» »

Stavka zdravnikov 2024

Stavka zdravnikov 2024

Temo vidijo: vsi
««
29 / 125
»»

Jure14 ::

Trenutno me najbolj matra, da ne morem osebne za mulca dobit, ker na UE štrajkajo. Počitnice pa se bližajo.

dronyx ::

- 1.500,00 EUR kasko za novega BMW
- 4.500,00 EUR teden dni smučanja v tujini
- 500,00 EUR najemnina za neprofitno stanovanja
- 1.500,00 EUR obrok kredita za vilo
- 500,00 EUR privez za jahto v Punatu na Krku
Pa je šla ena mesečna zdravniška plača.
(komentar pod člankom na 24 ur):D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

nokken ::

Jure14 je izjavil:

Trenutno me najbolj matra, da ne morem osebne za mulca dobit, ker na UE štrajkajo. Počitnice pa se bližajo.

Ni ravno nujna stvar tako da bos pac pocakal. Vseeno bos manj cakal kot pri tvojih ljubih zdravnikih. Ne vem kaj se sekiras.

PrihajaNodi ::

Ja kje pa pa smucajo za 4500 eur? V Romuniji zih ne, bi lahko tu pol leta ostal.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Kaj maš to Maestral 18 privezan?
Privez je od 12000€ na leto naprej. Za jadrnico, ne za banjo.

dronyx ::

Jure14 je izjavil:

Noro, če je res to tako drago. Za ta denar se da po moje za 60 dni dopusta najeti že nekaj manjšega s skiperjem, pa si cel dopust na morju brez skrbi. Potem greš pa nazaj operirat 90 letnike, da lahko potem dočakajo solidnih 95 let. Ta svet je res bizaren. :)

dronyx je izjavil:

Jure14 je izjavil:

Noro, če je res to tako drago. Za ta denar se da po moje za 60 dni dopusta najeti že nekaj manjšega s skiperjem, pa si cel dopust na morju brez skrbi. Potem greš pa nazaj operirat 90 letnike, da lahko potem dočakajo solidnih 95 let. Ta svet je res bizaren. :)

Ne rabis nic delat, ker ta gospod ne pride ne na vrsto ni pa niti resilca in tista na recepciji je rece da naj kar sam pride ker pac ni kombijev da bi kdo prisel iskat.
Kirurg pa lepo v miru enga skadi pa popije namest da bi delal:) no, pa sej placan je isto
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

GizmoX ::

Jure14 je izjavil:

dronyx je izjavil:

Kaj maš to Maestral 18 privezan?
Kot da ne bi obstajali ceniki:
9,00 - 9,99 m dolžine = 5.850 € / leto

Ali bližje domu:
do 12 m = 5.985 € / leto
udirač => uni. dipl. inž. rač.

dronyx je izjavil:

Noro, če je res to tako drago. Za ta denar se da po moje za 60 dni dopusta najeti že nekaj manjšega s skiperjem

Jaz plačujem 200€ na dan za 47 čevljev jadrnico s skiperjem.
Ampak to je cena "just for you my friend".

GizmoX je izjavil:

Ali bližje domu:
do 12 m = 5.985 € / leto

Rekel sem za jadrnico, ne za banjo.
Iz Izole pa zabiješ še 2 dni, preden prideš do Kvarnerja al pa še nižje dol. Pa 2 dni pri povratku. Morje na Z delu Istre pa je za en kurc. Še nog ni noter za namakat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jure14 ()

Utk ::

Jasno jasno. Ostalo plača kakšen dobavitelj medicinske opreme...

nokken ::

GizmoX je izjavil:

Jure14 je izjavil:

Saj ti je napisal da nima banje:

Celotna dolžina (v metrih): 17 - 17,99
Maksimalna širina (v metrih): 5,69
Cena (€): 11.983

:))

Utk je izjavil:

Jasno jasno. Ostalo plača kakšen dobavitelj medicinske opreme...

Na žalost z dobavitelji nimam nič. Prijatelji, keš na roko.

