» »

Stavka zdravnikov 2024

Stavka zdravnikov 2024

Temo vidijo: vsi
««
57 / 122
»»

PacificBlue ::

Verjamem, da so nekateri ljudje večji šalabajzeri kot pa zdravniki:

https://siol.net/novice/slovenija/pretr...
I’m out.
:3

FrRoSt ::

Magic1 je izjavil:

Ja doberga zdravnika, zobozdravnika in mehanika je dobro imet. Vsak te lahko fajn zafrkne. Realnost ni taka, da so vsi dobri. Morejo jim pa nič, ker vsi delajo v mejah zakonov/norm.

Jaz bi tole razširil še na ženo, pa učitelje otrok, sodnike, morda policaje!? Skratka, na celotno JU. 8-)

Ne pa, da prihaja do šalebajzerstva, kot je to!!?

Zaplemba vozila
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

PrihajaNodi ::

Ne, ne v prvi vrsti je doktor najbolj pomemben ker ce ni zdravja ni nic
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Magic1 ::

Izgleda da ni najbolj pomemben, če dobi 11-15€/h za redno delo in je še to preveč po mnenju večine.
Magic

LeQuack ::

Evo ni več denarja za povišice. Država bo morala pol milijona dati samo enemu zdravniku:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/d...

"Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je odločilo, da mora država nevrokirurgu Vinku Dolencu plačati 390.000 evrov odškodnine ter DDV in obresti. Ugotovilo je, da je Dolenc utrpel materialno škodo, ker so slovenska sodišča priznala sodbe izraelskega sodišča v postopkih, neskladnih z evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic."
Quack !

feryz ::

Saj vidiš kaj piše v razlagi.
Po naši zakonodaji zdravnik ne more biti kriv, samo bolnica je lahko.
Takle mamo.

ginekk ::

bajsibajsi je izjavil:

Ste vsi zajahali na (sicer res velike) dopuste zdravnikov. Kot da bi bili dopusti glavni problem.

Ma, naj imajo dopust in posteno placilo, ampak naj ze koncno zacnejo ustrezno delati.

Itak da je problem, ker prekomeren dopust pomeni manj zdravnikov na voljo. Nekdo je v tej temi prilepil link, v UKCju je vsak dan na dopustu 240 zdravnikov.

Čas je denar še kako velja tudi v tem primeru.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

111111111111 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Pa Slovenija je za Romunijo 20 let:)) ampak ja, denar pa vlecejo

Nodko se je izgubil.

solatko je izjavil:

111111111111 - Jaz govorim o zdravniških napakah na splošno, tvoj IQ ti pa ne dopušča, da zapustiš želodec. Konkretno - mojo ženo je osebni zdravnik 17.let zdravil popolnoma napačno - namesto hipertonijo srca, jo je futral s tableti za živce (na srečo jih ni jedla), meni je moj zdravnik predlagal vojaški škorn in 20 km marša ob počeni zadnji koščici v peti in močnih bolečinah, sem ga zamenjal takoj,.... ampak, kljub temu, da se je za oba vedelo, da sta totalno nesposobna, ni ukrepal nihče. Pa to so malenkosti, v primerjavi z napakami, ki so se temu našemu božanstvu dogajale praktično skoz od kar obstoja zdravstvo na teh prostorih. Vedno so bili zdravniki veliki kolegi v dobrem in slabem, to je narobe.

Tako kot so vsi tvoji kolegi ki so se cepili pomrli in zato je cepivo smrtno nevarno. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Jaz se smejem ne razburjam. Vsak dan nova prigoda v butalah

Bi še malo Romunske povedal? :D Aja ne moreš, ker tam se pomete pod preprogo, napaka pri operaciji pomeni smrt in preživelih dejansko ni. :D

LeQuack je izjavil:

Nekaj zdravnikov preklicalo umik soglasja za nadurno delo
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...

Se pravi umaknili so umik soglasja? To ne vem če bo Fidesu všeč.

Hja, saj bodo dobili izplačilo 20k €.

Zgodovina sprememb…

Nodko se je izgubil.

A zena je se kar na dopustu in kofe pije al kej dela? Mislim z delom ce gre kaj na golovca?

