» »

Kaj kupiti - Motoristicna oprema

Kaj kupiti - Motoristicna oprema

1
2
»

Buggy ::

val46 je izjavil:

Ne se igrat brez rokavic. Dobronameren nasvet. Tistih 30, 40EUR menda ni tak strošek, da si jih ne bi mogel privoščit. In kot sem ti že napisal, poskusi dobit tiste "podaljšane", pa ko si jih stiskaš, jih stisni gor višje, tisti pasek na zapestju, pa lih tolk da drži. Zdej si vsaj ugotovil, da je bil problem v rokavicah. No, pa malo so se ti najbrž že tudi roke navadile na tresljaje in zato nimaš več tolk teh problemov.



Ti sam nadaljuj tako...in uživaj :)


Sem imel ta teden servis pa sem vzel se te rokavice sicer za motocross in edino 2XL so bile jedva ta prave...vse ostalo se na roko nisem dobil ;((
Fantje so jih pohvalili (jih imajo na tekmah motokrosa) in za nazaj sem jih nadel in so bile res epic...isti obcutek, kot da nebi imel nic gor (pa ne zdej to uporabit proti meni :))).
Ja vem da ni ista zascita kot tiste hujse proper, sploh za clenke, a jebat ga.

Prihajajo pa se ene iz Amazona...tiste prve sem dal pa tamalmu za eMTB, ki jih pa itaq ne bo nikol gor dal rofl

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

val46 ::

Jst mam za kake krajše fure, lih uno, če grem v sosednjo vas na kavo recimo poleti te : https://umx.si/index.php?route=product/... sam vedi da to razen proti kakemu kamenčku iz pod kolesa kakega avtomobila, ali pa kaki žuželki, ki ti prileti v roko, ne ščitijo skoraj nič. Tako da, če boš se s tem vozil, bodi še tolk bolj prekleto previden med vožnjo, ker ob padcu/zdrsu, ti jih bo takoj potrgalo. Jaz jih imam, ker jih pač imam od prej, ko sem še motocross vozil, drugače za zdej za na cestni motor, si jih ne bi kupoval.

Buggy ::

@val46: motor(cek) meni predstavlja svoboda simbolicno in tudi efektivno, karkoli ekstra bom navlekel nase, celo zadevo negiram. Adrenalin pri motor(cku), ki gre zgolj 110kmh po ravnem ni tisto kar iscem (hitrost), vsec mi je namrec kako lahko grem z njim kamor mi pase, ker je bolj kot ne iz mojega stalisca zgol malo hitrejse kolo, kar sem pa ze zdej delal z eMTB-jem a zal na krajsih in bolj nevarnih gorskih distancah.

Pac nova izkusnja, ki upam, da me ne mine prehitro

bajsibajsi ::

Pri motokrosu pades na pesek in redkeje drsis dalec. Padec na asfaltu je povsem nekaj drugega. Tiste rokavice ti ob padcu asfalt postrga.
Jaz sem padel pri cca. 30 km/h na asfaltu, pa so se solidne kvalitete usnjene rokavice strgale na prstu. Drugic sem padel na mestu, pa se je jeans hlacnica pri gleznju strgala in zataknila pod motorjem (cca. 250 kg), tako da niti sam nisem mogel vstati, dokler mi niso nogo "odpeli".

V obeh primerih nisem bil jaz kriv, ampak ko/ce se (trajno) poskodujes, ti to kaj dosti ne pomeni.

Na motorju je lahko vsak se tako nedolzen padec izjemoma problematicen, tudi ce si nic konkretnega ne poskodujes. Preveri koliko casa se postrgana koza celi.
Za motorje damo mnogo jurjev, potem pa sparamo na rokavicah za nekaj deset evrov.

Buggy ::

Dodatni nakupi, ki ne vem (se) ali so fail al ne...rokavice so kewl in boljsa zascita kot Seven motokros...

rokavice:
https://www.amazon.de/dp/B0B4D9NYVH?ref...

alarm:

https://www.amazon.de/dp/B07RM34KDP?ref...

kabel za chargat phone ko poslusam musko in navigiram po Sloveniji (prejsni mi je padal ven iz socketa, ta vec ne)

https://www.amazon.de/dp/B0BPD4BC9P?ref...

BTW: @bajsibajsi hvala za vsebinsko polne poste vzeto na znanje. Danes bil pri sosedu ki je vcasih dirkal z D6 na grobniku in mi veliko pomaga z nasveti in informacijami. Sem ga povabil tudi na ribo k Madronicu, da greva na "ride", kjer bova rekla se kaksno vec. Danes se zadrzal pri njemu dve uri, kar nisem mogel nehat poslusat nasvetov okoli motorizma. Tip je res vir znanja in izkusenj in rad to tudi deli. Stari druzinski prijatelji, ki smo se na podlagi motorizma spet nasli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

val46 ::

Rokavice so definitivno boljša zaščita kot tiste za motocross, to že. Sam res ne vem zakaj me nisi poslušal, pa nabavil tistih daljših...ko si jih zapneš tudi nad zapestjem? Bi roka bila precej bolj ojačana in bi posledično imel manj problemov z mrtvičenjem rok. Kar se tiče alarma...sej veš kako je to? Če se bo kdo namenil ga ukrast, ga noben alarm ne ustavi. Je pa ta zadeva fajn, ker dejansko začne tulit kot malo "fukn...ena" in če druzga ne, bo kdo v bližini vsaj videl, kdo ti ga je odpeljal, če že ne boš ti prteku zraven. Ampak pazi, resnično pazi, da ne bi se kdaj spozabil, da maš to ključavnico na disku in bi speljal. Najmanj kar se bo zgodilo bo to, da ti bo zavorni disk počil. Pa po možnosti še kaj zraven. Tisti trak ni tam za lepše videt, ampak je zato, da si ga navlečeš na balanco, ravno zato, da te opomni, preden bi speljal z alarmon na disku! Kar se pa kabla za polnit tiče, če dela, je to to...Tle ni kaj dosti za fantazirat.