Ja tako tako, ti keš na roko za jadranje, mi pa naj plačujemo davke pri kruhu, da bo tvoja imela še kaka 2 jurja več bruto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

GizmoX ::

10 meterska banja

10 meterska banja

Privez takih banj si zgleda lahko privoščijo le čistilke?
udirač => uni. dipl. inž. rač.

pangro ::

jaz imam privat zobarja in privat osebnega zdravnika, nobenih težav vse v roku in odprta bolniška. upam da se javno zdravstvo čimprej zruši da se nekaj novega boljšega zgradi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pangro ()

GizmoX je izjavil:

10 meterska banja

10 meterska banja

Privez takih banj si zgleda lahko privoščijo le čistilke?

Kaj je tisto zadaj? Dve kabini? Al kabina in WC?
Pa da vsak dan mizo in jedilnico v posteljo spreminam?

Ja pa jade. Lepo en 47-ko, pa 3 kabine, 2xWC, pa normalna kuhinja z jedilnico.
Pa na moje presenečenje je celo hitrejša od 10metrske.

pangro je izjavil:

jaz imam privat zobarja in privat osebnega zdravnika, nobenih težav vse v roku in odprta bolniška. upam da se javno zdravstvo čimprej zruši da se nekaj novega boljšega zgradi.

Državno, ne javno.
Ker tvoja zobozdravnik in osebni sta del javnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jure14 ()

ReRMh ::

Jure14 je izjavil:

Pa na moje presenečenje je celo hitrejša od 10metrske.

da je daljša jadrnica hitrejša od krajše? presenečenje?

darkolord ::

pangro je izjavil:

Pa veš, da so cene privat zdravnikov precej nižje zaradi javnega zdravstva? Če bi k tvojemu zobarju sedaj navalilo 10000 pacientov iz javnega zdravstva, bo izbral tiste, ki ponujajo največ. Boš med njimi?

ReRMh je izjavil:

Nisem ti jaz strokovnjak. Pa še širša, pa težja,...
Tudi avto je hitrejši od avtobusa.

Malidelničar ::

pangro: kako pa težje bolniške primere porihtaš? To še vedno preko državnega verjetno (urgenca, operacija)?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

ReRMh ::

Jure14 je izjavil:

ReRMh je izjavil:

Nisem ti jaz strokovnjak. Pa še širša, pa težja,...
Tudi avto je hitrejši od avtobusa.

daljša jadrnica ima višji jambor (če ne večih) in veliko večjo površino jader... poskusi jadrati z lupinico (ne v tekmovalni izvedbi) proti 47 čeveljski. nekje se da verjetno tudi najti formulo za izračun najvišje hitrosti jadrnice, v odvisnosti od dolžine. v najslabšem primeru pa še chatgpt...

Urbano#Desno ::

darkolord je izjavil:

Pa veš, da so cene privat zdravnikov precej nižje zaradi javnega zdravstva? Če bi k tvojemu zobarju sedaj navalilo 10000 pacientov iz javnega zdravstva, bo izbral tiste, ki ponujajo največ. Boš med njimi?

Tisti ki lahko plačajo iz žepa zobarja so že sedaj skoraj izključno privat tako da ukinitev državnih zobarjev ne bo povzročila bistvenega povečanja povpraševanja po privat storitvah (mal več bo škrbastih :))) bo pa povečala ponudbo zobarjev ker bodo državni morali iti privat, kar bo kvečjemu znižalo cene. Imam občutek da je že sedaj trg privat zobozdravstvenih storitev malo prenašičen (z ponudbo :D ).