Tako kot so vsi tvoji kolegi ki so se cepili pomrli in zato je cepivo smrtno nevarno. :D

A to mislis cas ko so seksi sestre plesale vsi ostali so pa umirali?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Nodko se je izgubil.

A zena je se kar na dopustu in kofe pije al kej dela? Mislim z delom ce gre kaj na golovca?

A to mislis cas ko so seksi sestre plesale vsi ostali so pa umirali?

Sploh ne dela. Ambulante so prazne. Pacientov ni, ker je stavka. Pije kofe in dobiva plačo, sedaj je vzela nazaj soglasje za nadurno delo bo dobila dvojno plačo. Misliš da bo morala popiti dvojno kavo?

Ti se pa nimaš kaj oglašat, ker menjaš šihte in dohtarje vsak teden, ker te še v Romuniji ne morejo več kot 1 teden prenašat.

No je pa res, da si verjetno po toliko operacijah v Romuniji že odporen na ogenj in na marsikatero bakterijo, ki je v Sloveniji sploh ni več. Po moje ko boš kaj prišel nazaj, boš moral za ene pol leta v karanteno, da se razkužiš. Uši, garje in podobne stvari te moramo počistit na meji.

bajsibajsi ::

ginekk je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Ste vsi zajahali na (sicer res velike) dopuste zdravnikov. Kot da bi bili dopusti glavni problem.

Ma, naj imajo dopust in posteno placilo, ampak naj ze koncno zacnejo ustrezno delati.

Itak da je problem, ker prekomeren dopust pomeni manj zdravnikov na voljo. Nekdo je v tej temi prilepil link, v UKCju je vsak dan na dopustu 240 zdravnikov.

Čas je denar še kako velja tudi v tem primeru.

Se ne strinjam.
Pa to ne pomeni, da menim, da imajo (vsi) zdravniki ustrezno ovrednoteno stevilo dni letnega dopusta, ampak da so bistveno pomembnejsi elementi, ki znatno bolj botrujejo slabemu zdravstvu.
Kaj pacientu pomaga zdravnik, ki ima prikazanih 400 ur mesecno, ce pa opravi le 5 obravnav/storitev v celem mesecu.

Potrebno je sprejeti ustrezne varovalke, katere preprecujejo zdravnikom haranje po bliznji in sirsi okolici zavoda, medtem ko bi morali opravljati delo, za katerega so placani! Uvesti ustrezen nadzor, pravicno nagrajevanje na realni podlagi, uvesti smernice in stvaren normativ itd (o tem sem ze pisal). Normative pa nikakor ne smejo postavljati zdravniki sami zase; lahko le sodelujejo in soustvarjajo pri snovanju le teh. Normativov je nemogoce postaviti dokler nimamo ustreznih dejanskih podatkov o opravljenem in o kakovosti opravljenega.

Ti se pa nimaš kaj oglašat, ker menjaš šihte in dohtarje vsak teden, ker te še v Romuniji ne morejo več kot 1 teden prenašat.

Ironicno je da delam sedaj v sektorju medicinske opreme (pa ne govorim o potrosni robi). Brez heca, par dni nazaj dobil ponudbo. Valda ne za slovensko trzisce, delamo pa z drugimi razvitimi drzavami tud usa. Sposobni smo kuro in butale ze zapustili.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ironicno je da delam sedaj v sektorju medicinske opreme (pa ne govorim o potrosni robi). Brez heca, par dni nazaj dobil ponudbo. Valda ne za slovensko trzisce, delamo pa z drugimi razvitimi drzavami tud usa. Sposobni smo kuro in butale ze zapustili.

Aha, prodajate zapestnice in čistilne kamne za čakre. Medicniska oprema je rekel... Vsak ve, da v Romuniji kurijo v operacijskih, da lahko mečejo gor zelišča, da izganjajo hude duhove iz telesa. Ciganija pač.

bajsibajsi je izjavil:

Se ne strinjam.
Pa to ne pomeni, da menim, da imajo (vsi) zdravniki ustrezno ovrednoteno stevilo dni letnega dopusta, ampak da so bistveno pomembnejsi elementi, ki znatno bolj botrujejo slabemu zdravstvu.
Kaj pacientu pomaga zdravnik, ki ima prikazanih 400 ur mesecno, ce pa opravi le 5 obravnav/storitev v celem mesecu.

