani NBA končno prilagojene tudi ostalim, tudi nam. Sicer ne razumem zakaj temu ni bilo prej tako, ker implementacija tega resnično ni sci-fi.

p.s. pozabil napisat, na drugi strani pa je trojke 7/11 metal tudi Norman Powell...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Horas ::

kaj porečete na Lakerse? zgleda je jj reddick pravi taktičar. sem pogledal par video na yt kjer primerjajo, in res kako so drugačni od lani. sam sem gledal obe tekmi v živo z nekaj prekinitvami (služba), in kolikor sem videl igrajo odlično, bolši tempo, več podaj. res da je šele začetek, dve tekmi ampak vseeno. konkurenti z zahoda, favoriti pa so jih premagali. lebron v prvem polčasu prot phoenixu 4 pike samo, zaostajali za 22 potem 12, v začetku drugega polčasa pa izenačli in povedli za 10-12 in držali tempo. AD pošastno. tut ostali zelo dobro, reaves, hachimura, russell... in nek novinec knecht.

čez uro, pa no, vrjetno čez dve ure, po starem ob 4h. phoenix - dallas, upam na zmago dallasa. in lakers - kings.

ja bronnya pošljejo v g ligo čez par tekem. nič presenečenega, so meli to v načrtu že ko so ga izbrali na naboru, se lahko pogugla in najde vir.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Iskreno, so tudi mene Lakersi pozitivno presenetili. Osebno nisem ravno njihov fan, že od nekdaj, lahko pa objektivno rečem, da premagati MIN in PHO po tem, kar je kazalo pred začetkom sezone (sploh obdobje, ko prav nihče ni hotel podpisati za ta klub), ni mala stvar.

Mogoče se bo slišalo malce zlobno in privoščljivo, ampak ni. Namreč sem mnenja, da se bo prej kot slej začela poznat utrujenost in konec koncev tudi leta Lebrona in Davisa. Sploh Davis, ki igra trenutno odlično, vemo, da na žalost že dolga leta ne zmore odigrati celotne sezone, čeprav je še lani odigral 76 tekem, pa je minula leta v povprečjo odigral zgolj pol sezone. LAL širine nimajo in to se bo hitro poznalo. Če bi moral danes staviti na tekmi med LAL in SAC, bi že danes dal na SAC.

LAL nima širine v rosterju, imajo za eno proper petorko, kakšnega solidnega role playerja, ampak odločno premalo. Za razliko od Dallasa naprimer, ki pa ima širino, kot že res dolgo ne. Bo pokazal čas, jaz mislim, da bo LAL na koncu nekje v borbi za play-in.

Horas ::

tudi res , se strinjam z zapisanim.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Kurzweil je izjavil:

LAL širine nimajo in to se bo hitro poznalo. Če bi moral danes staviti na tekmi med LAL in SAC, bi že danes dal na SAC.
.

Dallas pa ima širino. A, ne? :) Ker je Klay egoist in noče sprejet klopi bodo verjetno pri Dallasu težave.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Mato989 ::

Kaj LD77 ni več tekel v obrambo ob trojkah Klaya (glih gledam kako Klay sam vrže trojko mimo) kot je pompozno bilo v prvi tekmi?

Starček Durant pošolal mladce Dallasa ki ima "širino"? >:D

Preseneča pa LAL in "MVP" teh 3 tekem Davis :))

Ali se bo poškodoval v 4. ali "šele" v 6. tekmi sezone je glavno vprašanje :))
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

čigra ::

Pri DAL konstanten problem s klopjo: vsi skupaj so prispevali 7 točk.

Zaenkrat sta Marshall in Grimes čisti bust. DJJ in Green sta bila precej boljša. Je pa Klay velika pridobitev proti THJ glede tako v napadu kot v obrambi. Danes bi pa tudi brez klopi lahko zmagal če bi PJ in pa tudi Kai malo bolje zadevala. Pa centra sta ornk razočarala. Škoda da so res dobro igro Luke stran vrgli. Pho je igral back to back in brez Beala pa ob takšni igri predvem v napadu niso imeli šans. Me pa tole piskanje sodnikov za vsak dotik ornk nervira, Pho je sicer imel ogromno več prosih metov, piskali so vsak dotik ali pa še to ne na Bookerju.

Ja pa kako je igral danes Hardy je še teh 6m po sezoni kolikor so ravno podpisal ornk preveč.

