» »

Stavka zdravnikov 2024

Stavka zdravnikov 2024

Temo vidijo: vsi
««
58 / 122
»»

bajsibajsi ::

Magic1 je izjavil:

Ti si že dosti pokazal koliko ti znana "realnost". Ponavadi še take osnove kiksneš, da je z aviona jasno, da vidiš zdravstvo le ko greš po tablete. Kako so v jugi delali me ne zanima, samo danes si kazensko odgovoren, če si na pripravljenosti in se te ne dobi. Koliko je pa kakšen kirurg debilen in je pripravljen kljub temu raskirat za 30% pa ne bi vedel. To so spet te gostilniške, kako je osebna zdravnica med službo hodila v hribe...

Prav nic gostilniska ni. Vse je, kot si ti ali Jure v tej temi enkrat dejal, "iz prve roke". Realnost mi je več kot ocitno bolj jasna kot tebi, Juretu z vajinima zenama skupaj. Lahko bi konkretno z imenom in priimkom o tem, kdo je med delovnim casom joggiral po Golovcu, kdo je smucal med pripravljenostjo, pa kdo ni bil v nocni dosegljiv na dekto, pa se potem zjutraj ob incidentu ven motal, da ni bilo signala itd v nedogled.
Nadaljnje pravis, da je zdravnik kazensko odgovoren za neodzivnost na pripravljenosti?!? Hah, zdravniki za bistvene tezje incidente niso kazensko odgovarjali. Bi ti jih nekaj nastel, pa nima smisla, ker se lahko prepucavan v nedogled. Ce kdo, sem ravno jaz v tem temi "dokazal" (pa nimam kaj dokazovati), da so mi zadeve izjemno jasne in znane (kar preberi malo za nazaj, ko sem te nekajkrat konkretno opomnil in korigiral).
In ne, ni kar neka zdravnica med sluzbo hodila v hribe, ampak eden izmed najbolj znanih zdravniskih obrazov v Sloveniji - top đomba med zdravniki.

Nekaj zdravnikov pregoreva, medtem ko se drugi praskajo po pirhih v brezdelju, katerega ustvarjajo sami vrsto let! V svojih vrstah naj popucajo, ker denarja v zdravstvu je dovolj.

Postenjakarji v belem. Je kar tezko razumeti, kako se kao top kader lahko tako blamira. Mogoce je pa diplomo kupil v Sarajevu.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Saj pravijo da ti denar zamegli um.
Quack !

LeQuack ::

Vsak dan zdravstvo tone nižje po kvaliteti.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
Quack !

PacificBlue ::

LeQuack je izjavil:

Dejansko moraš slediti sreči, ne pa denarju. Denar je tako, kot češnja na torti, ni pa vse.
I’m out.
:3

Magic1 ::

bajsibajsi je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Ti si že dosti pokazal koliko ti znana "realnost". Ponavadi še take osnove kiksneš, da je z aviona jasno, da vidiš zdravstvo le ko greš po tablete. Kako so v jugi delali me ne zanima, samo danes si kazensko odgovoren, če si na pripravljenosti in se te ne dobi. Koliko je pa kakšen kirurg debilen in je pripravljen kljub temu raskirat za 30% pa ne bi vedel. To so spet te gostilniške, kako je osebna zdravnica med službo hodila v hribe...

Prav nic gostilniska ni. Vse je, kot si ti ali Jure v tej temi enkrat dejal, "iz prve roke". Realnost mi je več kot ocitno bolj jasna kot tebi, Juretu z vajinima zenama skupaj. Lahko bi konkretno z imenom in priimkom o tem, kdo je med delovnim casom joggiral po Golovcu, kdo je smucal med pripravljenostjo, pa kdo ni bil v nocni dosegljiv na dekto, pa se potem zjutraj ob incidentu ven motal, da ni bilo signala itd v nedogled.
Nadaljnje pravis, da je zdravnik kazensko odgovoren za neodzivnost na pripravljenosti?!? Hah, zdravniki za bistvene tezje incidente niso kazensko odgovarjali. Bi ti jih nekaj nastel, pa nima smisla, ker se lahko prepucavan v nedogled. Ce kdo, sem ravno jaz v tem temi "dokazal" (pa nimam kaj dokazovati), da so mi zadeve izjemno jasne in znane (kar preberi malo za nazaj, ko sem te nekajkrat konkretno opomnil in korigiral).
In ne, ni kar neka zdravnica med sluzbo hodila v hribe, ampak eden izmed najbolj znanih zdravniskih obrazov v Sloveniji - top đomba med zdravniki.

Nekaj zdravnikov pregoreva, medtem ko se drugi praskajo po pirhih v brezdelju, katerega ustvarjajo sami vrsto let! V svojih vrstah naj popucajo, ker denarja v zdravstvu je dovolj.

Postenjakarji v belem. Je kar tezko razumeti, kako se kao top kader lahko tako blamira. Mogoce je pa diplomo kupil v Sarajevu.

Torej veš vse, imaš podatke, imaš dokaze. Samo se se raje čohaš po jacih in gledaš stran, kako nekateri posamezniki iskoriščajo sistem. Samo eno novinarko rabiš poklicat, da bo šla s tabo pogledat na teren in se bo počistilo ob reportaži. Zdaj se iščejo afere, garant bodo posledice. 10000 je zdravnikov, koliko jih glumi cele dneve? Imaš ogromno politično nastavljenih ljudi po javni upravi, javnih firmah, ki res delajo nič. A vi zdaj zapenjate na polno, če kakšen zdravnik na visoki poziciji občasno malo glumi (če res sploh, da ne bo na konci pokazalo, da je šel za 1h vmes na Golovec med 12h-20h šihtom). Dejte ga izpostavit pa vse ostale politične kadre tudi!
Normalenu človeku tudi pripada odmor/malica med 8h šihtom, bi rad videl kirurga in preostale v operacijski, kako gredo med daljšo operacijo na malico. Ker je tako po zakonu... Upam da se štemplajo in to preverjajo, da se ne krši pavzo... Če sem kje videl res hujše krštve pravice delavcev, je bilo to v zdravstvu. 20h obvezni šiht, ni panike. Brez malice poljubno časa, gratis.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Kayzon ::

PacificBlue je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Dejansko moraš slediti sreči, ne pa denarju. Denar je tako, kot češnja na torti, ni pa vse.