Potrebno je sprejeti ustrezne varovalke, katere preprecujejo zdravnikom haranje po bliznji in sirsi okolici zavoda, medtem ko bi morali opravljati delo, za katerega so placani! Uvesti ustrezen nadzor, pravicno nagrajevanje na realni podlagi, uvesti smernice in stvaren normativ itd (o tem sem ze pisal). Normative pa nikakor ne smejo postavljati zdravniki sami zase; lahko le sodelujejo in soustvarjajo pri snovanju le teh. Normativov je nemogoce postaviti dokler nimamo ustreznih dejanskih podatkov o opravljenem in o kakovosti opravljenega.

Saj, sedaj jih je precej umaknilo soglasje. Ne bodo več pobirali ENORMNIH zneskov, samo tudi delali bodo samo po 8 ur. Po normativu. Pa veš, da so družinci OBVEZNI narediti dodatnih 16 ur na mesec nadur?

Marca bo padalo.

Zgodovina sprememb…

Aha, prodajate zapestnice in čistilne kamne za čakre. Medicniska oprema je rekel... Vsak ve, da v Romuniji kurijo v operacijskih, da lahko mečejo gor zelišča, da izganjajo hude duhove iz telesa. Ciganija pač.

Ciganija je zaostala Slovenija, sicer pa s čim se ukvarjamo si lahko pogledaš spodnji link:

https://continuum.olympusprofed.com/hr/...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ciganija je zaostala Slovenija, sicer pa s čim se ukvarjamo si lahko pogledaš spodnji link:

https://continuum.olympusprofed.com/hr/...

Aha, sedaj si iz butal prešaltal na ciganijo. :D

Aha, razumem tej korporaciji pošiljate baker, da lahko dela aparature. Romunski Cigani. No gotovine se pa obrne. Dost da lahko daš dohtarju prek pulta.

Haha boli ane ko ma takšna firma R&D v Romuniji? Sam se pa ne pije kavic pa hod na sosednji hrib. Pa veš kaj, je še ogromno drugih mastadontov in gigantov ki ima R&D v Romuniji skupaj s proizvodnji. Vem da boli ker v butalah tega nimate.
Če rab žena denar mi pošlji od nje cv na pm.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Haha boli ane ko ma takšna firma R&D v Romuniji? Sam se pa ne pije kavic pa hod na sosednji hrib. Pa veš kaj, je še ogromno drugih mastadontov in gigantov ki ima R&D v Romuniji skupaj s proizvodnji. Vem da boli ker v butalah tega nimate.
Če rab žena denar mi pošlji od nje cv na pm.

Tega na strani ni videti. Očitno dobro skrivajo, da ohranjio ugled. Če praviš scarppanju bakra in izvozu R&D pa tudi prav. Tudi pri nas imajo cigani R&D, Ropaj in Drkaj narod u glavo.

Žena ne rabi denarja si pozabil. Imava še dodatke za ponucat. Noge imamo v luftu. Edino kakor slišim, bi jih imela v Romuniji prej, ker bi poleg dodatkov padale še kuverte.

Tega na strani ni videti.

Žal ne:'( če pa želiš zaposlitev oz si dovolj kvalificiran pa pošlji cv na pm pa ti bom mogoče dal več informacij.

Žena ne rabi denarja si pozabil. Imava še dodatke za ponucat. Noge imamo v luftu.

vem, vem.

Romuniji prej, ker bi poleg dodatkov padale še kuverte

Pa sej če v Sloveniji daje telefonske lahko tud kar nekaj dam prnese.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Kdaj se bo bolj točno videlo (in čutilo) koliko soglasij je bilo umaknjenih?
Ker naj bi se zdaj obračalo kontra?
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Govorimo o tisoč+ umaknjenih soglasijih v celi Sloveniji. Včeraj je ponosno povedala ena na TV, da jih je 6 umaknilo preklic. Sej tudi novi preklici vsakodnevno prihajajo že cel mesec. Čez en teden se bo opčutilo le prvi val preklicov. Potem jih bo čez mesec vedno več stopilo v veljavo. Se bo vsaj videlo, koliko zdravnikv nam manjka, brez vse nadur. Mogoče se bomo kaj naučili in naredili neke poteze.
Magic

nekikr ::