Take frende je pa vedno dobro imet...tako da, če ni nek nakladač in pameten u 3PM, ga kar poslušaj in te bo morda še kaj pametnega naučil. Drugače maš pa nas tle za vprašat kaj, kar bi te morda zanimalo ;)

mailer ::

Sicer odvisno od disk ključavnice ampak moja se sproži že, ko se motor iz tačke postavi naravnost. Motopreme na amazonu ne prioročam, razen cene nima drugih prednosti. Dobre rokavice so cca 100€ in tu ni kaj razmišljat, dobri čevlji so cca 150€ ravno tako zelo pomemben kos opreme, prav tako ščitnik hrbta.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Buggy ::

tnx @Val46. Rokavice vem da mi vedno trobis kaj vzet, mi pa posteno povedano vec pomeni imet "free" obcutek na roki, ze zdej se tezko pripravim rokavico sploh gor dat, ker tipkam po telefonu (navigacija, spotify, SMS) in je vedno treba tega hudica dol dat (jeben fingerprint)...seveda ne med voznjo, kar ni mozno...pa nimam finese na komandah, vsaj tak obcutek se zdi.
Tistega alarma ne mislim niti gor dajat, razen ko bom kdaj prespal v kaksnem hostlu al neki, sam tolk da imam (hrcek varianta), Na sihtu v garazi ga nalimam v zid, dam full lock v levo in zaklenem belanco, da ga ne mores glih enostavno slidat. Itaq je pa pod kamerami vse.

Pa se enkrat...vozim malo mocnejsi moped, ne supersportnika in vozim zaradi uzitka, ne ega.

Ne ni nakladac, dalec od tega...pri teh letih imam ze definiran filter... tukaj sem diagnosticiral tudi ze koga pravilno, sam nima to veze zdej. Vsekakor tnx val46, mal sem trmast, kot vedno ceprav vem da mi skodi, sem pa hvalezen za vse informacije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Buggy ::

OK @val46...predam se, poslji link na rokavice pa kupim in sprobam se to, samo bom posten z osebno oceno. Pa naj bo pod ali okoli 100€

val46 ::

Evo, par primerov v tvojem cenovnem razredu :

https://www.yogi.si/poletne-motoristicn...
https://www.yogi.si/sportne-motoristicn...
https://tc-motoshop.si/rokavice-rsr-4-c...
https://tc-motoshop.si/rokavice-seca-at...
https://moto-oprema.com/Artikel/spidi-r...
https://moto-oprema.com/Artikel/alpines...
https://kmc.si/konfekcija/rokavice-sl/m...
https://kmc.si/konfekcija/rokavice-sl/m...
https://kmc.si/konfekcija/rokavice-sl/m...
https://kmc.si/konfekcija/rokavice-sl/m...
https://kmc.si/konfekcija/rokavice-sl/m...

Tu sm ti dal samo par primerov, nisem vsake posebej gledal kaj se splača in kaj ne oziroma katere bi bile boljše od drugih, sem pa precej prepričan, da so čisto vse neprimerljivo boljše od tistih tvojih iz amazona. In to sem iskal samo pri naših trgovcih. Sem prepričan če pogledaš še malo dlje(kak Louis v avstriji ali Moto Charlie v Trstu), znaš dobit iste zadeve ali podobne še ceneje. Pa tudi kak FC moto se ti morda splača pogledat. Sam tam spet glej da ne kupiš nek "no name", ker je potem isto kot da kupiš preko kitajcev ali amazona.

miha98 ::

Pred kratkim bil v lojzu v Gradcu. Vse je drago u tri .... Kombinezona pod 600 evrov ni. Čelade z zatemnjenim vizirom ni pod 700 pa take...

Buggy ::

@val46: TNX...mislim da nbojo tele

https://www.yogi.si/sportne-motoristicn...

val46 ::

Kul. Dobra izbira po vsej verjetnosti. Lahko se pa zapelješ do yogi trgovine v BTC in si jih sprobaš, preden naročiš. Pa še povprašaš tam za kak nasvet. In potem, če so ti ok, lahko še malo po drugih trgovinah pogledaš, če jih dobiš točno te morda še kje ceneje. Drugače jih pa pač tam naročiš. Sej znaš malo poguglat verjetno ;) Sam ne it spet na kak AE ali Amazon, ker znaš dobit kitajsko kopijo.

Buggy ::

val46 je izjavil:

Kul. Dobra izbira po vsej verjetnosti. Lahko se pa zapelješ do yogi trgovine v BTC in si jih sprobaš, preden naročiš. Pa še povprašaš tam za kak nasvet. In potem, če so ti ok, lahko še malo po drugih trgovinah pogledaš, če jih dobiš točno te morda še kje ceneje. Drugače jih pa pač tam naročiš. Sej znaš malo poguglat verjetno ;) Sam ne it spet na kak AE ali Amazon, ker znaš dobit kitajsko kopijo.


Itaq, da bom mogu sprobat, ker moja sapa ni glih standardna. Tnx val46, vedno me bodo na voznjah spominjale na enega prijaznega ST-jarja 😋
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorna kolesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
538994 (6523) Comandante
»

Primeren kros za punco začetnico (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5912235 (10286) 111111111111
»

CPP za motor

Oddelek: Na cesti
132142 (1855) JanK
»

nakup "cestaka" 250 vs 600 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9310282 (7691) flipflop

Več podobnih tem