» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 3.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 3.0

Temo vidijo: vsi
««
37 / 37
»
»»

Malidelničar ::

Se pravi slovenska logika deluje po tem logičnem principu: leve vlade vsakič dvigujejo minimalno plačo, ergo so ljudje vsakič bolj bogati, ker imajo več denarja?
Zakaj potem dvigi minimalnih plač niso še večji ali pa še bolj pogosti?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

nekikr ::

Res smo nizko padli, če je to, kar zdaj delajo (nič) korak v pravo smer. Včasih smo za Pahorja rekli, da je super predsednik, ker vsaj škode ne dela, zgolj všečne selfije. Ampak on je bil na poziciji brez funkcije, kaj pa naj bi sploh delal. Tile pa so na poziciji, delajo pa samo zase, pa še to tako slabo, da jih praktično vsak dan dobimo kako kradejo. Saj ne, da se kaj sekirajo, so le politiki, pa vseeno.

FireSnake ::

Slopek je izjavil:

Spet eden, ki vidi fašiste v tej temi in si mane roke ob lepi povišici.


Ne, Đefri je po nareku golobje hunte preklopil na novi račun, ki ga je predhodno staral tri mesece.
Ker prej smo ga takoj razkrinkali. Zdaj, ko pa račune stara, ga pa razkrinkamo takoj ;((
Ignorirajte.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Daniel ::

Se pa s tem staranjem očitno znebi gumba predlagaj izbris, sedaj bi že prišel prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daniel ()

Malidelničar ::

Morda ideja za vlado: predpišemo da se minimalec dvigne za 100% in to ljudem da dovolj denarja, da si plačajo vse stroške hrane, šolanja otrok, bencina, zelene elektrike, polog za polmilijonski flet v LJ, pa še za dopust 3x na leto jim ostane? 8-)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Utk ::

Sej to je cilj. Najprej na MK zaposliš 100 svojih, potem jim pa še dvigneš plačo za 50%. Čeprav od njih ni bilo prej nobene koristi, ni zdaj nobene koristi, niti ne bo potem nobene koristi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Malidelničar ::

drimpPimp: okej, se pravi so deležniki v tržnem sistemu svinje, ker se prilagajajo s cenami ponudbi/povpraševanju? Kako bi ti na umeten način uspešno držal nizke, dostopne cene in a veš kakšen primer, kjer je to na dolgi rok delovalo???
In okej, ajde, če je rešitev res večja obdavčitev, ne vem a gremo zaradi tega da se zasiguramo, kar na 85% davek? Da se res poreže vse presežke. Ampak kako bi ob takšni obdavčitvi garantiral še naprej interes prebivalcev za delo????
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Master_Yoda ::

Bullshit, za idiote. Gospodarstvo se ves čas zgovarja na davke in si tako neumen, da si nasedel. Vsako podjetje ti lahko dvigne, po nižji davčni stopnji, plačo z zakonodajo o delitvi dobička med zaposlene.

Zadeva je tu od 2008. Koliko podjetij poznaš, da jo je uporabilo?


Kaj je s tabo clovek ? Ob istem bruto bruto - strosku delodajalca kot sem ga imel pred 3 leti in ga imam sedaj bi ce ne bi tistega ukinili mi ostalo vec.

Ti mi pa odgovarjas da ce bi mi delodajalec placal vec da bi imel vec. Bos v naslednjo repliko napisal da je nebo modro in voda mokra ?
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

drimpPimp: okej, kdo pa določi kaj je pretiran profit? 10% profit je ok, 50% preveč? Če se vsi deležniki v sistemu zaradi tega potegnejo nazaj, so zadržani - kako preprečiš gospodarsko spiralo navzdol???

Drugo ok, recimo kako bi ti izvedel, da bi tvoje fojbarjenje šlo čez pravni red? In recimo če gre skozi, kako bi dosegel, da bi moje premoženje (pa verjetno še koga na Slo-Tech-u, ki je po mojem ful debela, velika živina) potem ko bi bilo razdeljeno snažlikam, bolniškim sestram in smetarjem, imelo nek dolgoročni učinek - ker vsi revolucionarji so premoženje brutalno razdelili in je bilo nato po hitrem postopku porabljeno, ni se oplajalo, zavrtelo skozi gospodarski sistem?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar ::

drimpPimp: Sej potem Golob dela spremembe točno v to smer v katero ti hočeš? In rezultate imaš že vidne - pa so izvedli samo manjši del zadev.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda ::

To, da ne razumeš, kako funkcionira družba oz. država, ni moj problem, poduči se. Oz. pravzaprav je moj problem, ker imaš pravico do glasovanja na volitvah. Ne hodi na volitve, da ne boš več moj problem, tako ali tako ne veš kaj volitve sploh so.


