Forum » Problemi človeštva » Stavka zdravnikov 2024
Stavka zdravnikov 2024
Temo vidijo: vsi
Jure14 ::
@buggy
Pa daj mi ti povej, kako se ta "stavka" vidi. Kaj konkretno se zaradi "stavke" ne izvaja?
In pa, kakšne sankcije, proti komu in predvsem za kaj bi ti izvajal.
@le quack
Dela se to, kar plebs (večina) izvoli.
Pa daj mi ti povej, kako se ta "stavka" vidi. Kaj konkretno se zaradi "stavke" ne izvaja?
In pa, kakšne sankcije, proti komu in predvsem za kaj bi ti izvajal.
@le quack
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jure14 ()
LeQuack ::
@le quack
Nima veze koga se izvoli, v teh letih je bilo že kar nekaj ljudi itvoljenih, ampak konstanta je vedno ena: slabši rezultat za paciente. Ergo volitve ne spremenijo nič.
Quack !
Buggy ::
@Jure14: torej pravis, da je stavka zgolj fiktivna in pacienti zaradi nje nimajo nobenih tezav? Cemu potem tak revolt?
Sankcije? Jaz upam da nad protagonisti, predvsem funkcionarji v zbornici, ki imajo ze kar nekaj (levo-sredinskih) vlad ko_te_zelijo_zadeve_urediti, agendo nagajati in drzati status quo v tem kaoticnem zdravstvenem sistemu se naprej, kjer se nikoli ne ve kdo pije in kdo placa...no ja ve se kdo placa.
Mnogo zaradi lastnih interesov, nekaj pa zaradi politicnih.
Sankcije? Jaz upam da nad protagonisti, predvsem funkcionarji v zbornici, ki imajo ze kar nekaj (levo-sredinskih) vlad ko_te_zelijo_zadeve_urediti, agendo nagajati in drzati status quo v tem kaoticnem zdravstvenem sistemu se naprej, kjer se nikoli ne ve kdo pije in kdo placa...no ja ve se kdo placa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Ja, trdim, da stavka nima nobenega voliva na obravnavo pacientov.
In te ponovno pozivam, da napišeš, kje konkretno se "stavka" pozna ali opazi.
In te ponovno pozivam, da napišeš, kje konkretno se "stavka" pozna ali opazi.
111111111111 ::
dohtarji in strajk so ze lanski sneg, tvoja je ze v tujini, ker je tolk sposobna cvekar?
retoricno seveda...ne rabis odgovorit, ker vem da ni in tudi ne bo, komoditeta steje ROFL
Ni v tujini, ni pa več v JS. :D In življenje je lepše in podprto z bistveno več denarja. :D
...mah sej jaz vam zelim vse naj-naj, resno. Nisem nek privoscljivec, vsekakor pa me pogrejejo bullyiji, kar (doloceni) dohtarji z zbornico na celu s to stavko nad pacienti in drzavo so. Upam da bodo tudi sankcije, ko bo tega konec.
Dejstvo je tudi, da se bodo doma kapacitete hitro zapolnile tudi v privat klinikah oz. vsak "cvekar" ravno ne bo prisel na pozicijo, ki jo zeli, pa fluktacija in nesigurnost bo tudi obcutno vecja kot v sistemu kjer so sedaj.
Lej ni vse zlato kar se sveti in ni vsak dohtar tudi dohtar, kot bi moral biti
Stavko nad pacienti? Mah ste pa res budale. MSM-ji+vlada furajo neko vojno proti dohratjem, javni sistem se bo sesul kot hišica iz kart. Ravno včeraj sem debatiral z enim kirurgom. Etičnega pogona zmanjkuje. Ni ga več. Ni motivacije. Pa jaz se brezveze razburjam. Boste že šli na banko dvignili denar in ga prinesli. Golobarji bodo pa pač našega od davkov pa po svoje zapravili.
In ne pozabi Buggy... Dohtarji so krivi.