"Ce denar ni pomemben,mi potem pusti jokati v mojem porseju" :))

111111111111 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Žal ne:'( če pa želiš zaposlitev oz si dovolj kvalificiran pa pošlji cv na pm pa ti bom mogoče dal več informacij.

Žal s pobiranjem bakra nimam izkušenj, tako da odpadem.

Malidelničar je izjavil:

Kdaj se bo bolj točno videlo (in čutilo) koliko soglasij je bilo umaknjenih?
Ker naj bi se zdaj obračalo kontra?

Marca. Odpoved naj bi bila 30 dni. Žena je odpovedala soglasje, tako da bo marca delala manj, težava bo v urgenci. Če bo redno oddelala ambualnte, bo že konec. Tisti, ki niso umaknili soglasja bodo najbolj nastradali.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Magic1 je izjavil:

Govorimo o tisoč+ umaknjenih soglasijih v celi Sloveniji. Včeraj je ponosno povedala ena na TV, da jih je 6 umaknilo preklic. Sej tudi novi preklici vsakodnevno prihajajo že cel mesec. Čez en teden se bo opčutilo le prvi val preklicov. Potem jih bo čez mesec vedno več stopilo v veljavo. Se bo vsaj videlo, koliko zdravnikv nam manjka, brez vse nadur. Mogoče se bomo kaj naučili in naredili neke poteze.

Mislim, da se počasi zaveda tudi vlada. Ker se je Golob začel pogovarjat ali vsaj grozit. Bolj problematično je, da verjetno bo šlo manj dohtarjev nazaj na star sistem. Vlada ima v bistvu še ta teden čas, da kaj ukrene, da naredi spremebe in malo pogojuje, da zdravniki prinesejo soglasja nazaj.

Govori se tudi, da bodo morali določeni zdravniki "prisilno" delati drugje, da se bo zapolnilo kvote. Verjetno tisti, ki niso umaknili soglasja. TAko da se pričakuje spirala navzdol.

nekikr je izjavil:

Tega ne bomo videli, ker je smrtni greh v javnem sektorju pogledati storilnost. Pojdi na urgenco in poglej s kakšno hitrostjo se sestre sprehajajo po hodnikih, do kavomatov, čik pavz. Edina tako počasna stvar v vesolju, kot je premikanje zdravstvenega osebja, je samo še tole:

Ti bi se verjetno v 24 urni smeni premikal s svetlobno hitrostjo.

nekikr je izjavil:

Sam si ugotovil. Slabo mi gre, priznam. Iz danes na jutri, iz rok v usta. Večino časa ne vem kako bom plačal položnice. Ampak sem sam kriv, kaj pa sem študiral medicino. Šel bi v Hofer in bi bil danes Gospod!

Ne bi bil, ker ti ne gre ne sarkazem niti lep nisi.

Zgodovina sprememb…

nokken je izjavil:

Ni point celega tega threada to. Osebno zasluzim precej vec kot vecina zdravnikov (skupaj z nadurami in se tremi sluzbami, ki jih opravijo v njihovih 25h na dan), tako da mi sama visina njihove place ne gre v nos. Mi gre pa mocno na k njihovo jokanje kako preobremenjeni so, kako morajo garati in kako slabo so placani za to garanje, s tem da delajo po 30h/teden, pa se tisto zares ni ravno delo (lepo prosim ne mi spet potegniti tistega excela o stevilu "strank" na dan, ker ce je tisto realno sem papez... moja zdravnica nima toliko pacientov, kot ima po tistem excelu vsak dan strank). In se 100ic... ce jim je tako hudo naj pac zamenjajo sluzbo, pa magari za sluzbo cistilke, ki so kot kaze placane precej boljse kot zdravniki. Pa se manj delajo in ocitno imajo precej manj stresa. Leta 2024 ko je dobiti novo sluzbo vprasanje dveh minut, mi gre resno na k jokanje kako jim je hudo in stavkanje... pa naj bodo to zdravniki ali "revezi" v Tusu, ki jih zlobni delodajalec ni pripravljen placati 10eur/mesec vec. Zamenjas sluzbo pa so vsi problemi reseni, ce je res tako slabo v sedanji sluzbi.

Saj bodo zamenjali službe. Samo potem jokate da ni dohtarjev, lep primer je Ljubljana. Po tistih, ki trenutno stavkajo pa pljuvate, ker poskušajo sistem narediti vzdržen.

nekikr je izjavil:

Ne nakladaj. Plača je kakršna je in je tudi javno objavljena. Da ni dovolj dobra je jasno, le kdo na tem svetu pa ima dovolj dobro plačo? Sem prepričan, da tudi Bezos jamra nad davki in bi rad nekaj dodatnih milijard. Je pa tudi res, da zaposleni na Hofer blagajni ne more od doma, iz kavča, nabijati nadur in pripravljenosti in tako priti do 10-15k plače iz osnovne 1,5 - kot to lahko naredi srednje sposoben dohtar.

Ne nabijaj. Sploh ne loćiš dežuranja, pripravljenosti in podobnih stvari.

PrihajaNodi je izjavil:

Sej oni sam cakajo in cakajo in cakajo. Skor tako kot bi imel dobro placan penzjon.

Ej Nodi a je res, da v Romuniji dohtarji delajo 26 ur na dan, da nimate čakalnih vrst?

bajsibajsi je izjavil:

V 30 minutah pravis?!
Bolje, da ne ves kaksna je stvarnost in kaksni vsi primeri so, ko nekoga koncno enkrat po stotih letih klicejo... od tega, da smucajo v tujini, do tega da se zdravnik ne javi, pa sele zjutraj, po vec urah, poklice nazaj itd.