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

pangro je izjavil:

vse plača zavarovalnica imata oba koncesije, seveda določene zadeve se doplačajo(bele plombe, določena zdravila itd) imam pa to srečo da sem jih izbral pred mnogimi leti ko je bilo zasebništvo še tabu in so vsi govorili da bo šlo to vse v kurac zdaj pa vidimo kdo gre v kurac.
Oba ne stavkata ker sta na trgu in se pogajata s trgom to so verjetno zavarovalnice detajlov ne vem, vem samo da zdaj v času stavke vse normalno laufa. Verjamem da bi bili določeni porodni krči ob prehodu na zasebništvo ampak verjetno bi trg zadevo bolje izpeljal kot država itak imaš na koncu ponudbo zavarovalnic tisti ki si pa ne more privoščiti pa država lahko subvencionira navsezadnje subvencionirajo svašta. Država bi samo skrbela za subvencije in to je to tukaj kaj veliko ne bi mogli zajebati. Trg bi verjetno ponudil paket ki bi bil za večino soliden. Seveda top zadeve si ne more vsak privoščit tako kot si ne more vsak privoščit top stanovanja ali pa avtomobila. Da pa ljudje mislijo da bodo dobili preko javnega zdravstva top zadevo se pa pošteno motijo saj praksa tako kaže.

Urbano#Desno je izjavil:

darkolord je izjavil:

Tisti ki lahko plačajo iz žepa zobarja so že sedaj skoraj izključno privat tako da ukinitev državnih zobarjev ne bo povzročila bistvenega povečanja povpraševanja po privat storitvah (mal več bo škrbastih :))) bo pa povečala ponudbo zobarjev ker bodo državni morali iti privat, kar bo kvečjemu znižalo cene. Imam občutek da je že sedaj trg privat zobozdravstvenih storitev malo prenašičen (z ponudbo :D ).

Tukaj sploh ni kaj za dodat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pangro ()

Tipo jahto doma pa kle jamra. Pa ne me j....:))ni cudno da je stalin prisel na oblast pa poklal aristokracijo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Neon87 ::

Urbano#Desno je izjavil:

darkolord je izjavil:

Pa zobarja itak je potrebno zmeraj nekaj (do)plačati in je v sklopu "javnega"? Ali imate vi drugačne izkušnje?

Malidelničar je izjavil:

pangro: kako pa težje bolniške primere porihtaš? To še vedno preko državnega verjetno (urgenca, operacija)?

To itak nimaš druge privat kirurgov je malo. Ravno spomladi sem imel pizdarijo, ledvični kamen se je zataknil v sečevodu ( boli k svina), je pa res bil sem urgentno sprejet na urološki v lj. Par dni so me mučili ker so upali da ga bom izločil no potem sem pa hitro dobil pogovor z anestiziologom in datum operacije. No hvala bogu sem ga izločil dva dni pred operacijo. Ne predstavljam si pa kako bi pa to zdaj potekalo, fak upam da take primere vseeno obdelajo v primernem času.

pangro je izjavil:

Ne predstavljam si pa kako bi pa to zdaj potekalo, fak upam da take primere vseeno obdelajo v primernem času.

Zdaj poteka popolnoma enako. Kljub "stavki".
Bo pa počasi težava, če preklici soglasij obveljajo. Pa ne zaradi "stavke", ampak ker ne bo osebja. In pritožiš se lahko samo ZZZSju, a ti ne zagotovi, kar plačuješ.

Ja več kot očitno se koncept javnega zdravstva podira upam samo da se bo zadeva izpeljala čimmanj boleče za paciente.

"Državnega", ne "javnega".

Dajte to že enkrat ločit.
"Javno" zdravstvo je tisto, kar si vsi želimo.
Kakršno imajo drugje po Evropi.

Skoraj 100% primarnega nivoja po Evropi je v privatni lasti, in skoraj 100% tega deluje v "javnem" zdravstvu.
Pri nas je okoli 30% osebnih zdravnikov "privatnikov" s koncesijo.

Sekudnarni nivo je po Evropi večinsko v privat lasti, večji del tega sodeluje v "javnem" zdravstvu, manjši del je izključno za samoplačnike.
Pri nas so % bolj bogi.

Terciarni nivo po Evropi je večinsko v državni lasti, pri nas pa 100%.