@Jure14: torej pravis, da je stavka zgolj fiktivna in pacienti zaradi nje nimajo nobenih tezav? Cemu potem tak revolt?
Sankcije? Kakšne? Kaj pa kršijo? Imajo tudi dohtarji pravico do stavke.
Kje imajo pacienti težave? Kje?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
In other news:
Uporaba AI v medicini:
https://www.propublica.org/article/evic...
Sicer ne za postavljanje diagnoz, ampak za zavračanje zdravljenja.
To bo verjetno tudi pri nas prva stopnja uporabe AI v zdravstvene namene.
Uporaba AI v medicini:
https://www.propublica.org/article/evic...
Sicer ne za postavljanje diagnoz, ampak za zavračanje zdravljenja.
To bo verjetno tudi pri nas prva stopnja uporabe AI v zdravstvene namene.
LeQuack ::
Ne rabimo AI za zavračanje zdravljenja, ker imamo čakalne dobe, kar je še bolj učinkovito.
Quack !
starfotr ::
Če ti uletijo na zdravljenje, jih pa strpaš v kiblo in je stavr rešena.
https://x.com/thinking_panda/status/185...
Sicer to mi že znamo brez policajev.
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/umrl...
https://x.com/thinking_panda/status/185...
Sicer to mi že znamo brez policajev.
Najboljše od vsega pa je, da morilce, posiljevalce in pedofile zaščitijo in ne navedejo njihovih imen in priimkov. Zdravstvene tehnike pa lepo z imenom in priimkom, da se lahko lokalci zgražajo.
Malidelničar ::
Na Slovaškem je bil ravnokar nek masovni beg zdravnikov (masovna odpoved pogodbenega delovnega razmerja) iz sistema baje ......
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
2100 jih je dalo odpoved.
To je že skoraj tradicija tam. Pred nekaj leti je pa bilo 1800, se mi zdi.
To je že skoraj tradicija tam. Pred nekaj leti je pa bilo 1800, se mi zdi.
Zaenkrat je to grožnja v zraku, če se ne bodo v vladi zmigali do 1 januarja. Bomo videli, če imajo več jajc kot naš Fides in naši usmiljeni dohtarji. Sam na Slovaškem, so skupaj stopili sestre in dohtarji. TAko da zna bit zadeva kar resna. :D
No se boste Ljubljančani pač Slovaško naučili. :D
https://www.google.com/maps/dir/Bratisl...!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x476c89360aca6197:0x631f9b82fd884368!2m2!1d17.1077478!2d48.1485965!1m5!1m1!1s0x476531f5969886d1:0x400f81c823fec20!2m2!1d14.5057515!2d46.0569465!3e0?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyOS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
No se boste Ljubljančani pač Slovaško naučili. :D
https://www.google.com/maps/dir/Bratisl...!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x476c89360aca6197:0x631f9b82fd884368!2m2!1d17.1077478!2d48.1485965!1m5!1m1!1s0x476531f5969886d1:0x400f81c823fec20!2m2!1d14.5057515!2d46.0569465!3e0?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAyOS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Naj dajo odpovedi. Ima vsi vso pravico.
In naj gredo čim dlje stran, kjer bodo živeli kot v raju.
Če lahko gredo v tujino razni drugi kadri, naj pa še dohtarji gredo. Slovaki in naši si bodo izbrali kako Nemčijo, Dansko ali podobno.
K nam bodo pa drugi prišli. Saj smo za mnogo ljudi obljubljena dežela.
In naj gredo čim dlje stran, kjer bodo živeli kot v raju.
Če lahko gredo v tujino razni drugi kadri, naj pa še dohtarji gredo. Slovaki in naši si bodo izbrali kako Nemčijo, Dansko ali podobno.
K nam bodo pa drugi prišli. Saj smo za mnogo ljudi obljubljena dežela.