Ne bluzi. Ekipa v porodnišnici za carski rez, se je zbrala v roku pol ure, življenje so rešili bratovi ženi in otroku. Pa to se je dogajalo ob 3h zjutraj.

Zgodovina sprememb…

kriptognoj je izjavil:

Ne se ti norca delat zdaj s takimi. Gre se tu za življenje ali smrt, ti pa se šališ o jamranju... Eni ste res bolniki.

Tako, zanemarimo zdravstvene protokole, ko bo šlo kaj narobe, bodo pa dohtarji krivi, šalabajzerji. Bohnedaj, da bi starši bili 1 mesec doma in brez stikov z ostalimi, da bi otrok ostal zdrav. Saj bi bili kot v koroni, kot bi Janša bil spet na oblasti. :D Hja, ljudje nimajo osnovne logike.

kriptognoj je izjavil:

Vemo, da so zdravniki tudi krivi in ne samo slaba organizacija. To, da namerno delajo čakalne vrste za nekatere storitve je že dlje časa znano. Tiste storitve potem opravijo v popoldanskem času pri zasebnikih proti plačilu in brez čakanja. Zato pa je potrebno narediti konec dvoživkam enkrat za vselej. Zdaj bo verjetno pravi trenutek. To naj se izvede kot povračilni ukrep zaradi povzročanja splošne nevarnosti oz. ogrožanja zdravja pacientov, kjer je razlog za taka (kazniva) dejanja povečini finančna korist. Da kaj takega delaš pri teh sorazmerno visokih izplačilih, je res nizkotno. Zdravniki so vsak dan manj priljubljeni in lahko bo prišlo tako daleč, da na koncu ne bodo upali več niti iz svojih luksuznih domovanj brez spremstva varnostnikov. Skratka osovražena samooklicana elita. V kolikor želijo bajne zaslužke, je podjetništvo prava pot. Srednje uspešen podjetnik nese zagotovo veliko več kot nek zelo uspešen kirurg. Če je poanta v denarju, kot vse kaže, potem je vredno razmisliti.

Otrokom na informativnih dnevih medicinske fakultete bluziti, da bodo del elite in se bodo vozili z jahtami, je pa tako ali tako milo rečeno idiotsko.

Najbolje da se obrneš za ZZZS, ki tem taistim zdravnikom NOČE plačati posegov v javnem zdravstvu, ker imajo KVOTE določene. Bi ti delal zastonj?

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

111111111111 - Kaj ti je žena zopet znižala število tebletk? Moji dobri kolegi se niso cepli, ker niso cepci in niso pristaši SDS.

Ne bi se mogel strinjati bolj. SDS si je izmislila cepljenje in COVID in nategnila še preostali svet. :)

LeQuack je izjavil:

Vsak dan zdravstvo tone nižje po kvaliteti.

Kaj ima zdravstvo z odškodninami pa veš samo ti.

bajsibajsi je izjavil:

Realnost mi je več kot ocitno bolj jasna kot tebi, Juretu z vajinima zenama skupaj. Lahko bi konkretno z imenom in priimkom o tem, kdo je med delovnim casom joggiral po Golovcu, kdo je smucal med pripravljenostjo, pa kdo ni bil v nocni dosegljiv na dekto, pa se potem zjutraj ob incidentu ven motal, da ni bilo signala itd v nedogled.

Daj. Opravi državljansko dolžnost. Kliči novinarje, popravi sistem. Nekaj lajati na forumu. Tudi solatko cvili ves čas, da bi morali dohtarji prijavljati drug drugega ob nepravilnostih.

Imate miljon dokazov pa ne ukrepate. Zakaj ne? Zakaj se skrivate in vpijete, da bi morali pošteni zdravniki prijavljati nepoštene. Sami pa ne bi prevzeli odgovornosti in se izpostavili, da spremenite sistem na bolje?

Zgodovina sprememb…

kriptognoj ::

Popoldan zasluži več kot v službi. In taki so začeli štavko, ker s stavko samo pridobivajo biznis v popoldanskem času. Bo pa zanimivo videt, ko jim dajo prepoved za popoldansko delo.
Zdravniki obrtniki so s svojim vplivom nategnili mlade zdravnike, ki nimajo od stavke nič. Denarja več kot očitno ne bodo dobili prej kot takrat, ko bo reforma plačnega sistema.

kriptognoj je izjavil:

Popoldan zasluži več kot v službi. In taki so začeli štavko, ker s stavko samo pridobivajo biznis v popoldanskem času. Bo pa zanimivo videt, ko jim dajo prepoved za popoldansko delo.
Zdravniki obrtniki so s svojim vplivom nategnili mlade zdravnike, ki nimajo od stavke nič. Denarja več kot očitno ne bodo dobili prej kot takrat, ko bo reforma plačnega sistema.

In če bo vlada čakala toliko časa, bo vse skupaj razpadlo. To je glavna napaka vlade.

Če dohtarji res toliko zaslužijo popoldan, bodo kmalu začele leteti odpovedi iz vseh strani.

Za družinca stane letno zavarovanje 8000€, da se zavaruješ pred privat tožbami, če delaš v okviru ZD-ja pa bistveno manj.

bajsibajsi ::

11111111 ti si res en bimbo. :) Norcek katerega je najbolje ignorirati. Resno, toliko debilizmov kot ti napises (v tej temi) jih nihce drug; niti ostala dva die hard zagovornika pozeruhov v belem.

