» »

NBA sezona 2024-2025

NBA sezona 2024-2025

Temo vidijo: vsi
««
45 / 45
»
»»

endelin ::

Doncicu so tile avti kot arašidi za nas.

Scaramouche3 ::

endelin je izjavil:

65% of NBA players go broke within 5 years of retirement. (Even when earning $8M per season on average.)

Kurzweil ::

Scaramouche3 je izjavil:

endelin je izjavil:

65% of NBA players go broke within 5 years of retirement. (Even when earning $8M per season on average.)

Od teh 65% jih je verjetno 99%, ki imajo neprimerljivo manjši income. Pa tale "Even when earning $8M per season on average." da slutiti, da jih ima veliko manj od tega...

Mimogrede, Luka kot brand in superzvezdnik bo obračal denar tudi po karieri... če pa pogledaš kako rastejo plače v NBA, pa bo teh 8M$ čez par leta za njega cca 10% letne plače :)) Lahko upoštevamo inflacijo in še kakšen dejavnik, pa smo še vedno ekstremno daleč.

Kako si ne bi fant pri teh letih privoščil par avtov? Če delaš tu po pameti in ti spreten z raznimi redkimi edicijami in oldtimerji pa tako lahko še zaslužiš. Tile avti so en mali hec v primerjavi s tem, kar kaže, da bo Luka zaslužil...

Nekaj pa mora narediti s to cca 1 milijardo $, kolikor bo obrnil, če bo zdrav do konca kariere in z vsem mogočim oglaševanjem. Nor bi bil, če ne bi pol tega denarja porabil do konca kariere, jaz bi... ostalo pa pametno investiral in razpršil na vse mogoče konce in kraje. Jaz verjetno ne bi rabil samo garaže, ampak tudi helipad, za nekatere to zgleda pomeni, da si šel kot košarkar v kurac, da si doomed in boš bankrotiral.

Okapi ::

Ganon je izjavil:

Okapi je izjavil:

Po denarju, zasluženem v karieri, nista nič bogatejša od Dončića

Seinfeld je milijarder.

Ja, ampak je star že 70 let. Ko je bil na vrhuncu slave, je za sezono Seinfelda zaslužil podobno, kot za sezono v NBA dobi Dončić.

Veliki_Blek ::

Dončić je zaenkrat krepko v senci LeBrona. Nisem ravno prepričan, da bodo Lakersi tolerirali njegov nešportni način življenja tako, kot je on to počel v Dallasu. Če se ne bo hitro zresnil, ga bodo po dveh sezonah poslali v kakšen netrofejni klub v zameno za nabor v prvem krogu drafta.

Samael ::

Jaz ne bi rekel, da je v senci, le pač... ni prišel tja in ga že prvi dan postavil v kot. Luka še vedno tipa, raziskuje okolje, išče svoje mesto v teamu, itd ... medtem ko po drugi strani pa LeBron, pa če nam je všeč ali ne, le je en največjih košarkarjev vseh časov.
Šele začela sta igrati skupaj, to da LeBron daje v višjo predstavo je kvečjemu okej. Sčasoma bo, pričakujem da tudi Luka prevzemal več odgovornosti nase, bi bilo pa najbrž že za samo kemijo moštva slabo, če bi to počel od prvega dne.
Skratka bo že, šele prišel je v LA. Čes mesec, dva... pol leta, itd. ne bo nič več važno, kdo je pobudo prevzemal prve tedne. Luka zna biti še prekmalu v situaciji, ko bo na tem že po sili razmer.
O tem, kam ga bodo poslali, pa neke črne scenarije čez dve leti je pa tako ali tako brezpredmetno...
Samael != Samuel

IL_DIAVOLO ::

Luka ne rabi pozornosti oz. je najmanj škodljiv za ekipo, ko je vodja nekdo drug.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zimonem ::

Pa saj se jjr in bron nalivata z vinom po yt.

