Forum » Operacijski sistemi » Windows 2022 domena
Windows 2022 domena
Pogij ::
Živjo
V podjetju imam nameščen strežnik Windows 2022 na katerega se preko domene povezujejo delovne postaje. Tem delovnim postajam se ob prijavi preslikajo mape strežnika v pogone. Poleg tega je strežnik še DHCP, DNS in VPN strežnik.
Do zdaj je vse delovalo OK. V torek pa mi je crknil router. Od takrat pa imam s strežnikom problem.
Imam administratorski račun in lahko preko RDP-ja dostopam do strežnika in ga upravljam.
Napaka dobim, pri preslikavi map, kjer napiše napako, ker ne more dostopiti do vbs skript, ki izvajajo preslikavo.
Skripte se nahajajo na strežniku v mapi: \\server\SYSVOL\...
Z explorerjem lahko dostopim do strežnika \\server. Ko pa želim iti v mapo SYSVOL pa želi da se prijavim. Vendar ne sprejme moje prijave.
Ima kdo idejo kako to popraviti. Oz. pozna nekoga, ki se spozna na Windows strežnike, da bi mi lahko aktivno pomagal pri tem - seveda proti plačilu.
Hvala
V podjetju imam nameščen strežnik Windows 2022 na katerega se preko domene povezujejo delovne postaje. Tem delovnim postajam se ob prijavi preslikajo mape strežnika v pogone. Poleg tega je strežnik še DHCP, DNS in VPN strežnik.
Do zdaj je vse delovalo OK. V torek pa mi je crknil router. Od takrat pa imam s strežnikom problem.
Imam administratorski račun in lahko preko RDP-ja dostopam do strežnika in ga upravljam.
Napaka dobim, pri preslikavi map, kjer napiše napako, ker ne more dostopiti do vbs skript, ki izvajajo preslikavo.
Skripte se nahajajo na strežniku v mapi: \\server\SYSVOL\...
Z explorerjem lahko dostopim do strežnika \\server. Ko pa želim iti v mapo SYSVOL pa želi da se prijavim. Vendar ne sprejme moje prijave.
Ima kdo idejo kako to popraviti. Oz. pozna nekoga, ki se spozna na Windows strežnike, da bi mi lahko aktivno pomagal pri tem - seveda proti plačilu.
Hvala
HolyFuck1 ::
Sharaj mapo, kjer so VBS skripte kot svoje share. Ker dostopanje čez SYSVOL za kaj drugega kot admx fajle je retardirano. A so vsi uporabniki domenski administratorji, al kako?
Ne niso vsi administratorji.
Poleg tega ni to edini problem. Recimo drugi problem s katerim se srečam:
1. Reštartam računalnik, ki je v domeni
2. Se probam preko RDP-ja povezat na ta računalnik - ne gre. Napiše:
"Oddaljen računalnik, s katerim želite vzpostaviti povezavo zahteva preverjanje pristnosti na ravni omrežja (NLA), toda s krmilnikom domene sistema Windows ni mogoče vzpostaviti stika za izvajanje NLA. Če ste skrbnik lahko NLA onemogočite v možnostih na zavihku "Oddaljeno" pogovornega okna "Sistemske lastnosti".
3. Na računalniku se prijavim v Windows
4. Ko se zdaj probam povezati preko RDP-ja pa povezava deluje
- Tega ne bi izklapljal, ker je prvo prej vse delalo, drugo pa gre zgleda za nek problem domene, ki bi ga rad rešil in ne iskal workaround-ov
Poleg tega ni to edini problem. Recimo drugi problem s katerim se srečam:
1. Reštartam računalnik, ki je v domeni
2. Se probam preko RDP-ja povezat na ta računalnik - ne gre. Napiše:
"Oddaljen računalnik, s katerim želite vzpostaviti povezavo zahteva preverjanje pristnosti na ravni omrežja (NLA), toda s krmilnikom domene sistema Windows ni mogoče vzpostaviti stika za izvajanje NLA. Če ste skrbnik lahko NLA onemogočite v možnostih na zavihku "Oddaljeno" pogovornega okna "Sistemske lastnosti".
