» »

Kateri monitor za delo od doma

Kateri monitor za delo od doma

«
1
2

demokedes ::

Pozdravljeni,
Kar dosti svojega dela od Korone naprej delam od doma. Posledično si šele sedaj urejam prostor za delo od doma.
Sedaj si tudi ogledujem monitor za delo? Moje delo v večini časa predstavlja delo z Office Orodji in pa povezovanji na oddaljene strežnike.
Sam sem že prišel do tega, da namesto dveh monitorjev bi imel raje enega malo večjega. Tudi tista opcija, da bi uporabljan en zaslon od prenosnika drugaga pa zunanji monitor odpade. Sicer uporabljam prenosnik, ampak od doma bom raje uporabljal samo zunanji monitor in zunanji tipkovnico.
Tako se sedaj ne znam odločiti, ali bi vzel nek klasičen monitor, kot npr tale: https://www.samsung.com/si/monitors/hig...
Ali pa da vzamem nek Ultrawide monitor, ki pa nima prave 4k resolucije pač pa 1440p. Kakšno je vaše mnenje glede tega?
Že vnparej hvala za vaše sugestije.
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.

chort ::

super zadovoljen z dell u3821dw.

Ales ::

To na povezavi ni klasičen monitor, želiš takega s "smart" funkcijami?

1440p z večjo diagonalo, recimo vsaj 27" v 16:9 formatu, je lahko OK zaradi tega, ker bi ga lahko uporabljal brez scalinga. Medtem ko 32" 4K pa vprašanje, morda, morda pa bi moral malo povečati zadeve.

Pa še to, če boš gledal ultrawide, ki je hkrati ukrivljen - sam nisem poskušal uporabljati ukrivljenih monitorjev za tako delo, sem pa slišal od drugih, da jim je bilo moteče.

Morda dobiš več odzivov v namenski temi: Kateri monitor ?

jeremenen ::

Jaz sanjam o enem velikem eink monitorju. Ali laptopu z eink zaslonom in delu na terasi na soncu. Trenutno 42' TV kot glavni monitor in je ok.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Jaz imam 2 komada 27" s 4K resolucijo in en ima vgrajen docking station. Med sabo sta monitorja povezana z USB-C (daisy chain), v monitor z dockom pa je vklopljena mreža, ključek za miš in tipkovnico, ter z usb-c kablom do računalnika (ki je hkrati tudi napajanje za računalnik). Minimalno kablov.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Za udobno delo neki ultrawide 38" in 1600p. Sam imam Alienware AW3821DW. Prej sem imel Ultrawide 34" 1440p, pa je tole zdaj "malenkost" boljse - ne bi sel nazaj. Naprej na 40" 2160p pa tudi ne. Tega bom imel dokler ne crkne... tok, tok, tok :D

Ales je izjavil:

To na povezavi ni klasičen monitor, želiš takega s "smart" funkcijami?

1440p z večjo diagonalo, recimo vsaj 27" v 16:9 formatu, je lahko OK zaradi tega, ker bi ga lahko uporabljal brez scalinga. Medtem ko 32" 4K pa vprašanje, morda, morda pa bi moral malo povečati zadeve.

Pa še to, če boš gledal ultrawide, ki je hkrati ukrivljen - sam nisem poskušal uporabljati ukrivljenih monitorjev za tako delo, sem pa slišal od drugih, da jim je bilo moteče.

Morda dobiš več odzivov v namenski temi: Kateri monitor ?

Ja ja, imaš prav....ta monitor mi je všeč prav zaradi Smart funkctionalnosti. Če prav razumem, ima tale celo možnost, da se natively povežem na O365 in delam na dokumentih tam, celo brez samega računalnika. Ima kdo izkušnje s tem. Ta opcija mi je zelo všeč, pa vendar me skrbi, da bi mi bilo žal, da ne vzamem Enega curved UHD monitorja. Zaradi tega, sem tega na linku poimenoval "klasičen"; ker je klasičen v smislu svoje oblike. Bom pa v vsakem primeru monitor priklopil na monitor in ne bo na stojalu.