endelin ::

Ja samo lebron ni dadbod:)

Legon ::

feryz je izjavil:

2dark je izjavil:

Ce bi donko igral v 90ih bi glede na svoj razsipni način zivljenja bankrotiral.
Bi rekel, da je na zelo dobri poti, da tudi v današnjih časih to izvede.
Očitno mu je denar edina motivacija. Zdaj ko ga ima, bo težko najti drugo.
Ima je seveda relativno. Nam servirajo bruto znesek, ki jih najprej birokracija dodobra sklesti, potem pa sledi še četa prikoritnih ljudi okrog njega, ki skrbijo, da denar zelo hitro pohaja. Čeprav trdijo obratno, seveda.
Dolga vrsta je tistih, ki so iz stotin milijonov pristali na beraški palici.
Ena ali dve nepremičnine ne rešijo nič, ker se stotine milijonov denarja čez noč spremenijo v desetine ali stotine milijonov dolga.

Jebeš mi nekaj, da ne štekam tako slabega procenta zadetkov.
Če nekaj delaš profesionalno, vežbaš par ur na dan v sklopu službe, ti mora vsaj nekaj od tega ostati.
Moraš biti motorično nesposoben, da po desetletjih metanja na koš, milijonih poizkusov, še vedno 90 posto mečeš mimo.
Enostavno nerazumljivo.

Ko to izjavi trolcek, ki se v ostalih temah slaboumno hvali kaksen frajer je ko razmetava denar, se lahko samo smejes.

arnecan1 ::

Scaramouche3 je izjavil:

endelin je izjavil:

Razlogov je več. Eden je vsekakor ta, da večina košarkarjev ne zasluži tako bajne vsote kakor Luka ali Steph ali LeBron.

Drugi je političino manj korekten. Pred prihodom EVropejcev je bilo skoraj 80 % igralcev črncev. Ko so predvsem tisti iz geta in revščine zavohali ta denar, je pač marsikdo izgubil razsodnost. Vsakemu bratrancu je bilo potrebno kupiti hišo in dober avto, malo se je dalo za ljubice, nakit in podobne neumnosti, kakšna slaba naložba v Ponzijevo shemo in denarja več ni.

Ganon ::

60% NBA igralcev razglasi bankrot v petih letih po upokojitvi. V NFL-u je takšnih 78%. MLB igralci razglasijo bankrot štirikrat pogosteje od nacionalnega povprečja. Obstaja dober dokumentarec na to temo, Broke. Tisoč in ena napačna odločitev.

Se spomnite Latrella Sprewella? Minnesota mu je 21 let nazaj ponudila triletno pogodbo za 21 milijonov dolarjev. Javno jih je blatil, da je ponudba žaljiva, da ima doma družino, ki jo mora nahraniti. Odigral ni niti minute več, bankrotiral, nazadnje ga je "družina, ki jo je moral nahraniti", še tožila. :))

Jbg ko si profi športnik, ego zrase do neba. Denar je v tistem trenutku nacin za izsiljevanje, ne pa ker bi ga tisti trenutek blazno potreboval.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Embiid je zaradi kolena že končal sezono... Mato pravi, da so krivi čevapi.

/////

L.A. Clippers at L.A. Lakers:
LAC - Norman Powell (knee) questionable.
LAL - Luka Doncic (calf) questionable.
LAL - Rui Hachimura (knee) out.
LAL - Jaxson Hayes (hip) questionable.
LAL - LeBron James (foot) questionable.
LAL - Maxi Kleber (foot) out.

Caracas ::

Bad luck Luka, out še Reaves. Evo pa so tudi Lakersi brez dveh starterjev...

BT52 ::

Holly shit. Lakerks bench je kar cool. Borba kot psi, do zadnjega XD

Soreness je rekel Reddick, torej ne paničari. samo da je top 5 na koncu.

