Forum » Loža » Analiza pitne vode
Analiza pitne vode
darkotri ::
Že nekaj časa me mori kakovost "domače" pitne vode. Voda iz vodovoda naj bi bila neoporečna, večji problem pa vidim v starih svinčenih ceveh po hiši.
Je že kdo od vas naročil analizo pitne vode? Našel sem kar nekaj "naredi sam" testov na Amazonu in tudi slovenskih spletnih straneh. Po prebranih komentarjih, pa premišljujem, da bi naročil kar analizo na NLZOH.
Kakšno mnenje?
Je že kdo od vas naročil analizo pitne vode? Našel sem kar nekaj "naredi sam" testov na Amazonu in tudi slovenskih spletnih straneh. Po prebranih komentarjih, pa premišljujem, da bi naročil kar analizo na NLZOH.
Kakšno mnenje?
darko
starfotr ::
To je brez veze delat.
Napeljavo lahko menjaš in raje vloži denar za analizo v novo napeljavo ali bolj kakovostne sestavne dele napeljave (armature itd.)
Napeljavo lahko menjaš in raje vloži denar za analizo v novo napeljavo ali bolj kakovostne sestavne dele napeljave (armature itd.)
feryz ::
Pusti ga, kar naj jo naredi. Drugače ne bo več mirno spal do konca življenja. To pa bo pustilo dosti hujše posledice, kot umazana ali čista voda.
fikus_ ::
Svincene cevi so zelo verjetno samo za odtoke, dvomim, da za pitno vodo, ne verjamem. Ce pa so svinčene, oksid svinca ni nevaren, poleg tega je pa v notranjosti vodni kamen, ki onemogoča stik svinca in vode.
Tako da brez panike.
Tako da brez panike.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Božomir ::
Sem. Ne zase ampak službeno.
Potrebuješ inertno embalažo najbolje tako dejanjsko namenjeno vzorčenju, dobiš npr pri Golias, da ne bo fovš rezultatov.. potem pokličeš NLZOH in neseš vodo tja. Če te ne zanimajo pesticidi boš dal manj kot 100 €. Vsa vprašanja kar se vzorčenja tiče in kaj bi analiziral običajno lepo pomagajp.
Potrebuješ inertno embalažo najbolje tako dejanjsko namenjeno vzorčenju, dobiš npr pri Golias, da ne bo fovš rezultatov.. potem pokličeš NLZOH in neseš vodo tja. Če te ne zanimajo pesticidi boš dal manj kot 100 €. Vsa vprašanja kar se vzorčenja tiče in kaj bi analiziral običajno lepo pomagajp.
DamijanD ::
Mi smo tudi naredili tak test na vikendu, ker imamo lastno zajetje/rezervoar in je bilo treba to naredit. Če se ne motim, smo embalažo dobili na NLZOH.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Analiza pitne vode s pipe (Ljubljana)Oddelek: Loža | 4191 (1154) | Magic1 |
» | Filtri za vodo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24349 (12826) | denabiker |
» | Kje preveriti strupe v vodi v LjubljaniOddelek: Loža | 2333 (1691) | St235 |
» | Svinc ...Oddelek: Loža | 7142 (5857) | energetik |
» | Ustekleničena pitna voda (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8946 (7442) | durrenmatt |