Jah, njega najbolj prizadane stanje v greznici od ZDLJ, ko njegova vztraja not. Sej vam samo hočemo prikazat, da je vse prej kot idilično in realnost prihaja do zdravnikov, ki jim poka film. Družinci imajo vedno več dela, a vlada še podpisanih dogovorov ne spoštuje. Včasih so bili prisiljeni ob podpisu pogodbe podpisat še soglasje, zdaj so imeli priliko ga vrnit in veliko jih ne bo podpisalo nikoli več. Tako da bomo imesli sedaj eno ogromno luknjo. Da ne bo na koncu prišlo do istega, kot pri ambulantah za neopredeljene, kjer bo plačilo 80EUR/h neto, da bo kdo sploh hotel delat. Časi, ko so morali delat nadure za 13-20EUR/h se po moje končujejo.
Pa nisem za nadure, naj se določi, koliko naš sistem sploh lahko naredi in se pomeče kaj ven iz košarice, ali doda participacijo, da folk ne bo hodil za vsak drek.
Magic

Zgodovina sprememb…

solatko ::

111111111111 - Ja, JJ je na vsak način hotel pocepiti vsaj 75%-ov Slovencev, da bi dobil bonus petih miljard $ od izdelovalcev cepiv, v drugih državah so ljudje verjeli "strokovnjakom" in se hodili množično filat s strupom, kar se sedaj kaže v kar precej presežnih smrti, seveda, nepovezano s cepljenji (bomo zvedeli čez 72.let). Mi nismo verjeli "strokovnjakomŽ", niti pleškotu, zato je bil uspeh zastrupljanja ljudi samo nekaj čez 50% in to je uspeh. Tam, kjer so se cepili še manj, je bilo manj žrtev med samim covidom in sedaj nimajo presežnih smrti 30-60 letnikov.

Magic1 - Super, sedaj delajo ves čas, ko morajo bit v službi, prej pa so jih ven vlekli vratarji. Na direktorjih ustanov je, da z razpoložljivimi zdravniki popolnijo kapacitete, ni soglasja za nadure, ni soglasja za delo drugje in imamo win-win situacijo, zdravniki so ves čas na delovnem mestu in delajo, potem pa se doma spočijejo in naslednji dan niso utrujeni. Ne vem sicer, kako bojo odplačevali kredite, ki so jih najeli v času corona dodatkov, ampak to je njihov problem.
Delo krepa človeka

Res so bogi in nimajo izbire... Kdor bo hotel delat še privat zraven, mu tega ne moreš preprečit. Še isti dan dobi v drugem ZDju/bolnici pogodbo za skrajšan čas, karkoli od 10-90% in potem lahko dela zraven kjer mu paše. Sej ravno to so naredili tisti, ki niso hoteli dežurati, toliko kot je šefom pasalo. Če greš pogledat družinske zdravnike, ima redko kdo v ZDLJ še 100% ambulanto. Solatko nismo več že dolgo v jugi. Počasi bo potrebno tudi v zdravstvu odklopit jugo mentaliteto.
Magic

PrihajaNodi ::

Magic1 je izjavil:

Res so bogi in nimajo izbire... Kdor bo hotel delat še privat zraven, mu tega ne moreš preprečit. Še isti dan dobi v drugem ZDju/bolnici pogodbo za skrajšan čas, karkoli od 10-90% in potem lahko dela zraven kjer mu paše. Sej ravno to so naredili tisti, ki niso hoteli dežurati, toliko kot je šefom pasalo. Če greš pogledat družinske zdravnike, ima redko kdo v ZDLJ še 100% ambulanto. Solatko nismo več že dolgo v jugi. Počasi bo potrebno tudi v zdravstvu odklopit jugo mentaliteto.

Ce odklopimo jugo bodo vsi zdravniki na cesti folk bo pa na zdravljenje na hrvasko, romunijo hodu tko kot za zobe. Zdravniki so kot rtvjevci priklopljeni na drzavne joske
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Na cesti bi ostal le ti (v bistvu si ti šel še na slabše, pristal si v Romuniji...). Izobraženemu folku danes ni za skrbet za delo.
Magic

Izobrezen folk je zunaj slovenije. Kaj je ostalo pa vemo
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

bajsibajsi je izjavil:

11111111 ti si res en bimbo. :) Norcek katerega je najbolje ignorirati. Resno, toliko debilizmov kot ti napises (v tej temi) jih nihce drug; niti ostala dva die hard zagovornika pozeruhov v belem.

Heh, siver sem poročen z zdravnico. Seveda nimam pojma. Ti normalno si bolj razgledan, saj bereš RTVSLO in 24UR in tam ti povedo kako stvari stojijo. :D

solatko je izjavil:

111111111111 - Ja, JJ je na vsak način hotel pocepiti vsaj 75%-ov Slovencev, da bi dobil bonus petih miljard $ od izdelovalcev cepiv, v drugih državah so ljudje verjeli "strokovnjakom" in se hodili množično filat s strupom, kar se sedaj kaže v kar precej presežnih smrti, seveda, nepovezano s cepljenji (bomo zvedeli čez 72.let). Mi nismo verjeli "strokovnjakomŽ", niti pleškotu, zato je bil uspeh zastrupljanja ljudi samo nekaj čez 50% in to je uspeh. Tam, kjer so se cepili še manj, je bilo manj žrtev med samim covidom in sedaj nimajo presežnih smrti 30-60 letnikov.

Magic1 - Super, sedaj delajo ves čas, ko morajo bit v službi, prej pa so jih ven vlekli vratarji. Na direktorjih ustanov je, da z razpoložljivimi zdravniki popolnijo kapacitete, ni soglasja za nadure, ni soglasja za delo drugje in imamo win-win situacijo, zdravniki so ves čas na delovnem mestu in delajo, potem pa se doma spočijejo in naslednji dan niso utrujeni. Ne vem sicer, kako bojo odplačevali kredite, ki so jih najeli v času corona dodatkov, ampak to je njihov problem.

Aja sedaj bomo izvedeli čez 72 let. Nisi enkrat med korono trdil, da bomo pocrkali že lani ali najkasneje naslednje leto. :D Torej bom živel čez 110 let. :D

Kamot bomo odplačevali kredite, ker smo jih najemali po 1,80% obrestni meri. Stari prdci kot si ti boste imeli pa malo težav, ker ste nas s komunizmom spravili v tako zagato. Pa bomo že pregurali in komunisti boste počasi šli za Titom. Saj veš da mu bo Italija vzela medaljo?

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

No, to ni čisto res. Ti si zunaj Slovenije in nisi izobražen.

111111111111 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

No, to ni čisto res. Ti si zunaj Slovenije in nisi izobražen.