Ne paničarim ;). Ampak Lakersi so kar znani po prevelikem optimizmu (Vanderbilt nazadnje). Za Hachimuro tudi pravijo da ga bodo evaluirali čez 1 teden ampak povprečen čas za povratek v primeru njegove poškodbe je 6 tednov. Seveda je odvisno od tega kako težka je.

Meni so bolj smešni tile USA "analitiki" kar naekrat vsem šprica po Luki in Lebronu. LOOL KOMEDIJA.

@Caracas, evo, ko sva pred kratkim govorila, kakšna je realna vrednost Hayesa in kako se bo znašel proti ekipam, ki imajo centre (pa je bilo govora tudi v štiricah)... Dallas je imel ogromno težav z ofenzivnim skokom LAC... slabo pozicioniranje Hayesa, prešibak v skoku, brez obrambe... no, praktično ga ni bilo nikjer, razen tistih 2 odprtih priložnosti.

HAYES
26 min - 5 točk - 1 skok - 2 podaji - 2 blokadi

ZUBAC
38 min - 27 točk (met 13/15) - 16 skokov

... in tu se kristalno jasno pokaže točno to, kar sem pisal! Hayes ni za tak nivo! Isto sem rekel, de ni menjave zanj, podobno gre pri Hachimuri, kar se menjave tiče. Dejansko je malce presenetil Jemison, ki je bil tudi boljši od Hayesa. Seveda se da igrati brez cele plejade visokih igralcev, sploh v teh časih, ampak takole tanek, kot je LAL, kar je tako vsem jasno. Danes so to dobro kompenzirali rezervisti, na kar ne gre konstantno računati in overall ena boljših obramb v ligi, kar se LAL tiče. S Hachimuruo pa menda ni tako hudo, kar se poškodbe tiče.

Pomembna je zmaga, ki je zlata vredna, bo pa sedaj brez Reavesa in Hachimure seveda zelo zelo težko, že tako bi pred tekmo dal prednost Clippersom... na naslednji tekmi pa še toliko bolj. Lahko pa rečem samo še enkrat en velik respect za Jamesa, za to kar dela pri teh letih... kako je bil po tekmi vesel v izjavi, ko je rekel, da se ne spomni, kdaj je nazadnje bil v takšnem položaju, kot je z Luko... da lahko dejansko dela ogromno na off-ball igri in se malce bolje giblje in da ga seveda Luka močno razbremeni v tej blitz igri na Luki... sem prepričan, da pride prej kot slej tudi boljša strelska forma Luke...

Če bi stavil, bi danes de facto dal na Utah proti Minnesoti... namreč zadnjič, ko je Edwards dobil 2. tehnično sem v trenutku vedel, da bo zaradi 16. tehnične to tekmo počival in da bosta manjkala Randle in Gobert. Tole je zelo handy tudi za LAL, saj je jasno da je MIN ena od direktnih konkurentov LAL.

LAL gre na roko tudi zmaga NYK proti MEM...

Seveda pa je potrebno omeniti tekmo BOS-CLE... kjer je BOS vodil že 22 točk... so se vmes igralci že malce šopirili in se obnašali tako, da še toliko bolj privoščim zmago CLE, ki je naredil res lep comeback na tej tekmi in zmagal.

Ok, Hayes ni imel dobre tekme, tako slab pa tudi ni bil. Jih pa Lac ni razbil v raketi kljub temu da imajo Zubca, ki je zame med 5 najboljših klasičnih centrov in da so igrali brez Hachimure, ki kljub manjku višine večkrat brani centre. Proti Jokiču je bil glavni branilec recimo.