Magic1 ::
Za tuje zdravnike že dolgo nismo več obljubljena dežela. Edino če ti misliš kakšne zdravnike iz Afrike. Je bilo v zadnjem času kar nekaj primerov zdravnikov iz balkanskih držav, ki so dali odpoved. Delovne razmere niso glih primerne.
Magic
Ja pač bodo pa iz Afrike prišli. Slovenija je še vedno med top državami glede na standard, lokacijo.
ginekk ::
111111111111 je izjavil:
Najboljše od vsega pa je, da morilce, posiljevalce in pedofile zaščitijo in ne navedejo njihovih imen in priimkov. Zdravstvene tehnike pa lepo z imenom in priimkom, da se lahko lokalci zgražajo.
To ni res kar praviš in je precej bebavo. Ko pride do sojenja so tudi morilci, posiljevalci in pedofili lepo razkriti z imenom in priimkom.
To ni res kar praviš in je precej bebavo. Ko pride do sojenja so tudi morilci, posiljevalci in pedofili lepo razkriti z imenom in priimkom.
Našel, moja zmota. Se opravičujem.
Evo avgust in september novica pa šele sedaj.
https://www.rtvslo.si/zdravje/z-bezigra...
Zgodovina sprememb…
Sedaj bo novica za novinarje to, da je nekdo menjal službo?
Pa koga to briga? Kdo ima interes, da se piše take zadeve?
Zakaj ne napišejo, da je Jožica Novak odšla iz trgovine A delat v trgovino B? Ker ji v trgovini B nudijo boljše pogoje.
Ali pa da je Jože Kovač odšel iz programerske firme A v razvojno firmo B?
Pa koga to briga? Kdo ima interes, da se piše take zadeve?
Zakaj ne napišejo, da je Jožica Novak odšla iz trgovine A delat v trgovino B? Ker ji v trgovini B nudijo boljše pogoje.
Ali pa da je Jože Kovač odšel iz programerske firme A v razvojno firmo B?
aerie ::
Slovenceljni pač ne moremo brez dohtarja, župnika in mehanika. Prav je, da na Dnevniku oznanijo odhode in prihode organskih, dušnih in mahanskih pastirjev.
Wrop ::
Ministričine besede, da bo zdravstvo malo zanihalo, se že dogaja v praksi. Zgleda, da je to ta reforma, ki jo še ne vidimo. Razen, če ste med tistimi, kjer vas vozakajo iz urgence v zdravstvene domove in nazaj. Ministrica se je spet zadeve lotila ritensko. Ponavadi, je ravno obratno.
Pa da bolnike iz CE urgentnega centra vozijo z rešilci na nujni UZ v ZD Velenje. Pa da so med prazniki možganske kapi vozili v MB in LJ. Ker...ah, ta drobna nevšečnost, ni radiologa.
Ampak dejmo raje še malo v prazno gobcat in senzacionalno plače (brez opravljenih ur) objavljat.
Ukvarjajmo se raje s pomembnimi stvarmi: danes izvem, da se tudi ekipa plastične krg zmanjša na zgolj dva kirurga.
Bravo vlada! Niso popustili izsiljevalskim zdravnikom za višje plačilo. Sedaj se pa ustanavljajao ambulante za prednostno obravnavo, za neopredeljene, kjer bodo dohtarji dobivali 100€+ na URO. :D Kdo bo pa delal? Aja, tej dohtarji, ki so hoteli višjo plačo, bodo sedaj delali za 6x višjo urno postavko, takrat ko bodo želeli. Bravo vlada.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
Popolnoma nepričakovan razvoj dogodkov.
Le kdo bi pričakoval kaj takega?
https://x.com/VanessaCokl/status/185521...
Celo doktor Jenul ni bil dosegljiv.
Le kdo bi pričakoval kaj takega?
https://x.com/VanessaCokl/status/185521...
Celo doktor Jenul ni bil dosegljiv.
Važno, da pohlepni dohtarji ne dobijo denarja za svoje graščine. Čestitam narod, zmagovalci nad zdravniki ste. Noben več ne dežura za velike denarje.