Mato989 ::

Jaz mam 2x 27ki ki jih laufam na full HD pa mi znese ok.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pri opciji tega Samsunga, ki sem ga paste-al me še najbolj moti dejstvo, da kod prav razumem je to bolj TV, kot monitor, čeprav ga oglašuejo kot monitor. Ali je lahko to moteče z vidika dolgotrajne uporabe. Čist tko me zanima zaradi oči, koncu koncev bo to nekaj, v kar bom gledal 8 dnevno.

pegasus ::

En zanimiv feature je vgrajena kamera, pride najbližje osi tvojega pogleda na zaslon.

Drug zanimiv feature je vgrajen usb hub, ki zmanjša kabelsolato na mizi.

Ena praktična izkušnja - izogibaj se Phillipsu.

iso2000 ::

Jaz uporabljam 32" 4K monitor in se mi dobro obnese. Lahko imam do 4 programe odprte, pa se da delat, ni pa optimalno. Sem pa izbral klasičen format monitorja, ker ga uporabljam tudi za obdelavo fotografij.

smarkic ::

USB hub je praktičen, če doma na istem monitorju uporabljaš službeni in domači računalnik. Bolj budget varianta npr. 34" AOC, za doma sem zadovoljen z njim in ne rabim več zaslona prenosnika (in dodatne šare na mizi). Ukrivljenost me ne moti, je pa malo tečen položaj gumba za vklop.
V službi so pred kratkim častili Thinkvisione, ampak za 27" pač rabiš dva, na daisy chainu. V primerjavi z omenjenim AOC sta slika in ergonomija boljša, mogoče je zanimiv 34" model.

estons ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz imam 2 komada 27" s 4K resolucijo in en ima vgrajen docking station. Med sabo sta monitorja povezana z USB-C (daisy chain), v monitor z dockom pa je vklopljena mreža, ključek za miš in tipkovnico, ter z usb-c kablom do računalnika (ki je hkrati tudi napajanje za računalnik). Minimalno kablov.

Bi prosim delil, kateri točno model? Se mi zdi kul kombinacija.

Invictus ::

Jaz imam 49" Della.

Zadovoljen, na čase je celo prevelik...

Mogoče bi bilo bolje imeti več monitorjev (ker imam več streank in njihovih računalnikov), ampak tam je pa problem ali lahko deliš monitor med škatlami...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

energetik ::

Tudi jaz imam dilemo, ali vzeti enega 32-34" ali 2x27". Za delo od doma mi je 2x27 bolje, po drugi strani bi ga uporabljal tudi za domači PC, kjer pa bi bolj ustrezal 1x 32" (urejanje fotk itd). Po drugi strani ima Win11 zdaj fajn opcijo, da hitro zmečeš okna po 1/3 ali 1/4 po velikem ekranu..

Hkrati imam problem, da imam stacionarca iz leta 2009 in HD4850 grafična podpira zgolj do 2560 x 1600 resolucije, 4K odpade...
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

chort ::

Imam 43" 4K ravnega Della, pa so odsevi pri tej velikosti že malo sitni, podpira pa do 4 ločene hkratne inpute.
38" ukrivljeni Dell (u3821dw) tudi podpira več hkratnih inputov, ima mrežni vhod ki ga lahko deli vsaj preko usb-c in je precej prijaznejši z odsevi. Razen za scenarij, ko se hkrati povezujem na 4 FHD remote mašine (ki jih lahko razporedim po 43" brez scalinga), je nižja višina pri 38" dovolj za večino opravkov in hkrati cela v vidnem polju. Dovolj je tudi za dva remote sessiona in par programov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: chort ()

johnnyyy ::

Jaz imam LG (LG 43UN700) - 4K 42.5'' diagonale, 16:9, raven zaslon.
+ USB-C vhod (tako računalnik povežeš samo preko enega kabla preko katerega gre vse)
+ USB 3.0 vgrajen hub (2 izhoda)
+ velikost

- včasih se mi zdi da je prevelik
- če imam veliko svetlobe in črno ozadje se blešči

Chort in jonnyyy, ja sej zdej sta mi dala misliti. Ta 32 monitor obstaja tudi v 43 izvedbi, pa sploh ni dosti večji. Ampak me pa zdej zanima ravno to, če to ni potem že prevelik monitor za računalniško delo? Kako se izkaže v praksi? Ali je veliko premikanja glave?
Hvala in lp, Rok

kixs ::

Prevelik.

tony1 ::

Pred leti sem imel kolega, ki je enako trdil za 27 colarja... Mene pa 42 colski monitor že desetletje nič ne moti.