Smrekar1 ::

Jure14 je izjavil:

Seveda, iztisnt je treba čim več, preden propade.
Ker sprememb ne bodo nobenih uvedli, da bi se kje kaj izboljšalo.

Dokler je najboljši in najbolj oprijemljiv predlog "kar smo že zdavnaj predlagali" (kdaj? kdo? kje? kateri?) je krivda na strani tistih, ki zahtevajo spremembe.

in kaj je ralika med javnim in državnim zdravstvom? meni je vse isto sranje

darkolord ::

pangro je izjavil:

Država bi samo skrbela za subvencije in to je to tukaj kaj veliko ne bi mogli zajebati. Trg bi verjetno ponudil paket ki bi bil za večino soliden. Seveda top zadeve si ne more vsak privoščit tako kot si ne more vsak privoščit top stanovanja ali pa avtomobila. Da pa ljudje mislijo da bodo dobili preko javnega zdravstva top zadevo se pa pošteno motijo saj praksa tako kaže.
V teoriji je vse lepo in prav.

Ampak zakaj misliš, da jim je v interesu, da ponudijo "za večino soliden" paket? Če je zdravnikov premalo (kar izgleda da jih je, glede na čakalne dobe), bi jim bilo precej bolj komot sprejeti manj bolnikov za višjo ceno.

Namesto 1000 bolnikov po 50 eur/obisk lahko vzamejo 100 bolnikov po 500 eur/obisk.

pangro je izjavil:

in kaj je ralika med javnim in državnim zdravstvom? meni je vse isto sranje

"državno" in "privatno" pomeni lastništvo. Lastnik prostora, opreme, kadra, je lahko država (občina) ali zasebnik (pravna oseba).

"Javno" pa pomeni neko idejo, kako naj zdravstveni sistem deluje.
To je skupek nekih pravil, ki se jim morajo podrejati zavarovalnice, zavarovanci in izvajalci, ki želijo sodelovati v "javnem" zdravstvu.
Ta pravila mora pa nek javni organ določit. Recimo ministrstvo, vlada,...

Primer pravil:
* minimalna košarica storitev mora obsegati x, y ,z
* največja cena zavarovanja za to košarico je lahko 100€/mesec.
* zavarovalnica (državna ali zasebna), ki želi sodelovati v javnem zdravstvu, mora v zavarovanje sprejeti kogarkoli, ne glede na trenutno stanje
* vsak državljan mora imeti nekje sklenjeno zdravstveno zavarovanje. Pri katerikoli zavarovalnici, ki sodeluje v tem javnem sistemu.
* izvajalci storitev prosto sodelujejo v tem sistemu. Imajo zagotovljen dotok strank, ampak za določeno ceno storitve.
* pacienti prosto izbirajo izvajalca.
* nek javni organ nadzoruje vse tri strani v tem sistemu (zavarovalncie, zavarovance in izvajalce)

Pri nas pa ZZZS (državna zavarovalnica) določa pravila, zbira denar, razporeja denar, nadzira izvajalce in zavarovance.

Smrekar1 je izjavil:

Jure14 je izjavil:

Seveda, iztisnt je treba čim več, preden propade.
Ker sprememb ne bodo nobenih uvedli, da bi se kje kaj izboljšalo.

Dokler je najboljši in najbolj oprijemljiv predlog "kar smo že zdavnaj predlagali" (kdaj? kdo? kje? kateri?) je krivda na strani tistih, ki zahtevajo spremembe.

18.6.2013: https://www.dnevnik.si/1042594715

19.6.2013: https://old.delo.si/prosti-cas/zdravje/...

20.6.2013 https://www.dnevnik.si/1042595051

3.3.2015 https://www.dnevnik.si/1042708418

8.11.2016 http://www.primorske.si/novice/slovenij...

24.1.2017 https://www.zurnal24.si/slovenija/druzi...

18.12.2018 https://www.celje.info/aktualno/zdravni...

2.4.2019 https://www.zdravstveniportal.si/zdravs...