Vsaj nisem preko davkov placeval tvoji zeni za dodatke kjer ni nic delala, pila kavo in delala druge stvari s kolegi…
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

tomlin ::

Ne, res je če stavkajo zdravniki, bi morale z enako pravico stavkati tudi sestre, ki opravljajo tudi zahtevno in težko delo.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomlin ()

PrihajaNodi je izjavil:

Vsaj nisem preko davkov placeval tvoji zeni za dodatke kjer ni nic delala, pila kavo in delala druge stvari s kolegi…

Seveda si miško. Sam ne veš.

tomlin je izjavil:

Ne, res je če stavkajo zdravniki, bi morale z enako pravico stavkati tudi sestre, ki opravljajo tudi zahtevno in težko delo.

Sam njihov sindikat je pristal na 1.1.2025. :(

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

111111111111 je izjavil:

Če dohtarji res toliko zaslužijo popoldan, bodo kmalu začele leteti odpovedi iz vseh strani.
Če dohtarjem v javnem zdravstvu res tako slabo gre, kot lažejo, bi odpovedi iz vseh strani začele leteti že 30 let nazaj in danes bi vsi bili privat. V resnici se pa dohtarji v javnem sistemu še vedno množijo in naval na študij medicine je bistveno večji, kot jih sistem zmore izšolati.

Magic1 je izjavil:

Kdor bo hotel delat še privat zraven, mu tega ne moreš preprečit. Še isti dan dobi v drugem ZDju/bolnici pogodbo za skrajšan čas, karkoli od 10-90% in potem lahko dela zraven kjer mu paše.
Kje pa piše, da je pri skrajšanem delovnem času karkoli drugače kot pri polnem?

Če dohtarjem v javnem zdravstvu res tako slabo gre, kot lažejo, bi odpovedi iz vseh strani začele leteti že 30 let nazaj in danes bi vsi bili privat. V resnici se pa dohtarji v javnem sistemu še vedno množijo in naval na študij medicine je bistveno večji, kot jih sistem zmore izšolati.

Oni so kot rtvjci prisesani na drzavno josko
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

jernejl je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Kdor bo hotel delat še privat zraven, mu tega ne moreš preprečit. Še isti dan dobi v drugem ZDju/bolnici pogodbo za skrajšan čas, karkoli od 10-90% in potem lahko dela zraven kjer mu paše.

Pri skrajšanem delovnem času ima zdravnik nižji koeficient bolnikov. Torej ima na ambulatni manj bolnikov, ampak kot praviš, dohtarjev je preveč, itak vsi silijo v javni sistem, kar se super vidi po ZD Ljubljana, v Ljubljani se kar tepejo, kdo bo imel dovoljšen količnik.

Aja, pa v Maroboru se tudi otepajo navala zdravnikov. Praktično vsak bi rad delal v Mariboru in se mu ne da za 4x višjo plačo vozit nekaj kilometrov naprej.

Trrenutnno javnozdravstveni sistem poganjajo entuziasti in imaš kirurge, ki jim je v interesu biti v UKC, ker se izvajajo težke operacije, kjer izkušenj ne morejo dobiti drugje. Zato jih imaš. Ko bodo ti kirurgi preobremenjeni, bodo šli naprej, novih pa ne bo, ker povprečen Slovencelj misli, da so dohtarji preveč plačani.

Sploh imaš pa bistveno preveč družinskih zdravnikov. Na to specializacijo je kar naval, da sistem sploh ne more zdržat.

REcimo podatki za lani: https://www.delo.si/novice/slovenija/na...

Tako da Nejči nehaj bluzit in pejt nazaj igrice igrat, to ti gre bolje, kot debata z odraslimi.

Lonsarg ::

Problem javnega sektorja je, da je enako placan sposoben in nesposoben. Dobesedno imas primere kjer nekdo naredi faktor 10 manj od drugega pa imata isto placo.

In tudi v zdravstvu ni nic drugace. In trenutno se to resuje z dvigom plac vsem namesto samo pridnim.

In na ta nacin bo zgolj se naprej sranje, bo treba privat da se locijo pridni od nepridnih. Privatnik ne bo gledal nepridnega in ga bo z pritiskom spravil k delu ali pa mu vsaj dal nizjo placo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Malidelničar ::

Intervju z dr. Tino Bregant, zelo zanimivo:
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Evo Ljubljana. Lepo se boste nazaj učili srbohrvaško, tako kot jo tekoče govori vaš šerif.

https://www.24ur.com/novice/tujina/v-zd...

Malidelničar je izjavil:

Dober poučen intervju
M. Friedman

aerie ::

tomlin je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Dober poučen intervju

Tipično desnakarsko nakladanje nekega bajsija s teto, ki je za časa korone podpisovala depeše iz Trstenjakove kleti.

solatko ::

Magic1 - Na žalost. So bile v yugi še kakšne druge vrednote, ne samo denar. Sistemi so v tistem času funkcioniral, od šolstva (ljubljanska univerza med 100 v Europi), zdravstva (marsikateri svetovni športnik in politik se je zdravil in pozdravil v yugo bolnicah (VMA, UKC, Valdoltra, Golnik,...), danes še domači veljaki bežijo ven (Švica, Avstrija, ZDA, Izrael,...), penzije, industrija,..., danes, kar nismo uničili ali prodali, ne funkcionira nikakor, važno je, da imamo 212 občin z župani in fikusi, 10%-ov malo bogatejših in 70% takih, ki bijejo boj od plače do plače.
Izobraženi folk v tej vukojebini nima kaj počet, saj nimaš več večjih sistemov, ki bi ta šolan kader produktivno zaposlili. Večina slovenskih firm, samo še špila hlapce evropski avtomobilski industriji, ki pa je v velikem zatonu, saj je evropa, tako kot v farmaciji, IT tehnologiji,..... v ogromnem zaostanku, oziroma v stagnaciji. Kaj bomo počeli čez 20-30 let, mi ni jasno pa vam tudi ne.