Kje so sedaj slo-techovci, ki so se spraševali kam bodo pa šli dohtarji... Verjetno pobirajo smeti ali delajo v Hoferju. Butasti zdravniki ne bodo imeli kam it. Dejmo jih stisnit. :D
Kje so sedaj slo-techovci, ki so se spraševali kam bodo pa šli dohtarji... Verjetno pobirajo smeti ali delajo v Hoferju. Butasti zdravniki ne bodo imeli kam it. Dejmo jih stisnit. :D
Zgodovina sprememb…
Malidelničar ::
StarMafijec je izjavil:
Levica je uspela uničiti zdravstvo, pa kdo je volil te finančno nepismene ljudi?
Ne ne baje se bo delalo iz poslanstva kot v Jugi, kjer so bile plače 1:2 in smo bili vsi "zadovoljni" ker več ne "rabiš".
Btw. nekateri trdijo, da imamo zdaj še večjo uravnilovko kot pred 91, oz. iz vidika zdravnikov so v relativni plači glede na minimalca in povprečno na slabšem kot 20 let nazaj, je en objavil na X-u.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Ja, okrog leta 2000, po do takrat najbolj konkretni stavki, je bilo razmerje do povprečne plače 1:2,9
Zdaj je 1:2
Zdaj je 1:2
Wrop ::
Golob torej zmaguje. Skupaj z ministrico zelo dobro zanikata realnost, ampak to ne preprečuje, da se da zanikati tudi posledice. Posledice bodo sicer občutili bolniki.
To je ta nevidna reforma in v praksi bo sistem zanihal.
To je ta nevidna reforma in v praksi bo sistem zanihal.
Sej že vidim, kako se zdravniki prilagajajo. Zdravil je vedno več, časa pa ima zdravnik zate vedno manj. Posledica je, da na hitro pogleda izvide in ti napiše zdravila za vse kar je potrebno po smernicah (ki se konstantno zmanjšujejo). Torej šparamo na zdravnikovem času, da on napiše takoj permanentni recept za zdravila v znesku xxx€ mesečno pa še pošlje na kup dragih preiskav. Da ne govorimo o tem, da imajo zdravila stranske učinke, ki jih lahko rešuješ s zamenjavo zdravila, če si zdravnik lahko čas vzame, ali preprosto predpiše novo zdravilo, za odpravlanje stranskih učinkov. Na tak način imaš hitro vrečko zdravil, namesto enega.
Magic
Tržna niša tudi za primarni nivo:
* v dopoldanski ambulanti napiše 5 receptov, da je vse po predpisih in smernicah
* v popoldanski samoplačniški pa v miru s pacientom pregledata, kaj je res potrebno
* v dopoldanski ambulanti napiše 5 receptov, da je vse po predpisih in smernicah
* v popoldanski samoplačniški pa v miru s pacientom pregledata, kaj je res potrebno
Samo tega se ne sme več! Privat je bogokletno. Po redni ambulanti mora zdravnik it v neopredeljeno ambulanto, kjer bo pisal nepoznanim ljudem v 4min še več receptov in napotnic.
Magic
Lonsarg ::
Če bo nov zakon sprejet bo tak s.p. za to ekstra zaračunavat prepovedan/zaprt, če pa se dela na roke pa se bo preganjalo kot delo na črno, torej z globami, ne odpustitvami.
Mislm saj iskreno jaz celo načeloma podpiram to striktno razmejitev javnega in samoplačniškega iz tega predloga. Ampak le na način da se tarife za javno zaposlitev približa tržnim, da so maks 10-20% nižje kot tržne, ne pa 50% nižje kot je trenutno. Če ti prepoveš da tapridni delajo dodatno tržno potem tanajbolj pridni gredo v privat ali pa, še bolj masovno, se prilagodijo v smislu "če me malo plačajo bom malo delal" (kar se že sicer dogaja, sam še povečalo se bo) in sistem bo še manj efektiven in še bolj v k...