Torej ker mi ne mores replicirati z dejstvi (da bi mi sedaj z enakim brutom ostalo vec na racunu ce ne bi tistega ukinili), potegnes ven da ne razumem kako funkcionira druzba oz. drzava. Standardni ad-hominem.

Drzava (oz. njeni politiki, tisti ki so na vrhu drzavnih firm, etc) deluje po nacelu "Take what you can, give nothing back". Ko je treba razbremeniti place vseh drzavljanov ni denarja, je primankljaj, ko pa si hoces svojo povisati pa lahko vzame drzava posojilo in zadolzimo vse.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

paradajzos ::

Plešemo vsak dan bolj:

'Katastrofa': v Slovenski Bistrici kolona čakajočih na vpis k zdravnici


https://www.24ur.com/novice/slovenija/k...
Levakarski forum. Moderiranje prolevakarsko.
Prikrito so proruski, tako kot naša oblast.

nekikr ::

Vlada dela dobro.

StarMafijec ::

Še en članek o PV in zunanji politiki:

https://www.plusportal.si/2024/09/29/od...

arnecan1 ::

Ali iščejo nov obraz? https://vecer.com/v-nedeljo/weekend17-v...

Weekend.17 v Rovinju: Zakaj bo Čeferin morda nekoč predsednik vlade

Predsednik Uefe na odru daje vtis, kot bi bil od mladih nog hodil v šolo za velike vodje. Ima vse ključne sestavine, ki jih volivci iščejo v kandidatih, ko primejo za pero pred volivnimi listki. Znanje, odgovornost, zanesljivost, empatijo, vključevalnost in vizijo enotnosti, izvrstne komunikacijske, strateške in pogajalske veščine, karizmatičnost in eno, ki mu jo poleg vseh ostalih lahko zavida marsikateri vladnik: mirnost pod pritiskom. V predsedniški kampanji bi si zlahka lahko sposodil znamenite slogane katere od naših zavarovalnic, saj je s svojim nastopom dal vedeti, da bo vse v redu, tako samozavestno je namreč stopil tudi na oder - z novim promo oglasnim vložkom Uefe, kjer mu kot "odrešitelju" od propadle ideje superlige ob strani stojijo njegovi apostoli - najbolj priljubljena nogometna imena od Zlatana do Buffona.

Aleksander Čeferin ni javno izjavil, da bo kandiral za katero koli vlogo v našem političnem prostoru, pravi, da gre bolj za željo njegovega očeta. Pa vendar kljub morda njegovi pristnosti, njegove oči, ko to izjavi in dejanja, med katere štejemo tudi vse navdihujoče dosežke, govorijo drugače. Aleksander Čeferin bo nekoč kandiral na eno osrednjih mest v naši politiki. Videti je kot zvezda, ki se ne oklepa dobrega družinskega imena, temveč nadgrajuje delo in znanje, odpira povsem nove poti, povezuje "nevideno" in ustvarja presežke. Tudi ni zvezda, ki bi v Rovinju bila le na ogled. Tekom njegovega nastopa si v občinstvu lahko slišal pasti las, medtem ko moj najljubši režiser ni navdušil, kljub temu da je zapolnil zadnji kotiček dvorane.

paradajzos ::

Slovenistan, ogabno gnezdo. Upam da mu uspe in da Jankoviću tudi uspe vladati še vsaj 10 let, tako da bojo Ljubljančani zagotovo pili posrano vodo.
Kaj vse šele lahko uspe Njemu, Velikemu Upu... ?
Levakarski forum. Moderiranje prolevakarsko.
Prikrito so proruski, tako kot naša oblast.

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

StarMafijec je izjavil:

Še en članek o PV in zunanji politiki:

https://www.plusportal.si/2024/09/29/od...


Hahahaha. :))
Iz tega posranega goloba se pa res že vsi norca delajo.
In prav imajo: tip ni čisto gladek. Mene čudi kako je bil lahko tako dolgo na tako dobro plačanem direktorskem mestu. Tip je totalno zblojen.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

StarMafijec ::

Še odziv na njegov govor:
https://www.plusportal.si/2024/09/30/iz...

