» »

Stavka zdravnikov 2024

Stavka zdravnikov 2024

Temo vidijo: vsi
««
38 / 127
»»

jeremenen ::

Zgleda kot prava tema, da pustim to tukaj: Čakalne vrste so umetno ustvarjene

fikus_ ::

Po bitki je lahko biti general.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Jure14 ::

Ja, in tudi družinski zdravniki po Fakinovo dobijo 4000 neto za redno delo.

Lonsarg ::

solatko je izjavil:

Lonsarg - Ob kvaliteti nadzora niti privatno ne bo kaj boljše, edno za reveže nedostopno pa v končni fazi, tudi za elito finančno boleče, če jih bo obiskal kak rak,....
Kot je nekir napisal, samo državno sem omenjal, javno preko prispevka naj seveda ostane, nočemo Ameriškega sistema. Hočemo nekaj podobnega Nemškemu. Sicer dobro, Nemci imajo hkrati javno in privatno (ampak če opt-outaš iz javnega do smrti več ne moreš nazaj, tak da jih ne opt-outa tako veliko) jaz sem vseeno pristaš da javno ostane obvezno, ampak to so že detajli.

Skratka koncesije moramo ukinit da vsak pacient izbere sam kje se bo zdravil, pa naj bo to državna ustanova, privatnik al pa tujina, nima kaj ZZZS omejevat. Če bo ZZZS v zameno prisiljen kako stvar iz košarice umaknit pač bo, moči da umetno ustvarja vrste z namenom kao zmajšanja stroškov ne bi več imel.

Državne ustanove bodo tako dobile malo konkurence. Stavk zdravnikov ne bo več ker bo plače v zdravstvu določal privat sektor državne ustanove bodo pa zadevo le izenačile (ker bodo morale).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

PrihajaNodi ::

Lobiji so v slo premocni da hi bilo mozno karkoli spremeniti. Sej pri advokatih je podobna stvar, racunov sploh ne izdajajo isto kot dohtarji ne. Tko da dost slabs kot Romunija.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Lonsarg: takoj podpišem nemški sistem.
PrihajaNodi: ravno sedanja situacija z zdravstvom je pokazala, da moč lobijev pojenja, se ti ne zdi? Tako, da bo morda ravno kolaps osnova za nekaj novega, boljšega.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Kako in na kaksen nacin pojenja? Ce bi pojenil bi imeli pacienti boljse usluge se ti zdi da se stanje slabsa ali boljsa?
Saj Slovenija ni edina u kur** uk pa njihov NHS je tud sesut
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi: recimo meni se zdi, da dejstvo, da medijsko ne morejo pokoriti zdravnikov kaže na dejstvo, da moč političnih lobijev (ki so povezani seveda z dobaviteljskimi oz. dobavitelji leve politike držijo za jajca) definitivno pojenja.

Kar se tiče kvalitete uslug: ker prehod ne bo urejen bo kratkoročno za paciente slabše. Zato, ker ne bomo šli iz državnega sistema v javnega ampak bo vmesna stopnja z privatnim angažmajem (npr zavarovanja, kot se že kaže) potem pa se bo moralo nekaj zakonodajalsko urediti in takrat bo boljše, ko se bo vedelo kdo pije in kdo plača.

LeQuack ::

Pričakovat dobre rešitve od javnih inštitucij je utvara. Zakaj bi nekdo nekaj dobro naredil, če lahko slabo, pa bo isto plačan?
Quack !

No pa se sodniki:
https://www.rtvslo.si/slovenija/protest...

Najvec v evropi jih je v sloveniji pa najmanj delajo. Pa naj se kdo rece da je slovenc pridn delavc.

Cela drzava funkcionira samo za par posameznikov ostalo je podn
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Sodniki so še ena taka fama, jaz bi jim dal minimalca pa za vsako obsodbo 2% od kazni in 2% od takse... če pa je po krivičnem obsojeno pa 10% plače kot kazen naslednjih 12 mesecev kar se da odškodnina krivično obsojenemu...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Infrastruktro nam delajo turki, zakaj neb še ljudi zdravl...

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/turs...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Pemetno, bolgarski jezik je kar dosti blizu slovenskemu pa se bodo kar hitro asimilirali. Vsaj na kaksno obravnavo bo clovek prisel.
To bi prakticno bila najbolj smotrna poteza

Sploh abeceda.

Bolgara razumeš veliko manj kot Makedonca.
2020 is new 1984
Corona World order

Se pravi tisti ki niso želeli delat nadure so umaknil soglasja, ampak veliko jih pa tudi ni, in jih tudi nimajo namena. Tako da kako bodo prisilili te ki hočejo dodatke da umaknejo soglasja, da še bolj zaostrijo stavko?
Quack !