111111111111 - Marsikaj, kar janšisti trdite, ni prišlo z moje tipkovnice, tudi to ne, da vas bo veliko pocrkal. Jaz se nisem nikoli enačil z komunisti ali osebnostmi, tako kot se vi s puklavcem ali Jezusom, vedno sem razmišljal s svojo glavo in mi gre pri 69 kar v redu. Nimam manjvrednostnih kompleksov in frustracij, s čemer ste napolnjeni desni, uživam življenje in se občasno podjebavam s takimi, kot si ti, ob tem pa se smehljam ob vaši materialistično-hlapčevski kulturi. Tudi tvoja izobrazba ni ravno huda, kar ne pomeni, da se ti ni uspelo naučiti za kakšne izpite in diplomo, samo tvoje splošno znanje in razumevanje je globoko pod nivojem uspešno končane osnovne šole. In kaj je narobe, če zna človek več jezikov?
Delo krepa človeka

Seveda so marikaj imeli v jugi. Kot prvo niso rabili delat toliko. Od tukaj tudi famozni dopusti. Občinska stanovanja, podobno kot oficirji, 5 sobno. Bili so spoštovani in samo da so omenili, da so zdravniki, se je vse takoj zrihtalo. Kuverte so letele konstantno.
Kaj imajo danes? Plačo Matota za 170h in pluvanje na vsakem vogalu?
Magic

Zgodovina sprememb…

Katastrofa od katastrofe. Vlada in ministrica se sploh ne pogovarja z zdravniki. Golob pa drugega ne zna kot groziti
M. Friedman

Saj ne da je kaj narobe s tem da hočejo generalno urediti plačni sistem namesto poameznih panog. AMPAK zakaj v treh letih niso uspeli nič narediti na temu genelrane ureditve. Žal enako nesposobni kot prejšne vlade.

Take stvari se urita v par mescih. Tut ni treba čakat na vse podpise vseh sindikatov, sprejmeš verzijo 1 potem pa dalje modificiraš.

Magic1 je izjavil:

Seveda so marikaj imeli v jugi. Kot prvo niso rabili delat toliko. Od tukaj tudi famozni dopusti. Občinska stanovanja, podobno kot oficirji, 5 sobno. Bili so spoštovani in samo da so omenili, da so zdravniki, se je vse takoj zrihtalo. Kuverte so letele konstantno.
Kaj imajo danes? Plačo Matota za 170h in pluvanje na vsakem vogalu?

Kako smo manj delali? Blo je manj zdravnikov, cakalne vrste manjse… danes pa res dohtarji manj delajo, pa vec jih je.
Kaj imajo danes? Javno zasebno partnerstvo malo tam malo tu. Kuvert niti ne rabjo. Se kak dodatek pade med virus pandemijo in he to to. Solatko je vse povzel 100% pravilno.
Da ne govorimo o salabajzarstvu, nesposobnosti in neodgovorbosti "bogcev v belem".
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

V jugi se je med 60-70 letom umrlo. Zakaj misliš, da danes ne? Zdravsto danes obvlada starostnike. Sej je solatko napisal, kako je dobil navodilo od zdravnika, da naj čajček pije. Za to se je res treba pretegnit. Imeli so mnogo manj opcij.
Magic

Danes si srecen ce dobis navodila za pitje cajcka ker do osebnega zdravnika v SLo marsikdo nima dostopa. Beri clanek gospoda iz ZDA
Da osebni odnos doktorjev in medicinskih sester ne bi izgubljal besed ker te obravnavajo kot zadnjega psa
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Magic1 je izjavil:

V jugi se je med 60-70 letom umrlo. Zakaj misliš, da danes ne? Zdravsto danes obvlada starostnike. Sej je solatko napisal, kako je dobil navodilo od zdravnika, da naj čajček pije. Za to se je res treba pretegnit. Imeli so mnogo manj opcij.

Če bomo imeli take zdravnike, ki bodo predpisovali morje ,sonce d-vitamin bomo umirali in cepali kot muhe!
M. Friedman

Ah daj daj, število hospitalizacij in podobno se je podeseterilo v sodobni zgodovini glede na včasih.

Da ne bo to kdo jemal kot opravičilo za nesposobni ZZZS ki povzroča kolaps, ampak številke zaposlenih pa res niso primerljive glede na nivo zdravstva danes in včasih.

In ja, lagano so delali v jugoslavijo, vsi ne samo zdravstvo. Zato pa je šlo vse v bonkrot.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

jernejl ::

111111111111 je izjavil:

Pri skrajšanem delovnem času ima zdravnik nižji koeficient bolnikov. Torej ima na ambulatni manj bolnikov
Če gre raje čistit, ima koeficient bolnikov še nižji, pa še zmeraj niso vsi raje zaposleni po čistilnih servisih. Mar ni to zanimivo.

Sploh imaš pa bistveno preveč družinskih zdravnikov. Na to specializacijo je kar naval, da sistem sploh ne more zdržat.
Če ni navala na neko specializacijo, je treba razmere uredit tam, ne pa kar vsepovprek. Ampak tisti, ki o zadevah nimate pojma, bi dvignili plače kirurgom, zato, ker za družinsko medicino ni zanimanja. Da bo potem tega zanimanja še manj in boste lahko čez eno leto spet stokali, kako je treba vsem zdravnikom dvignit plače.

Tako da Nejči nehaj bluzit in pejt nazaj igrice igrat, to ti gre bolje, kot debata z odraslimi.
Predlagam, da se vrneš na mamino joško, kot da tukaj blodiš o zadevah, ki jim nisi dorasel. Primanjkljaj hranil ti očitno škodi.