Če tarif ne bodo dovolj približali tržnim se bo postopoma pač vzpostavil privat sistem... Trenutni sistem nizka osnovna plača plus visoke privat tarife in/ali visoki dodatki za dodatno delo v javnem za pridne je pač to ravnovesje za silo držal. Ampak zgolj za silo, je zadeva vseeno počasi drvela v prepad, zdaj ga bodo morda pohitrili. In morda je bolje tako, če je sistem slab je pač bolje da propade in iz pepela kaj novega nastane.
Mislm saj iskreno jaz celo načeloma podpiram to striktno razmejitev javnega in samoplačniškega iz tega predloga. Ampak le na način da se tarife za javno zaposlitev približa tržnim, da so maks 10-20% nižje kot tržne, ne pa 50% nižje kot je trenutno. Če ti prepoveš da tapridni delajo dodatno tržno potem tanajbolj pridni gredo v privat ali pa, še bolj masovno, se prilagodijo v smislu "če me malo plačajo bom malo delal" (kar se že sicer dogaja, sam še povečalo se bo) in sistem bo še manj efektiven in še bolj v k...
Če tarif ne bodo dovolj približali tržnim se bo postopoma pač vzpostavil privat sistem... Trenutni sistem nizka osnovna plača plus visoke privat tarife in/ali visoki dodatki za dodatno delo v javnem za pridne je pač to ravnovesje za silo držal. Ampak zgolj za silo, je zadeva vseeno počasi drvela v prepad, zdaj ga bodo morda pohitrili. In morda je bolje tako, če je sistem slab je pač bolje da propade in iz pepela kaj novega nastane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Če bo nov zakon sprejet bo tak s.p. za to ekstra zaračunavat prepovedan/zaprt, če pa se dela na roke pa se bo preganjalo kot delo na črno, torej z globami, ne odpustitvami.
Ne moreš s.p.-ja kar tako prepovedat in na silo zapret.
Če zdravnik popoldne dela preko s.p.ja ni gospodarski prekršek. Je kvečjemu kršitev pogodbe o zaposlitvi, če dela brez soglasja.
Če bo pa delodajalec še forsiral plačilo globe (kar bo po novem zakonu lahko), bo pa zanesljivo še brez delavca ostal.
Ta novi zakon bo samo mnogo mrtvih črk na pairju, uporaben le za obračunavanje na kakšenm oddelku.
ps: mi je včeraj boljša polovica povedala, da ostajava brez dermatologa in kardiologa. Odhajata (mož in žena) v Savdsko Arabijo za 5-10 let.
Mislm neumni kakor so zakonodajalci vprašanje kako res bo, če bo. Ampak če imajo kanček pameti bo tak s.p. preganjan direkt s strani inšektorjev, ne iz strani delodajalca.
Davčni inšpektor nima kaj od s.p.ja zahtevat soglasje delodajalca (to je stvar med delodajalcem in zaposlenim).
Delovni inšpektor v bolnici verjetno lahko pogleda soglasja, ampak ne vem, če lahko ugotavlja, s kom s.p. posluje.
V končni fazi bo pa itak ob morebitnem nadzoru: "šef, podpiši mi soglasje, sicer grem." Pa bo zadeva rešena.
Delovni inšpektor v bolnici verjetno lahko pogleda soglasja, ampak ne vem, če lahko ugotavlja, s kom s.p. posluje.
V končni fazi bo pa itak ob morebitnem nadzoru: "šef, podpiši mi soglasje, sicer grem." Pa bo zadeva rešena.
O cem zdaj govorimo o delu pri drugem javnem zavodu/koncesionarju ki bo z soglasjem se naprej dovoljeno, ali o pure privat zadevah (s.p. brez koncesije), ki bodo absolutno prepovedane ce sem prav razumel.
Ker za to drugo (o cemer je stekla debata ko si omenil samoplacnisko zaracuvanje) bi rekel da ni na strani delodajalca da preganja.