Jure14 ::

Brez skrbi, za to bodo šefi in možje/žene poskrbeli.
"Šef, zakaj sem razpisan za dežurstvo 3x tedensko, pa 2 vikenda?"
"Ker moram pokrit prisotnost. In si podpisal soglasje za nadure."
"Ampak to je pa vseeno malo preveč."
"Kaj naj ti rečem podpisal si."
"Ampak žena že grdo gleda, me nič doma ni."
"Tvoj problem."
"Bo od naslednjega meseca tudi tvoj, tu imaš preklic soglasja."

OneYellow ::

Zakaj bi se pritoževal za 3x tedensko in 2 vikenda? Saj to je manj kot delajo sedaj očitno. Glede na izplačila izgleda da delajo po 18 ur dnevno, torej vsak dan dežurajo. Saj pravite, da je osnovna plača 2500 neto. Vse ostalo do 6k so dodatki.

Mi kot volilci bi morali vztrajati na popolni ukinitvni dvoživk, posledično bi tudi vsi zdravniki umaknili soglasja (ker edini razlog da jih mnogi nočejo je, ker bi s tem izgubili možnost ekstra dela izven zavoda za velike denarce).

Posledično bi vse skupaj kolapsiralo in šele ko bi kolapsirali bi se stvari premaknile, da bi se sploh začelo delat na dejanskih rešitvah.

Zgodovina sprememb…

ginekk ::

Pri več kot dveh mesecih dopusta na leto, je valjda treba pokrivat z dežurstvi in nadurami.
Ni časa delat v normalnem delovniku.

Povprečje dopusta je 37, kar pomeni da imajo mnogi 30 dni ali manj, da pokrijejo tiste ki imajo 50. Divergacija je gromozanska, skratka imaš take ki j. ježa in take ki jim je fajn. Pač klasični neučinkoviti javni sektor kjer 20% delavcev naredi 50%+ dela. In to ni rešljivo, tak javni sektor pač je.

Zgodovina sprememb…

Še vedno 10 dni preveč. Nekak bi bil normalen razpon od 25 do 35 dni, brez tistih ki delajo v posebnih pogojih (recimo radiologi).

Invictus ::

Ne pozabite, da imajo zdravniki še študijski dopust...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Bi kdo podpisal da se razpusti parlsment oz se ga da svobodnim umetnikom drzavo pa aneksira avstriji?
Ukinilo bi se tudi vse obcine
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Občini ni lih za ukinit, je pa konkretno za odvzet moč (to da vrtci, zdravstveni dobovi, gradnjo itd handla občinska mafija nedopustno).

Kar se države tiče pa tudi ni za ukinit, samo za odvzet jim je moč. Kar se zdravstva tiče je treba EU zakone prevzeti (pacient izbere kje se zdravi), namesto ZZZS mafije.

Zgodovina sprememb…

Invictus je izjavil:

Hočeš povedat, da to recimo ni v tisti kvoti 45dni navedeni na plačilni listi zgoraj?

Torej 37dni v povprečju + študijski dopust?

Če to drži, me sploh ne čudi da nima noben časa delat.

Lonsarg je izjavil:

Občini ni lih za ukinit, je pa konkretno za odvzet moč (to da vrtci, zdravstveni dobovi, gradnjo itd handla občinska mafija nedopustno).

Kar se države tiče pa tudi ni za ukinit, samo za odvzet jim je moč. Kar se zdravstva tiče je treba EU zakone prevzeti (pacient izbere kje se zdravi), namesto ZZZS mafije.

Torej ti bi malo pola pola e pa ne ide to tako!

Jasno da bi mogu pacient zbrat kje se bo zdravu. Ce ti dobis operacijo za kolk leta v 2030 je to nedopustno. Prav tako bi mogla sofinancirat zdravljenje v privat klinikah tako v sloveniji kot v tujini vsaj 50% ne pa da se pacienti se leta drkajo da dobijo kes nazaj.

Obcine so pa samo in samo da se denar krade, 220+ obcin plus gora zaposlenih vmes ki so nesposobni delat v privat sektorju. Sam pizdit s tako mentaliteto se ne splaca ker tko kt je en napis ce hocs kej narest v sloveniji te bo druga budala v drek porinla.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

ginekk je izjavil:

Invictus je izjavil:

Hočeš povedat, da to recimo ni v tisti kvoti 45dni navedeni na plačilni listi zgoraj?

Torej 37dni v povprečju + študijski dopust?