3. Na računalniku se prijavim v Windows
4. Ko se zdaj probam povezati preko RDP-ja pa povezava deluje
- Tega ne bi izklapljal, ker je prvo prej vse delalo, drugo pa gre zgleda za nek problem domene, ki bi ga rad rešil in ne iskal workaround-ov
Yazoo ::
Živjo,
Kdo pa je skrbnik tega strežnika?
Pravite da so se težave pričele pojavljati po okvari routerja. Ali se je router menjal? Če se je, je mogoce da na routerju teče DHCP ki podeljuje napačne DNS-e in posledično ne deluje avtentikacija med računalniki in DC strežnikom, saj ga naprave "ne najdejo'.
Kdo pa je skrbnik tega strežnika?
Pravite da so se težave pričele pojavljati po okvari routerja. Ali se je router menjal? Če se je, je mogoce da na routerju teče DHCP ki podeljuje napačne DNS-e in posledično ne deluje avtentikacija med računalniki in DC strežnikom, saj ga naprave "ne najdejo'.
Jaz skrbim za strežnik.
Ja ko je crknil router sem preklopil direktno na telekomov Fritzbox in ta zdaj deluje še ko router. Vendar sem takoj izklopil DHCP na tej napravi.
Ja ko je crknil router sem preklopil direktno na telekomov Fritzbox in ta zdaj deluje še ko router. Vendar sem takoj izklopil DHCP na tej napravi.
Sem se malo igral še z modemom in mi je začelo delovati po tem ko sem na Fritzbox-u onemogočil IPv6.
bciciban_ ::
AD strežnik in na njem še VPN :)
Glede na napisano kar kličete da vas pohekajo kot ste dolgi in široki.
Ni mi jasno zakaj SMB-ji brez IT budgeta tiščite na Windows in potem se zaradi šparanja naredi totalni drek kjer je na enem serverju vse od AD-ja, CA-ja, VPN-ja, uporabniških aplikacij, ...
Ni mi jasno zakaj SMB-ji brez IT budgeta tiščite na Windows in potem se zaradi šparanja naredi totalni drek kjer je na enem serverju vse od AD-ja, CA-ja, VPN-ja, uporabniških aplikacij, ...
Invictus ::
Isto sranjke bi bilo, če bi tiščali na Linux.
Linux ni po defaultu varen...
Linux ni po defaultu varen...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Evolve ::
AD strežnik in na njem še VPN :)
we have a badass here
bciciban_ ::
Nič nimam proti Windows server in aktivnem imeniku. Po svoje je prav super produkt ampak ne za firmico kjer si lahko privoščijo en sam samcat server na katerega potem zbašejo AD, VPN, terminalski strežnik, SQL, random aplikacije, ...
l0g1t3ch ::
Za take nima smisla da dajo 800eur za Windows licenco.
Bolje bi investirali ta denar da bi jim nekdo postavil zadeve na linuxu.
P.S. Tudi windows admini nisi zastonj, sam za windows vsak misli da je expert :)
Bolje bi investirali ta denar da bi jim nekdo postavil zadeve na linuxu.
P.S. Tudi windows admini nisi zastonj, sam za windows vsak misli da je expert :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
Invictus ::
Zdaj imaš tudi veliko folka, ki 1x inštalira Ubuntu preko GUIja, malo poklikajo pa admin GUI aplikacijah, pa mislijo, da so Linux eksperti...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laptop + Desktop remote accessOddelek: Pomoč in nasveti | 867 (621) | DamijanD |
» | Alternativa TeamView-erju ali zamenjava IDja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 19697 (15853) | MrStein |
» | SI-CERT 2017-04 / Okužbe z izsiljevalskimi virusi preko storitev za oddaljen dostopOddelek: Omrežja in internet | 7790 (6212) | SeMiNeSanja |
» | VPN slovenijaOddelek: Omrežja in internet | 4508 (4024) | svejk |
» | Streznik brez monitorja - a to gre?Oddelek: Strojna oprema | 1146 (894) | kixs |