Ker za to drugo (o cemer je stekla debata ko si omenil samoplacnisko zaracuvanje) bi rekel da ni na strani delodajalca da preganja.
O "absolutni" prepovedi v zakonu ne moreš govoriti. Ker je v nasprotju z ustavo (svobodna izbira dela, svobodna podjetniška pobuda,...).
Kolikor razumem ta predlog (al je že sprejet?), bo vedno potrebno soglasje, le da bo soglassje za delo pri drugem zavodu lažje dobiti.
Kolikor razumem ta predlog (al je že sprejet?), bo vedno potrebno soglasje, le da bo soglassje za delo pri drugem zavodu lažje dobiti.
Davčni inšpektor nima kaj od s.p.ja zahtevat soglasje delodajalca (to je stvar med delodajalcem in zaposlenim).
Samo država kot šef zdravstvenih zavodov, lahko ukaže direktorjem, da ne smejo podpisat soglasja. Potem je pa na direktorju ali gre še on v prekršek, ki ga lahko stane službe. V zdravstvu gre itak država mimo marikaterih zakonov, ki veljajo za ostale. Sej 40+8 tudi ni legalno drugje, ker presežeš maksimalno količino nadur na mesečni in letni ravni.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
ps: mi je včeraj boljša polovica povedala, da ostajava brez dermatologa in kardiologa. Odhajata (mož in žena) v Savdsko Arabijo za 5-10 let.
Ne morem verjet, da sploh imata opcijo kam it. Na enem forumu sem bral, da dohtarji praktično itak ne morejo iz JS, tako da jih je treba stisnit gnide ušive. Sam očitno jih nekaj lahko gre kam drugam.
Mislm neumni kakor so zakonodajalci vprašanje kako res bo, če bo. Ampak če imajo kanček pameti bo tak s.p. preganjan direkt s strani inšektorjev, ne iz strani delodajalca.
Kako boš preganjal s.p. s strani inšpektorjev? JS ti bo dal odpoved zaradi kršitve pogodbenih obveznosti, pa 5 let boš moral čakat, če boš hotel zaprosit za koncesijo. s.p.-ja kot takega ti noben ne more "preganjat". Ne moreš fizični osebi prepovedat, ker je zaposlena na XY delovnem mestu, da ne sme odpreti s.p.
Joj ta komunistična mladina.
Zgodovina sprememb…
Kot je boljši polovici povedala ta prijateljica, imata že podpisano pogodbo za 5 let, z možnostjo podaljšanja še za 5, 14000EUR po glavi na mesec, plačano stanovanje in plačano angleško šolo za otroka.
dopisano: zdaj je največja težava, kaj vse je potrebno za odjavo davčnega rezidentstva.
dopisano: zdaj je največja težava, kaj vse je potrebno za odjavo davčnega rezidentstva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jure14 ()
Mato989 ::
Kot je boljši polovici povedala ta prijateljica, imata že podpisano pogodbo za 5 let, z možnostjo podaljšanja še za 5, 14000EUR po glavi na mesec, plačano stanovanje in plačano angleško šolo za otroka.
Super, naj greta... zaradi takih sem za to da se vrača z obrestmi zamudnimi vso vplačano šolstvo za njih... saj ni problem če delaš za kot tisti ki delajo od doma za druge firme po Svetu če imajo slo davčno rezidenstvo, taki ki ga nimajo pa naj za nazaj vse vrnejo... ker družba ni vplačevala za njih denarja za to da odidejo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Super, naj greta... zaradi takih sem za to da se vrača z obrestmi zamudnimi vso vplačano šolstvo za njih... saj ni problem če delaš za kot tisti ki delajo od doma za druge firme po Svetu če imajo slo davčno rezidenstvo, taki ki ga nimajo pa naj za nazaj vse vrnejo... ker družba ni vplačevala za njih denarja za to da odidejo.