Magic1 je izjavil:

V jugi se je med 60-70 letom umrlo. Zakaj misliš, da danes ne? Zdravsto danes obvlada starostnike.
Hočeš povedat, da so zdravniki tedaj bili tako nesposobni, do danes pa je njihova sposobnost zdravljenja tako zelo narasla, da ljudje živijo toliko dlje? Ali pa so za to podaljševanje življenjske dobe tudi drugi razlogi? So morda tudi drugi poklici odgovorni za to, da je danes zdravljenje bistveno bolj napredno? A č'mo potem zraven zdravnikov dvignit plače tudi inženirjem in farmacevtom, ker brez njih bi se še danes umiralo nekaj desetletij bolj zgodaj, zdravnikom navkljub?
V resnici mi sploh ni jasno, kaj si želel s tem povedat. Ja, medicina je napredovala. Ampak napredovalo je tudi vse drugo. Si tudi ITjevci zaslužijo vsi po vrsti 500% povišice, ker njihovi računalniki in programi danes zmorejo milijonkrat več kot nekaj deset let nazaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Gospod ::

Rešitev je, da se vsi zdravniki zaposlijo v zasebnih klinikah in potem s podjemo pogodba delajo za državne bolnišnice.

Gospod je izjavil:

Rešitev je, da se vsi zdravniki zaposlijo v zasebnih klinikah in potem s podjemo pogodba delajo za državne bolnišnice.
Lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gospod ()

Vanadium ::

jernejl je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Jaz bi sprejel zakon o zdravniški dejavnosti in bi jim podobno napisal kot imam jaz v svojem zakonu napisano Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (Uradni list RS, št. 61/17 in 133/22 – odl. US), kjer sem bil še posebej podučen s strani IZS, da v primeru popoldanske obrti ne morem uporabljat svojega žig (strokovnega izpita), ker s tem predstavljam nelojalno konkurencu na trgu, kljub temu, da sem predlagal, da si uredim posebej zavarovanje inženirske odgovornosti in zbiram posebej kreditne točke za s.p., dr Franclj in dr. Jožica imata pa zaradi mene komot s.p. iz dejavnosti obrezovanja vej in podobno, nelojalne konkurence pa ne bi dovolil in bi strikno sankcioniral:

5. člen

(način opravljanja poklicnih nalog pooblaščenih arhitektov in inženirjev)

(1) Pooblaščeni arhitekti in inženirji poklicne naloge po tem zakonu opravljajo neodvisno.

(2) Pooblaščeni arhitekti in inženirji morajo poklicne naloge po tem zakonu dejansko opravljati in biti osebno prisotni pri vseh poklicnih nalogah, ki jih izvajajo.

(3) Pooblaščeni arhitekti in inženirji lahko svoje poklicne naloge opravljajo stalno in trajno na enega ali več naslednjih načinov:

- kot samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost,

- na podlagi delovnega razmerja v gospodarskem subjektu, ki izpolnjuje pogoje za opravljanje arhitekturne in inženirske dejavnosti po določbah tega zakona,

- na podlagi drugega pravnega razmerja o opravljanju dela za družbo, ki izpolnjuje pogoje za opravljanje arhitekturne in inženirske dejavnosti po določbah tega zakona, če je pooblaščeni arhitekt ali inženir družbenik,

- na podlagi delovnega razmerja kot javni uslužbenci, v imenu in za račun organa oziroma pravne osebe javnega prava, v kateri so zaposleni, razen pooblaščenih inženirjev s področja geodezije,

- na podlagi delovnega razmerja pri fizični osebi ali pravni osebi zasebnega prava, ki gradi objekte izključno za lastno uporabo in katere dejavnost ni gradnja za trg ali posredovanje pri prodaji nepremičnin, v njenem imenu in za njen račun.

(4) Način opravljanja poklicnih nalog pooblaščenega arhitekta in inženirja iz prejšnjega odstavka se vpiše v imenik pooblaščenih arhitektov in inženirjev.

(5) Ne glede na določbe tega člena pooblaščeni arhitekt in inženir, z izjemo pooblaščenega inženirja s področja geodezije in pooblaščenega inženirja s področja prometnega inženirstva, lahko opravlja poklicne naloge s svojega strokovnega področja izven načina opravljanja poklicnih nalog po tem členu, če te naloge izvaja za lastne potrebe.

14. člen

(opravljanje arhitekturne in inženirske dejavnosti)

(1) Dejavnost na področju poklicnih nalog pooblaščenih arhitektov in inženirjev so storitve, ki sodijo v opis poklicnih nalog pooblaščenega arhitekta in inženirja v skladu s 4. členom tega zakona.

(2) Dejavnost na področju poklicnih nalog pooblaščenih arhitektov in inženirjev lahko opravlja gospodarski subjekt, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

- da ima v Poslovni register Slovenije vpisano vsaj eno od dejavnosti, ki so s predpisom, ki ureja standardno klasifikacijo dejavnosti, opredeljene kot arhitekturno in tehnično projektiranje, tehnično preizkušanje in analiziranje,

- da ima za polni delovni čas ali za krajši delovni čas v posebnih primerih v skladu z zakonom, ki ureja delovna razmerja, zaposlenega vsaj enega pooblaščenega arhitekta ali pooblaščenega inženirja; ali če imajo najmanj polovico deležev v družbi družbeniki, ki so pooblaščeni arhitekti ali inženirji ali gospodarski subjekt, ki izpolnjuje pogoje za opravljanje arhitekturne in inženirske dejavnosti iz tega zakona in je eden od pooblaščenih arhitektov ali inženirjev hkrati poslovodni organ; ali če je fizična oseba, ki samostojno opravlja arhitekturno ali inženirsko dejavnost za polni delovni čas ali za krajši delovni čas v posebnih primerih v skladu z zakonom, ki ureja delovna razmerja, sama pooblaščeni arhitekt ali pooblaščeni inženir,

- imeti mora zagotovljeno zavarovanje pred odgovornostjo za škodo v skladu s 15. členom tega zakona in

- da ni v stečajnem postopku.

In ja, lagano so delali v jugoslavijo, vsi ne samo zdravstvo. Zato pa je šlo vse v bonkrot.

Propadlo je ker so zeleli da propade pred tem so si pa jansevci pa golobovci fajn porazdelil premozenje. Ocitno nisi se slisal za sdk
https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Služba_...