FireSnake ::

Iz vira:
Zaključne besede Roberta Goloba v Generalni skupčini so izzvale aplavz v napol prazni dvorani, navdušena je bila tudi Tina Gaber
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Gregor P ::

Logično, da se dvorana ne bo napolnila zaradi našega PV, ta dvorana je itak večinoma prazna, dokler ne pride res en kaliber resnega politika, ki ima dejansko moč v tem svetu.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

paradajzos ::

Golob: Gospodarske rezultate nam zavida vsa Evropa

https://www.24ur.com/novice/slovenija/g...

To je pa že kot na kakšnem Trumpovem shodu.

"I have the best words and beautiful a brain. I'm so rich and have so much money and I am also the most God loving person in the world, nobody loves God more than me."
Levakarski forum. Moderiranje prolevakarsko.
Prikrito so proruski, tako kot naša oblast.

sbawe64 ::

Golob: Gospodarske rezultate nam zavida vsa Evropa
"Premier Robert Golob v parlamentu odgovarja na poslanska vprašanja. Slovenija ima po njegovih navedbah takšne gospodarske rezultate, da jih ji zavida vsa Evropa. "Delamo na tem, da bodo taki ostali," je zatrdil in dodal, da je v tej luči oblikovan tudi predlog davčnih sprememb. "

Droge so mu skurile možgane ??


S plačno reformo so zvišali plače sebi, funkcionarjem in kruhoborcem za 75 %. Revežem pod minimalno pa 25 %.
Kaj ni vrhunsko ? In sindikati so to podpisali.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

Velki ::

Se mudi, so že vedeli da ni več za čakat... kot kaže kriza prihaja.

ripmork ::

lol... "Onion news" material.

Men sam ni jasno, kako da Slovenija ne premore enega novinarja, ki bi ga upal pred vsemi vprašat, kje je zdej tista napovedana zvišana dodana vrednost (100.000 na zaposlenega), ki jo je na veliko oglaševal. Po dveh letih ni niti pisnil o kaki strategijiTM, kako to doseči. Kaj šele, da bi dejansko kaj konkretnega naredili v to smer.

StarMafijec ::

ripmork je izjavil:

Men sam ni jasno, kako da Slovenija ne premore enega novinarja, ki bi ga upal pred vsemi vprašat, kje je zdej tista napovedana zvišana dodana vrednost (100.000 na zaposlenega), ki jo je na veliko oglaševal.

Novinar, ki bi želel to vprašati, ne želi biti depolatiziran, ostali so pa že.

MojsterX ::

Se vidi da se je danes Golobu čist odpeljalo v parlamentu, da toliko laži javno, kolikor jih je Golob natvezil še Kim Jong Ju ne premore svojemu ljudstvu izreči.

Utk ::

Kot je reku veliki filozof, George Costanza:

link_up ::

Samo, da ste ponosni nase.
In and Out

Wrop ::

:))
Iz ust reformatorja, vrhunskega, vrhunskega moneydžerja. :)) Tole mu pa dogaja.


Samo še čakam na stavek: "Jajo, nehajte že vladati!".

Slopek ::

Super delajo in zaslužijo si višje plače. Najboljši v Evropi nas peljejo. Kaj se bomo pritoževali? Toooooooop!!!! To je res noro, kaj se dogaja. Vrhunski menedžer na eni strani in ljudje brez zdravnika v vrsti, na drugi strani. Res nam vsi zavidajo, ker drugje je še slabše. To pa ne pomeni, da se pri nas zadeve ne znajo hitro drastično spremeniti. Niti boljše, še ne pomeni dobro. Res komaj čakam. Vsaka sprememba je/bo dobrodošla.

sbawe64 ::

Če znaš, znaš!
https://www.zurnal24.si/slovenija/ena-n...
Operacija ukinitev dopolnilnega zavarovanja bo letos povzročila 274 milijonov evrov proračunske luknje. Prihodnje leto pa lahko še več.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

Ko politični gnoj reče, da se nimamo česa bati, je čas za paniko:
https://siol.net/novice/slovenija/godin...

Ko prasec golob reče, da bo nekaj solidarno že vem, da mi bo ukradel iz denarnice (pomnimo, ne bi bilo prvič):
https://www.zurnal24.si/slovenija/ena-n...

Do konca 2024 bomo preoblikovali celotno financiranje zdravstvene blagajne, da bo bolj pravično in solidarno, kot je bilo doslej," je ob napovedi ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja napovedal predsednik vlade "baraba pokvarjena kradljiva vase zaljubljena"
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
««
37 / 37
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predsednica Nataša Pirc Musar [OFFICIAL] (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59674434 (3268) CiClon
»

Slaba gospodarska rast. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
47655199 (27597) aviator

Več podobnih tem