Družba je dobila točno to kar si je zaslužila. Da ostane brez dohtarjev. Vi bi sam izjeme delal pri dohtarjih, ki so fakiča pokazal, da se s takim sistemom ne gredo več. Najbolje, da se res sprejme taka budalaština kot jo predlagaš. Namesto, da bi se popravil sistem in prilagodil.
Ti jaz napovem. V roku enega leta bodo dohtarjem podvajali plače, sam bo prepozno.
Reveža. Pri nas bi dobila 50k po glavi. :D
Zgodovina sprememb…
Mato, Mato. Jugoslavija je bila raj zate. Tam tudi nisi smel it v tujino. Si delal in bil plačan, kot je določila država. Oh, mokre sanje nekaterih.
Ne bit toliko pameten in se zavzemaj za spremembo visokega šolstva, ki bo veljalo za vse, ne pa izjeme za zdravnike spet delat. Nima to nič s to temo.
Ne bit toliko pameten in se zavzemaj za spremembo visokega šolstva, ki bo veljalo za vse, ne pa izjeme za zdravnike spet delat. Nima to nič s to temo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Ustava, Mato, ustava.
Kjer je zapisano, da je šolstvo brezplačno. Za vse. Tudi zdravnike.
Ne moreš samo za določeno skupino zahtevatm, da vračajo. Saj veš, enakost, pa te finte. Tudi v ustavi zapisane.
Družba je dobila točno to kar si je zaslužila. Da ostane brez dohtarjev. Vi bi sam izjeme delal pri dohtarjih, ki so fakiča pokazal, da se s takim sistemom ne gredo več. Najbolje, da se res sprejme taka budalaština kot jo predlagaš. Namesto, da bi se popravil sistem in prilagodil.
Jaz bi naredil tako za vse.
Bistvo "brezplačnega" šolanja je v tem da družba skupaj financira šolanje za ljudi ki nato ostanejo v državi in financiranjo naprej šolanje naslednjim rodovom, ko se to prekinja potem nima smisla nadaljevati s to prakso ampak raje imeti plačljivo šolanje...
To ni nekaj kar usmerjam samo v zdravnike to mene boli k... to bi usmeril v vsakogar ki je končal več kot OBVEZNOOŠ in šel delat v tujino in odjavit davčno rezidenstvo.
Vsi davkoplačevalci so trgali stran od plače (obvezno) da so se ti zdravniki izšolali, če jih ti davkoplačevalci zdaj nimajo na voljo bi bilo bolje da bi imeli vsaj denar...
(to je samo primer in velja za vsako vrsto poklica)
zato sem pa jaz že davno za to da skenslamo brezplačno šolanje in naredimo plačljivo vse kar je več od OŠ... Potem pa podelimo štipendije v višini šolnin tistim ta pridnim revežem ki so sposobni ki se zavežejo da bodo štipendijo vračali x3 če grejo prej kot po 20 let delovne dobe v tujino delat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Še ena stvar mi je zelo zanimiva.
Delovnopravna zakonodaja po defaultu predvideva, da je delavec v podrejenem položaju proti delodajalcu.
In v sporih DD-DJ ima vedno prednost DJ.
In zakonodaja je napisana tako, da omejuje DD.
Sploh pri prekarnih zaposlitvah.
Ta zdravstveni predlog zakona pa omejuje ravno DJ. In daje DD in inšpektorjem možnost omejevanja dela DJ.
Torej: delavec ima pravice, razen kadar jih nima (zaradi našega ugodja).
Nekako zeloooo daleč od "jugoslovanstva", kjer je bil delavec "kralj". In za kar se zavzemajo pri GS, SD in Levici.
Kekci na oblasti bi radi " in stisn'li in prdn'li ".
Delovnopravna zakonodaja po defaultu predvideva, da je delavec v podrejenem položaju proti delodajalcu.
In v sporih DD-DJ ima vedno prednost DJ.
In zakonodaja je napisana tako, da omejuje DD.
Sploh pri prekarnih zaposlitvah.