Tega ne bomo videli, ker je smrtni greh v javnem sektorju pogledati storilnost. Pojdi na urgenco in poglej s kakšno hitrostjo se sestre sprehajajo po hodnikih, do kavomatov, čik pavz. Edina tako počasna stvar v vesolju, kot je premikanje zdravstvenega osebja, je samo še tole:

Sej ti bi pa za minimalca non stop šprintal. Še toliko bolj z vnemo, ko te čaka še še kup nadur ali nočna.
Pa sploh ni bilo hudo, ko sem bil predkratkim na urgenci. Na kavici in čiku jih je pa vedno nekaj bilo spredaj. Zdaj ali so "glumili" vsake pol ure eni in isti, otalih 98% pa jih sploh ven ni nikoli šlo, na to nisem bil pozoren. Ali pa so samo na malico šli?!??? A res, oni imajo malico??, celo dve na 12h- 1uro legalnega zabušavanja!!! Horror.
Bom tako rekel, da se marsikje v JU zabušava po uradih, v bolnicah načeloma se ne.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Ne, jaz sem pametnejši in bi šel v Hofer. Samo kaj, ko tam dela že cel kup zdravnikov, ki hočejo zaslužiti pošteno plačilo, pa ne pridem zraven. Sem probal v Lidlu pa so tam same učiteljice, ki so bile prej vse izgorele po šolah. Na koncu mi bo res samo še medicina ostala :( Bom že nekako tudi kot zdravnik. Malo v javne kuhinje, malo žicam pred Hoferjem za miloščino, pa bom prišel čez mesec. Morda še spucam kakšno stanovanje in poberem 20€ na roke.

Nisi glih pretirano pameten, če živiš iz rok v usta v bližini minimalca in ti gre v nos vsak, ki zasluži kaj več... Vzami se v roke, danes lahko skoraj vsak zasluži dva jurja na mesec. Samo večina ne za 170h od 7-15h. Nekateri se morajo kar fajn pretegnit, drugi z več znanja pa manj.
Magic

Sam si ugotovil. Slabo mi gre, priznam. Iz danes na jutri, iz rok v usta. Večino časa ne vem kako bom plačal položnice. Ampak sem sam kriv, kaj pa sem študiral medicino. Šel bi v Hofer in bi bil danes Gospod!

Jah, vsak pač ni za v Hofer, imajo standarde kar visoke. Z razlogom niso vse trgovke iz Merkatorja in Tuša v Hoferju.
Magic

Dobre plače v Hoferju in co, so samo v medijih. Zaposleni znajo povedati krepko drugače.
Ampak ok, da so vsaj v medijih. Medicinkam prav pride, ko se pogajajo za plače.

To je večni problem sovenskih plač. Za minimalca si kao revež (1300€ bruto), za 1600€ si pa že srednji sloj, razlika je pa le 150€ neto. S 2000€+ pa si že bogataš, a po plačilu vtrca imaš glih dvestotaka neto več.
Magic

nokken ::

Magic1 je izjavil:

in ti gre v nos vsak, ki zasluži kaj več

Ni point celega tega threada to. Osebno zasluzim precej vec kot vecina zdravnikov (skupaj z nadurami in se tremi sluzbami, ki jih opravijo v njihovih 25h na dan), tako da mi sama visina njihove place ne gre v nos. Mi gre pa mocno na k njihovo jokanje kako preobremenjeni so, kako morajo garati in kako slabo so placani za to garanje, s tem da delajo po 30h/teden, pa se tisto zares ni ravno delo (lepo prosim ne mi spet potegniti tistega excela o stevilu "strank" na dan, ker ce je tisto realno sem papez... moja zdravnica nima toliko pacientov, kot ima po tistem excelu vsak dan strank). In se 100ic... ce jim je tako hudo naj pac zamenjajo sluzbo, pa magari za sluzbo cistilke, ki so kot kaze placane precej boljse kot zdravniki. Pa se manj delajo in ocitno imajo precej manj stresa. Leta 2024 ko je dobiti novo sluzbo vprasanje dveh minut, mi gre resno na k jokanje kako jim je hudo in stavkanje... pa naj bodo to zdravniki ali "revezi" v Tusu, ki jih zlobni delodajalec ni pripravljen placati 10eur/mesec vec. Zamenjas sluzbo pa so vsi problemi reseni, ce je res tako slabo v sedanji sluzbi.

feryz je izjavil:

Dobre plače v Hoferju in co, so samo v medijih. Zaposleni znajo povedati krepko drugače.
Ampak ok, da so vsaj v medijih. Medicinkam prav pride, ko se pogajajo za plače.