Zgodovina sprememb…

@2dark in @Mato989
Rad podebatiram vse mogoče, bi pa bil zelo vesel, če kdaj takšne opazke pišete pred tekmo in ne po tekmi, ko se bere statistiko in potem pametuje. Zakaj preprosto nista pred tekmo povedala, da je preosala ekipa DAL crap in da bo zaradi tega problem? :D

Sicer pa ja, ekipo sodit po eni tekmi na začetku sezone je smešno! Jaz še vedno pravim, da ima ta DAL širino, nisem rekel, da ima ta ekipa največjo širino v ligi NBA, ampak da ima širino, ki jo že dolgo ni imela. Če se spomnite časov, ko DAL ni imel niti enega pametnega centra? Ko Luka ni imel zamenjave? Ko niti v prvi petorki ni bili proper igralcev, kje šele njihove menjave? No o tem govorim. Sem pa to širino DAL postavil v kontekst LAL, ki tega nima in sem prepričan, da se bo na dolgi rok to poznalo, kot se praktično vsem.

Sem pa že pred dnevi govoril o tem, da zna biti problem, ko imaš 3 takšne porabnike žog, kot so Luka, Irving in Klay. Luka sicer zna poskrbet za soigralce, ampak če ti po par sekundah napada nekdo meče je to malce težje. Irving je glede tega občutljiv, zato sem napisal, da bi zanimivo videt, ko bo zraven še Klay, kako se bosta oba odzvala. Ko bodo to postavili v konstelacijo bo seveda super, da imajo to širino tudi med prvokategorniki, da bodo imeli izmenjaje dobre tekme oz. tekme, kjer bodo prispevali največ, da ne bo Luka grindal 40+ tekmo celo sezono.

Če že ravno veste vse po tem, ko gledate box score po tekmi. Kako lahko ocenjujete bench/role igralce po tem, koliko so dali točk, če so Luka, Irving, Klay in Washington skupaj vzeli 73 od 93 metov iz igre, kar je 80% vseh matov? :D Preostali igralci so večinoma dobivali tisto kar je ostalo in ne neke izdelane akcije. Ste tudi gledali tekmo ali samo stat line?

Torej po mojem okusu premalo ekipna igra, kar bo kar težko balansirat glede na dejstvo, da imajo sedaj 3 major porabnike žog. Je pa tudi dejstvo, da ko bo to pri metu in v nekem momentumu, zna biti ubijalsko. Naučite se, da se ne sodi ekipe in sezone po eni tekmi, še raje pa imam, če se pogovarjamo o stvareh pred in med tekmo, ne pa potem pametovat... kako že gre tista klišejska zlajnana? Po bitki je lahko biti general. Če pa je v čem Luka dober, pa je to distribucija žoge in includanje igralcev za kar bo potreben čas in malce prilagajanja ekipi, kar sem pred dnevi razlagal, da odlično počnejo pri BOS.

Še enkrat, glede na pol-preteklo zgodovino Dallasa sem prepričan, da ima ta ekipa precej več širine, kot jo je imela. Sigurno nekateri še niso niti približno pokazali tisto, kar se vsaj približno pričakuje od njih. Bi pa vendarle spomnil, da gra za začetek sezone, prvo gostujočo tekmo proti Phoenixu.

Če je kdo pri DAL prav razočaral glede na dobljeno minutažo sta to Hardy in Marshall, sem pa prepričan, da bo takšnih tekem letos malo, da ne bosta zadela praktično nič.

Glede LAL, pozitivno presenečenje začetka sezone. Bi pa podobno kot prej, kje ste bili pred tekmo (npr. Mato989)? Se bomo pa pogovarjali po malce večjem vzorcu tekem, sem prepričan, da tale ekipa LAL ni tako dobra oz. ne bo tako dobra, kot trenutno kaže. Utrujenost in leta se ekipi poznajo po nekaj tekmah, ne v začetku sezone. Dejstvo je tudi, da ima Davis pogosto težave s poškodbami, kar sem tudi vzel v zakup, kar je to praktično že kar precejšna konstanta. Imam rad takšne stvari, bomo še rekli kakšno, pa tudi spremljanje sezone je tako bolj zanimivo.

Dobri role igralci so tisti, ki svoje omejene minute in omejene priložnosti izkoristijo. Ne glede na porabo žog glavnih. Ne pa tako kot danes ko niso Dallasovi naredili nič. Mene je danes tudi Kai kar razočaral- slab met in veliko napak.

Mi je pa zanimivo da ni dobil Dinwiddie niti minute, čeprav je bil Hardy podn...

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733266755 (60388) mersault

Več podobnih tem