Čez 10 let boš na trgu dobil tudi 60 colskega, pa ne bo ta nič posebnega...

Ja ok...to mi je jasno...sam razmišljam kje je meja...čist tko iz praktičnega vidika...če sedim pol metra stran od monitorja....in recimo v primeru 43 incnega monitorja, je verjetno kar dosti premikanja glave...ne vem...razmišljam...nisem še probal..

Probaj srfati s full hd TVjem na mizi, ne glej toliko kvalitete slike (ker bo na pravem monitorju boljša) kot pa če te moti velikost.

johnnyyy ::

demokedes je izjavil:

Chort in jonnyyy, ja sej zdej sta mi dala misliti. Ta 32 monitor obstaja tudi v 43 izvedbi, pa sploh ni dosti večji. Ampak me pa zdej zanima ravno to, če to ni potem že prevelik monitor za računalniško delo? Kako se izkaže v praksi? Ali je veliko premikanja glave?
Hvala in lp, Rok

Kolk je premikanja glave je odvsino od tega kakšen je tvoj način dela in koliko je stran monitor. Stvar je tako velika, da si aplikacije le redko odpiraš full screen, ampak imaš okna ki jih potem prestavljaš. Tako, da na koncu je bolj stvar navade in organiziranosti.

Je pa zelo zanimivo če imaš na monitorju kamero, saj se med sestanki opazi da vedno gledaš stran od kamere :D.

2f4u ::

Oj.

Sam prasam... kako ste z dioptrijo? Vase ocke? Jaz zal zaradi dalekovidnosti ne morem imeti visoke resolucije blizu. Tako imam 2x 4K Della ampak oci trpijo. Tudi z ocali. Sem zmanjsal resolucijo.

Ima kdo dioptrijo?

issak ::

4K 32" ali pa 38" 3840 x 1600. Sem imel sicer 27" 1440p, ampak mislim da tiste nekaj dodatne širine pri 34" 3440x1440p ne bi koristilo toliko, kot 32" 4K. Jaz sem menjal iz 27" 1440p na 32" 4K lani, in se odlično obnese za delo od doma, dovolj prostora za okna, in še vedno lahko povečaš scaling.

Vzami nek Dell ali LG IPS, če imaš laptop zraven, je USB C polnjenje kar priročno.

Doma imam ravnega, v službi pa rahlo ukrivljenega (enakih dimenzij), in mi je malo ukrivljenosti celo všeč, moj je tako velik da izgleda še malo konveksen. Ne delam pa s kakšno grafiko, samo text in browser, mogoče je pri grafičnem dizajnu bolj moteče. Jaz po par minutah dela sploh ne opazim da je ukrivljen.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

boolsheat ::

Mato989 je izjavil:

Jaz mam 2x 27ki ki jih laufam na full HD pa mi znese ok.

Full HD na 27ki? To je noro - čisto preslab DPI.
Že FHD na 24ki je zelo slabo - imam ga tu pred sabo in ga bom zamenjal.

Izogibal bi se tudi tistih ultra wide zadev - mislim, da imajo vsi po vrsti imajo bogo resolucijo in slab DPI.

Za 27" je minimum - na meji - 2K aka QHD resoulucija. Iz neke normalne razdalje pikslov ne vidiš in tekst je jasen - dosti boljše kot FHD na 24ki.

Za 32" pa je po moje 2K presnizka resolucija in rabiš vsaj 4K za jasno sliko.

Tisti Samsungov orjak, ki si ga linkal je zanimiv - samo spet pri 43" colah imaš precej nizek DPI in je OK za uporabo iz dovolj velike razdalje - kar je tudi smiselno že zaradi same velikosti zaslona. Če imaš plac je sigurno boljše kot kak "ultra wide" zaslon. Edino nima IPS matrike, znajo biti vidni koti problem.

WizzardOfOZ je izjavil:

To ni slaba kombinacija - edino kot pravim, za 27" je pomoje OK že 2K.

Recimo 2x 27", eno stojalo za 2 monitorja. Pstavitev pa potem recimo "prebrnjen T" - eden vertikalno, eden horizontalno. Pa eden naj ima cel hub (USB-ji, LAN,...), da imaš potem samo en kabel do laptopa.
Aja, matrika pa IPS ter dovolj velika svetilnost (vsaj 350 cd/m²), da sta tudi v situacijah, če je zelo svetlo ne postane monitor ogledalo.