Če to drži, me sploh ne čudi da nima noben časa delat.
Tukaj nekaj statističnih podatkov o dopustih.
https://www.24ur.com/novice/dejstva/v-u...
Povprečni zdravnik v UKCLJ je zaradi izobraževanja bil odsoten 8,5 dni na leto, zaradi študijskega dopusta pa še dodatna dva dni.
Nekateri imajo celo preko 60 dni (3 mesece) dopusta... po možnosti ob 36-urnem delovnem tednu.
In primer zdravnika v Avstriji - 25 dni dopusta.
Če bi povprečnemu zdravniku odrezali 10 dni dopusta, bi bilo takoj na voljo za 5% več zdravnikov, oziroma bi v rednem času lahko opravili toliko več storitev.

Jure14 je izjavil:

Brez skrbi, za to bodo šefi in možje/žene poskrbeli.
"Šef, zakaj sem razpisan za dežurstvo 3x tedensko, pa 2 vikenda?"
"Ker moram pokrit prisotnost. In si podpisal soglasje za nadure."
"Ampak to je pa vseeno malo preveč."
"Kaj naj ti rečem podpisal si."
"Ampak žena že grdo gleda, me nič doma ni."
"Tvoj problem."
"Bo od naslednjega meseca tudi tvoj, tu imaš preklic soglasja."
Če nekdo krpa luknje tako, da v resnici dela še večje luknje, potem ni samo butast, ampak umsko prizadet. Če imamo take šefe po bolnišnicah, potem je bolje, da jih še danes odpustimo. Jaz sicer verjamem, da velika večina šefov vseeno ni umsko prizadetih in do takih butastih scenarijev ne bo prihajalo.

111111111111 ::

Lonsarg je izjavil:

Mi kot volilci bi morali vztrajati na popolni ukinitvni dvoživk, posledično bi tudi vsi zdravniki umaknili soglasja (ker edini razlog da jih mnogi nočejo je, ker bi s tem izgubili možnost ekstra dela izven zavoda za velike denarce).

Posledično bi vse skupaj kolapsiralo in šele ko bi kolapsirali bi se stvari premaknile, da bi se sploh začelo delat na dejanskih rešitvah.

Nimaš pojma, kaj vse bi kolapsiralo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

A še zmer stavkajo? A dons tud ko je praznik?
Quack !

111111111111 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Nimaš pojma, kaj vse bi kolapsiralo.
Kolapsiralo bi vse, ampak kolaps prisili vodilne da v roku tednov najdejo rešitve, pa magari čez noč privatizacija vseh zdravstvnih ustanov. Bi vsaj država lahko malo dolg zmanjšala če vse odproda.

Ja trenutno zdravstvo bolj koristi zaposlenim kot pa pacientom, v taki obliki kot je.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Ja trenutno zdravstvo bolj koristi zaposlenim kot pa pacientom, v taki obliki kot je.

Ne. koristi peščici pri koritu. In nič več. V zdravstvu je ogromno ljudi podplačanih.

Fantje ni sam zdravstvo v podnu. Pa vi se vedno neb anekscije avstriji potpisal. Smesni ste. Pizdil bi pa vseeno.
Kako enormen birokratski aparat je slovenija se vam niti ne sanja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

solatko ::

PrihajaNodi - Ti še nisi imel posla z italjansko ali avstrijsko birokracijo, kjer je aparat še bolj enormen in veliko bolj v uh me pišarski pri marsikateri stvari.
Delo krepa človeka

Vsi vemo, kje je srčika problema: ZZZS

Torej sama ureditev v temelju, kjer imamo ZAVOD namesto ZAVAROVALNICE (oz njih več).

solatko je izjavil:

PrihajaNodi - Ti še nisi imel posla z italjansko ali avstrijsko birokracijo, kjer je aparat še bolj enormen in veliko bolj v uh me pišarski pri marsikateri stvari.

Nehaj no, vsako gradbeno dovoljenje cakas kot budala plus ne smem met niti roza fasade ki si jo zelim
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

kriptognoj ::

Naj jim že dajo teh 5000€ bruto povišice, da bo mir. Itak od tega skoraj pol vzame država nazaj. Zadovoljstvo zdravnikov s finančnim stanjem je ključno za kvalitetno zdravljenje pacientov!

solatko ::

PrihajaNodi - Pokaži mi državo, kjer o zunanjem izgledu objekta ne odloča lokalna birokracija (po navadi je kakšen arhitekt v teh zasedbah). Si zamišljaš kakšna bi bila krajina, če bi lahko čisto vsak kreten delal in zidal po svoje, tako gabaritno, kot dizajnersko? Poglej si samo fasade večstanovanjskih zgradb, ker organi nadzora ne delujejo.

kriptognoj - Jebeno je, ker so si nabrali hude pufe v času covidnih dodatkov, sedaj pa jim ne ostane nič, samo od plač in nadur. V času covida niso delali skoraj nič pa je Janez vsem izplačeval dodatke v 2x-ni višini plač+.
Delo krepa človeka

starfotr ::

Magic1 je izjavil:

Kaga kdo pusti umret? Pokaži mi kje ljudje umirajo zaradi zdravniške stavke? Večina družinskih zdravnikov, ki imajo trenutno največ problemov, dela še vedno nad svojim normativom. To pomeni, da dnevno obdelajo več, kot je normativ. Pa tak štrajk! Počaki, da jim prekipi in razveljavijo soglasje za prekomerne nadure in bo potem hitro štala. Pa naj odredijo potem dežurstva, s 170 urno letno omejitvo.

