Forum » Strojna oprema » A se mojemu napajalniku blede?
A se mojemu napajalniku blede?
veget_25 ::
Imam matično ploščo GIGABYTE GA-7n400L (dvojno napajanje). Vse mi dela OK, torej brez posebnosti.
Ko pa zašenem sisoft sandro 2004, dobim tole:
Poglejte vrednost pri -12V.
Men se zdi to čudno. Kaj bi bilo po vašem to čudo? Al je samo problem, da program napačno bere vrednost?
Aja: napajalnik je Q-tech 400W dual fan
Ko pa zašenem sisoft sandro 2004, dobim tole:
Poglejte vrednost pri -12V.
Men se zdi to čudno. Kaj bi bilo po vašem to čudo? Al je samo problem, da program napačno bere vrednost?
Aja: napajalnik je Q-tech 400W dual fan
- zavaroval slike: Predator ()
BaRtMaN ::
Pri nForce II platah je normalno, da je +12V linija toliko manjša. +5V linija je pa res malo nizka.
boštjan ::
Pri nForce II platah je normalno, da je +12V linija toliko manjša
če so to default MHz,pol je tudi +12V prenizka,torej slabi napajač.
se pa da tudi to zrihtat z malim posegom v sam napajač.
veget_25 ni nič povedal, če ima navit proc, tako da bova tole še videla.
Pa trimerje tud ne znajo vsi spajkat v napajlc. :)
Pa trimerje tud ne znajo vsi spajkat v napajlc. :)
Tako mi kaže originaln program za plato:
Enako kot ta program kažeje vrednosti bios!
(ni pa nikjer podatka za -12V ne v tem programu, ne v BIOS-u)!
Enako kot ta program kažeje vrednosti bios!
(ni pa nikjer podatka za -12V ne v tem programu, ne v BIOS-u)!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
Ne, procesor ni navit - je AMD XP2500+.
PS: sem že naredil elektro šolo tko da kaj zaspajkat bi znal .
PS: sem že naredil elektro šolo tko da kaj zaspajkat bi znal .
boštjan ::
samo vseeno maš +12V linijo nekam majhno,glede na to da ni nič navito.enako je blo pri mojem čifteku in sem nasvetu omenjen teme nabil +12V linijo na željeno vrednost-12V. nič pa ni blo treba spajkat,ker čiftek že ma trimer not.kako pa je pri tem q-tecu pa ne vem.sem sam skoraj kupi q-tec 550W,a sem se raje za preverjeno robo odločo.
Azrael ::
Mogoče ne bi bilo slabo, da preden odpreš napajalnik (adijo garancija), pomeriš napetosti na ATX konektorju, mogoče pri tebi kažejo senzorji narobe. Če pa je -12 V veja res tako slaba, pa bi raje zamenjal napajalnik - nimajo vsi napajalniki trimerjev za nastavljanje napetosti, trimerji za nastavljanje -5V in -12 je zelo redki.
Drugače pa je -12V samo za napajanje COM portov in ti pri taki napetosti še vedno delajo, samo vseno bi bilo bolje, da bi bila ta napetost bližje nazivni -12V.
Če ima ta tvoja plošča konektor za ATX12V, ga priklopi, če slučajno ni, ker na ta način stabiliziraš 12V vejo, čeprav napetost 11.85V za 12V linijo, niti ni tako hudo slabo - imam skoraj nov, praktično nerabljen napajalnik, ki je imel obremenjen samo 11.52V na 12V liniji, pa sem po lastni neumnosti poškodoval nalepko, ko sem ga jemal iz ohišja in mi ga sedaj nočejo zamenjati...
Nekoč sem nekje na netu videl modifikacijo, kako na AMD sistemih,(kjer ni ATX12V konektorjev, izvedeš isto stvar, samo treba je lotati in bo spet šla garancija. Bila je neka stran posvečena samo AMD sistemom, samo sedaj ne najdem.
LP, Azrael
Drugače pa je -12V samo za napajanje COM portov in ti pri taki napetosti še vedno delajo, samo vseno bi bilo bolje, da bi bila ta napetost bližje nazivni -12V.
Če ima ta tvoja plošča konektor za ATX12V, ga priklopi, če slučajno ni, ker na ta način stabiliziraš 12V vejo, čeprav napetost 11.85V za 12V linijo, niti ni tako hudo slabo - imam skoraj nov, praktično nerabljen napajalnik, ki je imel obremenjen samo 11.52V na 12V liniji, pa sem po lastni neumnosti poškodoval nalepko, ko sem ga jemal iz ohišja in mi ga sedaj nočejo zamenjati...
Nekoč sem nekje na netu videl modifikacijo, kako na AMD sistemih,(kjer ni ATX12V konektorjev, izvedeš isto stvar, samo treba je lotati in bo spet šla garancija. Bila je neka stran posvečena samo AMD sistemom, samo sedaj ne najdem.
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Azrael: A imaš kakšen link, kjer so opisane obremenjenosti linij oz. kateri porabniki so na katerih linijah?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | voltmod napajalnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1612 (1335) | stromar |
» | Antec NeoPower 480 W vs. Tagan 480 W (mini test)Oddelek: Strojna oprema | 2252 (1716) | DjTonic |
» | napajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5805 (5204) | TribesMan |
» | Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7165 (5777) | BigSexy |
» | Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?Oddelek: Navijanje | 3053 (2180) | schurda |