Sam sem vzel za test tega spodnjega, predvsem mi je bil zanimiv, ker lahko vse priklopim gor (LAN, USB naprave, zvok, USB charging laptopa) in imam samo USB-C do laptopa, je IPS in je dovolj svetel (ugotovil, da moraš vklopiti "ultra brightness" setting v nastavitvah).

https://www.ceneje.si/Izdelek/41009101

Za 2x 32" verjetno nimam dovolj placa, zato sem (bom) šel na 2x27. Če bi imel bi šel verjetno rajši 2x 32" 4K
Enkrat 32" 4K pa mislim, da je slabše kot 2x27 2K - odvisno od dela, ampak meni en zaslon postavljen vertikalno dobro služi.

Tako, na enem stojalo:

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Tudi ASUS ima dobre monitorje v ProArt Seriji, z USB hubi in ~90W PD. Pa barve so seveda odlične, delta bližje 1 kot 2, s široko pokritostjo spektra. Cene so OK.

Aha - še refresh rate bodi pozoren - določeni 4K zasloni imajo refresh pod 60Hz na 4K resoluciji, tu glej, da si vsaj na 60Hz.

2f4u je izjavil:

Oj.

Sam prasam... kako ste z dioptrijo? Vase ocke? Jaz zal zaradi dalekovidnosti ne morem imeti visoke resolucije blizu. Tako imam 2x 4K Della ampak oci trpijo. Tudi z ocali. Sem zmanjsal resolucijo.

Ima kdo dioptrijo?

Sam sem hudo kratkoviden, in korekcija visokega minusa mi še dodatno manjša objekte, ko jih gledam na blizu. Posledično so tudi črke na monitorju z očali na nosu še manjše.

Pomaga mi edino povečava teksta do amena, za to pa rabim velik monitor (predvsem po vertikali, tako da mi novodobni ultrawide zasloni ne ustrezajo), in 40+ colski 16:9 monitor se za to odlično odreže... Nekoč s full hd resolucijo, danes pa s 4K.

Lonsarg ::

Jaz uporabljam v službi 2x27 doma pa 1x38, pa mi je 38 boljsa izkusnja.

Pri 2x27 sem v večni dilemi kako razporedit okna, ker je zadeva že prevelika za zgolj dve aplikaciji a hkrati premajhna za 4. 1x38 je pa perfect za dve aplikaciji, full screen gaming/video je zgolj dodatni bonus.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

WizzardOfOZ ::

estons je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Bi prosim delil, kateri točno model? Se mi zdi kul kombinacija.

2 taka:
ThinkVision P27u-20
27.0", 4K UHD 3840 x 2160
IPS , 16:9, WLED
6ms (GtG), 60Hz
2x HDMI 2.0
1 x DP 1.2
Thunderbolt 4 In
Thunderbolt 4 Out
USB Type-C
Ethernet
USB Hub

https://www.lenovo.com/gb/en/p/accessor...

boolsheat je izjavil:

To ni slaba kombinacija - edino kot pravim, za 27" je pomoje OK že 2K.

Sej fonte pa ikone povečaš. To je najmanjši problem. Scale imam na 200%
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Ja, ja se strinjam! Vse se da skalirat - vzeti manjšo resolucijo zaradi strahu, da bodo stvari premajhne na veliki resoluciji je nepotrebna...

Pravim, da načeloma je 2K OK (na meji sicer), ker so verjetno 2K cenejši, več izbire...

Rias Gremory ::

Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

2f4u je izjavil:

Oj.

Ima kdo dioptrijo?
Zakaj ne vzameš še PC očal? Kratko ali daljnovidnost, če imaš ustrezna očala, bi moral normalno in ostro videti tudi na blizu visoko resolucijo.
Jaz sem si ravno naročil PC očala, ki imajo +1.00 dioptrije več kot moja za daljavo (sem kratkoviden -1.50, PC očala imam -0.50). In je perfektno.
vires in numeris

To je morda uporabno pri dioptrijah, ko očal skoraj ne rabiš (moja prva očala pred 30imi leti so bila -1,25, kar ni idealno, se je pa očitno dalo tako živeti)...