Valda da je slovenija propadla in zaostala drzava glede na napisan zivite tam sam neizobrazeni *****

Nobenega razloga za obstoj 2 miljonske drzave ni. Slovenija ni svica in nikoli ne bo ma pa kup birokratskega neuporabnega osebja, koliko sploh 25% ? Ce bi bla slovenija firma bi bla slabs kot severna koreja in bi cez noc propadla
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

jernejl je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Pri skrajšanem delovnem času ima zdravnik nižji koeficient bolnikov. Torej ima na ambulatni manj bolnikov
Če gre raje čistit, ima koeficient bolnikov še nižji, pa še zmeraj niso vsi raje zaposleni po čistilnih servisih. Mar ni to zanimivo.

Če ni navala na neko specializacijo, je treba razmere uredit tam, ne pa kar vsepovprek. Ampak tisti, ki o zadevah nimate pojma, bi dvignili plače kirurgom, zato, ker za družinsko medicino ni zanimanja. Da bo potem tega zanimanja še manj in boste lahko čez eno leto spet stokali, kako je treba vsem zdravnikom dvignit plače.

Predlagam, da se vrneš na mamino joško, kot da tukaj blodiš o zadevah, ki jim nisi dorasel. Primanjkljaj hranil ti očitno škodi.

Magic1 je izjavil:

V jugi se je med 60-70 letom umrlo. Zakaj misliš, da danes ne? Zdravsto danes obvlada starostnike.
Hočeš povedat, da so zdravniki tedaj bili tako nesposobni, do danes pa je njihova sposobnost zdravljenja tako zelo narasla, da ljudje živijo toliko dlje? Ali pa so za to podaljševanje življenjske dobe tudi drugi razlogi? So morda tudi drugi poklici odgovorni za to, da je danes zdravljenje bistveno bolj napredno? A č'mo potem zraven zdravnikov dvignit plače tudi inženirjem in farmacevtom, ker brez njih bi se še danes umiralo nekaj desetletij bolj zgodaj, zdravnikom navkljub?
V resnici mi sploh ni jasno, kaj si želel s tem povedat. Ja, medicina je napredovala. Ampak napredovalo je tudi vse drugo. Si tudi ITjevci zaslužijo vsi po vrsti 500% povišice, ker njihovi računalniki in programi danes zmorejo milijonkrat več kot nekaj deset let nazaj?

Seveda. Ljudje, ki so delali pred drugo svetovno, so delali v občutno slabših razmerah, kot so nato v jugi. Samo kaj ima to veze s količino dela? V jugi so zdravniki bili občutno bolj omejeni, kot danes. Zdaj imaš za skoraj vsako bolezen preventivo in tudi kurativo. Diabetes, hiv, dializa, hepatitis, razne autoimune, rak,... z ogromno boleznimi se danes da živeti. Sej ena načeloma še ni problematična, samo ljudje imajo lahko kup različnega sranja in potem se hitro zakomplicira.
Sej pravim, dokler si zdrav je zdravstvo en BS. Ko pa si močno bolan pa hitro vidiš, da še kar deluje. Daleč od popolnega, samo denarja je veliko manj kot pa možnih zdravil/zdravljenja.
Magic

Zgodovina sprememb…

Zdaj imaš za skoraj vsako bolezen preventivo in tudi kurativo. Diabetes, hiv, dializa, hepatitis, razne autoimune, rak,... z ogromno boleznimi se danes da živeti. Sej ena načeloma še ni problematična, samo ljudje imajo lahko kup različnega sranja in potem se hitro zakomplicira.

A. Za razvoj niso krivi zdravniki pac pa inzinirji, kemiki
B. Razvoj ti nic ne pomaga ce te pa zjebe birokracija kjer ti dohtar ne da napotnice ali pa ne mores do njega
C. Za zgornjo napisano tocko niso krivi (samo) zdravniki so pa tudi del problema

samo denarja je veliko manj kot pa možnih zdravil/zdravljenja.

Jasno da ga je manj. Drzava bolj zapufana kot juga birokratski aparat pa 10x vecji (govorim na pamet)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2015 ::

Lonsarg je izjavil:

Saj ne da je kaj narobe s tem da hočejo generalno urediti plačni sistem namesto poameznih panog. AMPAK zakaj v treh letih niso uspeli nič narediti na temu genelrane ureditve. Žal enako nesposobni kot prejšne vlade.

Take stvari se urita v par mescih. Tut ni treba čakat na vse podpise vseh sindikatov, sprejmeš verzijo 1 potem pa dalje modificiraš.

Problem je ta, da ta golobarska "generalizacija" in "steberizacija" pomenita samo in izključno zavlačevanje. To vedo golobarji in to vedo doktorji.

Vreča je prazna, kar so rezerv imeli, aka 700 mio EUR so pokurili za svoje električarske posle. Računali so na gospodarsko rast, ki jo je popapcala inflacija.

In zdaj so pred dejstvom, da morajo uresničiti obljube, ki so jih podpisali po metodologiji "lako ćemo". Rezerv ni, potrebovali bi preko 1 mrd EUR, če bi hoteli uresničiti vse apetite.

Ministrica se ne pokaže pred doktorji, ker:
a) bi morala priznati, da denarja - NI
b) da je vladna koalicija najmanj neresna z reformami, ki so jih OBLJUBLI

Zapovrh se odpirajo zelo pereča vprašanja, kako to, da inflacija v Sloveniji še vedno vztraja na obupno visokih ravneh. Hkrati pa nočejo pojasniti, kdo služi s preprodajo poceni elektrike iz NEK.

Zato so golobarji šli v "ignore" mode, v smislu, pač naj štrajkajo. Upajo, da se bo ljudski srd oprijel doktorjev, ne golobarjev. Morda se bodo pojavili kakšni levakarski članki, kako ma ta doktor Poršeja ali špecialno safari puško za 20k EUR. Ali pač kaj jaz vem, doktorji že majo kake hobije.

Zgodovina sprememb…

Ker Jansa bi bil pa bols...zdj pride ceferin on bo zih zrihtov. Mlgoce ni od kje za vzet al pa ce se dodatno obdavci place? Nevem, mogoce.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
««
58 / 122
»»