11.4.2019 https://vestnik.si/clanek/slovenija/zdr...

6.6.2019 https://www.tednik.si/tednik/15983-na-p...

30.3.2022 https://www.delo.si/novice/slovenija/se...

December 2022 https://www.zdravstveniportal.si/zdravs...

dec 2019: https://www.zdravniskazbornica.si/docs/...
Praktični predlogi, večina zavrnjenih.

111111111111 ::

stara mama je izjavil:

Pa vam bo zneslo za letošnje potovanje po Namibiji, in za lizing za Q7/X6 ?

Letos si bomo lahko privoščili samo Romunijo, tam so reveži, mi bomo šli pa bogataše igrat. V Romuniji bomo imeli najboljše hotele. Morda bomo kakšnega kupili, ko bomo že tam.

Jure14 je izjavil:

Naroči preko portala.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Naroči preko portala.

Kje? Imam samo možnost "Začni postopek (osebno)"

Jure14 je izjavil:

Ti si se dobro zmenil, mater mene skubijo. Jaz plačujem 16000€ na leto, pol ženine mesečne plače gre samo za privez.

Jure14 je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Naroči preko portala.

Kje? Imam samo možnost "Začni postopek (osebno)"

My bad. Odkar so biometrične ne moreš preko spleta. :(

nekikr ::

Če je zdravnikov premalo (kar izgleda da jih je, glede na čakalne dobe),

Tega ne vemo. Oni pravijo, da jih je premalo. Ampak kakšen anesteziolog pa ves preobremenjen dela samo enkrat na par dni, ostalo pa dežura na kavču ali dela pri kakšnem privatniku. Da so preobremenjeni verjamem zgolj družinskim zdravnikom in pa tisti ekipi na urgenci. Ampak že pri tej ekipi na urgenci se vidi za kako katastrofalno organizacijo se gre. Triaža ne deluje, praktično vsi so zeleno obarvani v čakalni vrsti, ne glede na poškodbo. Če si ravno sredi srčnega zastoja najbrž dobiš rumeno, vse ostalo je zeleno. Ko sem tja peljal svojo mati, ker je padla (zlomila si je zob, odprla ustnico za nekaj šivov, povsem potolčena po glavi, krvava - se pravi ni nekaj brezveznega) sva tam čakala skupaj z dvema mladenkama, ki sta se hihitali, buljili v telefon, skakali tam okoli, se celo slikali. Ne vem kaj sta delali tam. Zraven je bila tudi ena gospa, ki se je udarila v komolec (I shit you not) in se je prišla pokazat za vsak slučaj. In podobnih je bilo še polno. Morda nas je bilo 5 od 25ih takih, da smo dejansko bili tam z razlogom, vse ostalo je delovalo povsem "zdravo" (se pravi bi lahko uredili naslednji dan na polikliniki ali pri svojem zdravniku). To bi lahko uredili v trenutku. Triaža pogleda, če ni čisto nič te zavrne in da plačilni nalog za 50€, ker si težil za brezveze, če je najbrž nič, lahko pa da je nekaj mini, potem dobiš zeleno in čakaš dokler se ne naveličaš. Če je kaj bolj resnega rumeno, zelo resno rdeče itd. Ne pa da se še vedno gremo enak princip "za kdaj ste pa vi naročeni? a tudi za ob 9? a vseh nas 50 je naročenih ob 9?!".

Med korono je bilo isto. 5% jih je morda res najebalo, ostali so pa delali manj kot nič, dodatke so pa vsi vlekli. Ne dvomim da tudi nadure, dežurstva in vse.

111111111111 je izjavil:

Jure14 je izjavil:

Ti si se dobro zmenil, mater mene skubijo. Jaz plačujem 16000€ na leto, pol ženine mesečne plače gre samo za privez.

Sej od stanovanj najemnine kasirata?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Uh, sami znalci na kupu :-)

% delovnih vedno nižji, število nadur vedno višje :-)

Saj bo, saj bo.
Če isti sistem rinemo že 30 let, ni vrag, da ne bo enkrat začel delat.