Dodatna očala so v prvi vrsti biznis, in ne univerzalna rešitev, ko imaš enkrat 5 ali več dioptrije, te bo že prilagajanje na druga očala 5x na dan zmotilo...

Lonsarg je izjavil:

Pri 2x27 sem v večni dilemi kako razporedit okna, ker je zadeva že prevelika za zgolj dve aplikaciji a hkrati premajhna za 4. 1x38 je pa perfect za dve aplikaciji, full screen gaming/video je zgolj dodatni bonus.

Tukaj sem v veliki dilemi, ali bi vzel 2x24 ali 1x32. Ker če prav vidim, mora biti enojni ekran vsaj 4K, da lahko gor uporabno namečeš 2-3 okna. Vse kar je manj, so potem neuporabna okna.
Tako da ne vem če ne bi raje vzel kar 2x24 z nekje vsaj 1920 × 1200 ali še raje 2048 × 1536. Poleg tega mi to moja stara grafika še požre, 4K pa nikakor.

tony1 je izjavil:

To je morda uporabno pri dioptrijah, ko očal skoraj ne rabiš (moja prva očala pred 30imi leti so bila -1,25, kar ni idealno, se je pa očitno dalo tako živeti)...

Dodatna očala so v prvi vrsti biznis, in ne univerzalna rešitev, ko imaš enkrat 5 ali več dioptrije, te bo že prilagajanje na druga očala 5x na dan zmotilo...

No, če so dobro izračunana, ti bodo PC očala v vsakem primeru dobro delovala. Ni hud biznis, če naročiš online. Jaz sem si jih dobil za 35€ komplet z okvirom in AR premazom.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

crniangeo ::

49 ultrawide
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

PacificBlue ::

Ima kdo 34"+2x27" setup in če se obnese?
I’m out.
:3

issak ::

2f4u je izjavil:

Oj.

Ima kdo dioptrijo?

Zvišaj scaling, ne manjšaj resolucije.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

energetik je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Tukaj sem v veliki dilemi, ali bi vzel 2x24 ali 1x32. Ker če prav vidim, mora biti enojni ekran vsaj 4K, da lahko gor uporabno namečeš 2-3 okna. Vse kar je manj, so potem neuporabna okna.
Tako da ne vem če ne bi raje vzel kar 2x24 z nekje vsaj 1920 × 1200 ali še raje 2048 × 1536. Poleg tega mi to moja stara grafika še požre, 4K pa nikakor.

Za 24 je FHD premalo - se vidijo piksli in je zelo moteče, tekst je katastrofa na takem zaslonu. Resolucija, ki si jo navedel (1920 × 1200) je sicer FHD+, a to je kakšen 16:10 zaslon? Po moje prenizka resolucija...

Na tvojem mestu bi rajši probal 2x 27" 2K (QHD), dvomim, da je bistveno dražje.

PacificBlue je izjavil:

Ima kdo 34"+2x27" setup in če se obnese?

Če imaš eno stojalo za 3 monitorje in postaviš 27" vertikalno 34" pa pustiš normalno, je pomoje super setup.

crniangeo je izjavil:

49 ultrawide

Po moje brez veze... Kaj ti bo vsa širina, če je veliko situacij, ko rabiš več vertikalnega prostora?

Zgodovina sprememb…

Alfa Dog ::

Uporabljam HP E34m G4, priročen za Teams meetinge zaradi vgrajene kamere, mikrofona in zvočnikov. Uporabljam za SAP in MS Office.
Zelo zadovoljen.

issak je izjavil:

2f4u je izjavil:

Oj.

Ima kdo dioptrijo?

Zvišaj scaling, ne manjšaj resolucije.

Točno tako.

To je problem LCDjev, ker imajo fizične pike (na CRTjih teh težav seveda ni bilo). Čeprav se zdi menjava resolucije na 4K monitorju iz 4K na FHD enostavna (en piksel FHD resolucije naj bi bil 4je fizični piksli) se pogosto izkaže, da to poslabša sliko; nekateri monitorji še vedno nimajo pixel perfect scalinga, ki bi to omogočala, nekateri pa kljub temu prikažejo slabšo sliko kot z native resolucijo.

boolsheat je izjavil:

Za 24 je FHD premalo - se vidijo piksli in je zelo moteče, tekst je katastrofa na takem zaslonu. Resolucija, ki si jo navedel (1920 × 1200) je sicer FHD+, a to je kakšen 16:10 zaslon? Po moje prenizka resolucija...