Ta zdravstveni predlog zakona pa omejuje ravno DJ. In daje DD in inšpektorjem možnost omejevanja dela DJ.
Torej: delavec ima pravice, razen kadar jih nima (zaradi našega ugodja).
Nekako zeloooo daleč od "jugoslovanstva", kjer je bil delavec "kralj". In za kar se zavzemajo pri GS, SD in Levici.
Kekci na oblasti bi radi " in stisn'li in prdn'li ".
ginekk ::
Bistvo "brezplačnega" šolanja je v tem da družba skupaj financira šolanje za ljudi ki nato ostanejo v državi in financiranjo naprej šolanje naslednjim rodovom, ko se to prekinja potem nima smisla nadaljevati s to prakso ampak raje imeti plačljivo šolanje...
To ni nekaj kar usmerjam samo v zdravnike to mene boli k... to bi usmeril v vsakogar ki je končal več kot OBVEZNOOŠ in šel delat v tujino in odjavit davčno rezidenstvo.
Vsi davkoplačevalci so trgali stran od plače (obvezno) da so se ti zdravniki izšolali, če jih ti davkoplačevalci zdaj nimajo na voljo bi bilo bolje da bi imeli vsaj denar...
zato sem pa jaz že davno za to da skenslamo brezplačno šolanje in naredimo plačljivo vse kar je več od OŠ... Potem pa podelimo štipendije v višini šolnin tistim ta pridnim revežem ki so sposobni ki se zavežejo da bodo štipendijo vračali x3 če grejo prej kot po 20 let delovne dobe v tujino delat.
Ne moreš nikogar privezat s špagco, da bo delal samo doma. Lahko narediš pogoje dobre (in Slovenija je na visokem mestu glede life-work ravnotežja, ni vse v denarju) in lahko poskrbiš za pravilna razmerja financiranja - tu imamo problem, morali bi že zdavnaj, leta nazaj povečat vpis na medicino in specializacije, ne glede na to koliko so zdravniki srali tam.
Kot država nimamo naravnih virov poleg ljudi, geografska lega je dobra, ampak naša konkurenčna prednost je da smo v povprečju kar visoko izobražena, tudi razledana, družba in to ti je lahko takoj jasno, če si kdaj delal v kakšni ameriški firmi. Prav tako kot v športu, se tudi v poslu Slovenec znajde na najvišjih mestih. In mantra da je faks nepotreben in naj bo plačljiv, je dobra edino če hočeš bit in ostat kmetavzar.
Ne moreš nikogar privezat s špagco, da bo delal samo doma. Lahko narediš pogoje dobre (in Slovenija je na visokem mestu glede life-work ravnotežja, ni vse v denarju) in lahko poskrbiš za pravilna razmerja financiranja - tu imamo problem, morali bi že zdavnaj, leta nazaj povečat vpis na medicino in specializacije, ne glede na to koliko so zdravniki srali tam.
Kot država nimamo naravnih virov poleg ljudi, geografska lega je dobra, ampak naša konkurenčna prednost je da smo v povprečju kar visoko izobražena, tudi razledana, družba in to ti je lahko takoj jasno, če si kdaj delal v kakšni ameriški firmi. Prav tako kot v športu, se tudi v poslu Slovenec znajde na najvišjih mestih. In mantra da je faks nepotreben in naj bo plačljiv, je dobra edino če hočeš bit in ostat kmetavzar.
Saj ne bi nikogar privezal da dela samo doma... dal bi na voljo:
1. plačaj si šolo sam in pojdi jutri v tujino če želiš
2. plačajo šolo davkoplačevalci (preko štipendije) in se moraš zavezat da boš delal in plačal davke od zaposlitve v SLO naslednjih 20 delovnih let (40 urni delovnik ali primerno več da prideš do 20 let 40 urnega)
To da pač proračun vsem ČASI šolanje potem pa ti izšolani drkajo isti proračun za več denarja drugače bodo odšli, je dejansko strel v lastno koleno...