Ne nakladaj. Plača je kakršna je in je tudi javno objavljena. Da ni dovolj dobra je jasno, le kdo na tem svetu pa ima dovolj dobro plačo? Sem prepričan, da tudi Bezos jamra nad davki in bi rad nekaj dodatnih milijard. Je pa tudi res, da zaposleni na Hofer blagajni ne more od doma, iz kavča, nabijati nadur in pripravljenosti in tako priti do 10-15k plače iz osnovne 1,5 - kot to lahko naredi srednje sposoben dohtar.

Samo Hoferjev delavec tudi ne rabi trznit, ko imaš ti nesrečo sredi noči mrtvo pijan in te je treba nato sestavljat skupaj.
Sej bo zdaj manj nadur in se bo pokazalo, koliko rednega ambulantnega dela se bo naredilo, ko bodo morali dežurat v času rednih ur namesto z nadurami.
Magic

Zgodovina sprememb…

A da mora zdravnik zdraviti? O moj bog. Zdaj mi samo še reci, da bi moral poklicni vojak na fronto, če bi bila vojna, pa bo šok popoln! Ali si bolj mislil na to, da mora delati ponoči, ker, no, ne vem kako naj ti to povem, da te ne bom prizadel......veliko je takih poklicev, kjer se dela tudi ponoči. Varnostnik v Hoferju, recimo!

Ne, kirurg/anesteziolog je lahko doma in je plačan za to da je pripravljen v 30min v primeru nujne operacije. To ti je šlo blazno v nos, ali si že pozabil? A ti gre v nos, da je plačan za to?!?? Komot lahko to ukinemo in jih imamo več na delovnem mestu, da čakajo na nujne situacije. Vmes bi lahko še malo pometal, da jim ne bi bilo dolgčas. Od Matota predlog... Samo poetm je pa še več nadur, ki so plačane do 200%, namesto 30% za pripravljenost.
Magic

Zgodovina sprememb…

Sej oni sam cakajo in cakajo in cakajo. Skor tako kot bi imel dobro placan penzjon.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

To vi predlagate, da bi več čakali. A ni bolje, da je dodatni kirurg doma na pripravljenosti za pavšalni znesek, kot da dežura in čaka za duplo? Pojma nimate in bi spreminjali sistem na podlagi svojega neznanja. Ja marikaj je narobe v zdravstvu, samo večinoma tukaj nabijate kar nekaj brez osnove.
Magic

Zgodovina sprememb…

bajsibajsi ::

Magic1 je izjavil:

Ne, kirurg/anesteziolog je lahko doma in je plačan za to da je pripravljen v 30min v primeru nujne operacije. To ti je šlo blazno v nos, ali si že pozabil? A ti gre v nos, da je plačan za to?!?? Komot lahko to ukinemo in jih imamo več na delovnem mestu, da čakajo na nujne situacije. Vmes bi lahko še malo pometal, da jim ne bi bilo dolgčas. Od Matota predlog... Samo poetm je pa še več nadur, ki so plačane do 200%, namesto 30% za pripravljenost.

V 30 minutah pravis?!
Bolje, da ne ves kaksna je stvarnost in kaksni vsi primeri so, ko nekoga koncno enkrat po stotih letih klicejo... od tega, da smucajo v tujini, do tega da se zdravnik ne javi, pa sele zjutraj, po vec urah, poklice nazaj itd.

Ti si že dosti pokazal koliko ti znana "realnost". Ponavadi še take osnove kiksneš, da je z aviona jasno, da vidiš zdravstvo le ko greš po tablete. Kako so v jugi delali me ne zanima, samo danes si kazensko odgovoren, če si na pripravljenosti in se te ne dobi. Koliko je pa kakšen kirurg debilen in je pripravljen kljub temu raskirat za 30% pa ne bi vedel. To so spet te gostilniške, kako je osebna zdravnica med službo hodila v hribe...
Magic

kriptognoj ::

Zgleda, da še noben ni bil v bolnici, da bi rabil kako storitev od zdravnika. Res delajo zelo slabo, ni kaj drugega za povedat. Če je tvoja storitev slaba, je težko zahtevati finančno nagrado.