FHD premalo za 24"? Trenutno imam FHD na 27", pa iz 65cm oddaljenosti ne vidim pixlov. A to ti gledaš na 20cm?

Ja, verjetno bom na koncu vzel 1x 27" QHD, pa zraven stojalo za laptop (1920 × 1200 15"), da si nastavim na ustrezen položaj. Za parkrat mesečno šiht od doma je dovolj. Za domačo uporabo mi je 1x 27" QHD tudi dovolj. Najti moram le zadevo, ki ima še DVI vhod.
Za 2x27" trenutno nimam placa, moram prej mizo menjati.
vires in numeris

Danes vzameš 4k monitor, so tako poceni da nima smisla razmišljat.

Pač povečaš fonte...

fikus_ ::

"Pač povečaš fonte... "
To sicer deluje, ampak ne povsod. Imaš "bukov" SW, ki tega ne zna ali pa ne dela dobro, so ikone razmazane,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

fikus_ je izjavil:

"Pač povečaš fonte... "
To sicer deluje, ampak ne povsod. Imaš "bukov" SW, ki tega ne zna ali pa ne dela dobro, so ikone razmazane,....

Res je, ga je pa vedno manj. Dejansko iz glave več ne pomnim softvera, ki bi mi onemogočal delo zaradi tega.

Tako v Winsih kot v Linuxu povečaš scaling npr. na 200%, in imaš ogromno večino aplikacij rešeno... Se pa včasih najde kak ocvirek, ampak jih je v Win10+ veliko manj kot v Win7 (kjer je orenk srala že vSphere konzola)... Ali pa npr. v Debianu so ikone za zaprtje okna desno zgoraj mikroskopske kljub skaliranju...

energetik je izjavil:

boolsheat je izjavil:

FHD premalo za 24"? Trenutno imam FHD na 27", pa iz 65cm oddaljenosti ne vidim pixlov. A to ti gledaš na 20cm?

Ja, verjetno bom na koncu vzel 1x 27" QHD, pa zraven stojalo za laptop (1920 × 1200 15"), da si nastavim na ustrezen položaj. Za parkrat mesečno šiht od doma je dovolj. Za domačo uporabo mi je 1x 27" QHD tudi dovolj. Najti moram le zadevo, ki ima še DVI vhod.
Za 2x27" trenutno nimam placa, moram prej mizo menjati.

Sem kar izmeril. :D

60cm imam od oči do te FHD 24"ke. In je katastrofa. Pa nimam ravno vrhunskega vida - sicer bolj opažam, da mi peha daljnovidnost.

27" FHD si ne predstavljam, to je 81.59 PPI, katastrofa... :|

27" 2K pride 108.79 PPI - to je na meji, karkoli pod tem je po moje nesprejemljivo, jasno, iz te moje razdalje.

Iz prej omenjene razdalje se načeloma ne vidijo piksli - mogoče kak "light" font nizke velikosti ne zgleda povsem jasno, rahlo "pixaleted"?

Omenjeni 43" 4K Samsung pride pri 102.46 PPI - ob primerni razdalji najbrž preživiš.

fikus_ je izjavil:

"Pač povečaš fonte... "

Mah, zelo redko je to še težava.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

To leta 2023 ni več težava. Meni je še pri 1600 pikslov višine na 38" premalo vse (jbg staram se) in imam nastavljeno 10% povečavo in je perfect in dejansko je v čisto vseh aplikacijah ki jih uporabljam brez težav glede fontov.

fikus_ je izjavil:

"Pač povečaš fonte... "

Pač najdeš alternative... Saj je najbrž že zastarel...

Če je pa res pomemben softver, pa pač dodaš še 1 monitor zanj...

Rias Gremory ::

@invictus
Maš Windowse? A omogočajo, da imaš na enem monitorju drugačen scaling?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup monitorja 27 - prosim za nasvet

Oddelek: Kaj kupiti
466159 (3635) fopi
»

Velik monitor - slabosti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
577876 (5942) Han
»

Velikost monitorja vs. resolucija.

Oddelek: Zvok in slika
436824 (5745) prowb
»

27inch monitor (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
719205291 (105249) Crni_Dejan

Več podobnih tem