Magic1 ::

Družinski zdravniki imajo praktično vsi glavarino 2000+, s tem da je ene 50k ljudi brez osebnega zdravnika. Obdelajo nekje 50-100 pacientov dnevno, normativ je 30-50. To je največja skupina v zdravstvu. Ali zdaj zabušavajo v večini in bi lahko obdelali 200 pacientov dnevno, ali jih je premalo?
Magic

Jure14 je izjavil:

Uh, sami znalci na kupu :-)

% delovnih vedno nižji, število nadur vedno višje :-)

Saj bo, saj bo.
Če isti sistem rinemo že 30 let, ni vrag, da ne bo enkrat začel delat.

Pa sej stevilo zdravniske srenje se ni zmanjsalo, pac pa povecalo, proti stevilu prebivalstva, delovna ucinkovitos pa se je zmanjsala. Sej je vse evidentirano.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Mato989 ::

Problem je tudi to da pač folk hodi k zdravniku ZA BREZVEZE!!!

Tu je glavni primer, zgoraj je primer z Urgence jaz pa imam zgodbice od sorodnikov dohtarjev ko imajo 10 obravnav od tega je 9 takih da bi folk lahko pač pojedel lekadol prespal in bi drug dan bilo bolje...

Recimo včeraj mi je sorodnik razlagal, da je prišel tip tja ker ga OKO SRBI od zjutraj ko se je zbudil... ja kaj mu pa naj naredi? Potem je prišla ženička ki jo BOLI GLAVA; ne da bi lekadol vzela in se vlegla ona je prišla k dohtarju... kaj naredi? nič rutinski kratki 2 min pregled ona bi pa klepetala, ja pol jo že ne boli tak fejst

In zato bi jaz dal 5EUR obisk osebnega zdravnika doplačilo... pa ves keš osebnim... pol folk ne bi za bv hodil tja. ampak ko res boli in je neznosno.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Sej hipohondre dohtarji ze poznajo (tko da ne vlect bustatih primerov vn), ce pa otrok starsa z dihalnimi problemi in napotnico nujno caka 4 jebene ure pol se pa do njega vedejo ko da je najvecji gnoj in ps bi bilo pa treba taksne ljudi sterat nekam.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

hočem povedat da so zaradi takih hipohondrov dohtarji preobremenjeni...

Sorodnik je povedal da tam kjer je on je 8 od 10 takih primerov...

Mato989 je izjavil:

In zato bi jaz dal 5EUR obisk osebnega zdravnika doplačilo...

Pa saj veš, da tega noben politik ne bo uvedel.
Ker izgubi komplet volilno bazo upokojencev in še cel kup delavcev.

Pa zaračunavanje naj ZZZS izvaja, ne zdravniki. Pa si ti nor, da bojo v žep pobasali to. Naj ZZZS pobira in izterjuje, pa naj zadrži za svoje potrebe.

Mato989 je izjavil:

hočem povedat da so zaradi takih hipohondrov dohtarji preobremenjeni...

Sorodnik je povedal da tam kjer je on je 8 od 10 takih primerov...

Ja, jasno, prebivalstvo se stara, ni pa to razlog za propad sistema.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Jure14 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

In zato bi jaz dal 5EUR obisk osebnega zdravnika doplačilo...

Pa saj veš, da tega noben politik ne bo uvedel.
Ker izgubi komplet volilno bazo upokojencev in še cel kup delavcev.

Pa zaračunavanje naj ZZZS izvaja, ne zdravniki. Pa si ti nor, da bojo v žep pobasali to. Naj ZZZS pobira in izterjuje, pa naj zadrži za svoje potrebe.

Zato pa je vse obsojeno na propad...

1. odvzet volilno pravico starejšim od 65 oz. ko greš v penzijo jo izgubiš
2. vsak obisk družinca je 5EUR njemu k plači zraven (evo vam motivacijo za družinsko medicino)
««
29 / 125
»»