Je pa zanimivo res, da vsi jamramo kako lal nima globine, so bili pa danes rezervisti odločilni za zmago. Prav vsi iz prve peterke so bili +- precej v minusu, vsi rezervisti pa precej v plusu...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Še enkrat, Hayes je dober kot menjava, absolutno ni za prvega centra, kar se vedno znova dokazuje. No, vsaj če hoče LAL ciljati na najvišja mesta... pa saj, ko ga gledaš igrati hitro postane vse jasno... menjava za 20min na tekmo in nič drugega... govoril sem tudi o menjavi, ki je tudi ni... Isto sem govoril za Hachimuro, ki je legit starter, ampak pri njemu pa sem govoril o menjavi... kar pa si si sam sedaj odgovoril, kako LAL manjka Rui, menjave pa ni... marsikdo je soliden, ampak nekako smo se navadili, da tam kjer igra Luka, gledamo proti vrhu, za to pa rabiš seveda versatile roster in dobro rotacijo. Zanašat se na bench igralce je vsekakor pogreb, so že prevečkrat letos pokazali, da znajo tudi povsem zatajit. Primarno morajo ti igralci garati v obrambi, kar sedaj počnejo dobro, zataji pa potem kdaj met in potem vidiš, ko ima LAL 30-40% met iz igre in 20% za 3 točke... LAL mora pač delat, tako, kot bi američani rekli, da je DNA ekipa... torej, da se postavi nek koncept in se gara in izpili do konca... kot recimo BOS, kjer odigra vsak svojo vlogo in igra ne bazira toliko na posameznikih, da ne rečem zvezdnikih. Kakorkoli obračamo, LAL ima toliko omejitev, da preprosto ostane samo še proper obramba, hitra igra in protinapadi. V glavnem, Hayes ni imel nič slabo tekmo,... tudi sicer v povprečju dosega 6 točk in 4 skoke...

Je pa fino imet nekoga, ki lahko pokrije tudi dominantne centre, če hočeš dočakati dolgo sezono. Jokića se je lotila celotna ekipa, tam so se razigrali ostali, tam se je izšlo, ne bi pa jaz tisto tekmo proti DEN vzel kot ne vzorčen primer.

Ima pa LAL seveda tudi potencial oz. par igralcev, ki znajo tudi zadeti kakšno trojki, kar seveda sede, ko podvajajo oz. se fokusirajo na Luko ali Lebrona... kot sem že prej pisal, Lebronu se odipirajo kontre in veliko bolje se lahko giblje off-ball, kar prej ni mogel... tiste podaje čez pol igrišča Luke do Jamesa pa so po mojem icing on the cake za Lebrona in to je danes tudi prehvalil.

O +/- smo že tolikokrat... na ta podatek vpliva res tako zelo veliko dejavnikov in okoliščin, da je mnogokrat ta podatek povsem irelavanten. Mogoče na večjem vzorcu, pa še tam je vse odvisno od 1001 stvari... kje v rotaciji je igralec, kdaj dobive priložnosti, na kakšnih tekmah igra, kateri položaj, proti katerim ekipam, tu bi res lahko našteval celo popoldne... na nekaterih tekmah je lahko +/- totalna anomalija... lahko je zgolj slučaj, da si bil v igri takrat, ko je nasprotnik naredil 2 večji seriji, pa ekipa še vedno zmaga... lahko prideš notri kot rezerva v trenutku, ko ima nekdo serijo, pa izgleda, da imaš ti +/- pozitiven... nekdo, ki je bil starter in je garal s prvokategorniki nasprotnika pa negatien... lahko gre za igralca, ki igra samo garbage time... kot rečeno tu je dejavnikov in okoliščin nešteto... jaz temu podatku dajem zelo malo relevantnosti, sploh pa na nekek minimalnem vzorcu.

To bi imelo smisel, če bi igralci imeli relativno podobne pogoje, okoliščine, igrali isto številno tekem, proti isto močnim ekipam... bla bla... če pa ni tega, pa je toliko spremenljivk, situacij, okoliščin... pač lahko imaš blazno negativen/pozitiven +/- in žoge niti v rokah nisi imel... +/- je relevanten zgolj v zelo specifičnih primerih... jaz temu ne dajem velike teže, tudi večina folka, ki je kdaj bila profesionalno v basketu, ki jih poznam ne...