Glede na to, da je folk teroriziral druge, da zaradi njih umirajo, ker se niso cepili, je povsem legitimno, da bo zdravniška stavka prinesla več smrti oziroma bodo te bolj zgodnje, kot bi sicer bile.

kriptognoj ::

5500€ izplačila na tekoči račun za izkušenega zdravnika, ki je v pripravljenosti na domu tudi do 250 ur na mesec? To je res premalo!

starfotr je izjavil:

Glede na to, da je folk teroriziral druge, da zaradi njih umirajo, ker se niso cepili, je povsem legitimno, da bo zdravniška stavka prinesla več smrti oziroma bodo te bolj zgodnje, kot bi sicer bile.

In samo je samo zaradi denarja.
Quack !

kriptognoj je izjavil:

5500€ izplačila na tekoči račun za izkušenega zdravnika, ki je v pripravljenosti na domu tudi do 250 ur na mesec? To je res premalo!

Da, je daleč najbolj plačan kader v javnem sektorju in tolk si lahko Slovenija privošči, če hoče več naj gre v bolj bogato državo.

in sploh ni čudno da je toliko nadur, če pa je tudi preveč dopusta v povprečju

aviator ::

Slisal sem in poznam ucitelje, inzenirje, birokrate, ki so lepega dne imeli poln kurac ljudi in nizkih dohodkov ter se lotili obrtniskega posla, zal pa nisem uspel to se slisati za dohtarja.

Res je pa, da so v veliki meri prav tile ostareli egoisti krivi za kadrovski primanjkljaj z ustvarjanjem zdrah, nemogocih odnosov v sluzbi in omejevanje vpisa, ko se je tocno vedelo, da potrebujemo dohtarje, cetudi za ceno kvalitete. Noben me ne bo preprical, da vseeno nadpovprecen dijak gimnazije, ki nima samo 5 ali pa zelo zagnan medicinski brat/sestra ne bi mogel koncati medicine v nekem doglednem roku.

Zdaj pa strajkajo zgolj in samo za place, da naredijo zadnji biznis zivljenja in se nato razkropijo po Jadranu. Banda hudiceva.

aviator: svoj bes raje usmeri drugam. Krivci sedijo v ZZZS. In pri zdravstvenih dobaviteljih.
Morda bi protestniki morali protestirati pred kakšen Mark Medical? ;)

Kayzon ::

Mislim da od covida naprej skoraj da vecina ljudi ne spostuje vec zdranikov,in tako je tudi prav.

Kayzon je izjavil:

Mislim da od covida naprej skoraj da vecina ljudi ne spostuje vec zdranikov,in tako je tudi prav.

Pismo prides bolan k zdravniku vsega mas poln k. te pa obravnavajo kot zadnjega psa, tako sestre kot dohtarji. Nej grejo pa dohtarji v lidl delat tko kot medicinske sestre zdravniki pa v tujino. Sam jeba je ker v tujini je treba delat. Ampak avstrijcem se vi ne bi aneksiral rajs lajate levo, desno…pa vse isto sranje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Ah, saj iz AT gredo pa delat v CH. Vsak ima svoje južne brate.

Mas kaksno statistiko al sam napamet?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

bajsibajsi ::

kriptognoj je izjavil:

Da, zlasti za taksnega zdravnika, ki na mesec naredi le nekaj obravnav v JS. In n-kratnik le teh pri drugih izvajalcih.

Malidelničar je izjavil:

...Krivci sedijo v ZZZS. In pri zdravstvenih dobaviteljih...

In v zdravniskih vrstah.

Zgodovina sprememb…

solatko je izjavil:

kriptognoj - Jebeno je, ker so si nabrali hude pufe v času covidnih dodatkov, sedaj pa jim ne ostane nič, samo od plač in nadur. V času covida niso delali skoraj nič pa je Janez vsem izplačeval dodatke v 2x-ni višini plač+.

Solatko lažnivec in prirejevalec dejstev.

Kayzon je izjavil:

Predlagam, da se greš naslednjič zdravit k Babi Vangi.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Avte tudi kupujemo od prodajalcev avtov, čeprav vsi vemo, da so vsi barabe.

To da delaš svoje delo te ne naredi svetnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()
««
38 / 127
»»