Dajmo najprej anketirat paciente in pregledat kako se skrajšujejo vrste in potem se dajo povišice, če se dela dobro. Je pa res, da se je vzdrževanje višjega razreda močno podražilo. Priporočam vsem zdravnikom selitev v Švico in po 40 let garanja lahko prideš nazaj v Slovenijo živet kot elita.

Zgodovina sprememb…

Evo, mojo zaposleno so kontaktirali, da so njenega otroka prestavili iz nedefiniranega aprilskega roka (vključno z nedefiniranim letom), na ultra nujni rok, na sredino marca. tega leta, začuda.
To so storili po tem, ko je tamali (petletnik) preživel 3 noči v bolnici, ker ni mogel dihati.
Poslala je nove izvide na kliniko in tam so jo dali pod nujno na operacijo. In mandlji bodo kmalu vek.

Zanimiv je pogoj, ki ga postavljajo. Namreč pred operacijo naj bi bil mali vsaj 4 - 6 tednov zdrav.
Kar zna biti problem, glede na to, da je otrok, vsaj po mnenju dohtarjev, konstantno bolan že skoraj dve leti. Iz bolezni v bolezen. Kot posledica mandljev.
Kako torej pripeljati zdravega otroka na odstranitev mandljev, ča taisti mandlji povzročajo konstantno obolevanje otroka? Baje se da, lahko ga nabijejo na polno, do vrha, s par različnimi antibiotiki in bi mogoče ratalo. Mogoče.
Mogoče ga bodo pa vseeno vzeli, četudi zagotovo ne bo 4 do 6 tednov prej zdrav.

Ali pa otrok ostane doma vsaj en mesec. Če bo doma, bo težko kaj staknil. Kakšne dva tedna bi lahko predpisala pediatrinja nego, dva tedna pa dopusta in se bo zrihtalo, da bo otrok zdrav za poseg... Ali pa ga dajo starim staršem za merkat, v kolikor so oni lahko kak mesec doma (ne hodijo se v soboto v supermarket družit). Lahko se pa jamra, kako država ne zrihta.
Magic

Zgodovina sprememb…

Ne se ti norca delat zdaj s takimi. Gre se tu za življenje ali smrt, ti pa se šališ o jamranju... Eni ste res bolniki.

Kaj se delam norca? Kako naj zdravstvo poskrbi, da bo tvoj otrok zdrav za operacijo? Ali jim ga naj en mesec prej pripelješ in ga na pediatrični zaklenejo v klet???????? Kolikokrat smo ostali ostali doma z otrokom, da je šlo nato kaj nujnega skozi. Otrok ne sme v vrtec, če hočeš bit kolikor toliko prepričan, da kaj ne faše. Čigava naloga je da to izvede?
Magic

feryz je izjavil:

Evo, mojo zaposleno so kontaktirali, da so njenega otroka prestavili iz nedefiniranega aprilskega roka (vključno z nedefiniranim letom), na ultra nujni rok, na sredino marca. tega leta, začuda.
To so storili po tem, ko je tamali (petletnik) preživel 3 noči v bolnici, ker ni mogel dihati.
Poslala je nove izvide na kliniko in tam so jo dali pod nujno na operacijo. In mandlji bodo kmalu vek.

Zanimiv je pogoj, ki ga postavljajo. Namreč pred operacijo naj bi bil mali vsaj 4 - 6 tednov zdrav.
Kar zna biti problem, glede na to, da je otrok, vsaj po mnenju dohtarjev, konstantno bolan že skoraj dve leti. Iz bolezni v bolezen. Kot posledica mandljev.
Kako torej pripeljati zdravega otroka na odstranitev mandljev, ča taisti mandlji povzročajo konstantno obolevanje otroka? Baje se da, lahko ga nabijejo na polno, do vrha, s par različnimi antibiotiki in bi mogoče ratalo. Mogoče.
Mogoče ga bodo pa vseeno vzeli, četudi zagotovo ne bo 4 do 6 tednov prej zdrav.