Scaramouche3 ::

Mal si že...jaz napišem nekaj, ti pa kot da nekaj drugega prebereš. Jaz sem pisal o tem da Hayes v prvi postavi ni osnovna slaba točka LAL ampak je osnovna slaba točka pomanjkanje dobrih menjav oziroma slaba širina. Glede +- pa, seveda, +- na posamezni tekmi na posameznega igralca ne pove prav nič, da pa je na eni tekmi celotna prva peterka v globokem minusu, vse menjave pa v dobrem plusu in tekmo dobiš je pa vsaj zanimivo.

Caracas je izjavil:

Mal si že...jaz napišem nekaj, ti pa kot da nekaj drugega prebereš. Jaz sem pisal o tem da Hayes v prvi postavi ni osnovna slaba točka LAL ampak je osnovna slaba točka pomanjkanje dobrih menjav oziroma slaba širina. Glede +- pa, seveda, +- na posamezni tekmi na posameznega igralca ne pove prav nič, da pa je na eni tekmi celotna prva peterka v globokem minusu, vse menjave pa v dobrem plusu in tekmo dobiš je pa vsaj zanimivo.

Jaz mislim, da je oboje... slaba točka, kot starter... in tudi menjave ni... pač, rabijo proper starterja, Hayes pa je več kot hvaležna menjava. Upam pa, da bi seveda še napredoval, zaradi kakšne podaje Luke bo prav gotovo.

/////

Danes:

00:00 ... Charlotte - Washington
01:00 ... Detroit - Brooklyn
02:00 ... Houston - Sacramento
02:00 ... Memphis - San Antonio
02:30 ... Dallas - Milwaukee
02:30 ... Philadelphia - Golden State

Tekma med HOU in SAC bo še za pogledat in potem seveda DAL in MIL. Res pa škoda, da je PHI tako fucked to sezono. Sedaj je Embiid out do konca sezone, George vemo... sicer je vodstvo kluba pred sezono vedela v kakšen riziko gre s tem rosterjem, ampak takole klavrno pa si jih nihče ni predstavljal... že play-in bi bil za njih pravi čudež.

Včeraj po zmagi LAL nad LAC, seveda ob rojstnem dnevu Luke!

... to je še hujše kot čevapi... Mato že sešteva kalorije!

2dark ::

Za rojstni dan mu je oproščeno.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Mato989 ::

Kurzweil je izjavil:

Prvo je na hitro gledalo da ma cik v roki na desno zgoraj sliki haha
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kurzweil je izjavil:

Saj pa je rekel da je ne bo jedel.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

arnecan1 ::

Ironija. Ali pa karma. Quentin Grimes je dal 44 točk.:))

Se mi zdi, da je dallas zaklet :))
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Kayzon ::

Kurzweil je izjavil:

Torta gor dol meni se zdi da zgleda bolj fit kot prej,posebej v rame in roke?

Tole je taka misterija. Ko se je prvič pojavil v zlatem dresu po tradeu, je bil res chubby, cez 2 tedna pa je ze lzgledal precej bolj vitek.

Ne vem, ce ga prave barve res naredijo toliko vitkega ali pa ima nor muscle memory.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Jaz pa mislim, da Luka nikdar ni bil tako debel, kot folk nabija, potencira, pretirava, da ne rečem žali. Jasno je, da je daleč ob optimalnega, ampak eni ga resnično predstavljajo, kot da je Schortsanitis.

Danes:

19:00 ... Boston - Denver
21:30 ... Cleveland - Portland
23:00 ... Indiana - Chicago
00:00 ... Miami - New York
00:00 ... Orlando - Toronto
01:00 ... San Antonio - Oklahoma City
02:00 ... Utah - New Orleans
03:30 ... LA Lakers - LA Clippers
03:30 ... Phoenix - Minnesota

Torej danes nekaj finega basketa še po humani uri, sploh tale prva tekma med BOS in DEN... in pa seveda LAL-LAC ob 3:30...

@KURZ točno to jaz sem celo rekel, kaj imajo sploh za gofjat, ker je itak že zdaj tata mata za 98% lige. Tole je bil samo površinski izgovor za trejd, katerega se ljudi najhitreje oprimejo. Tale stigma je obstajala že od njegovega prihoda v ligo. Zato je tole bil najlažji izgovor za FO dallasa. Kja menim o takih izjavah v javnosti niti ni potrebno izgubljat besed.

Za Grimmesa pa KARMA. Meni je bil izjemno včeš. Od ta novih letošnjih okrepitev je bil daleč najboljši.

kixs ::

Napetih zadnjih 5 min DEN:BOS.

kixs je izjavil:

Napetih zadnjih 5 min DEN:BOS.

Samo zdelo se je. Za neizkušene. Denver ni imel nobenega plana, samo navadno soliranje.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

kixs ::

Drzi, da ni imel plana. Ampak Boston ni bil nic boljsi.

Škoda, da je LAL trenutno brez Reavsa in Hachimure, ker bo tole res težko zmagat proti LAC. LAL sedaj že prav resno diha za ovratnik DEN na 2. mestu zahoda. Mimogrede, Williams je bil včeraj pri CHA spet najboljši igralec, odkar se je vrnil v CHA igra odlično, bomo videli kako dolgo... anyhow, zmaga BOS nad DEN je seveda zelo sedla tudi Lakersom.

Se pa LAL 14. in 19. marca pomeri prav proti DEN... pa potem še 2x proti HOU... tudi proti MEM... torej ima LAL nekako kar v svojih rokah zadevo in ima še vse možnosti, da direktno udari za najvišja mesta zahoda... sicer tudi 2x proti OKC, ampak oni so res razred zase na zahodu.

Je pa zanimivo... na zahodu ima DAL na 10. mestu razmerje zmag in porazov 52,5%, torej so trenutno na mestu, ki še kot zadnje pelje v play-in... recimo na vzhodu si s tem rezmerjem že v playoffu oz. na robu.

Pa da vidimo, kako ranjen bo Luka danes od rojstnega dneva... Mato?! Koliko čevapov in pira je bilo?

Čevapov lahko jede koliko hoče. Samo bog ne daj, da jede veliko luka. To je enkrat naredil v Dalasu, ko je prišel na trening in je smrdel po čebuli. Vse od takrat Harris mu tega ni odpustil, ter ga je zato trejdal.

kixs je izjavil:

Drzi, da ni imel plana. Ampak Boston ni bil nic boljsi.

Drži. So pa zato zadevali, ko je bilo potrebno. :D

Od čevapov se še nobeden ni poredil. Od sladoleda in piva pač.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Duhec ::

Luka počasi postaja pravi Luka, iznajdljive podaje, trojke... zna dvigniti dvorano... sijajno vsi!
Konec 3/4 LAL:LAC 89:77
Vendar se LAC ne predaja, bo še zanimiv zaključek.
http://blackbird.si/

Duhec ::

Uf, težka in zaslužena zmaga LAL proti LAC 108:102!
Čestitke vsem za borbenost do konca!
http://blackbird.si/

GupeM ::

Nice. Ampak, če smo pošteni, jih je danes piskanje goaltendinga mogoče rešilo, ker bi sicer Kawhi dobil skok in dal koš.

Kar ne pomeni, da bi LAC zmagali, bi bilo pa zagotovo težje za LAL.

Zvezdica27 ::

dobro, vklopil se je ok in zmagujejo. tekme nisem gledal (te), vendar bo direkt PO, kjer pa bomo videli kaj bo s širino ekipe...

b
««
45 / 45
»
»»