NO, pa so tudi ta primer zrihtali. Pa ne govorite, da se ne da (ali noče)!

Za vse tiste, ki imajo problem z operacijo mandeljnev pri otrokih, v Murski Soboti so veliko krajše čakalne dobe! Da ne boste odhajali v Bolgarijo. :))
komu zvoni; zvoni tebi.

Zdaj mora samo še država zrihtat, da otrok ne bo zbolel v mesecu pred operacijo...
Magic

kriptognoj je izjavil:

Ne se ti norca delat zdaj s takimi. Gre se tu za življenje ali smrt, ti pa se šališ o jamranju... Eni ste res bolniki.

Hotel je samo povedati, da se mali otroci v vrtcu nalezejo in izmenjajo vse vrste in sorte virusov in bakterij, kar še posebno prizedane take primere. In pač izolacija od vrtca bi otroku verjetno izboljšala zdravje, ki naj bi bilo potrebno za operacijo. ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

Seveda so ga zrihtali. Mali že leto in pol čaka na operacijo. Zdaj pa bo menda res.
Ker je bilo par strani nazaj govora, kako je za otroke vse poskrbljeno. Je, če prej ne umre.

Vemo, da so zdravniki tudi krivi in ne samo slaba organizacija. To, da namerno delajo čakalne vrste za nekatere storitve je že dlje časa znano. Tiste storitve potem opravijo v popoldanskem času pri zasebnikih proti plačilu in brez čakanja. Zato pa je potrebno narediti konec dvoživkam enkrat za vselej. Zdaj bo verjetno pravi trenutek. To naj se izvede kot povračilni ukrep zaradi povzročanja splošne nevarnosti oz. ogrožanja zdravja pacientov, kjer je razlog za taka (kazniva) dejanja povečini finančna korist. Da kaj takega delaš pri teh sorazmerno visokih izplačilih, je res nizkotno. Zdravniki so vsak dan manj priljubljeni in lahko bo prišlo tako daleč, da na koncu ne bodo upali več niti iz svojih luksuznih domovanj brez spremstva varnostnikov. Skratka osovražena samooklicana elita. V kolikor želijo bajne zaslužke, je podjetništvo prava pot. Srednje uspešen podjetnik nese zagotovo veliko več kot nek zelo uspešen kirurg. Če je poanta v denarju, kot vse kaže, potem je vredno razmisliti.

Otrokom na informativnih dnevih medicinske fakultete bluziti, da bodo del elite in se bodo vozili z jahtami, je pa tako ali tako milo rečeno idiotsko.

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

Seveda so ga zrihtali. Mali že leto in pol čaka na operacijo. Zdaj pa bo menda res.
Ker je bilo par strani nazaj govora, kako je za otroke vse poskrbljeno. Je, če prej ne umre.

:O
Malce DVOUMNO pišeš! So ga že zrihtali ali ga še bodo!??
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

solatko ::

Magic1 - Dobri zdravniki bi morali slabe izločit iz svojih vrst in samo zdravstvo bi se, kar se tiče kvalitete, čez noč izboljšalo, ampak ne, raje držijo štango drug drugemu, ker se zavedajo, da lahko tudi tisti dobri kdaj naredijo napako in jih je enostavno strah za prihodnost, zato raje podpirajo tudi tiste, ki bi morali že pred leti, zdravniške vrste zapustiti. To je podobno, kot če bi v nogometni ekipi 9 dobrih igralcev, podpiralo dva, ki v ekipo ne sodita in zgubijo marsikatero tekmo zaradi njiju.

111111111111 - Kaj ti je žena zopet znižala število tebletk? Moji dobri kolegi se niso cepli, ker niso cepci in niso pristaši SDS.

Magic1 - Zanimivo je, da so sedaj, ko stavkajo, zdravniki v ordinacijah in podelajo vse, kar pride, prej pa so bili, kot vse dvoživke, bog ve kje. Prostovoljni gasilci so vedno v pripravljenosti, ne boš verjel, zastonj, ravno tako gorski reševalci,....

feryz - Mišljeno je, da nima respriatornih bolezni, ki jih povzročajo virusi, bakterije se zdravi z antibiotiki in niso nalezljivi, zato nič skrbi, če ni imel gripe. Angine ne štejejo.
Delo krepa človeka
««
57 / 122
»»